Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mirastan Araç Alımı Hakkında?

RSBurak
20-11-2011, 22:13
Şu anda kullanmakta olduğum aracın bazı nedenlerden dolayı satış işlemlerini gerçekleştiremedik.Aracın 4 tane mirasçısı var vekaletnameler alındı.Şimdi aracın vergi borcu yoktur kağıdı var 2009dan kalma hiç aksatmadan ödüyoruz zaten.borç çıkarsa ödeme imkanı varmı noterde?Notere gitmeden yapılacak işlemler nelerdir?Ben başka bir ilde ikamet ediyorum plakanın değişmesi gerekirmi?Mirastan araba almanın ekstra bir zorluğu varmıdır bildiğim kadarıyla yeni yasa ile kolaylaştı bu işler.Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler

tunceR
20-11-2011, 22:19
borcu varsa noterde ödeyemezsin vergi dairesinden borcunun olmadığını kontrol edip öyle git notere.

RSBurak
20-11-2011, 22:21
arabanın ruhsat sahibinin gitmesi gerekmiyor değilmi ? ben öğrenebilirim herhalde vergi dairesinden ruhsatı götürüp

Low-Rider
20-11-2011, 22:22
Dedem vefat ettiğinde , onun üstüne olan ev,araç vs için vekaletler ile vergi dairesine gitmiştim halletmiştiim.Zaten borç harç varsa orda çıkar

tunceR
20-11-2011, 22:24
evet öğrenebilirsin.

plaka değişicek mi diye soruyolar zaten noterde, değiştirmek istersen ekranda çıkıyo zaten hangi şehir ve ilçede ikamet ediyosan oranın plakasını alırsın.

RSBurak
20-11-2011, 22:28
teşekkür ederim anladığım kadarıyla diğer alım satımlardan farkı vekaletname giriyor işin içine.Yarın vergi dairesinde sorgulatırım İnşallah borcu çıkmaz ödüyoruz ama eskiden banka üzerinden ödüyorduk baya sorun çıkmıştı.plaka aynı kalsın diyeceğim. noterden sonra aracın eski sahipleriyle işimiz bitiyor ondan sonra emniyete gidip ruhsatın gelmesini bekliyoruz değilmi? cahil cahil gitmeyim diye her şeyi öğrenmek istiyorum :)

tunceR
20-11-2011, 22:31
noter sana geçici belge veriyor ruhsat gelene kadar o belgeyle kullanabilirsin aracı.. sigortanı yaptırdıktan 20 gün içinde de ruhsatın eve posta yoluyla (elden teslim) olarak noterdeki ikamet adresine gelir.

RSBurak
20-11-2011, 22:34
araç yıllardır bizde olduğu için sigortasını filan yaptık bir daha gerekiyormu sigorta cezalı ödemiştik hemde 400 lirayı geçmişti

tunceR
20-11-2011, 22:38
sigortada eski ruhsat sahibinin ismi yazar, sen artık yeni sahibi olacağın için yeni sigorta yaptırman gerekli. eski sigortanında bitmesine kaç ay kaldıysa onun ödemesini alabilirsin veya yeni yapacağın sigortanın üzerine fark verirsin.

RSBurak
20-11-2011, 22:39
1-2 ay oldu yaptıralı o zaman fiyattan düşüreceğiz bir şekilde
çok teşekkür ederim bilgiler için

tunceR
20-11-2011, 22:41
rica ederim.