Orijinalini görmek için tıklayınız : kasımpasa askeri hastanesinde
SekoLive
18-11-2011, 20:55
tandk kimse varmıdır arkadaslar benim ıçn cok onemli
edit halıcıoğlu askerlik şubesinde biriside yardım edebilirmiş. aöf le görüştüm oradan bize kişinin heyet raporunda askerlik kararı verilse bile kanunen 2 yıl tecil hakkı vardır diye kağıt alırsan kayıt yapabilirz diye konustular.
dediğim kadar kalabalık mı var seko
onursumer
18-11-2011, 21:01
ne için lazımdı serkan bi sordurayım ?
63owen63
18-11-2011, 21:05
Ne için oldugunuda yazarsanız, daha bilgilendirici olur. Soralım saglıkçı arkadaşlara eşe dosta. İnşallah görülür işiniz.
SekoLive
18-11-2011, 23:39
arkadaşlar 3ünüzede teşekkürler
anıl kalabalık vardı ama şansım içeriye kadar yaver gitti
muayenede doktor kilo dan beni kurula sevk ettirdi. olay burda başladı kurul benden öncekilere 30 kasıma veriyorlar tabi 30 kasıma verilmesi aöf e kayt yaptıramamama yol açıyor tanıdık birisi varsa bi rica ile 23 ündeki kurula aldırabilr beni... cok kötü durumdayım cidden 30 kasım olursa hayatım alt üst olur aöfe kayıt yaptıramazsam..
ya bide cok kızdım sinirlerim alt üst oldu zaten bende kilo fazlası var alamayacaksn askere aöfe bi kağıt ver ben kayıtı yaptırıyım kurulamı çağırıyosn heyetemi nere istersen geliyim kaçmıyorm göçmüyorm ben yalvarsamda şuan zaten alamayız diyorlar.
hayatımda ilk defa bu kadar çıkmazda kaldım... birisi varsa yardım ettiricek cok cok hayır duası alıcak ailecek bizden...
sizden ricam sağda solda orada birisi varsa bi rica mayetinde 150 kişinini 1dk durdugu kurulda bana bi öncelik vermesi 3 günde 1 kurul var p.tesi çarşamba cuma. çarşambaya halletmem gerekiyor cuma mazeretli olarak aöf e kayt yapabilmek adına...
:(
63owen63
18-11-2011, 23:48
Saglıkçı bir abime durumu izah ettim, şimdi olay askeri hastahane olunca normalden biraz daha sıkıntılı oluyor, Aklımdasın birader,yardım edebilecegini düşündüklerime söylemeye devam edecegim. Allah işini rast getire. hayırlısı olsun adına.
AhmetYılmaz
18-11-2011, 23:49
Allah yardımcın olsun abicim...
SekoLive
18-11-2011, 23:51
owen cok teşekkürler. bende eş dost haber saldım ama malesef en son care belki buradan biri cıkar diye umutla konu açtım...
ya sinirlerimin en zorlandıgı şey zaten beni almıcaksn ben askere gidicem diye yalvarsamda almayacağıon kesin dağa cıkıcam terörist olcam demiyorm ki okula kayıt olucam diyorm buna bile yardım etmiyorlar. zaten kilodan cürük almaya çalıssam ben 3 yıldır okul nedeniyle tecilliydim kiloya vurur şimdiye cürüğü alırdım ben . cok cıkmaza sürüklüyorlar insanı.
freelife
18-11-2011, 23:57
allah yardımcın olsun,çok zor işin.... türkiyenin sistemi işte hayatı alt üst eder böyle..
kardesım sen sımdı neden aöf e kayıt yaptıramıyosunkı ?
bende muayeneye gırdım 21 ınde sevkım var kagıdı aldım askerden. aofe gıttım verdım kaydımı yaptırdım.
sendekı durum farklı bıseymı ?
SekoLive
19-11-2011, 00:01
powers bendeki durum şu 31 ekim sonrası yoklama kaçağına düşüyormuşuz sanrım. bende iş ve maddi sebepden ancak bugun gidebilm 23-25i kayıt son oldugundan. gittiiğimde yoklama kaçağına düşmüşüz muayne olup tecil ettirceksn dediler bizde başladık işleme. böyle gelişti sonrası normalde hem kilodan hemde yasal olarak 2 senelik hakkım varmıs erteletme için ama gel görki 30 kasımda tecil edicekler oda hiç bir işimi görmicek
63owen63
19-11-2011, 00:07
owen cok teşekkürler. bende eş dost haber saldım ama malesef en son care belki buradan biri cıkar diye umutla konu açtım...
ya sinirlerimin en zorlandıgı şey zaten beni almıcaksn ben askere gidicem diye yalvarsamda almayacağıon kesin dağa cıkıcam terörist olcam demiyorm ki okula kayıt olucam diyorm buna bile yardım etmiyorlar. zaten kilodan cürük almaya çalıssam ben 3 yıldır okul nedeniyle tecilliydim kiloya vurur şimdiye cürüğü alırdım ben . cok cıkmaza sürüklüyorlar insanı.
Rica ederim daha bir şey yaptık denmez, anlamadıgım konular var lakin, 1- şuan neden aöf'e kayıt yaptırmıyorsun ? 2 - heyetten önce aöf kayıt almıyor mu ? 3- senin durumu çözemedim ben, hevesini kırmak gibi olmasın ama heyetten istedigin şekilde kararlar cıkmayabiliyor.mesela kilo olarak 120 nin üzerindeysen bile rapor alamayabilirsin uygun degildir diye., kafaya göre spec söz konusu olabiliyor. Ben kemikleri yamuk gelişmiş,düz taban, + 120, gözleri görmeyen. vs vs bir sürü insan gördüm, gelip içeriden rapor alıyorlardı.dışarıdan çürük verme olayı biraz sıkıntılı,kastıgın eger oysa
hacı abi çok zor o işler yaw ben iskenderun asker hastahanesinde kurula girdiğimde dahiliye doktoru best tanıdık olduğu halde ilk kurula yazdırmadı beni :D
SekoLive
19-11-2011, 00:09
owen üstte yazdım durumu zaten cıkmasada sıkıntı yok 2 sene kanunen hakkım varmıs myo bitirdiğimden.
iboo 185 e 118 yazdılar askerde
mustu abi p.tesi olan kurul ilk kurul ben 2.sine isityorm
ya bide memlekete gidip ordan cozdurme şansı olurmu acaba burasu yabancı sube burdaki işleri kapatmadan böyle yarım kalarak ordan tekrardan başlyayabiliyormuyuz acaba
Rica ederim daha bir şey yaptık denmez, anlamadıgım konular var lakin, 1- şuan neden aöf'e kayıt yaptırmıyorsun ? 2 - heyetten önce aöf kayıt almıyor mu ? 3- senin durumu çözemedim ben, hevesini kırmak gibi olmasın ama heyetten istedigin şekilde kararlar cıkmayabiliyor.mesela kilo olarak 120 nin üzerindeysen bile rapor alamayabilirsin uygun degildir diye., kafaya göre spec söz konusu olabiliyor. Ben kemikleri yamuk gelişmiş,düz taban, + 120, gözleri görmeyen. vs vs bir sürü insan gördüm, gelip içeriden rapor alıyorlardı.dışarıdan çürük verme olayı biraz sıkıntılı,kastıgın eger oysa
Memo'cum şimdi şöyle ;
Seko çürüğe çıkmak için uğraşmıyor , aöf askerlikten tecil kagıdı olmadan kayıt yapmıyor , askerlik şbside tecil etmek için muayeneye yolluyor , seko nun boy kilo fazla oldugu için de kurula yolluyorlar normal de boy kilo normal olsa tamam geç deyip tecile gönderiyorlar ama seko yu kurula göndermişler , kurulun toplanma tarihi deaöf kayıtlarından sonrasına denk gelebilme ihtimali var oyle oldugu zaman seko bu dönem aöf ye kayıt yaptıramamış olacak ama kuruldan sonra yine tecil edebilecek.
Evlenme durumları söz konusu oldugu için de bu 1 senenin boşa geçmesi demek Serkan için büyük kayıp demek , tek derdi bu yani...
O gerginlikten tam yazamamış konuyu
seko senin durumun şu 85-3+28 = 110 kilon 118 ise sana 1 yıl erteleme verecekler kesin
şimdi kurul 30 kasımda aöf kayıtları en son ne zaman
SekoLive
19-11-2011, 00:12
anılın yazdıgı gibi... evliliği işi borcu herşeyi bu plana göre ayarlamıstım...
mustu abi son tarih 25i mazetliler. yani 23ünde askeriyeden 4 de alıp 5de askerlik şubeden belgeyi almam lazım ertesi günde kayıda gidebileym
bu arada yabancı şube falan hikaye kardeşim hiç bir etkisi olmaz şubenin
SekoLive
19-11-2011, 00:14
yani memlekete gitmek boşmu olur diyorsn.
hani orda mevcut azdır diye ordan direkt daha kısa zamanda çözemezmiyiz dedim
şöylede bişi var sekocum
diyelim herşey ters gitti aöf kaydını yaptıramadın kaydını donduracaksın
kurul zaten 1 yıl tecil verecek zayıflamazsanda bu durum tecil tecil devam edecek
hani okul yaşantından 1 yıl geçer ama aöf kaydını tecil için istiyosan seni etkilemez zaten
yani memlekete gitmek boşmu olur diyorsn.
hani orda mevcut azdır diye ordan direkt daha kısa zamanda çözemezmiyiz dedim
gülüm memleketindeki askerlik şubeside seni büyükşehirlerdeki asker hastahanesine gönderecek kurul için ben kastamonuya gittim beni ankaraya sevk ettiler mesela :D
SekoLive
19-11-2011, 00:16
şöylede bişi var sekocum
diyelim herşey ters gitti aöf kaydını yaptıramadın kaydını donduracaksın
kurul zaten 1 yıl tecil verecek zayıflamazsanda bu durum tecil tecil devam edecek
hani okul yaşantından 1 yıl geçer ama aöf kaydını tecil için istiyosan seni etkilemez zaten
abi zaten ben üniye geç akıl edip başlayanlardanım... 1 yıl daha geçmesi beni cok geriye atar zaten sen bu işleri yaşadın bilirsin.
aöf kayıdı donmuyor abi yapılmadıgı için bu arada.
abi sivas büyükdür sanrm başka ile atmazlar beni
valla bende aynı durumdaydım ve bu sene 3. sınıfta kaydımı sildirerek gitmek zorunda kaldım sekocum :)
gümüşsuyu asker hastahanesinde tanıdığım var ama inan o bile geçen kurula girdiğimde yardımcı olamadı
bana en son kurul raporunda SMK yani sonunda muayene kontrol yazılmamış sırf bu yüzden şubat ayında iskenderuna tekrar gidecem rapor çıktıktan sonra yıllardır hemşire olan tanıdığımla doktora gittiğimde kusura bakma yaa atlamışız ama rapor işleri sıkıntılı sen bi iskenderuna git orda bakarlar çaresine dedi doktor
SekoLive
19-11-2011, 00:23
abi sende yaş ve durum cok farklı. bendeki sadece bi ön kurula alıcak yani biliyosn muaeyene bile girmedim almıcaklar imza atıp cıkıcaz sonrada sonucu vericekler. yani olmaayacak iş deim mustu abi. kaçmıyorm göçmüyorum durumuda izah ediyorm adam gibi. ben krula yine geliyim ama zaten tecil olacağın burdan sen bile biliyorsn verin bana sonra istediğiniz mekana istediğiniz yere saatlerce geliyim ama şu aöf işi için bana bir kağıt vermeleri lazım
valla derler ya gülüm askeriyede mantık olmaz diye ;)
inş çözersin yavrım
onursumer
19-11-2011, 00:26
hastaneye sevk etmesi çok kotu olmuş halbuki orda işlemi yapamazlarmıydı ?
beni 2.dk da muayenede birşeyim yok dedim geçirmişlerdi b.koyde
bu arada tecil sanırım 2012 de bitiyor ekim son günse ben genemi yoklama kaçağına düştüm bi tutturamıyorum şu gunlerini ya neyse uğrarım hafta içi :D
SekoLive
19-11-2011, 00:27
mustu abi bugun onu anladım adamlık v.s. para etmiyor orda... varsa tanıdık yada kaderine razılık...
yani çözemezsem cok cok yazık olacak... ve insanların içindeki duygularını anasını böyle belliyolar bunuda bugun cok cok iyi anladım....
vicdanı ret yapsan şuanki konumumdan haklı durumdasın, terörist olsan şuanki durumumdan daha fazla hakkın ve söz sahipliğin var. yani delirmemek elde değil.
63owen63
19-11-2011, 00:34
Memo'cum şimdi şöyle ;
Seko çürüğe çıkmak için uğraşmıyor , aöf askerlikten tecil kagıdı olmadan kayıt yapmıyor , askerlik şbside tecil etmek için muayeneye yolluyor , seko nun boy kilo fazla oldugu için de kurula yolluyorlar normal de boy kilo normal olsa tamam geç deyip tecile gönderiyorlar ama seko yu kurula göndermişler , kurulun toplanma tarihi deaöf kayıtlarından sonrasına denk gelebilme ihtimali var oyle oldugu zaman seko bu dönem aöf ye kayıt yaptıramamış olacak ama kuruldan sonra yine tecil edebilecek.
Evlenme durumları söz konusu oldugu için de bu 1 senenin boşa geçmesi demek Serkan için büyük kayıp demek , tek derdi bu yani...
O gerginlikten tam yazamamış konuyu
Kardeşim sagol acıklama için, 1 sene çok büyük kayıp gerçektende, anlayabiliyorum arkadaşı. Elimizden bir şey gelirse yapacagız, Allah kolaylık versin diyeyim.
SekoLive
19-11-2011, 08:27
varmı kimse
SekoLive
19-11-2011, 08:46
halıcıoğlu askerlik şubesinde biriside yardım edebilirmiş. aöf le görüştüm oradan bize kişinin heyet raporunda askerlik kararı verilse bile kanunen 2 yıl tecil hakkı vardır diye kağıt alırsan kayıt yapabilirz diye konustular.
Seko inş istedigin sonuca kavuşursun da bu durumdan kurtulursun...
onursumer
19-11-2011, 10:34
halıcıoğlu askerlik şubesinde biriside yardım edebilirmiş. aöf le görüştüm oradan bize kişinin heyet raporunda askerlik kararı verilse bile kanunen 2 yıl tecil hakkı vardır diye kağıt alırsan kayıt yapabilirz diye konustular.
serkan bu raporu alıcağın kesin aof birosuyla konuşsan belgelerini versen sadece o eksik kalsa ve onu tamamlasan sonradan belki yardımcı olmaya çalışabilirler
egeturbo
19-11-2011, 10:35
Ben şuan Gümüşsuyu asker hastanesinde görev yapıyorum ama bütün gün Kasımpaşaya git gel komutanlarla kanki olduk.Eğer yardımcı olabileceğim bi konu varsa yardımcı olurum
SekoLive
19-11-2011, 10:38
ege turbo tel varsa arıyım konusalm tanıdk birisi varsa illaki yardımın olur zaten bana cok yüksek birisine gerek yok sadece bi ricayla iş cozulur bende askerden kaçma yada xx bi durum yok sadece 23ündeki kurula verseler yeticek. zaten kilo olayını muayene bile etmiyorlar sadece imza atp kağıdı alıyoruz.
yardımın dokunursa cok cok makbule geçer.
onurm anlattım ama yapamıyorz dediler hatta dedimki dilekce yazıyım 30unda ben size o kağıdı getiremzsem kaydımı silin ücretimi yakın. ama malesef dediler.
onursumer
19-11-2011, 10:39
Ben şuan Gümüşsuyu asker hastanesinde görev yapıyorum ama bütün gün Kasımpaşaya git gel komutanlarla kanki olduk.Eğer yardımcı olabileceğim bi konu varsa yardımcı olurum
serkanın erken kurula girmeye ihtiyacı var geç girerse kayıt tarihleri kaçıyor
egeturbo
19-11-2011, 10:43
cep telefonuma el kondu komutanlar tarafından :( akşam kasımpaşaya göreve çıkıcam zaten gittiğimde oradaki bş çvşlardan rica ederim en kötü bizim hastanedeki komutanlardan rica ederim sana en geç pazartesiye buradan yazarm abi bana telefonunu pm atarsan sevinirim
SekoLive
19-11-2011, 10:49
ARDA detaylı pm attım sana inş bir yardımın dokunur :(
PPR engineering
19-11-2011, 10:56
valla ALLAH yardımcın olsun kardeşim.askeriyenin işlerine akıl sır ermiyor ..
SekoLive
19-11-2011, 10:59
ya ben bukadar katı bukadar zor bi duruma hiç dnk gelmedim. az cok tanıyanlar bilir laf söz konusmasnı bilir karşımdakine kendimi dinletebilrm ama burada ne laf söz bilmek ne saygılı olmak ne adam olmak bişeye yaramıyormus bunu malesef dün gördüm :(
durumumda askere alma gibi bişey olsa anlayacam ama her yönden tecil etme hakkım ve kilodan dolayı onların tecil etme durumu var. bi ufak yol göstermiyorlar bi ufak insiyatif göstermiyorlar. belki onlarda haklı günde 100 kişi geliyor ama insan bi dinler.
onursumer
19-11-2011, 11:30
evet yapıcak pek birşey olmuyor çok katılar
arkadaşım her yıl askeri hastaneye sevk edilip 4 gün yatıp oyle tecil alıyor
hastalığın tedavisi mumkun değil hiper tansiyonmudur nedir bunla askere alınmıyormuş ama çürük vermek yerine her sene çocuğu askerlik burosu ordan hastane işten 3 gün izin al orda yat falan uğraştırıyorlar inş bu sene çürük verirlerde kurtulur bu dertten
şimdi ben gidince yoklama kaçağına duştuysem benide muayeneye sevk edicek hastaneye sevk ederse işimiz varki edebilir sağlık sorunlarımdan dolayı işten izin almam gerekicek
mhmtsrtp
20-11-2011, 02:23
hocam ALLAH yardımcın olsun evet bizim için ordu asker rütbe çok önemli hiçbirşeyin önüne geçemez onlar olmadan olmaz ama işte böle olur olmaz durumlarla karşılaştığında sesini bile çıkaramamak daha dorusu çıkartsanda kaale alınmamak adamı isyan ettiriyo. ana avrat düz gidip basıp odadanda çıkamıyosun. heyetle alakalı bir olay bende yaşamıştım tümgeneral postası olmama rağmen lans mans tanıdık ettik hikaye yani.ne diyim valla işin istediğin gibi sonuçlanır umarım...
SekoLive
20-11-2011, 11:44
saolasn mehmet inş halledicez yoksa durum vahim
|| CaNeR ||
20-11-2011, 12:21
Ben geçen hafta tecil işlerini hallettim, askerlik şubesine girdiğim anda burada mantık yok dedim:)
Eğer Sivas'a yolun düşerse gelmeden bana ulaş yardımcı olurum.
SekoLive
20-11-2011, 12:22
caner sivasda ilçelere göremi şube yoksa direkt sivas merkezdemi oluyor?
|| CaNeR ||
20-11-2011, 19:27
caner sivasda ilçelere göremi şube yoksa direkt sivas merkezdemi oluyor?
Direk merkez de oluyor diye biliyorum, 0346 228 46 87 Sivas Askerlik Şubesini telefonu bi ara yardımcı olurlar diye ümit ediyorum :) .
SekoLive
21-11-2011, 11:47
arkadaşlar forumdan bir arkadaşımızın bana cok büyük yardımı oldu. allah ondan razı olsun. bugun gidip kurula tarih aldm inş çarşamba çözülücek kurul olayım perşembe cumada mazeretli olarak kayır olacağım allahdan bi keder olmaz ise.
SekoLive
24-11-2011, 11:06
Arkadaşlar dün aksam itibariyle AÖF'e kayıt oldum... bana cok büyük hakkı yardımı geçen HANÇERİ arkadaşımıza çok çok teşekkür ederim. Bu kadar sıkışık zamanda bu konuyada buradan bi yardım bulabileceğim aklıma gelmezdi sadece bi umut açmıştım konuyu teşekkürler techturkey.
Helal olsun HANCERI'ye. çok sevindim işinizin hallolmasına
meLaNchoLic
24-11-2011, 11:28
hayırlısıyla atlatmışsınız.. techturkey'in bu yönünü çok seviyorum ya :)
huncherry
24-11-2011, 12:31
ciğer yemeye de bekliyorum arkadaşlar:icon_tup:
O hastane pek erteleme vermiyor genelde direk tezkere verip gönderiyorlar.
Benim kuzenim askerlik yaparken orada ameliyat oldu 6 gün hastanede yattı, 2 tane heyet gördüm öyle çok abartılık bir kaç kilo fazlaya bile yazılmıştı rapor Allah yardımcın olsun Serkan.
Askerlikten durum belgesi isteyelim diye sıkıştırıcaklar, ama sınıf felan geçmediysen direk kayıt sildir 2 yıl tecil var :)
hayırlı olsun serkan sevindim .
SekoLive
24-11-2011, 13:10
arkadaşlar cok saolun :)
serdar ya o konuda haklısın ilk muayenede benle birlikde kilodan kalan 4-5 kişi vardı konustugumuz diğerleride coğu kilodandı şöyle söliyim 100 kişiden 40ına falan kilodan muaf verdiler. bir çoğu ilk muayenesinde aldı muafı. ilkkez gördm ve duydum böyle bişey bide tecil hakkım zaten var onu vermek için bu kadar uraştırdılar :)