Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrik kayıp kaçak bedeli (K/K) !!!!!!
biraz önce internette dolaşırken fark ettim
bakarmısınız buraya
WEB TV :: Hürriyet - FATURADAKİ KAYIP KAÇAK BEDELİNİ İPTAL ETTİRDİ (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/24475/0/1/faturadaki-kayip-kacak-bedelini-iptal-ettirdi.aspx)
tüketici mahkemesinden parasını geri almış
bu tip herkesi ilgilendiren ödemelere kişisel bakmayın
aynı ödemeyi milyon tane insan yapıyor öyle düşünün
5 TL den ne olacak ? 10 TL den ne olacak değil ...
sonuçta bizim suçumuz yokken bizden tahsil edilen ve bizi geri zekalı konumuna düşüren onlar, diğer bir deyişle "haksız kazanç" .
elektrik kaçıran varsa git yakala dayı ?
benden niye tahsil ediyorsunki ?
bonus olarak birde TRT vergisi var o zaten tam giydirmece
ulan neyin trt si neyin vergisi ?
ben elektrik harcıyorum, trt ye niye ödüyorum amk ?
Bu başlığı/yazıyı başka forumlarda paylaşmanızı istiyorum.
bana gelen son 2 elektrik faturasının resmini çektim
10. ay ve 11. ay 2011
elektrik birim fiyatıda artmış birde
K/K yazan yere bakın ..
son faturada normalde 50.42 TL elektrik harcamışım
(biraz fazla tabi)
buna binen trt,k/k, kdv,yok hiz bedeli yok enerji payı yok bilmem ne fonu sonunda toplam bedel olmuş 91.20 TL
http://c1111.hizliresim.com/r/n/n564.jpg
Aynen çok sıkıntılı bir durum bende belgelerimizi toplayıp dava açmayı düşünüyorum.Bu kadar saçmalık olamaz.
Yaz dönemi 4 ayda ödediğimiz kaçak kullanım bedeli 5200 tl gibi bir rakam.Geçmişe dönük hesapladığımızda da sanırım boğazda yalı fiyatına denk gelecek.
valla hesaplayamadım cebe indirilen parayı
20 milyon haneye ortalama 5 TL giydirseler ne yapar bu ?? (her ay)
100.000.000 TL yapmazmı?
konuyu okuduktan sonra eve gelen faturaya baktım da bizde kk bedeli 5,36 tl. trt payına da sinir oldum.böyle fırsatcı bi politika olamaz!herşeyden gecirmeyle o acıklar kapanamaz!
maalesef güneydoğu ve doğunun kullandığı kaçak elektriğin bedelini bizden alıyorlar..
vergi verme, elektriği suyu kaçak kullan.. ondan sonra bir de utanmadan devlete karşı isyancı ol.. hainlerin alayını gaz odasında öldürmeli.. :)
KingoAtmo
20-11-2011, 10:12
dayı adam açıkladı ya , deprem vergileri ile yaptıkları gibi k k ilede birer duble yol yapmışlardır
haram zıkkım olsun.adamlar eylem yapsın sey yapsın ewde ceryan yaksın o ısıkta karısına çaksın parası bızden cıksın bıde.geberıp gıderler inş.*** korkusuna ordan alamıyor bızden alıyor haram zıkkım olsun
Oldschool
20-11-2011, 10:23
sessiz kalınmamalı her yerden geçiriyorlar artık türkiye yaşanmaz hale geliyor...
bize gelen 29 liralık faturanın 2,87 lirası KK bedeli.. acaba %10 mu kesiyorlar her faturadan?
aynı bankaların kk aidatı gibi soygun kaptırabildiklerine yaslıyolar.
RottingChrist
20-11-2011, 11:55
aq. işe bak ya. çalıştığım şirketten aldığım maaş bordurosuna bakamıyorum sırf bu yüzden. resmen gasp ediliyoruz.
bizde kaçak elektiriğemi başlasak nasıl olsa peşinen ödedik yıllarca
soldaki faturada kk bedeli 4.78+0.68+0.20 = mi ? sadece 4.78 mi ?
sözleşme gücü var oda boşa verilen para
enerji fonu var enerjiye yönelik yıllardır bir atalım yok ülkede n.santralleri saymazsak
işyerindeki bodroya gelince timur abi bakıyorum ben 237 gelir vergisi alıyor benden geri 50 tl asgeri geçim indirimi veriyor :D
Birde makbuz yazma bedeli var her faturada :)
Anladığım kadarıyla sadece itiraz edilen fatura için iade kararı alınmış o zaman her ay hakem heyetine mi gitmek gerekecek?
abi hanelerden alınan 5-6 lira civar.ı fabrikalardan en az 10.000 lira her ay kaçak elektirk tutarı alıyorlar hepsi haram zıkkım olsun ibne kuyuya ısıtıcı atıp kuyu suyunu ısıtacak ben burda gece lambası yakamıyacağım hepsi çoluğundan çocuğundan çıksın haram zıkkım olsun
<<buğra>>
20-11-2011, 12:10
işyerine 34.000 TL fatura geliyor, %10 almışlar mı Pazartesi kontrol edeceğim!
tam şerefsiz bunlar!
1 Aralık 2005 Sabah Gazetesi
Kuyu suyu bile ısıtılıyor
DIYARBAKIR, Mardin ve Şanlıurfa'da kayıp ve kaçağın miktar olarak boyutu 5 milyon 264 bin megavatsaat düzeyinde. Bu rakamları arka arkaya sıralayınca Bursa, Denizli, Kocaeli gibi sanayileşmiş illerden çok daha yüksek sayılara ulaşılıyor. Gçen yıl Türkiye'deki resmi elektrik enerjisi kullanan tüm sanayi şirketlerinin toplam tüketimi 26.5 milyon mwh seviyesinde. Bu da üç ildeki kaybın sanayicinin toplam tüketiminin yaklaşık beşte biri olduğunu ortaya koyuyor. Peki söz konusu aşırı tüketim nereden kaynaklanıyor? Bölgedeki TEDAŞ yetkilileri bu soruya, "Ne yazık ki kuyu suyunu elektrikle ısıtan da var, ağırına demir karyola bağlayıp ısıtma sistemi kuran da" diye yanıt veriyor.
onursumer
20-11-2011, 12:19
bu bedel için onceden açılmış ve kazanılmış ornek dava varmıdır ? bilen varmı ? tüm faturaları toplamayı düşünüyorum işyeri dahil
var Onur emekli bir öğretmen iptal ettirdi haberlerede çıkmıstı hatta
ulasoztas1
20-11-2011, 12:28
buna bir kere itiraz edince sadece o ay için mi geri iade yapıyorlar yoksa o haneye birdaha böyle bir bedel gelmiyor mu?
ben bütün faturaları toplayıp itiraz etmeyi düşünüyorum
baktım 2011 4. ay faturasında K/K bedeli diye birşey yok
onda belediye tüketim vergisi diye birşey var, TRT allahın emri zaten !
muhtelif ilave var ! ulan bu ne ? muhtelif artık adam canı sıkıldıkça ekliyor yani.
2011 6. aya bakıyoruz
bunda da kk var
parekende hizmet bedeli
sayaç okuma bedeli ?
ilave sistem kullanım bedeli !
dağıtım bedeli ?
kdv trt falan zaten default !
bu sistem son günlerde moda oldu beyler
dikkat edin..
sadece elektrik falan değil, su + bankalar
osuruk geliri diye birşey çıkarıyorlar o ay veya birkaç ay boyunca
milyon tane müşteriden tahsil ediyorlar tamammı
sonra itiraz edenlere geri ödeme yapıyorlar
yapmayanlarınki kar kalıyor yanlarına "net oğlu net"
faturalara baktım
5. ay ve 11. ay arasında tam 45.55 TL bedel ödemişim fazladan K/K ayağına
bunları mahkemeye bile verebiliriz,
kaçak kullanım bedeli ne demek ?
sen beni neyle suçluyorsun ? benmi kaçak elektrik kullanmışım? iftiramı atıyorsun ?
direk mahkeme yoluyla ancak çözülebilir elektrik idaresine başvuruyla birşey olmaz bilginize. kaçak kullanım bedelide kullandığınız trafodan çıkan güç ile faturalanan güç arasındaki farkı millete yıkıyorlar budur.
diğer ülkelerde elektrik parası bile alınmazken biz kullandığımızdan fazlasını aman devletin gideri olmasın diye ödüyoruz:) bu ülke bu şekilde en sağlam ekonomiye sahip olması lazım ama hala yerlerde sürünüyoruz nedense...
elektrik idaresinde çalışıyorm çalışanın suçu yokdur bilginize:D
daha çok kayıp kaçak öderiz. gelin doğuya kaçağın kralını görün koskoca otele 50 lira fatura geliyor geri kalanını kime saplıyor devlet siz düşünün....
Onurkk06
20-11-2011, 13:03
namuslu adam burda eşşek gibi çalışsın parasını ödesin herşeyin fazlasıyla öteki tarafta kalleşler yesin içsin sıçsın bi gram ödemesin ohh ne ala memleket
onursumer
20-11-2011, 13:06
ornek dava varsa zaten çok çabuk sonuçlanır ki varmış
bende iş yeri dahil tüm faturaları bir gozden geçirmeyi düşünüyorum
ozellikle iş yerine geçirmiş olabilirler
Bizim basimiza gelende biz elektrigi ayedastan degil baska bi firmadan aliyoruz daha uygun fiyatli ama ilk aydan daha bu firma ft gonderdi ayedasta bu sekilde bilmemne elektrik kullanim farki 1700 fatura ustune bide 400 ayedas kesmis gondermis gittim sordum sorusturdum kimse aciklayamiyo verdim faturalarla beraber avukata bende 5 dukkan icinde ayni sorun hepsi icin ayri ayri verdim ayedasi
asmisinsan
20-11-2011, 14:35
son aylarda bende diyorum ne oldu bu eve diye 50 den aşagı fatura gelmiyor:D
SOMEONESPECIAL
20-11-2011, 14:44
OR-ÇO bunlar
Elektrik faturasnda bir skandal daha - GAZETEVATAN.COM (http://haber.gazetevatan.com/elektrik-faturasinda-bir-skandal-daha/412156/1/Gundem)
Elektrik faturasında bir skandal daha
Enerji Bakanı'nın cevabıyla ortaya çıktı, elektrik faturasında yok yok!
Elektrik faturasında bir skandal daha Kaçak elektrik bedelinin dürüst tüketiciye ödettirildiğinin ortaya çıkmasından sonra bu kez de sayaçlardan okuma bedeli alındığı anlaşıldı. Üstelik bedel daireye göre değişiyor. Enerji Bakanı soru önergesine verdiği cevapta “Sayaç okuma bedeli kullanılan enerji miktarına göre hesaplanıyor” dedi.
Elektrikteki kayıp kaçak bedelinin dürüst tüketicinin sırtına yüklendiğinin anlaşılmasından sonra bu kez de elektrik faturalarında sayaç okuma bedeli adı altında bir bedel alındığı ortaya çıktı. Kahramanmaraş Tüketici Hakem Heyeti’nin kayıp kaçak bedelinin tüketiciye yüklenemeyeceği kararı ile elektrik faturaları mercek altına alındı. Bugün'ün haberine göre Enerji Bakanı Taner Yıldız, milletvekillerinin soru önergelerine kaçak elektrik ve elektrik faturalarındaki bedellerle ilgili cevaplar verdi.
2 MİLYAR TL KAÇAK ELEKTRİK
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in soru önergesine verdiği cevapta Yıldız, 2003’ten bu yana yapılan denetimlerde 1 milyon 700 bin abonenin kaçak elektrik kullandığının tespit edildiğini bunun bedelinin ise 2 milyar TL olduğunu açıkladı. Yıldız, 523 bin abone hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Yıldız, 2002’de yüzde 21 civarında olan kayıp kaçak oranının 2009 sonunda yüzde 15.6’ya düşürüldüğünü açıkladı.
KAÇAK BEDELİ 2011’DE KONULDU
Enerji Bakanı Yıldız, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın soru önergesine verdiği cevapta ise 2006-2010 döneminde kayıp kaçak oranlarının her bir şirket için ayrı belirlendiğine dikkat çekti. Yıldız, 2011’den itibaren maliyet kalemlerini ayrıştırılması ile kayıp kaçak bedelinin faturalarda gözükmeye başladığını açıkladı.
SAYAÇ OKUMA BEDELİ
Elektrik faturalarında sayaç okuma bedeli adı altında bir bedel alındığı da ortaya çıktı.MHP’li Alim Işık, “Dağıtım şirketleri elektriği hem satıyor hem de okuma parası alıyor. Üstelik aynı binadaki ayrı evden farklı tutarlar tahsil ediliyor” dedi. Enerji Bakanı Yıldız, sayaç okuma bedelinin kullanılan enerji miktarı dikkate alınarak hesaplandığını açıkladı. Yıldız “Sayaç okuma bedelinin abone başına belirlenmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir” dedi.
ELEKTİRK FATURASINDA YOK YOK
Enerji Bakanı Taner Yıldız, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in soru önergesine verdiği cevapta ise elektrik faturalarının tüm detaylarını açıkladı. Yıldız’ın verdiği bilgiye göre elektrik faturalarında kayıp kaçak bedelinin yanı sıra dağıtım bedeli, sayaç okuma dışındaki perakende hizmet satış bedeli, sayaç okumaya ilişkin perakende satış hizmeti bedeli ve iletim bedeli tahsil ediliyor. Yıldız, elektrik faturalarından TRT için yüzde 2 oranında pay tahsil edildiğini açıklarken, yüzde 1 oranında elektrik enerjisi fonu ile belediye tüketim vergisi bulunduğunu da açıkladı.(Gazeteport)
mstfcn28
20-11-2011, 14:52
Kaçak kullanımı yasallaştırmış devlet, evet bu eskilerden beri var.
Hangi illerde ne kadar kaçak elektrik kullanılıyor bunun haritasıda var, bir arkadaş ekleyebilirse herkez görsün.
h.guroglu
20-11-2011, 16:09
ya şimdi biz ödediğimiz her fatura için ayrı ayrı mahkemeye mi başvurcaz...?
itüsözlük diyorki 2008
http://www.itusozluk.com/image/turkiye-kacak-elektrik-kullanim-haritasi_111851.jpg
2010
http://medya.zaman.com.tr/2010/08/06/elektrik.png
ya şu güneydoğuda şeref yoksunları kaçak kullanıyor diye bize giydirilen paralar değil mi bunlar. bu mu devletin çözümü. sınıf arkadaşım doğu hizmetine gitti çocuğun ilk yorumu
-altında mercedes sl 500 ü olan adamın elektriği kaçak ve yeşil kartı var
-yabancı dil Türkçe
hay yedi ceddinizden gelsin o kaçak elektrikler. bir temizleyemedik şunları arkadaş.
mstfcn28
20-11-2011, 16:41
KK bedellerini geri ödeyeceklermiş TV de geçti.
fatihcakin
20-11-2011, 16:43
Haram olsun
5.31 lira. Ban yemek istemiyorum :ofk:
KK bedellerini geri ödeyeceklermiş TV de geçti.
10 aldılar 1 öderler..
mstfcn28
20-11-2011, 16:53
Yok yok toplu bir para öderler ondan 1 ay sonra elektiriğe %20 zamı haşırt diye geçirirler:D
Ben hiç klima kullanmadığım halde kısın 200 tl ödedim öğrenirim yarın arastircam dava ise dava acarız elin şerefsizi yüzünden bize geçiriyorlar