Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa, Fiesta ya da ...
Arkadaşlar 20 bin TL ye kadar dizel otomatik küçük bir araç alma düşüncemiz var ve şu anda aklımızdaki araçlar 2004-2005-2006 Corsa CDTI Easytronik, 2004-2005-2006 Fiesta TDCI Tiptronik. Yalnız bu araçlar hakkında hiç bir tecrübemiz, bilgimiz yok, nasıllardır, hangisini tercih etmek daha mantıklıdır, ya da bu ikisine alternatif olabilecek daha mantıklı araç önerileriniz olabilir mi ?
Kesinlikle Corsa'yı öneririm. Bu modellerde düşük kilometrede bir Corsa C bulursanız bence kaçırmayın. Fiesta'nın bir önceki kasası da güzel fakat iç mekanın işçiliği ve malzeme kalitesi düşük bana kalırsa. Bence düşük kilometrede Corsa C işinizi görür. Ben manuel Corsa C kullanıyorum. Otomatik hakkında bilgi veremiycem. Aklıma bu fiyat aralıklarında başka bir araç gelirse tekrar yazarım.
typermelih
27-11-2011, 10:41
ford fiesta sakın almayın şanzuman ecu su sıkıntılıydı 2006 yıllarını hatırlıyorum 2 aracımızı servısten cıkartamıyorduk soreklı arıza verıyordu...bu arada ben toyotada çalıştığım için tecrubelerıme dayanarak yazıyorum
cevap için teşekkürler, corsa güzel araç fakat easytronik hakkında hiç de iyi duyumlar almadım o nedenle konuyu açma gereği duydum, bilenler, tecrübe edenler daha detaylı bilgi vereceklerdir umarım...
cagri-35
27-11-2011, 12:33
Bende corsa C derim. Donanımlı silverline falan bulursanız kesinlikle kaçırmayın.
abi eğer biraz daha bütçe ayırabilirsen tek kapı van,camlar açılmış hiçbir sıkıntısı yok tesisat jantlar lip farlar vsvs..aklına ne gelirse var ahmet abideki araç haberin olsun
BosphorusBoys
28-11-2011, 08:10
ford fiesta sakın almayın şanzuman ecu su sıkıntılıydı 2006 yıllarını hatırlıyorum 2 aracımızı servısten cıkartamıyorduk soreklı arıza verıyordu...bu arada ben toyotada çalıştığım için tecrubelerıme dayanarak yazıyorum
bende var 05 fiesta 85 binde
hiç mi hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım.
en son 78 de bakıma ghittim 90 olmadığı için servise daha gitmedim.
ve zevkim haricinde servis dışında arasca 1 tl bile harcamadım.
hem yakıt olsun görüntü olsun beni yeterince tatminkar ediyor.
abi eğer biraz daha bütçe ayırabilirsen tek kapı van,camlar açılmış hiçbir sıkıntısı yok tesisat jantlar lip farlar vsvs..aklına ne gelirse var ahmet abideki araç haberin olsun
Aşkınım sağolasın, aracı bayan kullanacak o sebeple otomatik düşünüyoruz, düz bile düşünsek bir bayan için o araç biraz fazla cafcaflı =)))
bende var 05 fiesta 85 binde
hiç mi hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım.
en son 78 de bakıma ghittim 90 olmadığı için servise daha gitmedim.
ve zevkim haricinde servis dışında arasca 1 tl bile harcamadım.
hem yakıt olsun görüntü olsun beni yeterince tatminkar ediyor.
Aracınız tiptronik mi yoksa manuel şanzıman mı?
ykavcioglu
28-11-2011, 21:41
cevap için teşekkürler, corsa güzel araç fakat easytronik hakkında hiç de iyi duyumlar almadım o nedenle konuyu açma gereği duydum, bilenler, tecrübe edenler daha detaylı bilgi vereceklerdir umarım...
bende duydum ama dedemde var silverline triptonik 40 binde henüz sıkıntı çıkartmadı.
genelde o km kadar arıza verenler olmuş:)
bende duydum ama dedemde var silverline triptonik 40 binde henüz sıkıntı çıkartmadı.
genelde o km kadar arıza verenler olmuş:)
Yunus deden satmaz mı aracı? :D
cagri-35
28-11-2011, 22:00
Piyasada yarı otomatik olupta sorunsuz olan bir araç varmı bu sınıfta.
ykavcioglu
28-11-2011, 22:07
Yunus deden satmaz mı aracı? :D
aslaaa sattırmam:D
fare o faree...:)))
aslaaa sattırmam:D
fare o faree...:)))
Olur da fikir değişirse ilk benim haberim olsun bari :D
ykavcioglu
28-11-2011, 22:13
Olur da fikir değişirse ilk benim haberim olsun bari :D
o zamana 2 dene araba değişirsin gibi:)
Piyasada yarı otomatik olupta sorunsuz olan bir araç varmı bu sınıfta.
En sorunsuzunun peşindeyim =))
o zamana 2 dene araba değişirsin gibi:)
Yok yaaw, biraz kendinle mi karıştırıyorsun ne :D 40 ay oldu =))
ykavcioglu
28-11-2011, 22:30
Yok yaaw, biraz kendinle mi karıştırıyorsun ne :D 40 ay oldu =))
benim hesaptan yola çıkarsak 90 gün sonra satması gerekiyor:D
B 150 mercedes var kafasında ama 2012 ortalarında :)
benim hesaptan yola çıkarsak 90 gün sonra satması gerekiyor:D
B 150 mercedes var kafasında ama 2012 ortalarında :)
Doğru orantılı bir hesap yaparsak 2012 ortalarında 44-45k km filan yapmış olur ki tadından yenmez :D Yine de haberim olsun :D Eğer olursa konu başlığı bile hazır: Dededen ''Silverline'' =))))
ykavcioglu
28-11-2011, 22:42
Doğru orantılı bir hesap yaparsak 2012 ortalarında 44-45k km filan yapmış olur ki tadından yenmez :D Yine de haberim olsun :D Eğer olursa konu başlığı bile hazır: Dededen ''Silverline'' =))))
satalım derse haber veririm ben, yabancıya gitmesin:D
BosphorusBoys
29-11-2011, 08:09
Aşkınım sağolasın, aracı bayan kullanacak o sebeple otomatik düşünüyoruz, düz bile düşünsek bir bayan için o araç biraz fazla cafcaflı =)))
Aracınız tiptronik mi yoksa manuel şanzıman mı?
aracım triptonik ve satmayı düşünüyorum ilan fln açmadım.
Erdem K.
29-11-2011, 08:20
corsa c easytronik'lerde de volan da sıkıntı olabiliyor. birkaç arkadaşımda marş basarken kaydırma gibi sorunlar olmuştu. ama genel itibariyle motor ve yakıt tüketimi açısından tatminkar olduğunu düşünüyorum. fiesta'da iyi bir seçim olabilir, bazı serilerinde mazot pompalarında sıkıntı var diye duymuştum, gerçi kullanan arkadaşlar memnun olduklarını ve sorunsuz olduğunu belirtmişler, gönlünüze göre araç bulmanızı ümidederim...
Eastronik olduktan sonra fiesta corsa farketmez ikiside gercekten sorunlu problemli sanzimanlar..
Otomatik dizel olarak hyundai bence en sorunsuz araclari yapiyor ucuz araclarda.