Orijinalini görmek için tıklayınız : octavia rs
Arasts61
26-11-2011, 20:55
arkadaşlar octavia rs hakkında detaylı bilgisi olan var mıdır?
alınası bir araç mıdır? çoluk çocuk binsem sıkıntı yaşar mıyım?
aşağıda örnek bir aracın linki var. yorum lutfen:)
Skoda Octavia 2.0 RS 2007 Model 38.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 64039920 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-orjinal-rs-meraklisina-64039920/detay/)
Tek bildiğim çok seri bir araç olması. 2.0TFSI 200 hplik motor önü açık yüklemeleri kaldıracak seviyede. Gayet geniş araç araca sığma konusunda bi sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum :)
Arasts61
26-11-2011, 21:00
stok kullanıcam yuklememe gerek yok, süspansiyon filan kutuk gibi mi acaba?
4 kapı ve 560 lt bagaj insanı umutlandırıyor:).. 18'' 255 lastik doğru mu acaba??
erhanarici18
26-11-2011, 21:01
bu aracı kartalda görmüştüm gerçekten çekici bişey var arabada
bi octavia nın bu kadar hoşuma gideceği hiç aklıma gelmezdi
tam 4 kapılı bi aile aracı işte gücüde cabası
63owen63
26-11-2011, 21:02
Diz mesafesi gayet iyidir , sedan gti denebilir :) vag grup mk5 gti ile aynı blogu paylaşıyor. chiple filtre egsoz ile 250hp ler çok kolaydır. Çoluk cocuk binilir tabiki, ama yakıt konusu siz ve cüzdanınızla ilgili.az yakar diyemeyecegim :)
Arasts61
26-11-2011, 21:03
özellikle bu araca yogunlaşmış değilim. jetta'ya yol verince almak istiyorum böyle bir şey. bu aracı sadece ornek olarak verdim.
63owen63
26-11-2011, 21:05
Lastik boyutu dogru..
Ayrıntılı bir test var burada.
Şahsen tavsiye ederim, yaşınız ihtiyaçlarınız ve kriterlerinize uyuyorsa çooook memnun eder
Skoda Octavia RS 2.0 TFSI - SKODA testleri Arabam.com'da (http://www.arabam.com/Test/Skoda-Octavia-RS-20-TFSI/Detay-303)
CeSaNCeEm
26-11-2011, 21:23
Satma sıkıntınız olmayacaksa bence alınabilir ancak 2. eli çok zayıf belirteyim...
kartalda bitane mavi dolanıyo benimde çok hoşuma gitti gzl araç...
Arasts61
26-11-2011, 21:36
Lastik boyutu dogru..
Şahsen tavsiye ederim, yaşınız ihtiyaçlarınız ve kriterlerinize uyuyorsa çooook memnun eder
Skoda Octavia RS 2.0 TFSI - SKODA testleri Arabam.com'da (http://www.arabam.com/Test/Skoda-Octavia-RS-20-TFSI/Detay-303)
O testte degerler biraz daha kotu gorunuyor ama asagidakinde mukkemmel degerler var.
Skoda Octavia RS lap times and specs - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/cars/skoda_octavia_rs.html)
Golf gti dan filan daha iyi 0-200 u? Acaba yanlis mi degerler supheye dustum.:soru:
bitane passat 1.8t al abi gitsin :)
Arasts61
26-11-2011, 21:45
1.8 degilde 2.0 tfsi passata da bakiyorum ama cok pahali onlar. Hem bunun gibi seri degiller. Bu aletin maks surat 240 gorunuyor, fena bisey yaa. Alip 225 17" lastik takip tingir tingir gidesi geliyor insanin. :)
Kutluhan
26-11-2011, 21:46
Çok mantıklı chip + filtre tadından yenmez hem ikinci el ilerde daha çabuk satılabilir hemde cüzdanınız için mantıklı olabilir yakıt konusunda octavia yorar sanki...
abi yakın sorunun yoksa tfsi olabilir tabi 1.8t zaten eski kasada var fiyatıda en ful 40a cok rahat alırsın
Çok mantıklı chip + filtre tadından yenmez hem ikinci el ilerde daha çabuk satılabilir hemde cüzdanınız için mantıklı olabilir yakıt konusunda octavia yorar sanki...
pıyasada bu segmentte passat ıyı satılıyor
Arasts61
26-11-2011, 21:53
Evet mantikli ama passat o halde 190 hp filan olur. Benim arac zaten 170. Dedigim gibi 200 luk passatin degerleri bile cok iyi degil ( gerci o kasa farkli ) Hem 2007 model bu arac, 2007 model passatin fiyati da ortada....ayrica bu aracin performans degerleri anormal iyi. 3 sıkınti var kafamda 1. İkinci eli 2. Suspansiyon vs si can sıkarmi? 3. Araclari gebertmisler midir?:soru:
Abi ozaman 2.0 tdi al chip falan yeter sanirim sana
turbo&quattro
26-11-2011, 21:59
Motor ne kadar iyiyse ikinci elide bir o kadar kotu marka imajindan dolayi. Bir arkadasimda vardi dizel octavia satana kadar cok ugrasti. Sattiktan sonra bedava skoda verser almam diyordu..sahsi gorusum uzun sure kullanacaksaniz ve uygun fiyatli bulursaniz alin tadini cikarin.
Arasts61
26-11-2011, 22:04
Abi ozaman 2.0 tdi al chip falan yeter sanirim sana
Cok pahali onlar. Hem de anormal km li. Yazilimla kac ps olur ki?
bende aynısının dizeli ilanlarda var bir tane ona baktım fiyat biraz ucuk yazılımla 200 beygir 400 tork 560 lt bagaj hızlı sedan bir araba ..
2. elde giderinin olmaması önemli. 1.6 üstü alacağın benzinli ve D segmenti araçların satışı çok zor. Bu segment bakacaksak illaki dizel derim. Benzinli olursa min 5 sene veya pert olana kadar kullanmak lazım. Geçen sen 55binde alınan x marka bi D segment sedanı (1.9 lt) tam 1 sene kullanan bir arkadasım 80binde ve aldığının 10 kaat altına sattı. 50 kaat verip her seneye 5-10 bin fiyattan düşerim bana komaz diyosan bişey diyemem tabi.
Cok pahali onlar. Hem de anormal km li. Yazilimla kac ps olur ki?
170 i var sanirim en az.pahaliysa bizimkini vereyim abi sana pd130:D
1.8t passatın bundan az mı yakar??
63owen63
26-11-2011, 23:20
yaklaşık aynı degerleri yakarlar.
Kutluhan
26-11-2011, 23:37
Passatın ?
Benim passatım falan yok yanlış anlamış olabilirsiniz siz ;)
TFSİ eski tiplere göre biraz daha fazla yaktığını biliyordum ben nese en kötü 1.8 T LPG takılabilir yakıt dert değilse bile ikinci eli bitik oğlu bitik meraklısının gelip almasını bekle dur iyi düşünmek lazım şimdiden hayırlısı olsun...
Arasts61
26-11-2011, 23:37
170 i var sanirim en az.pahaliysa bizimkini vereyim abi sana pd130:D
170 olacaksa yetmez :) sorun da orda zaten. ben kendi aracımı o yuzden vereceğim. 200 civarı bir gucu olsun peşindeyim. yazılım yapacaksam kendiminkine yaptırıcam. 2,0 motor da cezbediyor beni. ne bileyim işte şaşırdım:)
Arasts61
26-11-2011, 23:40
2. elde giderinin olmaması önemli. 1.6 üstü alacağın benzinli ve D segmenti araçların satışı çok zor. Bu segment bakacaksak illaki dizel derim. Benzinli olursa min 5 sene veya pert olana kadar kullanmak lazım. Geçen sen 55binde alınan x marka bi D segment sedanı (1.9 lt) tam 1 sene kullanan bir arkadasım 80binde ve aldığının 10 kaat altına sattı. 50 kaat verip her seneye 5-10 bin fiyattan düşerim bana komaz diyosan bişey diyemem tabi.
doğru diyorsun da abi, rs lerin fiyatları zaten dip yapmış. örnek linkteki alet 2007 model boyasız ve 38 lira. daha ne kadar düşecek ki.:soru:
ama elimde kalma ihtimali de yok değil :)
Arasts61
26-11-2011, 23:43
Passatın ?
TFSİ eski tiplere göre biraz daha fazla yaktığını biliyordum ben nese en kötü 1.8 T LPG takılabilir yakıt dert değilse bile ikinci eli bitik oğlu bitik meraklısının gelip almasını bekle dur iyi düşünmek lazım şimdiden hayırlısı olsun...
kardeş en önemli öncelik aracın iyi durumda ve nispeten yeni ve düşük km li olması. sonrada performans. passatlar zaten çok eski. 1.8 t güzel ama bize uymuyor. bize yeni araç lazım. yeni olunca da passat 50 lira vs.
doğru diyorsun da abi, rs lerin fiyatları zaten dip yapmış. örnek linkteki alet 2007 model boyasız ve 38 lira. daha ne kadar düşecek ki.:soru:
ama elimde kalma ihtimali de yok değil :)Bende baktım baktım gene kendi arabamı beğendim. Yazılım yaptırıp 200 beygir binelim işte ne uğraşıcaz al-sat sıkıntı. Raşit'e bi pm atacağım şu Danimarkalı ile irtibatlanayım.
Passatın ?
yok yanlış anlamadım, sadece ufak bir hece eki yanlışlığı olmuş..
yakıt olarak gaza sonuna kadar basmazsan 3 aşşağı 5 yukarı aynı yakacaktır
motor gücü fazla olan her zaman çok yakar demek yanlış olabilir.
lastikleri 255 - 18 değil 225/40R18 dir, Arabam.com yanılmış biraz, nası okudularsa lastikleri.
bence abes bi tüketimi yok, tatlı sert süspansiyon sistemine sahip. golf gt-gti kıvamında diyelim sertlik olarak, jettadan bi kademe daha serttir tahminen.
2005 Skoda Octavia RS Sedan/Saloon automobile specifications and car tech data performance co2 economy fuel consumption (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=139480)
yakıt tüketimi falan öyle aşırı uçarı görünmüyo, 2. elde satışı haricinde bence herhangi bir eksisi yok ve hatta emsallerinden , jetta vs çok daha uygun fiyatlı ve geniş iç hacmi de artısı bana göre.
lnd_samet
28-11-2011, 10:07
1.8T ye cayır cayır lpg takılır.ama fsia takılmaz...
bizde rs dizel var, yaylı hali yol tutuş olarak gayet iyi ama çok sert. arkası falan baya geniş. bagajına lastikli 4 tane 18 jant sokmuşluğumuz var :)
flexamin
28-11-2011, 15:42
sen yap jettana yazılımı paşa paşa bin başına bela mı arıyorsun. oct. rs ler güzeldir motor ve şanzıman olarak şanzımanı passata göre kısadır ama 2. elde satışı zor. Bir arkadaşım oct. rs ini satana kadar göbeği çatladı 4-5 ay bekledi
Octavia RS
19-06-2013, 22:31
Kartalda mavi dolaniyo dediginiz arac bizimki :D
Tiyatronun üstünde oturuyosanız o zaman seninle komşuyuz :) bende karsıdakı sezınde oturuyorum orda görüyorum aracı :) satmaya nıyetınız varsa cok yakın bır arkadasım ılgılenebılır :)
bu konuyu çok mu aradınız ? 2 yıllık bir hort için değdi mi :)
b.ustaoglu
20-06-2013, 08:46
ahaha bende konuyu baştan beri okuyorum meğer iki yıllık konuymuş :D
cem_subasi
20-06-2013, 09:21
kartalda bitane mavi dolanıyo benimde çok hoşuma gitti gzl araç...
Aynen geçen bende denk geldım RS plakalı mavi deli yürüyor :)
rockford34
20-06-2013, 09:57
Lastik boyutu dogru..
bu arac bnm cok sevdigim bir abimin aracı ilk sahibi kendisi ve ciddi temiz ve bakımlı bir aractır
Maşallahı var köşedeki BP de sık sık görürdüm bici bici yaparken
dragon07
20-06-2013, 11:15
kütük gibi olmasını ve konfor probleminizi eibach yada red eagle yay ile çözebilirsiniz
Octavia RS
20-06-2013, 11:20
Tiyatronun üstünde oturuyosanız o zaman seninle komşuyuz :) bende karsıdakı sezınde oturuyorum orda görüyorum aracı :) satmaya nıyetınız varsa cok yakın bır arkadasım ılgılenebılır :)
Evet tiyatronun ustundeyiz.satma konusunda problemimiz olacagini pek sanmiyorum araci cok isteyen var satma gibide bi dusuncemiz suan icin yok
Octavia RS
20-06-2013, 11:22
bu arac bnm cok sevdigim bir abimin aracı ilk sahibi kendisi ve ciddi temiz ve bakımlı bir aractır
Abi suanki sahibindenmi bahsediyorsun? Ayrica imzandaki taskin motor Mustafa abinin yeri olan taskin motor mu? :D
rockford34
20-06-2013, 19:37
ewt kardeşim mustafa abinin orası babana slm söyle o tanır ;)
Octavia RS
20-06-2013, 19:48
ewt kardeşim mustafa abinin orası babana slm söyle o tanır ;)
Tamam abi soylerimde seni taniyamadim ben.Savaş abi senmisin yoksa? :D