Orijinalini görmek için tıklayınız : Blackberry 9900 hakkında
Arkadaşlar aranızda var mı kullanan.Şarj süresi nasıl ? iphone 4 kullanıyorum ama bb 9900'a geçmeyi düşünüyorum evet zor bir karardı ama verdim.Artı iş gereği teknoloji sorumlusu olduğum için onunda içini dışını bilmem lazım amma ve lakin şarj süresi nasıl ? iphone'u ben her gece takıyorum şarja 9900 nasıl acaba ?
darkmann
23-11-2011, 19:28
benimde merak ettiğim bi soru iphone 3gs'den bb9780 yada 9900 e geçmeyi düşünüyorum.Bende kamera ve şarj durumunu merak ediyorum
bende 9700 var günde ortalama 45-60 dakika görüşme yapıyorm ınternete gırıyorm sms atıyorm bu şartlarda bile 2 gün çok rahat gidiyo yanı iphone a göre mükemmel bu konuda
Edit : 15 ay garantili 9700 bold um satılıktır bu arada :D
9700 kullanıyorum. 9780'le neredeyse aynı, 9900'a çok benzeyen bir cihazdır.
Şarjı yoğun kullanımda ( telefon, sms, gps gerektiren uygulamalar, bbm , internet çıkışı gerektiren uygulamalar ) 1 gün gidiyor. Her gece şarja koymak şart..
Kesinlikle çok kullanışlı, çok rahat. Ancak application arıyorsan 9900 yanlış tercih olur.
Ayrıca 9700'ımda OS6 kullanıyorum. 9780 ve 9900 da default geliyor OS6. Açıkçası 9700 os6'yı kaldırmıyor. 15-20 sn'lik kilitlenmeler sık yaşanıyor. 9700 ve 9780/9900'ın işlemcilerini karşılaştırmakta fayda var. Ayrıca 9700'ın dahili hafızası ( bu çok önemli çünki programlar dahili hafızaya yüklendiğinden yer ciddi sıkıntı ) çok düşük olduğundan fazla application yüklenmesine izin vermiyor. Öyle ki; OS5 yükledikten sonra 120mb civarı, OS6 yükledikten sonra 50 mb civarı yer kalıyor. 9900'da hafıza da kontrol edilmeli.
darkmann
23-11-2011, 19:58
9900 da 8 gb hafıza mevcutmuş ancak uygulama hafızası 512mb mış.Forumlarda araştırdığm kadarıyla şarjı tam kullanımda 1 gün gidiyormuş öncesinde 9700 kullanan kullanıcılar en az 1.5-2 gün gittiğine değinmiş şarj konusu biraz sıkıntılı anlaşılan.9780 mi yoksa 9900mü alınır?
Serencebey
23-11-2011, 19:59
9900 kulanıyorum gayet memnunum eksileri yok deil ama totalde gayet guzel bir telefon :)
en son guncellemeden sonra sarj sıkıntısını astı ıyıce cok rahat 1.5 gun gıdıyor aktıf konusma dahılınde...
onursumer
23-11-2011, 20:28
9900 iphone gibi yoğun kullanımda tam 1 gün gidiyor her akşam şarja takıyorsun mecbur
ama bb nin şuana kadar ürettiği en başarılı cihaz
bende 3G den 4G yada 9780/9900 bold lardan birine geçmeyi düşünüyorum fakat muhteşem kararsızım
şimdi şöylede düşünüyorum benim şirket mailim tanımlı olduğu için devamlı açık olması lazım 3g.e bmm facebook falanda aktif diyelim.çok fazla görüşme yapamıyorum aslında gün içerisinde.mesajlaşma var sadece.iphone'da şarjım dediğim gibi 1 gün gidiyor.ama iş yerinde sıkılınca oyun oyna onu bunu kurcala çoğu uygulamada konum servisleri full aktif.bb de oyun falan oynamıcam için sanki idare eder gibi geliyor.bir müşterim vardı ona sordm.konuşma var normal düzeyde dedi mesajlaşma var dedi.internet açık hep 4 gün gidiyor dedi şaşırdım.o zaman bana 2 gün gitse yeter.
onursumer
23-11-2011, 20:37
2 gün gidiyorsa çok iyi
ben elimden düşürmediğim halde 2 gün gittiği için e72 den başka telefon kullanamıyorum :D
9900 cok ıyı 2 gun gıdıyor sarzı ve capkınlar ıcın soyluyorum telefonu yukarı kaldırıyorsunuz mıllete tutuyorsunuz sıze facenı twıtteerını soyluyor eger aralarında blackberrysı olanda varsa bbm pınını soyluyor :D
CooLeqenD
23-11-2011, 21:19
9900 cok ıyı 2 gun gıdıyor sarzı ve capkınlar ıcın soyluyorum telefonu yukarı kaldırıyorsunuz mıllete tutuyorsunuz sıze facenı twıtteerını soyluyor eger aralarında blackberrysı olanda varsa bbm pınını soyluyor :D
Şakamı ? :D İnanalım mı yani ? :D Bilmediğimden soruyorum yicem galiba :hehe:
Ludacris
23-11-2011, 21:23
Ayponun beyazsa ben alayim elden :)
Bide ya nedir bu mail sevdasi :D
Bu aypondan neyi ustun mailde ?
Ya nasil kullabiliyonuz bu aleti anlamadi
Gitti ne kadan cikin bisey ya bi bireyderri:su:
Ayponun beyazsa ben alayim elden :)
Bide ya nedir bu mail sevdasi :D
Bu aypondan neyi ustun mailde ?
Ya nasil kullabiliyonuz bu aleti anlamadi
Gitti ne kadan cikin bisey ya bi bireyderri:su:
yok siyah :) bb de mail gelir gelmez düşüyor.iphone da gecikebiliyor.yani yenileme süresine kalabiliyor.
yok artık :D
mailde ludacrise katılıyorum bende microsoft exchange ile senkronize, gmaile mail gelince ipad-iphone a önce geliyo ben masaüstünde 1 saniye sonra görüyorum :)
BB bundan da mı hızlı? Ya da hızlı bile olsa ne farketti? ben her türlü maillere ofisteki pc den bakıyorum :D
nası oluyo bu cidden? :)
darkmann
23-11-2011, 22:22
fotoğraf çekip bbm de eklendiğini biliyordumda bunu ilk defa duydum güzel özellik