Orijinalini görmek için tıklayınız : SYM Motosiklet hakkında bilgi talebi ?
SYM Yerli menşeii tasarım,üretimi türkiye'de yapan bir firmamıdır ? yoksa çinden motor burdan kasa birleştirmemi? Ya da komple çinden gelip burdamı montaj?
Kalitesi nasıldır?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
onursumer
18-11-2011, 22:28
sym Taiwan malı haliyle motorsiklet konusunda aslında iyi olan bir ülke ve piyasadaki çin motorlarıyla kalitesini kıyaslayamayız diye düşünüyorum
2 yıldır kuzenime aldığımız mio 100 var sadece yılda 1 yağ vs bakım yapıyorz tık demedi ve acaip güçlü 150cc çin den daha iyi torku var
ayrıca yakın bir arkadaşım sym nin 400cc olan burgman tarzında bir modeline biniyor çok rahat sorunsuz bir motor
ve yanlış bilmiyorsam sym nin suzuki ile bir bağlantısı var sanırım parça vs üretimi konusunda emin değilim bu konuda
sym tayvan malı, çin ile ilgisi yok, 40.000 km.ye gelmiş scooterları sorunsuz çalışır. Maxi scooter kategorisinde de çok iyi scooterları var. Değerlendirmelerde honda vs. gibi japonlarla hep kıyaslanır. Kısaca tavsiye olunur. Ama yine de benim gözümde yamaha bws 125 ömürlüktür, japonyada bunu piskopata bağlamışlar, arazi dere tepe yarıştırıyolar. Bir de gilera gp1 var, buna zaten scooter demeye şahit ister, bildigin racing :)
parçası bıraz pahalıdır diğer motorsıkletlere gore
RottingChrist
18-11-2011, 22:52
abim antalyada joyride evo 200i aldı sürekli kullanıyor ve çok memnun. tipleri biraz garip ama genel olarak kullanıcıları memnun.
vespayla ,glera,pıaccıo replıkası ureten bı fırma suzıkı patentı altnda uretıyo ve suzukı bayılerınde de bayılıklerı oluyo sahsen motorsıklet bayısı oldugumuz halde 2011 yılında kymco yada 2011 ıtıbarıyle kalıte olarak uretımı yukselten mondıal den baskasını tanımam ucuzluk babında kalıte babında mondıal onceden cok kotu bı fırma ve motorsıklettı ama aartık cok kalıtelı motorlar getırıyolar gecen 2-3 tane modelını test ettım webrasyon yok motorsıkletlerde
vespayla ,glera,pıaccıo replıkası ureten bı fırma suzıkı patentı altnda uretıyo ve suzukı bayılerınde de bayılıklerı oluyo sahsen motorsıklet bayısı oldugumuz halde 2011 yılında kymco yada 2011 ıtıbarıyle kalıte olarak uretımı yukselten mondıal den baskasını tanımam ucuzluk babında kalıte babında mondıal onceden cok kotu bı fırma ve motorsıklettı ama aartık cok kalıtelı motorlar getırıyolar gecen 2-3 tane modelını test ettım webrasyon yok motorsıkletlerde
kymco ok kabul edilebilir de, mondial çin oğlu çin ve pek övülecek bir yanı yok ama fiyat performans oranı yüksek denebilir sonuçta fiyatları ve servisi uygun ama kalite konfor açısından beş para etmez, forumlarda mondial vs. şikayet üzerine şikayet dolu.. Alınır mı tabi ki alınır ama servise sürekli, freni gevşedi, vidası düştü, titreşim var vs. şeklinde şikayetlerle gidilir, japonlarda da bu tarz şikayetler olabilir ama japon işi motorla ayda 1 servise gidiyorsanız, çin mallarında haftada 1 ziyaret edersiniz.(etmek zorunda kalırsınız)
Thracian
19-11-2011, 12:04
Fidelle ll kullaniyorum. Gayet memnunum.
Japonsa: honda kawasaki yamaha suziki (1.sinif)
tayvan ve kore (hyosung, kymc, sym) (2.sinif)
Cin markalari (4.sinif)
YavuzNaz
19-11-2011, 12:43
fiddle 2 kullanıyorum, hem tip hem kullanım olarak çok çok güzel bir scooter, üstelik sürekli artçımla beraber geziyorum bayılma gibi birşeyle karşılaşmadım, kesinlikle çin lerle kıyaslanmayacak kadar kaliteli, dünyanın en fazla motosiklet üretilen ülke taiwan, ayrıca kullandığım fiddle 2 nin mekanik motor aksamı suzuki an125 ile aynı oldukça memnunum.
SYM Taiwan'lı bir Motosiklet Yedek Parça üreticisidir.
Suzuki,Honda gibi bilinen markalara yedek parça tedariği yapmıstır.
Yanılmıyosam 2005 yılı itibariyle Motosiklet üretimine baslamıs ve aynı yıl eski Suzuki bayi Korhan Eylik (Korlas) Türkiye Distribütörü olmustur.
2008 yılı itibariyle ÜNİTEKS A.Ş. (İzmir Motoran) firması ile anlaşmışlar Distribütörlük ve 4 modelin montajını bu firmanın Çiğli deki tesislerinde yapmaya baslamıslardır.
Malesef artan rekabet ortamında SYM markasıda Çin pazarına yönelmiş ve Ürünlerin üretiminde %60 ile % 95'lik kısmını Çin'den tedarik etmeye baslamıstır.
(+)'ları ; Kaliteli,kolay beri kullanıcısını üzmeyecek dayanıklı bir üründür.Kesinlikle Çin'li diğer ürünler ile mukayese edilmez...
(-)'leri; Ürün satış fiyatı da yedek parça fiyatı da malesef ucuz değil.Yamaha,Honda Suzuki gibi markalar ile mukayese edildiğinde pek bi fiyat farkı fark yok ama gözle bile görülebilir ciddi Kalite farkı mevcut...
Örn; SYM GTS 250-i = 9,750.00 TL. - Yamaha X-City 250; 9,210.00 TL.
SYM Fiddle 125; 4,100 TL. - Honda Spacy 3,980.00 TL. vb.
Düşündüğün SYM modelinin Honda,Yamaha vs. markalarda MUADİLİ varsa bi daha düşünün derim...
Saygılar.