Orijinalini görmek için tıklayınız : Kturbo Dyno (Kastyle)
Selam Arkadaşlar,
sonunda gücümüzü ölçebildik.
304 hp / 310 tork @ 15 psi
Burak kardeşime tekrar teşekkürler...
kqlI4hfWDLk
http://b1111.hizliresim.com/r/l/m5xt.jpg
Skyhawk34
18-11-2011, 20:55
eğer cuma günleri otobana gelen subaru ve hondalara kafa tutan araçsa gidişine şahit oldum çok güzeldi :D maşallah
uluckaban
18-11-2011, 21:04
Arabayı izlerken nasıl triplere girdiğimi bir Allah bilir birde ben :D Maşallah abi kazasız, belasız binmek nasip olsun :)
erdem325
18-11-2011, 21:05
masallah..
kazasiz belasiz..
15 psi max basincinizmi dahada acabiliyormusunuz yoksa?
kazasız belasız cezasız, maşallahhh.....
63owen63
18-11-2011, 21:12
Maşallah, sıka sıka gidiyordur :) aracın depar video su var mı ?
berkayGLRN
18-11-2011, 21:13
maşallah..
Masallah k ya kazasiz belasiz :)
Arabayı izlerken nasıl triplere girdiğimi bir Allah bilir birde ben :D Maşallah abi kazasız, belasız binmek nasip olsun :)
Amin kardeşim, çok teşekkürler!!! :)
masallah..
kazasiz belasiz..
15 psi max basincinizmi dahada acabiliyormusunuz yoksa?
Daha fazla basinçla denedik, 20 psi gibi. Ve tahminimize gore 350-360 hp leri veriyor.
Mustafa birseslinin dedigi aynen şu : benim *** dynosuna göre en az 350 hp veriyo, adam hakli cikti !:)
Maşallah, sıka sıka gidiyordur :) aracın depar video su var mı ?
Bi kac gece once bir video yaptim, suan pc acik ve upload ediyorum. Biraz uzun suruyor, 1,8gb . Bittiginde burda da paylasirim tekrar.
hakotech
18-11-2011, 21:50
41 kere masallah,dyno maha? gokhan arkadasımızın yerındekı dynomu bu aceba?
B7ipIRFhMt4
Ama bu video var, son hali olmasa da. Ayar sirasinda cekilen kisa bir video.
41 kere masallah,dyno maha? gokhan arkadasımızın yerındekı dynomu bu aceba?
Çok teşekkürler, dyno Maha ve Kastyle da...
eğer cuma günleri otobana gelen subaru ve hondalara kafa tutan araçsa gidişine şahit oldum çok güzeldi :D maşallah
Cuma günlerinde malesef uzun zamandir katilamiyorum, eger daha onceki durumundan bahsediyorsan 0,6 bar basincla denemistik ve bir kac sorun vardi turbo manifoldunda.
Daha sonra basinci 12-13 psi ye yukselttik ve batu ozcile (subaru, bau plaka) ve eren demirle (subaru gc8 gt 2.0) o zamanda atesleme sorunu olmasina ragmen "biraz" daha onde gidiyordum :)
Maşallah Süphanallah harika değer tebrikler
yanlız MAHA frenli dyno değilmi ?
ölçülen değerin WHP olması gerekmiyormu
HP olarak daha fazla bir değer olur cünkü
by_hayali
19-11-2011, 09:58
turbo olarak ne kullandınız dyno verinize bakarak söyliyceğim çok üstlerde turbo dolduruyor maşallah
egeturbo
güzel oldu güzel maşallah
Skyhawk34
Cuma günlerinde malesef uzun zamandir katilamiyorum, eger daha onceki durumundan bahsediyorsan 0,6 bar basincla denemistik ve bir kac sorun vardi turbo manifoldunda.
Daha sonra basinci 12-13 psi ye yukselttik ve batu ozcile (subaru, bau plaka) ve eren demirle (subaru gc8 gt 2.0) o zamanda atesleme sorunu olmasina ragmen "biraz" daha onde gidiyordum :)
yazın izmirdeydim zaten çok oldu :D evet zaten bau yla yaptıgınızdan bahsediyorum yanlış hatılamıyorsam bide siyah evoyla denemiştiniz o gün shell ' in orada
gurlekyasin
19-11-2011, 10:03
maşallah...
edo typer
19-11-2011, 11:23
masallah super deger kazasız belasız ıns:icon_tup:
yazın izmirdeydim zaten çok oldu :D evet zaten bau yla yaptıgınızdan bahsediyorum yanlış hatılamıyorsam bide siyah evoyla denemiştiniz o gün shell ' in orada
polısler gelınce malesef deneyemedık,musaıt oldugumuz bır zmnda deneyıp gormek ısterım yururu cok basarılı gelıyor si in bana:icon_tup:
edit: izmirde baska siyah evo oldugunu unutmusum, sıyah evo 8den bahsedıyorsunuz sanırım:D eger oysa si onu cok gecer:D
kazasız belasız binmek nasip olur inş kardeşim emeğine sağlık :icon_tup:
şehit konvoyunda arkasından gitmiştik baya bi çata pata gidiyo fena alet maşallah :) orj si motoru mu yoksa swap varmı?
punto_multijet
19-11-2011, 18:01
maşallah...
civicsi_r
19-11-2011, 18:07
maşallah....
maaşallah nazar değmesin ;)
coolvtec
19-11-2011, 19:39
Kağan kocamman bir maşşallah, başta ekürim özdin olmak üzere tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Şu an için izmirin en hızlı hondasısın :)
Kazasız belasız problemsiz inşallah.
304 WHP ise cidden muazzam maşallah
raptor_98
19-11-2011, 22:46
azim hırs irade :)) maşallah pampa kazasız belasız çok neşeli olMUŞ,bi binemedik daha :))
tdipower
19-11-2011, 22:52
maşallah keyifli olmuş :)
life is life
19-11-2011, 22:55
maşallah, kazasız belasız..
M///maniac
20-11-2011, 09:27
turbo biraz üstte geliyo gibi sanki dyno dada videodada öyle gözüküyor turbo tam olarak nerde spool ediyor?
by_hayali
20-11-2011, 10:58
turbo biraz üstte geliyo gibi sanki dyno dada videodada öyle gözüküyor turbo tam olarak nerde spool ediyor?
bende yazdım ama kimse cevaplamadı :) bu kadar az devir dönen araba için çok geç geliyor .tekrardan maşallah..
Masallah kardesim cektigin tum sıkıntilara degmis gozukuyor bundan sonrada insallah keyifle binersin en kiza zamanda gorusmek uzere :)
Hp ve Tork eşit cıkmıs nerdeyse maşallah
M///maniac
20-11-2011, 17:09
bende yazdım ama kimse cevaplamadı :) bu kadar az devir dönen araba için çok geç geliyor .tekrardan maşallah..
görmedi konu sahibi sanırım görünce cevaplar sanırım:D
kağanda görünce cevaplar elbette ama bende üç beş bişiler yazabilirim :))))))))
tam tersi bu başarının altında turbonun rolü büyük...tam olması gereken yerde geliyor...4000 devir civarı full boost yapıyor...7200 devre kadar soluksuz ve muntazam geliyor güç.. vites aralarında hiç bir şekilde lag sorunu yaşamıyor....gt30 ayarında bir turbosu var....arabanın motoru orjinal si motoru....ancak içi komple yapıldı....dartonlarımız kollarımız pistonlarımız....daha fazla bastığımız dönemde oldu ama şu anda 15 psi yürüyor ve çok eğlenceli....
eksik yazdıklarımı kağan tamamlar...
maşallah bende hep bunu hayal etmiştim
kazasız belasız binmek nasip etsin kardeşim
bigün mutlaka bende kol çıkarmayacagım bi Sİ-turbo yapıcam
M///maniac
20-11-2011, 19:51
videoda biraz daha üstte geliyor gbi nerdeyse full boost 5500+ gbi dynoda bu sekilde gbi benmi yanlıs görüyorum acaba bu arada tekrar masallah bu arada
Maşallah Süphanallah harika değer tebrikler
yanlız MAHA frenli dyno değilmi ?
ölçülen değerin WHP olması gerekmiyormu
HP olarak daha fazla bir değer olur cünkü
Teşekkürler miniks :)
Yukarda eklediğim fotoda da aslında whp değeri yazıyor. 234,2 whp
Yoksa ben mi seni yanlış anladım?
videoda biraz daha üstte geliyor gbi nerdeyse full boost 5500+ gbi dynoda bu sekilde gbi benmi yanlıs görüyorum acaba bu arada tekrar masallah bu arada
Yok özdin abinin de dediği gibi 4000 civarı full boost geliyor. ve cont. olarak devam ediyor. Bir sıkıntısı yok. tam gerektiği yerde geliyor. teşekkürler bu arada ... :icon_tup:
masallah super deger kazasız belasız ıns:icon_tup:
polısler gelınce malesef deneyemedık,musaıt oldugumuz bır zmnda deneyıp gormek ısterım yururu cok basarılı gelıyor si in bana:icon_tup:
edit: izmirde baska siyah evo oldugunu unutmusum, sıyah evo 8den bahsedıyorsunuz sanırım:D eger oysa si onu cok gecer:D
teşekkürler ... :icon_tup:
kağanda görünce cevaplar elbette ama bende üç beş bişiler yazabilirim :))))))))
tam tersi bu başarının altında turbonun rolü büyük...tam olması gereken yerde geliyor...4000 devir civarı full boost yapıyor...7200 devre kadar soluksuz ve muntazam geliyor güç.. vites aralarında hiç bir şekilde lag sorunu yaşamıyor....gt30 ayarında bir turbosu var....arabanın motoru orjinal si motoru....ancak içi komple yapıldı....dartonlarımız kollarımız pistonlarımız....daha fazla bastığımız dönemde oldu ama şu anda 15 psi yürüyor ve çok eğlenceli....
eksik yazdıklarımı kağan tamamlar...
teşekkürler Özdin Abim, çok büyük emeğin var çook.
Bu arada Mustafa Birsesli'ye de teşekkürler, o da çok derdimi çekti.
güzel oldu güzel maşallah
sağol Arda, senin de büyük emeklerin var. Her ne kadar biraz sıkıntı yaşamış olsakta bu turbodan daha güzel bir turbo olamazdı bu motor için. Sağol herşey için.:icon_tup:
Kağan kocamman bir maşşallah, başta ekürim özdin olmak üzere tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Şu an için izmirin en hızlı hondasısın :)
Kazasız belasız problemsiz inşallah.
Mutluay abim sağol güzel dileklerin için. Dediğin gibi, herkesin ellerine sağlık!
En hızlı Honda olayına da hiç bişey demiyorum... :)
masallah kagan :)
Sağol Selçuk abi ... :)
M_PROJECT
21-11-2011, 07:10
Koray'da iken de cok guzeldi , simdi de cok guzel olmus masallah .
Teşekkürler miniks :)
Yukarda eklediğim fotoda da aslında whp değeri yazıyor. 234,2 whp
Yoksa ben mi seni yanlış anladım?
Kagancim rica ederim
gene bir yanlışkıl var
304 hp olan aracının teker verisi 234.2 whp olması da bazı yanlışlıklar oldugunu sölüyor
bukadar kayıp olmaması lazım
bunu en iyi burak açıklar
Frenli dyno larda genelde WHP degeri alınır tabi frenler devredeyse
egerki karşı kuvvetsiz ölçüm yapıldı ise HP yi çıkartır
fakat 304 hp 234 whp aradaki 70 hp kayıp çok fazla bunu araştırmanız lazım
Serencebey
21-11-2011, 15:06
Minikim, ölçüm bittikten sonra vitesten cıkarmadan direk debriyaja basarak p-Drag yazan güce ulasıyoruz yanı aktarma organlarındaki kayıp güce.
bu p-drag ile beraber tekerdeki gucu toplayınca zaten p-wheel daki gucu ortaya cıkartıyoruz...
P-normda tahmını dogrulanmıs guc olarak yazıyor zaten.
birde minikim senin sordugun sorunun cevaplarından bır tanesıde simule etmedim normal direk salınımda denedık.. :)
Minikim, ölçüm bittikten sonra vitesten cıkarmadan direk debriyaja basarak p-Drag yazan güce ulasıyoruz yanı aktarma organlarındaki kayıp güce.
bu p-drag ile beraber tekerdeki gucu toplayınca zaten p-wheel daki gucu ortaya cıkartıyoruz...
P-normda tahmını dogrulanmıs guc olarak yazıyor zaten.
birde minikim senin sordugun sorunun cevaplarından bır tanesıde simule etmedim normal direk salınımda denedık.. :)
ok kanka ozaman HP deger eyvallah
ama krank hp ile teker hep arasında çok kayıp gözüküyor
birde simule ederek ölçseniz acaba teker olarak aynı gücü vericekmi yoksa 234 den dahamı fazlası cıkıcak
shootout mode varmı bunda da
öğrenmek isterim, ne kadar kayıp normaldir? kabaca fwd, rwd, awd için? %20?
FWD de %15
RWD de %20 şaft farkından dolayı
Dediğim videoyu sonunda bulabildim. Video 13 psi boost olan halidir.
Subaru Impreza GT Turbo (Eren Demir) ile deneme fırsatımız olmuştu.
4kgOmWbKg8s
Eren bir süre sonra bırakıyor.
M///maniac
23-11-2011, 14:54
Dediğim videoyu sonunda bulabildim. Video 13 psi boost olan halidir.
Subaru Impreza GT Turbo (Eren Demir) ile deneme fırsatımız olmuştu.
4kgOmWbKg8s
bu videoda tam ne oluoyor anlasılmıyo cam car kim
Video kısa evet biliyorum.
Keşke diğer videoları da bulabilsem. Olmadı Eren'le bi daha deneriz. :)
Cam Car: Kturbo
Biz 2 kişiyiz Eren tek başına.
Edit: Bu arada Eren bir süre sonra bırakıyor. O yüzden kısa bir video zaten.