Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : imac vs macbook air

Ahmet Saraçoğlu
26-11-2011, 00:57
Arkadaşlar , geçtiğimiz aylarda evdeki bilgisayarımı ; çizimleri genelde laptopumda yaptığım ve kasa fazla yer kapladığı için birazda imac in tadına bakmak amaçlı satmaya karar vermiştim.Ama sonradan vazgeçtim kasa çok ucuza gidecek diye.Bi proje çizimi işi alıp tamamlayınca da almam muhtemel imac yada air i ; kasayı satmadan alabileceğim bi imkan oluştu.Araştırıyorum sizinde fikrinizi alayım dedim.

Aslında apple istememin en önemli sebeplerinden ilki ekran renginin baskıya yakın oluşu...Kullandığım monster da çok canlı renkli , parlak bi ekran var.Ama o ekran rengine aldanıp yaptığım her çalışma ; hem baskıda , hem diğer bilgisayar ekranlarında zombi gibi kopkoyu ve biraz enteresan renk tonları ile çıkıyor...Apple ın ekranlarının baskıya en yakın olduğu söylenir hep.Onun için çiimz yapılan laptopun yanına ; masada gün içerisinde açık kalacak ; internete girilip, monsterla alınan renderların color correction ları ı yapabileceğim bi alet lazım.Sizce bu imac mi olmalı macbook airmi?
Bütçe 2200 2300 civarı...(İkisinden hangisini alırsam alayım sürekli masaüstünde duracak.Çünkü dışarıda çizİm yapmAyacaksam internet için telefon kullanıyorum , çizim için lazım olacaksa da mutlak surette monster lazım olacak...)

yiit
26-11-2011, 01:20
bende bi iki ay önce macbook pro için girdim apple a. biraz gezdim içerde ertesi gün imac alıp çıktım. bende grafik ve müzik işi için aldım sabit duracagı için. imac i git kurcala sonra macbook un yüzüne bile bakmicaksın heleki macbook air in yanından geçmezsin.

onursumer
26-11-2011, 01:43
valla ahmet air imac in yanında hiç tat vermiyor ki taşımayacaksan hiç girme bile

imac in kullanım rahatlığı hoparlor kalitesi ve performansı gerçekten farklı

Firat.M3
26-11-2011, 03:09
Ben 29 ekimde vatan comp. Dan aldim imac. 21.5 inc i5 makine. Mac air ile imac karsilastirilamaz. imac cok daha ustundur. Ancak macbook pro ile karsilastirilabilir. Macair da dvdrom
Olmamasi bile almamaya yeter ki ozellikleri de dusuk olur yapisi geregi.

Bu arada vatandan 29 ekimde kampanya vardi %25 indirimli aldim. 2400 tl verdim.. Mutlaka imac secmelisin..

Cepden yazdim postu. Yazim hatalari varsa kusura bakmayin

Chatin
26-11-2011, 03:32
baz modellerini yani 1198 $ lık modelleri karşılaştırayım. amerikada tanıdığın varsa sadece bugün 100$ indirim var bu arada;

http://img851.imageshack.us/img851/4859/varsaylan20111126at0432.jpg

öyle görünüyor ki taşıma senin için gereksiz ise ekran kartı ve büyük ekranı ile ve ekran çözünürlüğü ile imac senin için biçilmiş kaftan. bana işlemci ve mobilite lazım olduğu için ben macbook pro aldım mesela. herşey ihtiyaç meselesi.

JDMazda_GTR
26-11-2011, 04:04
Ihtıyacın aslında gayet acık ve net.Ihtıyacını en ıyı karsılayacak sey suphesız kı ımac.Bende macbook aır var.Uzun zamandır Apple kullanıcısıyım.Macbook aır dvd rom,ethernet vsvs bunları aramayan,ses kalıtesı,hafıflıgı ve gundelık kullanacak kısıler ıcın yapılmıs bır cıhaz.Ekran kalıtesı ve zaten kullanacagın programlar ımac ıle daha duzgun calısacaktır.Macbook aır sana gore degıl

fdogan
26-11-2011, 04:10
imac ve air arasında kesinlikle imac i secmelisin surekli masaustunde kullanıcak olman bile yeterli bi neden fakat mac lerin ekrandanki renk kalitesi baskıya en yakın olanımı bunu iyice arastırmalısın bence, bende fotografları macbookda isledikden sonra diger laptoplarda baktığımda çok farklı bir görüntüyle karşılaşabiliyorum