PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ep3 vtc40 tuvturkte katalizator problemı

canozcan
24-11-2011, 18:24
aracta dc headers oldugundan cat takmaya ımkan kalmadı. Zaten elımde cat da yok. Agır kusur olarak kaldım. Sız nası cozdunuz acaba bu problemı?

MeRtCaN
24-11-2011, 18:26
katalıtık takıp gıdeceksın mecburen.

nakayama
24-11-2011, 18:28
Sitede bir arkadaş vardı bu tarz konularla ilgilenen nickini unuttum.Belli bir miktar karşılığı aracın üzerinden hiçbişey sökmeden geçirdik biz.

28 EE 106
24-11-2011, 18:38
bncede katı takman gerkıor malesef..

Evrenoz
24-11-2011, 18:44
Düz boru mu var yoksa sustrucu mu katalizör yerinde? Düz boru varsa tak bi susturucu geçersin

canozcan
24-11-2011, 18:58
Düz boru mu var yoksa sustrucu mu katalizör yerinde? Düz boru varsa tak bi susturucu geçersin

spiral var yerinde. Sistemide bozmak istemiyorum. Headers yuzunden 20cm lik bir mesafe kalıyo. Oraya sıgcak bır cat varmıdır?

h.guroglu
24-11-2011, 19:14
benim aracımdada kat yoktu onun yerine bir susturucu taktım geçtim vizeden

krscan
24-11-2011, 19:21
arkadaslarında dedigi gibi ya kat takıcaksınız yada adamını bulacaksınız ki bence adamını bulmak daha mantıklı. sök tak bence gereksiz.

fa'R'uk
24-11-2011, 19:39
istanbulda olsan benim eski ep3 te kattan kalmıştı ufak bir kat takıp geçmiştim ya gel yada git egsozculara ufak bir kat taktır

canozcan
24-11-2011, 19:45
istanbulda olsan benim eski ep3 te kattan kalmıştı ufak bir kat takıp geçmiştim ya gel yada git egsozculara ufak bir kat taktır

şimdi benbu muayeneye kırklarelinde girdiğim için tekrarına orda girebilirmiyim?. eğer olursa gelsem orda taktırabilir miyiz senin catı sonra da muayeneden sonra söküp geri versem sana ? çünkü burada ufak cat yok malesef ...

fa'R'uk
24-11-2011, 19:51
şimdi benbu muayeneye kırklarelinde girdiğim için tekrarına orda girebilirmiyim?. eğer olursa gelsem orda taktırabilir miyiz senin catı sonra da muayeneden sonra söküp geri versem sana ? çünkü burada ufak cat yok malesef ...

muayeneye ilk nerede girdiysen tekrar aynı yerde girmen lazım

ben o zaman orjinal kat getirttim ama mugen headerstan dolayı uymadı egsozcumda vardı küçük motorlu bir aracın ufacık katı vardı onu takıp geçmiştim daha sonra sökmüştük

aphelion
24-11-2011, 20:20
Eger Tuvtturk'te egzos muayenesine girdiysen boşuna ugraşma geçirmiyor şerefsizler benimde paramı hiç ettiler aynı geçirmedikleri borularla dışarda yaptırdım adamada sordum sıkıntı varmı diye emisyonun süper demesine rağmen geçirmediler daha sonra gidip söylediğimde ise yok bizim emisyon makinamızın değerleri daha yüksek ondan falan filan bahane buluyorlar dışarıda hallettir en kolayı.

Chatin
24-11-2011, 20:25
kat yerine çakma kat taktıracaksın olacak bitecek aynısı başıma geldi. öyle yaptım ve geçtim. egzozcuya git zaten haberi vardır kesin.

canozcan
24-11-2011, 20:26
Eger Tuvtturk'te egzos muayenesine girdiysen boşuna ugraşma geçirmiyor şerefsizler benimde paramı hiç ettiler aynı geçirmedikleri borularla dışarda yaptırdım adamada sordum sıkıntı varmı diye emisyonun süper demesine rağmen geçirmediler daha sonra gidip söylediğimde ise yok bizim emisyon makinamızın değerleri daha yüksek ondan falan filan bahane buluyorlar dışarıda hallettir en kolayı.

hayır emisyon pulu var. bildiğin muayene doldu onu yaptıracaktım ama bu olay yüzünden kaldım..

canozcan
24-11-2011, 22:45
kat yerine çakma kat taktıracaksın olacak bitecek aynısı başıma geldi. öyle yaptım ve geçtim. egzozcuya git zaten haberi vardır kesin.

öyle ama oraya sığcak ve 2 o2 sensörünü takabilceğimiz kadar küçük bir şey yokmuş

Ome_RS
24-11-2011, 22:45
2000 model üstü araclarda kat olması zorunlu ayrıca ordaki calısan arkadaslar bilgisiz değil susturucu ile katı ayırt edebiliyor bizde o mesleği yaptık :)
sansa gecenler bunu kesin olarak söylemesin arkadasın harcı yanmasın.
rapor cıktıktan sonra mecbur kat takmalısınız.

hasan çağri
24-11-2011, 22:53
Edit. 10krtr

hasan çağri
24-11-2011, 22:54
2000 model üstü araclarda kat olması zorunlu ayrıca ordaki calısan arkadaslar bilgisiz değil susturucu ile katı ayırt edebiliyor bizde o mesleği yaptık :)

Peki benim aracin orjinalinde cift kat var biri orta susturucunun icinde, sadece manifold cikisindakini taksam muaynede sikinti olur mu? Birde disardan aldigimiz egzoz pulu gecmiyo mu tuv de?

alpeRS
24-11-2011, 23:00
Bn clioyu vizeye sokarken kata benzeyen susturucu taktim ve gectim..

canozcan
25-11-2011, 18:42

peki bu katı illa manifolt çıkışına takmamız şart mı? yani ortaya taksam olur mu?

seko
25-11-2011, 18:44
cok terslesme katı halledersin gidersin arkada 5. emniyet kemeri yok diye takarlar ugrasır durursun ..

canozcan
25-11-2011, 19:13
cok terslesme katı halledersin gidersin arkada 5. emniyet kemeri yok diye takarlar ugrasır durursun ..

tersleşmek değil elimde vtec2 katı var ama headers yüzünden oraya sıgmıyorda

fa'R'uk
25-11-2011, 19:16
egsozcuma sordum 106 katı takmış daha önce

bLackModeL
25-11-2011, 19:18
abi benım arac 97 kat takmak zorunda deılım o zaman benn :D 12 cı ayda muane var :D

canozcan
25-11-2011, 19:27
abi benım arac 97 kat takmak zorunda deılım o zaman benn :D 12 cı ayda muane var :D

ya bu vti larda herşeyden muaf be kardeşim :)

Spawn
25-11-2011, 19:29
spiralin flanşlı mı ? eğer öyleyse araya geçici kat koyabilirsin , katalizör kiralayan egzozcular var :)

darkred
25-11-2011, 19:45
Ben kat olmadan geçtim muayeneden ama oem egzoz boruları oem orta susturucu ve oem son susturucu ile muayene tekrarına kaldım...

Çok ses çıkartıyormuş fabrikanın koyduğu sistem... TÜV deki arkadaş beğenmedi...O yüzden gidip 1 adet daha orta susturucu taktırdıktan sonra geçebildim muayeneden...

O yüzden muayene tekrarına kaldıysanız eksiği tamamlamadan sakın gitmeyin harcınız boşa gider...Birde hangi muayene istasyonuna gittiyseniz ilk olarak ikinciye de oraya gitmelisiniz...

canozcan
25-11-2011, 19:45
spiralin flanşlı mı ? eğer öyleyse araya geçici kat koyabilirsin , katalizör kiralayan egzozcular var :)

http://www.dragtimes.com/images-classifieds-large/INVIDIA-SS-EXHAUST-HEADER-MANIFOLD---RSX-CIVIC-EP3-DC5--for-sale_230489071121.jpg

bu şekilde flanş var

Spawn
25-11-2011, 19:56
ben senin yerinde olsaydım eğer , bu headersın bittiği yerdeki flanşın oraya kat alıp flanş koyardım kat ın iki tarafına , onun boyuna göre egzozun diğer tarafına da flanş koyarsın , dolayısı ile sökülebilinir takılabilinir kat ın olmuş olur . çok daha pahalıya gelmez.

anlatamadıysam çizeyim bir şekilde.

cMg
25-11-2011, 19:59
Ben bugün muayeneye gittim içi boş kat ile geçtim, tüvtürk'den geçirmediler yetkili vw servisinden emisyon pulu aldım, muayene tekrarından sonra direk geçtim,

canozcan
25-11-2011, 20:59
ben senin yerinde olsaydım eğer , bu headersın bittiği yerdeki flanşın oraya kat alıp flanş koyardım kat ın iki tarafına , onun boyuna göre egzozun diğer tarafına da flanş koyarsın , dolayısı ile sökülebilinir takılabilinir kat ın olmuş olur . çok daha pahalıya gelmez.

anlatamadıysam çizeyim bir şekilde.

kardeşim problem o flanştan sonrasına sığacak kat bulamamamda

Mr.K
25-11-2011, 21:02
yukarda 106 kat'ı yazılmıs baktınız mı ?

Spawn
25-11-2011, 21:05
kardeşim problem o flanştan sonrasına sığacak kat bulamamamda

taban sacı mı sıkıntı çıkartıyor?

Frid
25-11-2011, 21:33

paranı biz degil sizin bilgisizliginiz hiç etmiş daha düzgün kelimeler seçseniz daha memnun oluruz.

bahane bulmuyoruz deger sınırlarımız sınırlı, para kazama derdi yok amme hizmeti tüv o sebeple gel geç abi işi degil :icon_tup:

muayne tekrarında yeni kusurlar ortaya çıkmaz eskilere bakılır.

zorundasın model yılına eskiden bakılıyordu şimdi aracın fabrika çıkışı üzerinde var ise olmak zorunda şansa geçersin kimse birşey diyemez.

Ben bugün muayeneye gittim içi boş kat ile geçtim, tüvtürk'den geçirmediler yetkili vw servisinden emisyon pulu aldım, muayene tekrarından sonra direk geçtim,

karpuz olmadıgına göre içinin boş oldugunu anlayamıyoruz demek saçma olur göremiyorz emin degiliz çıkan ses göre iş yapmıyorum ben şansım adına kaynak yoksa içi boş dolu beni alakadar etmez varmı var

yukarda 106 kat'ı yazılmıs baktınız mı ?

bunu üzerinde kaynaksız işlemsiz bulun problem çıkarmazlardiye ümit ediyorum varmı var hesabı

sensörlerin önü arkası mesafesi pekde önemli degil

canozcan
25-11-2011, 21:40
paranı biz degil sizin bilgisizliginiz hiç etmiş daha düzgün kelimeler seçseniz daha memnun oluruz.

bahane bulmuyoruz deger sınırlarımız sınırlı, para kazama derdi yok amme hizmeti tüv o sebeple gel geç abi işi degil :icon_tup:

muayne tekrarında yeni kusurlar ortaya çıkmaz eskilere bakılır.

zorundasın model yılına eskiden bakılıyordu şimdi aracın fabrika çıkışı üzerinde var ise olmak zorunda şansa geçersin kimse birşey diyemez.

karpuz olmadıgına göre içinin boş oldugunu anlayamıyoruz demek saçma olur göremiyorz emin degiliz çıkan ses göre iş yapmıyorum ben şansım adına kaynak yoksa içi boş dolu beni alakadar etmez varmı var

bunu üzerinde kaynaksız işlemsiz bulun problem çıkarmazlardiye ümit ediyorum varmı var hesabı

sensörlerin önü arkası mesafesi pekde önemli degil

bu katı illa fabrikanın koyduğu yere koymamız mecburmu. eğer orta susturucunun oraya koyma hakkım varsa elimde 2 tane kat var oraya sığıyor yani. yoksa headerstan sonra kat koymam mümkün değil mecbur 106 gibi minik kat koymam gerekiyor.

Frid
25-11-2011, 21:52
orta susturucudan önde olur katalizörler ki ben başka konumda görmedim. orta susturucuyu iptal edersende sorun çıkarabilirler kusur tam olarak söylmi yazıyor " egzoz ilgili yönetmelige uygun degil" ucu açık bir kusur tekrar olsa bile egzoz sisteminde ilk başta istenilen dışında herhangi bir degişiklikten harç yaktırabilir doğru bir davranış olmasda böyle bir ihtimal var yani başta söylenilen dışında beklentiye girmek.

işin özeti katalizörü takmışıssın ama susturucuyu sökmüşsün diyebilirler.

headerstan sonra orta suturucu sonuna iyi bir mesafe varsa katalizörü ve orta susturucuyu oraya ard arada sıgdırabilirsiniz .

fa'R'uk
25-11-2011, 22:04
can daha neyi merak ediyorsun ben sana yazdım eski ep3 sahibiyim dedim kattan kaldım dedim bende de mugen headers vardı o araya 106 katı takıp geçeceksin çok zor olmasa gerek 106 katı bulmak

canozcan
25-11-2011, 22:20
orta susturucudan önde olur katalizörler ki ben başka konumda görmedim. orta susturucuyu iptal edersende sorun çıkarabilirler kusur tam olarak söylmi yazıyor " egzoz ilgili yönetmelige uygun degil" ucu açık bir kusur tekrar olsa bile egzoz sisteminde ilk başta istenilen dışında herhangi bir degişiklikten harç yaktırabilir doğru bir davranış olmasda böyle bir ihtimal var yani başta söylenilen dışında beklentiye girmek.

işin özeti katalizörü takmışıssın ama susturucuyu sökmüşsün diyebilirler.

headerstan sonra orta suturucu sonuna iyi bir mesafe varsa katalizörü ve orta susturucuyu oraya ard arada sıgdırabilirsiniz .

şuan zaten son susturucunun hemen önünde orta var. headers,o2 snsörü,spiral,o2 sensörü, kat, orta ve son şeklinde olcak yani ?

bu arada evt ilgili yönetmelik yazıyor

canozcan
25-11-2011, 22:21
can daha neyi merak ediyorsun ben sana yazdım eski ep3 sahibiyim dedim kattan kaldım dedim bende de mugen headers vardı o araya 106 katı takıp geçeceksin çok zor olmasa gerek 106 katı bulmak

elimde vtec2 ve ies katı var o yüzden

fa'R'uk
25-11-2011, 22:26
elimde vtec2 ve ies katı var o yüzden

bende de sadece orjinal kat vardı egsozcuda vardı 106 katı 80 lira verdim taktı muayeneye girdim söktü tekrar araboruyu taktı
başka bir şey aklıma gelirse 1 saat sonra yazarım

Ome_RS
25-11-2011, 22:36
Peki benim aracin orjinalinde cift kat var biri orta susturucunun icinde, sadece manifold cikisindakini taksam muaynede sikinti olur mu? Birde disardan aldigimiz egzoz pulu gecmiyo mu tuv de?

dısarıdan aldıgın gecerli oluyor.
görünen tek kat olması yeterli

peki bu katı illa manifolt çıkışına takmamız şart mı? yani ortaya taksam olur mu?

hondanın eksoz sistemi head kat orta ve sondur bu sekilde yapman gerekli

canozcan
25-11-2011, 22:40
dısarıdan aldıgın gecerli oluyor.
görünen tek kat olması yeterli

hondanın eksoz sistemi head kat orta ve sondur bu sekilde yapman gerekli

sıralama o şekilde olcak ama headersla kat arasında mesafe çok olcak sadece. spiral boru zaten. sonra kattan sonra orta ve son var.

Frid
25-11-2011, 22:55
dedim mesafe çok önemli degil head ve orta susturucu arasında kat olacak oda iki sensörün ortasında kalacak şekilde tabi

canozcan
26-11-2011, 11:29
dedim mesafe çok önemli degil head ve orta susturucu arasında kat olacak oda iki sensörün ortasında kalacak şekilde tabi

ilk önce bu şekilde denicem ozaman, 2. sensörü katın çıkışına takıp tabiki. tşk ederim

Frid
26-11-2011, 12:05
rica ederim zaten geçemez gibi bir durum olcagını sanmıyorum bu şekilde ama olurda kalırsın başka ücretsiz hakkın yok bilesin ;)

efe_
26-11-2011, 12:11
Arkadaşlar peki dizel 1 araçta , kat içini boşalttırırsak geçebiliyormuyuz?

Frid
26-11-2011, 12:14
Arkadaşlar peki dizel 1 araçta , kat içini boşalttırırsak geçebiliyormuyuz?

hayır geçemezsiniz

dış yüzeyinde görünen yerlerde kaynak vs işlemleri olmadan boşaltabiliyorsanız problem olmaz.

canozcan
26-11-2011, 12:23
rica ederim zaten geçemez gibi bir durum olcagını sanmıyorum bu şekilde ama olurda kalırsın başka ücretsiz hakkın yok bilesin ;)

ozaman başka yerde yaptırırım bende :)

meLaNchoLic
26-11-2011, 12:53
benim 306 nın kat.ı boşaltırken kesip çıkardıkları yerden bi demir parçasıyla borunun içinden sokarak boşalttılar içini üstüne işlem yapmayalım daha sonra kullanılır böyle dediler :D nitekim işe yaradı boş katla emisyon muayne alayından geçtim :D

canozcan
30-11-2011, 20:12

tamamdır bu şekilde geçtim muayeneden bir sıkıntı çıkmadı. tekrar söküp eski haline getirdim. olan düz boruma oldu ama

yasin_R
30-11-2011, 20:49
05315088096 vefa usta kmuayene baglanma vb gibi sebeplerden dolayı komple orgınal ekipman mevcuttur arayıp benm selamımı ve benim arattığımı söyleyerek işçilik ücreti ile emanet alınıp iş görülüp tekrar geri iade bırakaılabilr. sıkıntısı olan aklında bulunsun...