PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pioneer ts-w309d4 mü ts-w309 mu???

cXe
22-11-2011, 22:58
merhaba arkadaşlar bu iki bas arasında seçim yapmak gerekirse hangisini önerirsiniz? çift bobin daha çabuk zarar görür falan diyorlar 2 ohmda çalıştığı için sanırım.

çift bobin olan 400 watt tek olan 300 watt çok büyük fark yok. eğer çift bobin sorunluysa tek almak daha mantıklı sanırım

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

ENGean
23-11-2011, 08:56
kullanıcagın anfı ney?
oyle cıft bobın zarra gorur gıbı bseyı duusunmene gerek yok sonucta 2500-3000w rms lık bı sub kullanmıyosun.
400w olan bassa zaten ne kadar yuklenebılırsın kı?
sırf bu yuzden kararsız kaldysan dusunmene bıle gerek yok.

cXe
23-11-2011, 15:53
kullanıcagın anfı ney?
oyle cıft bobın zarra gorur gıbı bseyı duusunmene gerek yok sonucta 2500-3000w rms lık bı sub kullanmıyosun.
400w olan bassa zaten ne kadar yuklenebılırsın kı?
sırf bu yuzden kararsız kaldysan dusunmene bıle gerek yok.
jameson 505 yada sound magus dk600 ile kullanmayı düşünüyorum

ENGean
23-11-2011, 16:16
o anfılerı tam bılmıyorum ama sanırım mono anfı degıller.
eger 4,5 veya 6 kanal anfıler ıse 309 u al. anfıdende kopru cıkısı ıle sub'u beslersın.

ama bass ın ıcın ayrı mıdlerın ıcın ayrı bı anfı kullanabılırsen daha iyi olur.

cXe
27-11-2011, 16:40
o anfılerı tam bılmıyorum ama sanırım mono anfı degıller.
eger 4,5 veya 6 kanal anfıler ıse 309 u al. anfıdende kopru cıkısı ıle sub'u beslersın.

ama bass ın ıcın ayrı mıdlerın ıcın ayrı bı anfı kullanabılırsen daha iyi olur. dk600 mono jameson 505 4 kanallı bir amfi

dgoo
27-11-2011, 19:15
505 iki basıda doyuramıyacaktır.
dk600 2 ohm sanırım 600 rms çıkartıyor.
çift bobini iyi besler.
çift bobin daha çabuk arıza görüyor bilgisi kulaktan dolma.
iyi montajla bu ikili güzel çalar

cXe
27-11-2011, 23:55
505 iki basıda doyuramıyacaktır.
dk600 2 ohm sanırım 600 rms çıkartıyor.
çift bobini iyi besler.
çift bobin daha çabuk arıza görüyor bilgisi kulaktan dolma.
iyi montajla bu ikili güzel çalar

şuan 505 amfi almaya yoğunlaştım aslında sonuçda 4 çıkış olduğu için ister 4 çıkışın 4ünüde basa bağlarım ister bir bas bir çiftde kapı içi bağlarım diye düşünüyorum

BRETE
28-11-2011, 08:47
200 liralık anfilerden 600 rms çıktığına inanıyormusunuz ben hala inanamıyorumda ya iyi markalar bu işi bilmiyor yada edisonlar cemisonlar bu işi yalamış yutmuş dediğiniz rakamlar inanın çok yüksek rakamlar şöyle örnek vereyim benim aracımda 20cm kendi kutusunda pioneer ts-wx75 var 120w rms, kapılarda eton component var 70 rms bu bile fazla geliyor, anfimde kenwood 4*55 W sizin yazdığınız rakamlar tamamen hayal mahsülü yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen bilgi amaçlı yazıyorum kimseyi irdelemiyorum;)

cXe
28-11-2011, 11:03
200 liralık anfilerden 600 rms çıktığına inanıyormusunuz ben hala inanamıyorumda ya iyi markalar bu işi bilmiyor yada edisonlar cemisonlar bu işi yalamış yutmuş dediğiniz rakamlar inanın çok yüksek rakamlar şöyle örnek vereyim benim aracımda 20cm kendi kutusunda pioneer ts-wx75 var 120w rms, kapılarda eton component var 70 rms bu bile fazla geliyor, anfimde kenwood 4*55 W sizin yazdığınız rakamlar tamamen hayal mahsülü yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen bilgi amaçlı yazıyorum kimseyi irdelemiyorum;)

sound magus un kötü bir marka olmadığını duymuştum aslında?

BRETE
28-11-2011, 15:17
sound magus un kötü bir marka olmadığını duymuştum aslında?

yazdıklarımdan bir gömlek üstün diyelim;)

cXe
29-11-2011, 14:12
yazdıklarımdan bir gömlek üstün diyelim;)mono amfinin türkçe müziklerde berbat olduğunu duydum :D yabancı müziklerde on numara fakat türkçe müziklerde bas sesleri kaliteli olmadığı için mono amfi kullandığına pişman olan arkadaşalar varmış?

BRETE
30-11-2011, 21:05
mono amfinin türkçe müziklerde berbat olduğunu duydum :D yabancı müziklerde on numara fakat türkçe müziklerde bas sesleri kaliteli olmadığı için mono amfi kullandığına pişman olan arkadaşalar varmış?

valla ilk defa senden duydum böyle birşey bu senin dediğin ayardan kaynaklı olabilir bass frekans ayarını yabancı müziklerdeki tonlara göre yaparsan yani örnek jbl bass test şarkıları varya onlarda güzel çalar türkçe müziklerde daha çok sert ve kısa basslar kullanırlar buda uzun ve derin bass seslerinden sonra kulağa hoş gelmez;) umarım anlatabilmişimdir yoksa anfi bilmez türkçeyi yabancı müziği :D ne koyarsan onu çalar

cXe
30-11-2011, 23:35
valla ilk defa senden duydum böyle birşey bu senin dediğin ayardan kaynaklı olabilir bass frekans ayarını yabancı müziklerdeki tonlara göre yaparsan yani örnek jbl bass test şarkıları varya onlarda güzel çalar türkçe müziklerde daha çok sert ve kısa basslar kullanırlar buda uzun ve derin bass seslerinden sonra kulağa hoş gelmez;) umarım anlatabilmişimdir yoksa anfi bilmez türkçeyi yabancı müziği :D ne koyarsan onu çalar
zaten bende o sebeble dedim :D yabancı müziklerde prodüksiyon kaliteli olduğu için ses çok güzel fakat türkçe müziklerin bas sesleri o kadar iyi değilmiş. fakat sonuç olarak hala bir karar veremedim mono mu alsam 4 kanal mı alsam :D

çok kişinin ses sistemini dinlendim çoğuda amatör hiç birininde bas sesi yetersiz değildi :D sanki bana bu olayı gözümde çok büyütüyormuşum gibi gelmeye başladı artık :D

BRETE
01-12-2011, 06:29
zaten bende o sebeble dedim :D yabancı müziklerde prodüksiyon kaliteli olduğu için ses çok güzel fakat türkçe müziklerin bas sesleri o kadar iyi değilmiş. fakat sonuç olarak hala bir karar veremedim mono mu alsam 4 kanal mı alsam :D

çok kişinin ses sistemini dinlendim çoğuda amatör hiç birininde bas sesi yetersiz değildi :D sanki bana bu olayı gözümde çok büyütüyormuşum gibi gelmeye başladı artık :D

aga bence fazla kıllatma fazla takılma bu rms olaylarına yarışmaya katılmıcaksın sonuçta al 4 kanal marka bir anfi 30cm bass 1 tk component arkayada oval veya 16 cım koaksiyelleri çak teyp çıkışından mis gibi dinle;) yoksa araştırdıkça beynini yersin hiçbişey takamazsın ulan omuydu bumuydu derken kalırsın öyle:D:D

cXe
01-12-2011, 09:14
aga bence fazla kıllatma fazla takılma bu rms olaylarına yarışmaya katılmıcaksın sonuçta al 4 kanal marka bir anfi 30cm bass 1 tk component arkayada oval veya 16 cım koaksiyelleri çak teyp çıkışından mis gibi dinle;) yoksa araştırdıkça beynini yersin hiçbişey takamazsın ulan omuydu bumuydu derken kalırsın öyle:D:D

ulen yemin ederim öyle :D zaten şuan tek düşündüğüm mono mu alsam 4 kanal mı gerisi boş :D

BRETE
01-12-2011, 22:58
ulen yemin ederim öyle :D zaten şuan tek düşündüğüm mono mu alsam 4 kanal mı gerisi boş :D

mono anfi bence gereksiz, neden dersen daha öncede dedim yarışmaya katılmayacan al stereo 2 kanalı köprüle 2 kanalda sana kalır ister onada bass tak yada arıza falan olur yedek yaparsın alternatifin olur;)zaten yeni anfileri ister mono ister stereo çaldırabiliyorsun

cXe
01-12-2011, 23:26
mono anfi bence gereksiz, neden dersen daha öncede dedim yarışmaya katılmayacan al stereo 2 kanalı köprüle 2 kanalda sana kalır ister onada bass tak yada arıza falan olur yedek yaparsın alternatifin olur;)zaten yeni anfileri ister mono ister stereo çaldırabiliyorsun

valla kardeşim bende 4 kanal amfi almaya karar vermiştim fakat kullanacağım amfi çift bobin olduğu için 2 ohm da sürmek zorundayım ve 4 kanal amfinin 2 ohm da sürülmesinin riskli olduğunu söylüyor herkes(köprüde tabi) o neden kararsız kaldım zaten