Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 Honda Cıvıc vs 2011 Toyota Corolla
themehmet
22-11-2011, 18:09
Öncelikle hepinize iyi akşamlar
Bu iki araç hakkında sizin görüşlerinizi alabilirmiyiz :)
Honda Cıvıc 1.6 125 hp -152 Nm tork -5 ileri -benzinli
Toyota Corolla 1.6 125 hp-157 Nm tork-6 ileri-benzinli
araçların ikisindede tüp var bunun haricinde ikisindede hiçbişe yok stock ikiside sizce bunların drag - roll - top speed de durumları ne olur :) görüşlerinizi alalım
Corolla 125 hp değil 6 ileri olanlar, 132hp Valvematic. 124 hp ve 5 ileri olanlar DualVVTi.
6 ileri Corolla çok ciddi yürüyor, Geçer diyorum ben şanzıman oranlarının da etkisiyle.
Fikir verir;
auris 1.6 valvematic - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=50SJ0P-kFeA)
kaçta başlayacaklar.. yol uzunluğu nedir.. manuel mi otomatik mi.. ağırlıklar nedir.. vsvsvs.. çok şey etki eder sonuca..
sahibinden karşılaştırmasına dayanarak civic diyorum.
sahibindede corolla 124 hp 6 ileri gözüküyor.
themehmet
22-11-2011, 18:48
Corolla 125 hp değil 6 ileri olanlar, 132hp Valvematic. 124 hp ve 5 ileri olanlar DualVVTi.
6 ileri Corolla çok ciddi yürüyor, Geçer diyorum ben şanzıman oranlarının da etkisiyle.
Fikir verir;
Aracın ruhsatında yazanı söylüyorm ben :)
themehmet
22-11-2011, 18:50
kaçta başlayacaklar.. yol uzunluğu nedir.. manuel mi otomatik mi.. ağırlıklar nedir.. vsvsvs.. çok şey etki eder sonuca..
iki araçta manuel Toyota 6 ileri olandan Honda 5 ileri manuel ikiside stock . roll 1.5-2 km gibi bi mesafede olacak
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/tr/otomobil-karsilastir/#/tr/otomobil-karsilastir/?supercode)[0]=1300234&supercode[1]=1861060&supercode[2]
civic diyorum.
Auris ve Corollaya orda motor güncellemesi yapmamışlar Furkan kardeşim.
Gerçi Corolla'da valvematic çok çok nadir. Dual vvti ile Corolla geçilebilir, Auris olursa ancak işler değişir diyorum.
Corolla 10.4 sn, 195km katalog top speed. 6 ileri Dual VVTi ile
1.6 132hp 160nm, 10sn 0-100, 195 katalog top speed.
Bluttbeton
22-11-2011, 18:51
corolla alır birde nasıl deneyecekler
drag,roll ?
themehmet
22-11-2011, 18:53
drag ve roll ikisindede denemeyi düşünüyorz :)
corolla 1270 kg
civic 1193 kg
tek sebep bu değil ama civic alır diyorum..
themehmet
22-11-2011, 18:58
corolla 1270 kg
civic 1193 kg
tek sebep bu değil ama civic alır diyorum..
dragda kesinlikle honda diyoruz ama top speed de biz fikrimiz yok :) sizn arabanzda fd6 sanırım siz top speed de ne gördünz :)
Fikir verir;
vvmatic corolla sitede de gözükmuyo levo.bende auris de var diye biliyorum.
karşılaştırmada da corollanın kilo dezavantajı var.hp,tork çok yakın birbirine.
sacları takıp geliyorum yer zaman söleyin :D
132 corolla yok.. 132 lik avensis ve auris var..
civic geçer.. corolla drag ve rolling arabası değil..
dragda kesinlikle honda diyoruz ama top speed de biz fikrimiz yok :) sizn arabanzda fd6 sanırım siz top speed de ne gördünz :)
Benim aracım otomatik.. otomatiklerin de son vitesleri çok fazla uzun.. düz vitesle aynı düşünürsek yanlış yapıyor olabiliriz.
En fazla kaç gördün dersen 244 gördüm.
Motor zırstock... Egsoz ya da filitre bile yok.
Bolu dağında otobanda Ankara dan İstanbul istikametine tünele girmeden önce çok hafif eğimli çok uzun bir yoldur o otoban.. Orada geçen yaz sabah 5 civarı 244 gördüm..
Önümdeki otobüs yan şeride geçmekte gecikince frene basmak zorunda kaldım :)
Yoksa toplasan 125hp çıkarsan 125 hp araba :)
Eğimsiz düz normal yolda 244 ler görülemez tabii ki :)
Ancak dediğim gibi son vitesler ciddi uzun..
Düz yolda ise 225 görmüştüm. ama 210-215 den sonra çok yavaş artıyor hızınız..
ya bişey demek istemiyorum ama FD6 civic süper sportmu?
132 corolla yok.. 132 lik avensis ve auris var..
kaput altında valvematic olan Corolla gördüm bende ;)
ya bişey demek istemiyorum ama FD6 civic süper sportmu?
hakikaten? Bu arada Corolla 215-218 gibi kesiciye giriyor 5 ileri olanlar, 6 ilerileri bilmiyorum.
themehmet
22-11-2011, 19:34
hakikaten? Bu arada Corolla 215-218 gibi kesiciye giriyor 5 ileri olanlar, 6 ilerileri bilmiyorum.
Toyotanın sahibi ben 225 gördm dahaa kesiciye falan girmedi araba diyodu ayağımın altındada baya gaz vardı diyo:)
swap yapılmıştır.. 132 lik motor auriste var.. gir toyotanın web sayfasına bak.. ;)
Eski bi fd6 kullanıcısı olarak bence sınıfındaki araçlar arasında en iddialı olanı ve toyotayı roll , dragta geçiceğini düşünüyorum ...
Birçok dizel ve benzinli araçlarla da deneme yaptım ... FULL STOCK :) :D
Emre Akçay
23-11-2011, 08:03
132 hp Auris ile 105 hp lik Accent denemiştik. Yarım boy Accent öndeydi. Karşılaştırma açısından bilgi verebilir diye yazayım dedim eğer Corolla 132 ise.
2008 senesinden beri corolla kullanıcısıyım civic'e en az 1 boy koyar arabayı aldığımız günden beri denemediğimiz araba kalmamıştır ister drag ister roll farketmez aynı segment tüm araçları geçer