Orijinalini görmek için tıklayınız : Kısa Mesafeli Kullanımda Hangi Yağ?
1800cc karbüratörlü lpg li aracımı sürekli kısa mesafede kullanıyorum yaptığım en uzun yol 15-20 km arası.. 20W50 yağ kullanıyorum sabahları biraz sıkıntı oluyor sübap sesi geliyor ve hantal çalışıyor motor ısınınca çok problem kalmıyor.Burda 0ın altına pek düşmez sıcaklık hangi yağı tavsiye edersiniz araç 372.000 de aşınmalar vardır parçalarda açıp bakmadık ama 372.000deki motor çok iyi değildir tahminim.Bu kriterlere göre hangi yağı kullanmalıyım.??
Osman Bahadır
23-11-2011, 17:44
20-50'den sonra önce 15w40, sonra 10w40 denenebilir.
20w50 motor ne olursa olsun kışın katliam yapar.
abi neden 15-40 ilk önce koyuyoruz direk 10-40 koysak bir sıkıntı olurmu?birde 2 ay önce 10-30 castrol tection ftr dizel yağı aldım onu koydum bu sefer sıcakkende sübap sesi geliyordu.Usta bu araca tam sentetik yağ konulmaz dedi farkı nedir yarı sentetik yağ ile tam sentetik yağın bu konularda her söylenene inanıyorum motoru almasak bari elimize :)
Osman Bahadır
23-11-2011, 18:07
abi neden 15-40 ilk önce koyuyoruz direk 10-40 koysak bir sıkıntı olurmu?birde 2 ay önce 10-30 castrol tection ftr dizel yağı aldım onu koydum bu sefer sıcakkende sübap sesi geliyordu.Usta bu araca tam sentetik yağ konulmaz dedi farkı nedir yarı sentetik yağ ile tam sentetik yağın bu konularda her söylenene inanıyorum motoru almasak bari elimize :)
Aracının motorunun durumundan ve öncesinde 20w50 kullandığından ve 0'ın altını görmediğinden dolayı önce 15w40 dedim. Muhtemelen 15w40 işini görecektir. Ama soğukta halen sıkıntı olursa 10w40'a geçilebilir. Ama o motorda 10w40'ta eksiltme ve subap sesi oluşabilir. O yüzden öncelikle 15w40 ile sorunu çözmek denenmeli.
Tam sentetik-yarı sentetik, bu arabaya olup olmama, meselesi doğrudan motorla, araçla alakalı değil. Ama piyasada rahatlıkla bulunan tam sentetikler genelde düşük viskozite endeksli olduklarından(5w30 gibi) senin aracında sorun olur. Yoksa gidip 10w60 tam sentetik bir yağ alsan hiçbirşey olmaz, çok da güzel olur. Ama 25 TL'lik 20w50 yağ kullanılan arabada 125TL'lik 10w60 yağı kullan demek de garip olur.
önceden yağa çok önem vermezdim sonuçta yağlıyormu yağlıyor derdim ama bir şeyler okudukça işin öyle olmadığını öğrendim fiyata çok bakmıyorum ama sözde bi ustanın tavsiyesiyle gidip 10w30 dizel yağına dünyanın parasını bayılınca bir daha 20w50 kullanayım dedim mobil1 10w60 eski motorlar için bir yağı var olmazsa onu alırım motoru indirmekten iyidir bugün bir motor indirmeye kalksan arabayı at çöpe piyasası o kadar etmez abi sağolun bilgiler için
Osman Bahadır
23-11-2011, 18:21
önceden yağa çok önem vermezdim sonuçta yağlıyormu yağlıyor derdim ama bir şeyler okudukça işin öyle olmadığını öğrendim fiyata çok bakmıyorum ama sözde bi ustanın tavsiyesiyle gidip 10w30 dizel yağına dünyanın parasını bayılınca bir daha 20w50 kullanayım dedim mobil1 10w60 eski motorlar için bir yağı var olmazsa onu alırım motoru indirmekten iyidir bugün bir motor indirmeye kalksan arabayı at çöpe piyasası o kadar etmez abi sağolun bilgiler için
Motorum kıymetli diyorsan 10w40 işini görür. Direkt 10w40 da kullanabilirsin. Eğer çok eksiltirse veya subap sesi artarsa 15w40'a geçersin. 10w40 yarı sentetiktir. 50-55TL civarına mobil ve castrol 10w40 çeşitleri bulunur.
10w60'a gerek yok.
tamam abi sağolun umarım hasarsız bir şekilde atlatırım şu yağ konusunu baya uğraştırdı çünkü