Orijinalini görmek için tıklayınız : Yılbaşında Milli Piyangodan 40 Milyon Lira Sana Çıksa Ne Yaparsın?
CasabLanca
28-11-2011, 19:30
Bu sene yılbaşında 40 milyon liraymış büyük ikramiye. Hadi bakalım Tech ahalisi en kral hayaller kimde :hehe: İkramiye sana çıksa ne yaparsın? :D
ErmanArseven
28-11-2011, 19:31
Çekirdek alıp geliyom :D
ahahha :D yorum budur :D
milli piyango idaresini satın alırım
bu sayede butun sonucları bilir sınırsız paraya sahip olurdum
http://s3.amazonaws.com/kym-assets/photos/images/original/000/096/044/trollface.jpg?1296494117
vtec piyasasını ben belirlerim :D
İbrahim Erdem
28-11-2011, 19:33
imzamı atarım :D
ciddi anlamda kafayı yerdim
Bütün dededen anneanneden amcadan memurdan vitekleri toplar sonra deli paraya satarım :D
Sağlam bir modifiye garajı açarım :D
By_MuGeN
28-11-2011, 19:35
memleketi terk ederdim :)
evimin önüne füze kalkanı alırım :) ne olur ne olmaz :D
İbrahim Erdem
28-11-2011, 19:36
imzamı atarım :D
ek olarak kalan 10 milyonla da saçma sapan swap projeleri için harcardım.
şahin-supra
ek9 v8 önden çeker
m5 motorlu type-r
gibi gibi :D
22 tane gelly alıp arkadaşlarla futbol oynarım:D
Sonrada hepsini okulun arkasındaki dereye atarım.
2. Adnan hoca olurdum :)
YNyU81HE8vk
Araç koleksiyonu yaparım
Bi miktarda dagıtırım hayir işlerine
Kimseye söylemez,şu soktuğumun yaşamını adam gibi,keyfini alarak geçirirdim.
2. Adnan hoca olurdum :)
YNyU81HE8vk
inşallah maşallah hocam
CasabLanca
28-11-2011, 19:39
#15 en mantıklı bu geldi şu ana kadar :hehe:
#15 en mantıklı bu geldi şu ana kadar :hehe:
Almas hoca olarak anın beni piyango vursunda :D
t..i b....k isimli dişi sahısa bi teklifim olurdu en basta :D
CasabLanca
28-11-2011, 19:42
passatı yuklerım :D
aramızda bir milyoner var o zaman :D tdipower (http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/89901-passat-b5-tdi.html)
aramızda bir milyoner var o zaman :D tdipower (http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/89901-passat-b5-tdi.html)
serdar saklıyor bizden :D
İbrahim Erdem
28-11-2011, 19:44
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/301381_10150328865031456_17900841455_8596502_96733 0573_n.jpg
1000ledim :D
İ.nelik hariç herşeyi yapardım :D
cıktıktan sonraki sene 20 mılyonluk bilet alırım :D
CasabLanca
28-11-2011, 19:46
İ.nelik hariç herşeyi yapardım :D
buzlu badem? :soru::hahaha:
insan bi anda o paraya sahip olunca aklını yada dostlarını kaybedebilir..
ben bitene kadar yerdim haydan gelen huya gitsin hesabı..
İbrahim Erdem
28-11-2011, 19:48
insan bi anda o paraya sahip olunca aklını yada dostlarını kaybedebilir..
ben bitene kadar yerdim haydan gelen huya gitsin hesabı..
o para yiyerek bitiyorsa ben de yiyecem :D
ykavcioglu
28-11-2011, 19:49
at avrat silah değişirdim:P
SULTANOGLU
28-11-2011, 19:50
bir kasa domates alırım.
2010 dada bunu istemiştim
Ciddi ciddi düşündüm ama naparım hala bilmiyorum. Güzel bir ev birkaç güzel araba ve huzur aylıkta 30 40bin lira nakit:). Gerisi fazla geliyor.
fastchild
28-11-2011, 19:50
kendime bi bmw koleksiyonu kurardım
M535i sinden E24'üne e30M felan allah ne verdiyse
böyle bir garaj yapardım :D
Dubai şeyhinin garajı - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4Jh4MDaR3PQ)
Para çıkarsa bir gün ilk önce yardıma muhtaçlara elimi uzatıcam.Sonra garajlı bir ev alırım. Bol bol seyahat ederim. Japonyadan 1x40 lık konteyneri ağzına kadar yedek parça ile doldurup evimin garajına boşaltıp karşısında magalımı yakıp rakı içmek gibi fantezim var :)
Annemle babama bahçe çiçek böcekle ilgili bir yer kurardım...Olta balıkçılığı da yapılan filan..
Kardeşime Yazılımla ilgili şirket kurardım filan..
Bi dene de akaryakıt istasyonu alır... Met. için ayrı pompalar kurardım... :D
Kalan parayla da toprak ev mev alır kiralarıyla geçinirdim herhalde..
Ha bi de bir kaç güzel yere Drag Pisti yaptırırdım :D solüsyonlu molüsyonlu...
Bilmem kaç senedir evime giden yola asfalt attırır o belediyenin .... koyardım.
o para yiyerek bitiyorsa ben de yiyecem :D
çok temiz biter :)
bi garsonumuza 80li yılların sonunda piyango vurmuş gitmiş poşetlere doldurmuş eve gelincede kanepenin altına yığmış antepin en kral pavyonlarında otellerinde kadınlarla yemiş 1 senede bitirmiş.. şimdi bi tek küçük oğluyla görüşüo oda arada sırada ankara turan güneşte garsonluk yapio 50 lira yevmiyeye :)
çok paradan hep korkarım arkadaş..
ayrıca bu milli piyango sistemi çok ters benim mantığıma göre;
dinimizde zekat vardır olan olmayana yardım eder yani zengin fakire fakat milli piyangoda fakirler birleşip 1 zengin yaratıyorlar :)
buzlu badem? :soru::hahaha:
İ.nelik ve türevleri hariç diim o zmn kanka :D O da olmaz :D
4tekerin suratına bakmaz jet koleksiyonu yapardım.Bunu da ekliyim :D
Valla öncelikle hiç öle kafayı falan sıyırmam.Guzel kira getirecek gayrimenkule yatırırdım tüm parayı.Sonra zaten araba en kolayı.Uçmadan porsche bmw mercedes alır koyardım garaja.ingilizlerden mını coopers japonlardanda 2 tane evo alırdım huzur içinde yaşardım :)
Beni seven düşünen akraba sayım 40 milyon tane olurdu :D
İbrahim Erdem
28-11-2011, 20:05
Şaka bir yana.
Pederle valideyi hacıya yollardım. (gerçi bu para helal değil diyenler baya var o zaman bu seçenek şaibeli)
abime büyük bir ev yeğenime de eğitimine yetecek kadar birikim koyardım.
bizimkilere bahçeli ev alırdım.
kalanı da yerdim okumazdım. şu yaşımda kel kaldım yeter artık :D
Şaka bir yana.
Pederle valideyi hacıya yollardım. (gerçi bu para helal değil diyenler baya var o zaman bu seçenek şaibeli)
abime büyük bir ev yeğenime de eğitimine yetecek kadar birikim koyardım.
bizimkilere bahçeli ev alırdım.
kalanı da yerdim okumazdım. şu yaşımda kel kaldım yeter artık :D
piyangoyla hacımı olurmuş :D. yanlıs anlama gulerek soledım farklı bı konu vardı arkadaslarla aramızda oyuzden :)
kafama takılan hep binmek denemek istediğim araçların koleksiyonunu yaparım,bebek gibi bakarım si-vti-typer-s2000 den başlayarak daha birsürü :)
sağlam subaru servisi açarım parçalarıda geliş fiyatından satardım :D
sonrada japonyaya kaçardım tanıdıklar bulamasın diye :D
turbo&quattro
28-11-2011, 20:09
Tum dunyayi dolasip tatillerden arta kalan zamanimi South Beach teki malikanemde gecirirdim :)
İbrahim Erdem
28-11-2011, 20:13
piyangoyla hacımı olurmuş :D. yanlıs anlama gulerek soledım farklı bı konu vardı arkadaslarla aramızda oyuzden :)
sıkıntı yok :) . o iş için kenardaki helal parayı kullanabiliriz :)
parayı aldığım an Türkiyede 1 saniye daha durmam
biletmi alsam gaza geldim :)
Ferhat_V
28-11-2011, 20:19
kendime çiftlik evi alırdım kapalı garajı filanda olacak..10 civarı özel araç o garajların içinde duracak amerikan japon filan karışık:)
sonra inşaat işine başlardım belli bir miktarıyla 10 trilyonla filan istanbulda çeşitli yerlerde yap sat..
sonrada dünyayı gez deniz güneş karı kız :D
üretilemiyen bir şey alırım o sonra o bana istediğim seyleri alır zaten
toprak:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
esenler otogarın alt katını kapatıp paintball oynıcam
hıc bokunu cıkarmem gıder 2012 A5 alır koyarım kapıya ıslek bıyerde bı cafe bıde galerı paklar benı gerısı para sıfıra ınene kadar gayrımenkul :)
valla çıkarsa naparım bılmıyorumda butarz konulara bıdaha gırmem :D
öncelikle 2 hayelimi gerceklestırıp yani Evo9 Mines ve saglam bir s14A ve Range Rover Vogue
gerısını pedere teslim ederim o icabına bakar zaten daha sonrasında güzel bir garaj , cok heyacanladım gidip bilet alıcam yarın :)
İşime yarayan kadarını alırım,gerisini faize koyar günlük 25 30 bin lira çatır çatır yerdim :D
ama dolmuş iyi para getiriyor,komple durağı satın alırdım,günlük en az 25 bin tl geliri var toplam :D
1 tane kendımın ve aılemın yasayacagı güzel bir ev bahçeli falan şehire biraz uzak bir yerde daha sonra kalan paraylada ev alır kiraya verirdim altımada güzel bir araba bol bol gezer hayır işler hemde hayatımı yaşardım ama çıkınca kafayı yemekte var o yüzden bana uzak olsun çok gördüm tvde o paranın hayrını gören olduğunu görmedim hiç :)
çok ib... lik yaparım o yüzden bana çıkmaz :D
yemeksepetine ortak olurdum :=
bu konu bu aksam patlar en iyisi 1kg çekirdek almak :D
Burak E.
28-11-2011, 20:50
güzel bi iş kurardım parayı bulunca bozulmaz aileme güzel bi ev ve babamın istedigi bahçe işleri için bütük bir ev gerisi bankaya bide güzel bmw 3.30 ci alır takılırdım kafama göre :D bende alıcam bi bilet belki cıkar :D
cekirdek stogu yaptım :D
Ertug_T.
28-11-2011, 20:52
ilk iş ülkeyi terk ederim :D
west coast customs türkiye şubesini açardım :icon_wack:hahaha:
yucelebeci
28-11-2011, 20:55
türkiye yi fln terk etmem aga saten türkiyede paran varsa kralsın tüm dünya yı gezerim newport beach te bi malikane alırdım iki üç süper spor araç sonra ye allah yeeee
ÜSTÜNERC
28-11-2011, 21:01
geliri olan saglam bi iş kurardım sonra zaten para 2 katına katlanır :):) sonra cek garajına makınaları hergun bırıyle cık gezmeye :) bu arada 2 paket ceğuurdeek bıtırdım yani cıpse gecıs yaptım
S.Özeren
28-11-2011, 21:01
garip gelebilir ama evlenirdim :D parayıda gayrimenkul şeklinde değerlendirir düzenli bi para akışı sağlardım
güneşbalkan
28-11-2011, 21:05
Japonyadaki honda fabrikasının karşısına peugeot bayisi açardım:D
kendıme bisiklet alıırm :D forumdakı herkezı aleme goturummm :D
crazydog
28-11-2011, 21:12
Cinnet geçirirdim :D:D
kimseye sölemezdim yavaştan belli ederdim kendimi :D
meLaNchoLic
28-11-2011, 21:15
hondaya crx,integra,eg sedan si, ek sedan coupe, ve ep3 typeR'ın sıfırlarından ürettirirdim 2şer tane.. hepsinin 1er tanesini full yüklerdim diğerleri stock dururdu :D
peugeot danda 306 sedanı sıfır isterdim gti motorlu olarak :D
gerisi gayrimenkule giderdi tabi bide miami ye yerleşmeyide düşünebilirim :D
Şaşırırdım herhalde :)
Kıymetli yerlerden 2-3 tane dükkan alıp kiraya verip onu yerdim :D
Beyler bana çıktığı zmn napacağımı gelip yazarım buraya;) şimdiden hayal kurmaya gerek yok:)
Yerrrrse:D
Analı avratlı yüklü araba yapıp F/E/H 'li der kavga ve gider konuları açardım... :D
28 EE 106
28-11-2011, 21:33
hayal kurmsı bıle heycanladryo adamı cıksa kım bılır neler olur ne yapcgını bıle dunumez ınssan heycandan:)
Bugatti veyron alıp şahine takardım.İlk düzlükte kökler düz duvara çarpardım heralde.
Çok zor karar vermek çok :D
Burak K.
28-11-2011, 21:37
İlk olarak arabanın deposunu fuller babamın dilinden kurtulurdum. :D
Sonrası çıkarsa düşünürüz. :D
Tamam abaza apaçi filan diyebilirsiniz ama Hollanda'ya giderdim. :D :D Evet yapıcağım. :D
Sonra efendime söylim bizim eve tadilat yapıcağım bahçesini filan düzenleticeğim.
Rezidans daire alacağım.
Bizim işyerine sıcak para ile yatırım yapıcağım. Sonra araba maraba gayrimenkul Hollanda çifte vatandaşlık filan :D
haydan gelen huya gider beyler..
GTR alirdim renk renk.
10 milyon full gayrimenkul
20 milyon vadeli hesap
10 milyonda kullanıcağım arabalar ve güzel bir ev olurdu.
he bide en çok istediğim şey Bugatti veyron alip ufak tefek modifiye edip arka camına siz kumda oynayın çocuklar yazmak olurdu bide dışkı rengine boyatırdım arabamı :) sonra rolling gecelerine gelip millet gazlarken elimde viskim yanımda manken camımı yarım açıp şerefe derdim basardım :D
o paranın anasını s.... bıldıgı ıcın vermıyor cıkmıyor bana hayale gerek yok :D
parayı aldığım an Türkiyede 1 saniye daha durmam
ilk iş ülkeyi terk ederim :D
hayalimi çalma ahahah :D
fatih(fb)
28-11-2011, 22:01
hayal bile kuramadım ilk iş okula para verip diplomamı almam olurdu:D
sahil kesimindeki bütün işletmeleri alırdım. fantezi meselesi :cool:
Millet Para çıksa ülke dışına çıkarım demiş te, Asıl okadar parayla türkiyede yaşanır :)
Bana çıksa Gayrimenkule yatırırdım, 2-3 tane güzel araba, gerisinide Bankaya Faize :D ohh yatardım anasını satayım ne çalışacam :D
ProdriveSTI
28-11-2011, 22:17
Impreza'nın Spec C'sinden tut R205'ine,GTR'ın M-Spec Nur'ünden tut,Z-tune modeline kadar hepsini almak isterim....
tdipower
28-11-2011, 22:18
serdar saklıyor bizden :D
kim yüklemiş nerde nerde :D
CasabLanca
28-11-2011, 22:21
kim yüklemiş nerde nerde :D
ikimize birden yükleniyorlar :hehe: :D:D
Ben harbiden huni takar gezerim o para tek bna ciksa yemin ediyorum,kayisi filan kopararim onun 5 trilyonunu bi gunde hayallerimi gerceklestrmek icin harcamassam adam degilim.
Bi ew alirim bi o kadar buyukluktede yanina garaj..
Sonra bi boslukta ibizada clube gider gelirdim,sonra gider gelirdim,gider gelirdim..way arkadas dusunmesi bile acaip :D
tdipower
28-11-2011, 22:23
ikimize birden yükleniyorlar :hehe: :D:D
ahaha senin azına duman basmanın zamanı geldi :D
emre yeşil
28-11-2011, 22:24
Evsizlere inşaat
sahil kesimindeki bütün işletmeleri alırdım. fantezi meselesi :cool:
güzel diyebileceğim bir tane otel alabilirsin :D
HondatugraL
28-11-2011, 22:26
CRX gen1 gen2 delsol CRZ çekerım kapının onune. bide r34 getırdır yuklerım. canon eos 1D mark IV alırım bitmezki la o para :D
CRX gen1 gen2 delsol CRZ çekerım kapının onune. bide r34 getırdır yuklerım. canon eos 1D mark IV alırım bitmezki la o para :D
hani noldu baykuş nerde lan hayalde :hahaha::hahaha::hahaha:
suursuzca harcarım keyfini alırım sonra eski yasamıma devam :)
fatiii e 4 ton benzin alırdım 97 oktan.. nası olsa rs e ayar yaparken lazım olacak hehehe
chiefkadir abinin arabayıda kuafor yaptırırm..kediyi koy arabaya işer kumla geri kapatır yani.
skn typer gokhan sanada bi ekzantrık alırdım daha da koltuk sokmene falan gerek kalmazdı heheheheheheheh
Low-Rider
28-11-2011, 22:37
önce bir para sayma makinası alırım:D
kafayı yemezsem :D mahalleye asfalt döktürürüm koca mahalle parke taş arabanın içi dışına geçiyor asfalta çıkana kadar :D artarsa 10 tane crafter alıp okul servisi çekerim
Low-Rider
28-11-2011, 22:41
kafayı yemezsem :D mahalleye asfalt döktürürüm koca mahalle parke taş arabanın içi dışına geçiyor asfalta çıkana kadar :D artarsa 10 tane crafter alıp okul servisi çekerim
bumu yani:D
40milyon tl ve 10tane crafter alıp okul servisi çekme hayali:hehe:
mehmetRS
28-11-2011, 22:43
çok klasik olacak ama.. tek birşey yaparım ilk önce;
Bankaya yatırır, Müdürle 1. dereceden akraba olurum.. fazini yerim, çalışmam, ömrü hayatım boyunca dahada sekizde uyanmak zorunda kalmam.. tek hayalim bu, sabahları gec uyanabileceğim bir işde kurabilirim mesela;)
uluckaban
28-11-2011, 22:46
Yılbaşından sonra ne yapacağımı göreceksiniz. Büyük ikramiye benim hayal kurmayın diyordum ki..
http://img528.imageshack.us/img528/7674/photojokes01856mhdo7.jpg
bumu yani:D
40milyon tl ve 10tane crafter alıp okul servisi çekme hayali:hehe:
asflatın m2 si kaç para ona göre hesap yapayım :D
Thracian
28-11-2011, 22:49
Günlük faizi yaklaşık 18.000 TL gerisini siz hayal edin.
Benim tercihim mütavazi bir yaşam olurdu
Günlük faizi yaklaşık 18.000 TL gerisini siz hayal edin.
Benim tercihim mütavazi bir yaşam olurdu
yanlış hesap..ayda 350 verir max
halilkarakas
28-11-2011, 22:50
beyaz et ticareti yapardım.
mehmetRS
28-11-2011, 22:50
yanlış hesap..ayda 350 verir max
vallaha ne verirse versin şu anki maaşımın kafadan bir 30 katı fazlasını vereceği kesin:))) bu durumda her türlü sabahları gec uyanabilirim :D
Ali Agaoglu terk :)
Kimseye haber vermemekle beraber
Çocuk esirgeme kurumu,huzur evleri,camiler ve ihtiyaç sahiplerine gerekli miktarda yardım
Turbo 106 GTi - Atmosferik 106 GTi - Standart Zır Stok 106 GTi - Ep3 Typer - s2000 - 4x4 Car - Audi Q7 - 124 ve Şahin... Garaja Bunlar Mutlaka Girmeli .
Kendi zevkime göre lüks ev
Gerisi iş kariyer ve aile hayatına..
ygtkrmdnz
28-11-2011, 23:15
Önce iyi bir üniversiteye gider kayıt yaptırırdım
daha sonra 50 tane ev alırdım
40 tane dükkan
arabalar alırdım :D
harcanarak bitirilmemeli bence hemen yavaş yavaş tadını çıkarmak lazım :D
_muhaRRem
28-11-2011, 23:16
k26 yaparım m3 lerde 300 e kadar basarım :D
driftboy
28-11-2011, 23:20
Para sigarada, 40 Milyon lirayı yatırıp 1 sene içinde 100 milyon yapıp 40 ını 1 sene sonra yiyip geri kalan parayı sürekli sigaraya yatırırdım :D
ilk işim saç ektirmek olur :D ahuahuaha
pantolonun cebinde para bulsam çocuğum olmuş gibi seviniyorum, o para çıkarsa daha almadan kendimi kaybederim :D
Adriana Lima'ya evleme teklif ederdim :D
olm hatun evli lan :D
İlk işim bi türlü alamadığım sport-up jantı almak olurdu heralde. Sonra arabayı o şekilde gönül rahatlığı ile satardım. :D
olcay_bora
28-11-2011, 23:24
beylikdüzünde site yaparım snra tek rakibim ağaoğlu olur :D
Burak K.
28-11-2011, 23:24
pantolonun cebinde para bulsam çocuğum olmuş gibi seviniyorum, o para çıkarsa daha almadan kendimi kaybederim :D
Patronun cebinde diye okudum Allah Allah diyorum patronunun cebi ne alaka. :hahaha:
olm hatun evli lan :D
Kocasınıda oğlan yaptırırım :D artık birinin ilgisine çeker heralde :D
Home Page olarak bunu kullanıyorum :D
ADRIANA LIMA : TV (http://www.adrianalima.com/adrianatv)
gidip Yunanistanı alır babaları olurdum bu kadar basit :D
olcay_bora
28-11-2011, 23:30
üstüne para bile kalır :D
Bi kısmıyla buyuk abdest sonrası temızlıgımı gıderırdım :D (fantazi world) :hehe:
2*3tane degısık sektorlerdekı esdost akraba partner fırmalara ortak olurdum(hissedar)
Arsa alırdım silivri taraflarında .
1tane de ev alırdım begendıgım bı yerden.
Araba bılmem almazdım heralde :D (mutevaziliği kes popo sil araba alma:hehe:)
Buyuk bir kısmınıda aileme verirdim.Bugune kadar buyuttuler 1denileni2etmeden çok şükür.
erkin006
28-11-2011, 23:36
para çıksın yeterki model belli
http://www.womackphotography.com/celebrity-photos/hugh-hefner/4_9_11_HUGH_HEFNER_BDAY_KABIK-22.jpg
HondatugraL
28-11-2011, 23:36
hani noldu baykuş nerde lan hayalde :hahaha::hahaha::hahaha:
baykuşa para vermıcemkı :D komple ormanı çeviricem tel orguyle :hahaha:
TolgaEsentepe
28-11-2011, 23:40
Huzur satın almaya çalışırdım.......
deeperblack
28-11-2011, 23:41
DIY Yapılıcak sağlam bir garaj - GTR 35 Black edition ve mantıklı bir sektörde iş kurmak yeterli olur sanırımmm...
Home Page olarak bunu kullanıyorum :D
ADRIANA LIMA : TV (http://www.adrianalima.com/adrianatv)
Bu insansa yemin ediyorum hayvan bile değil(kendimi geçtim zaten) bizim etrafımızdaki hatunlar:D benim hatuna nasıl aşkım dicem şimdi mk:soru:
aslında adriana ole guzel degıl dıyen kız arkadasım vardı bı ara gidip dövsemmi :D
Burak K.
28-11-2011, 23:54
Konu kayıyo yine:D
40 trilyon çok güzel bankaya yatırılıp ufak ufak aynı aile saadeti içinde ama aşırı relax yaşanır :)
aslında adriana ole guzel degıl dıyen kız arkadasım vardı bı ara gidip dövsemmi :D
benim uzaylıyla birerbir sevişen arkadaşım var,ben sana onuda getiricem onuda getiricem:D
ErenErdem
29-11-2011, 00:10
neler yapmam ki :)
focus musty35
29-11-2011, 00:14
butun hondaları alırım yakarım tr de tunıng sektorunu bıtırırım :D 40 mılyon bana cıksın anlıma 40 dovmesı yaptrmassam serefsızım ayrıca 40 bana cıkmaz cunku ceyrek bılet alırım anca :D
sadece tr deyil bütün dünya ya sıkıntı olurum:D:D:D
Yapacağım ilk şey tüm parayı faize vermek gelecek parayla anaparaya dokunmadan önce evimi yaptırırım/alırım daha sonra hayalimdeki garajı yavaş yavaş oluşturmaya başlarım.
Daha sonra kafamdaki bir kaç iş fikrinden birini seçip hayata geçiririm :)
bugün yüzümüze bakmayanlar , yarın en yakınımız olur birden. O yüzden varsın çıkmasın.
Ben elimdekilerle mutluyum. Fazlasında gözüm yok.
Yarabbi şükür demeyi bilmeyen , fazlasını bulamaz.
slowmotion
29-11-2011, 01:19
milli piyangodan büyük ikramiye bana vursa; bende ona vururum :D @ederim,parçalarım :D
Japonyadaki honda fabrikasına giderdim parasını verip kendime 0 km ep3 typer yaptırırdım :D
bana çıksa sabiha gökçeni satın alırdım gece vardiyasını kaldırırdım amk bu ne yha gene üzerimizden 1ton geçti:D
Viper_Si
29-11-2011, 02:15
Arkadaşlarıma istedikleri arabaları alır :D geri kalanıylada gayrimenkul alıp hepsini kiraya veririm, zaten gelen kira paralarıylada kendi hayatımı ve çevremdekileri yaşatırım :)
biraz yatırım yapar yani ev-araba-yazlık alırdım. biraz nakit ayırır gerisini faize yatırır o faizle yaşardım heralde.
ALPER-VNS
29-11-2011, 03:52
çok temiz biter :)
bi garsonumuza 80li yılların sonunda piyango vurmuş gitmiş poşetlere doldurmuş eve gelincede kanepenin altına yığmış antepin en kral pavyonlarında otellerinde kadınlarla yemiş 1 senede bitirmiş.. şimdi bi tek küçük oğluyla görüşüo oda arada sırada ankara turan güneşte garsonluk yapio 50 lira yevmiyeye :)
çok paradan hep korkarım arkadaş..
ayrıca bu milli piyango sistemi çok ters benim mantığıma göre;
dinimizde zekat vardır olan olmayana yardım eder yani zengin fakire fakat milli piyangoda fakirler birleşip 1 zengin yaratıyorlar :)
nerde çalışıyo ya merak ettim akrabalarımızın yerleri var t.güneşte :)
buarada bana çıksa bi araba bi ev alırım.. pedere veririm kalanı da.. beni bozar, o kadar sağlam karakter yok bende :)
akarags1905
29-11-2011, 03:56
çeyrek bilete 10 trilyon vuracağından ve buda boğaz'da bir yalıyı anca karşılayacağından çok sıkıntılı bir meblağ:D:D
antalya-kaş veya izmir veya balıkesir-çanakkale taraflarında denize sıfır,aşırı sakin, garajlı falan kusursuz bir ev, garajına kılına tüyüne kadar harika bir volkswagen polo classic, porsche 911 turbo, evo8 yada 9 koyup, her detayıyla ilgilendiğim samimi bir kafe+ cebede 1 trilyon para, türk telekom arenada 5loca:D muhtemelen kalıcak olan 7-8 trilyonu da aileme:)
ama hepsinden önce kütahya'daki vazoyu yıktırırdım:D:D
Abi lima evli sana tenisci verelim.Bak kadın paraya bakıyo :D
ktn1cacO2MU
Huzur satın almaya çalışırdım.......
Kanka sondajı derine vurmuşsun :)
Rektorle yemege cikardim diplomami hallederdim ,yakin arkadaslarima spor salonu ve cila yikama yapabilcekleri bir garaj yapardim, yeni kasa M5 alirdim , ailem icin guzel bir sehir hayatindan uzak bi yerde bahceli ev, kendim icin bi ufak dunya turu yapardim, bide arkadaslara kiyak olsun hamami bayan arkadaslarla kapatip guzel bir eglenirdik :) gerisini yatirim,faiz vs...
Her sene bu konu acilir, benim cevap pek degismez... 16 yasimdan beri calisiyorum essek gibi, her haftanin 3 gunu sehir disindayim, sabahlari 7 de kalkiyorum, geceleri gec yatiyorum. Ev ve arabami popomdan ter aka aka aldim.
Buyuk ihtimal piyango cikarsa ertesi sabah ilk isim gidip van depremi icin 1 trilyonluk konteyner ev alip yollamak olurdu. Sonrasinda ilk ucakla istanbula ucardim, r35 gtr alirdim. Sonrasinda 5 tane 2jz, 5 tane ej22t , 5 tane k20a2 , 5 tane rb26 alip karsilarina gecip mangal yapardim.
Anama ev almistim zaten, yanina hizmetlisini koyardim, araba ve sofor verirdim.
Bir de ilk isim yillardir bu piyango kadar para kazandirdigim IT sektorunu birakmak olurdu.
Bide sasmazdan 3 tane c tipi dukkan alip kendime hobi garaji yapardim :)
Istilldo
29-11-2011, 07:34
geçen sene en çapsız arkadaşımın yorumu
" altın suyuyla otu.bir çekerdim "
Şans oyunlarından kazananların coşkuları ne kadar sürer dersiniz? Bir dönem kendilerini en şanslı hissedenler farkında olmadan kendi sonlarını hazırlıyor.
ABD'li Jock Whittaker'in biletine 2002 yılında 410 trilyon lira para çıktı. ABD tarihinin en büyük ikramiyesini kazandıktan sonra 7 defa evi, 3 kez de arabası soyulan, içki ve kumar düşkünü "kovboy Jock" çevresindekilere "Herkesin bir fiyatı vardır" düşüncesiyle davrandı. Aylardır ödemediği federal vergi, 20 milyon dolara ulaşmıştı ama o devletin uyarısını dikkate almadı. Dostlarından biri, içkisine uyku ilacı koyup 2 milyon dolarını çaldı. Torunu olan Brandi Bragg, fidyecilerce hunharca öldürüldü. Jack, bir süre sonra Virginia eyalet mahkemesine başvurarak, "Mutluyum, çünkü o uğursuz paradan kuruş kalmadı" diyerek iflasını verdi...
Bu hayat hikâyesi "Aman Allah'ım bana çıktı!" diye sevinç çığlıklarıyla başlayan ve sonra da "Aman Allah'ım ben bittim!" diye hüsranla sonuçlanan hayat hikâyelerinden sadece bir tanesi... Bu örnekler çoğaltılabilir ama sonuç aynı... Ver Allah'ım ver, kulun haram helal demez yer! İslam kazanç elde etme konusunda hırsızlık, gasp, faiz, kumar, rüşvet ve şans oyunlarını kesinlikle yasaklamıştır.
“Yapılan gözlemlere göre şans oyunlarından para kazananların birçoğu hatta kimilerine göre hemen hemen hepsi hayatlarının hazin sonunu hazırladı” diyen Zeynep Çingay, Moral Dünyası Dergisi’ndeki araştırma yazısında çarpıcı piyango talihlilerin inanılması zor yaşamlarını anlatıyor:
İŞTE KAZANDIĞINI DÜŞÜNÜP DE KAYBEDENLER
"Milli piyango bileti aldığım için pişmanım"
Edirne'de 11 yıl önce Milli Piyango’dan büyük ikramiyeyi kazanan Ayhan Yalçınkaya, zengin olduktan sonra bıraktığı memurluğuna dönmeye çalışıyor. Parayı bulunca hayatının değiştiğini belirten Ayhan Yalçınkaya, huzurunun bozulduğunu, kötü günler geçirdiğini ve Milli Piyango bileti aldığı için pişman olduğunu söylüyor.
Bir anda zengin olmasına rağmen paranın çabuk tükendiğini belirten Ayhan Yalçınkaya, "Eskiden daha güzel bir hayatım vardı. Dostlarımı kaybettim. Devlet memurluğuna devam etseydim param olmayacaktı ama huzurum olacaktı. O zaman çok mutluydum. Devlet memurluğuna geri dönmek istiyorum. Ticaret hayatından bıktım. Buradan herkese sesleniyorum, para her şey değildir. İnsanın hayatında ne dost ne de tutunacak dal kalıyor" şeklinde konuştu.
Milli Piyango talihlisi donarak öldü
Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde 40 yıl önce Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıkan Mehmet Sarıoğlu, yaşadığı baraka tipi evde donarak öldü. Hiç evlenmeyen Sarıoğlu'nun hayatı 40 yıl önce aldığı piyango biletine büyük ikramiye çıkmasıyla değişti. Bir anda zengin olan Sarıoğlu, köyünde bir ev yaptı ancak, zamanla parası kalmayınca ona komşuları bakmaya başladı. Yeşil kart sahibi Sarıoğlu, devletten aldığı yaşlılık maaşıyla geçimini sürdürürken kısa bir süre önce evi yandı. Köylüler aralarında topladıkları paralarla evi tamir ettirdi. Kimsesi olmayan Sarıoğlu’nun Sarayköy Devlet Hastanesi’nde yapılan otopside donarak öldüğü belirlendi.
Marangozluktan para babalığına
Denizli'nin Çivril ilçesinde marangoz olarak geçimini sağlayan Osman Kaplan, çeklerini ödeyemediği için hapse girmiş ve 1999 yılında hapisten çıktıktan 2 gün sonra sayısal lotodan 340 milyar lira kazanmış. İki çocuk babası Kaplan'ın ilk işi eşinden boşanmak olmuş. Ardından İzmir'de Pınar Şirin adlı şarkıcıyla 20 milyar lira harcayıp Hilton'da nişan yapmış ve 6 ay sonra ayrılmış. Hızlı yaşayan Kaplan'ın parası kısa sürede tükenmiş. Paraların nasıl bittiğini anlayamayan Kaplan, "İkramiyeyi kazanınca akrabalarım çoğaldı. Daha önce borç para isterim diye herkes kaçarken, ikramiyeden sonra neredeyse bütün Çivril akrabam oldu. Nereden akraba olduğumuzu anlayamadım ama onlar Orta Asya'ya kadar uzanıp bir yerlerden tutturdu. O kadar yol kat edip geldiler diye her birine para veriyordum. Hızlı bir hayat yaşadım, para bitti." diyerek yaşadıklarını anlatıyor.
"Talih bize huzur değil, felaket getirdi"
Milli Piyango’nun 1990 yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazanan Adanalı Cem Postacı, paranın kendisine aradığı huzuru vermediğini söyledi. 1996’da oğlunu trafik kazasında kaybeden Postacı, "Talih kuşu bize huzur değil, felaket getirdi" diyor. Oğlunu kaybettikten sonra bir daha bilet almamaya karar veren talihli, kendisine çıkan paranın hayırlı olmadığını dile getiriyor. Kazandığı ikramiyeyle emlak işine giren Postacı, bir süre sonra iflas etmiş. İşlerinin bir dönem çok iyi gittiğini, hiç tanımadığı kişilerin akraba olarak karşısına çıktığını anlatan Postacı, şimdi kimsenin kendisine yardıma yanaşmadığını vurguluyor. Postacı, "Para mutluluk getirmiyor, yuvam dağıldı, toparlamak için varımı yoğumu harcadım. Eşim beni terk etti. Şimdi bir otomobilim, evim ve emekli maaşım var. Keşke o bileti almasaydım da o para çıkmasaydı." diyor.
"Eşime kalmasın diye hepsini harcadım"
53 yaşındaki Mustafa Savgan'ın macerası ise çiçekçi bir kadının kendisine 2 lira harçlık vermesiyle başlıyor. Bu parayla piyango bileti alan Savgan, 1978 yılında 10 bin lira ikramiye kazandı. Savgan, eşinden ayrılmak istedi ama ayrılamadı. "Paralar eşime kalmasın diye harcamaya başladım.150 memurun maaşını 2 ayda yiyordum. Lokantalarda ödediğim hesabın 5-6 katını bahşiş olarak bırakıyordum. Sonunda paraları tükettim. Evlenirken karıma aldığım 1 kilo altını da sattım, harcadım. Eşimi de annesinin yanına gönderdim, evdeki bütün eşyaları satıp tekrar İstanbul'a döndüm. Yıl 1985'ti. Cağaloğlu’nda bir handa hem gece bekçiliği, hem de ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Eşimin açtığı dava sonucu boşandım. Sevgi olmadan para bir işe yaramıyor. Hayatımda biri yok, sevgisizim ama huzurluyum" diyerek ibretlik hikâyesini paylaşıyor.
Kızı evi terk etmiş
1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet eden Orhan Ulusoy'un huzur içindeki hayatı ancak 3 sene sürebilmiş. İşleri ters gittiği için kızı evi terk etmiş. Oto yedek parça dükkânı bulunan ve minibüsçülükle uğraşan Ulusoy, paranın eline geçmesiyle kendisinden para isteyenlerin sayısının da arttığını belirtti. Çıkan parayı soğan ve fasulye işine harcayan Ulusoy, üst üste 3 yıl istediği kazancı elde edemeyince iflas etti. 4'ü erkek 8 çocuğu olan Ulusoy, “Hiç rahat bir yaşantım olmadı; bir arkadaşım ‘bu para sana felaket getirir’ demişti, dediği çıktı. Bir kızım evi terk etmişti. Uzun aramalardan sonra buldum. Bana para çıktığını duyanlar hep bir beklenti içinde oldular. En yakınımdan en uzağıma kadar hep bir şeyler bekliyorlardı. Başlangıcında psikolojim alt üst olmuştu." diyor.
"70 milyonun âhı var"
Evli ve 3 çocuk babası olan Nusrettin Çınar'a da Turhal'da Milli Piyango’dan 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, otobüs alarak Turhal'a şehirlerarası otobüs şirketi kurdu. İşleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etti. Çınar yaşadığı olayları şöyle anlatıyor: "Sefa kısa sürdü. 70 milyon kişinin verdiği biletlerden bir iki kişi yararlanırsa böyle olur. Hepsinin âhı var üstünde, hayrı olmaz. Sonradan araştırdım, kimseye hayır getirmemiş."
Şimdi işsiz olan ve emekliliğinin planlarını yapan Çınar, artık Milli Piyango bileti satın almıyor.
"Para beni perişan etti"
Ali Atıcı, çay ocağı işletirken 2004’te sayısal lotodan 543 bin YTL kazanır. Parayı aldıktan sonra memleketi Erzincan'a yerleşen Atıcı, boşandığı eşi ve çocuklarını İsviçre'ye gönderir ve ikinci evliliğini yapar, ancak ondan da ayrılmaya karar verir. Atıcı, Doğu Beyazıd'a gidip, 14 yaşındaki A.K.'yi başlık parasını verip evine götürür. Gelişen olaylar zincirinde A.K. babası Arif K.'ya teslim edilir. Ali Atıcı'nın pişmanlık dolu sözleri ise şöyle: "Hayal edemeyeceğim kadar zengin oldum, ama hayatım da alt üst oldu. Huzurum kaçtı. Geceleri gözüme uyku girmez oldu. Lotodan çıkan para beni perişan etti."
İşte aynı şekilde başlayan ve yine aynı şekilde son bulan hayat hikâyeleri... Belki birbirlerinin değil yüzünü, adını bile duymamış birçok insanın aynı dertlere gebe olduğu sabahlar... Uykusuz geçen geceler, gözlerini kırpmadan sabah eden birçok insanın paylaştığı aynı kader... Her şeyin aynı olduğu bu süreçte ağızlarından çıkan cümle de aynı oluyor: "Çok pişmanım!"
Milli piyango talihlisi memurluğa dönmek istiyor
#h2{color:#000;font-size:13px;} Edirne’de, 1995’te Milli Piyango İdaresi’nin büyük ikramiyesini kazanan kişi, paraları bitirince tekrar devlet memuru olabilmek için mahkemeye başvurdu.
Edirne Belediyesinde sözleşmeli işçi olarak çalışan Ahmet Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Piyango’nun 9 Eylül 1995’teki çekilişinde aldığı yarım bilete 10 milyar lira isabet ettiğini söyledi.
Kazandığı 10 milyar liranın kendisine hayır getirmediğini, her geçen gün huzurunun bozulduğunu anlatan Yalçınkaya, şöyle konuştu:
"İşler umduğum gibi gitmedi. Eskiden daha güzel bir hayatım vardı.
Edirne Sigorta Hastanesinde memur olarak görev yapıyordum. Devlet memurluğuna devam etseydim param olmayacaktı ama huzurum olacaktı. O zaman çok mutluydum. Şimdi tüm dostlarımı kaybettim."
Devlet memurluğuna geri dönmek istediğini, bunun için mahkemeye başvurduğunu bildiren Yalçınkaya, "Keşke istifa etmeseydim. Buradan herkese sesleniyorum, para her şey değildir. İnsanın etrafından ne dost ne de tutunacak dal kalıyor. Şimdi hiç şans oyunu oynamıyorum. Bilet aldığıma bin pişman oldum. Şans oyunlarından para çıkan insanlara acıyorum" dedi.
Nitekim bir âyet-i kerimede şöyle buyurulmaktadır:
“Ey iman edenler, şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzuk durun ki kurtuluşa eresiniz.”
Bir Fransız yazar, Mehmet Akif'e:
-Kadınlarınızı evden çıkartmadığınız doğru mu?diye sorduğunda Akif:
-Daha önceleri öyleydi,karşılığını vermiş. Fakat şimdi dışarı çıkarttık ve bir türlü içeri sokamıyoruz.
((( ALINTI )))
Low-Rider
29-11-2011, 07:51
evet sosyal mesajları dinledik
bak kimse 10 kmlik vt li bir pist yaptırırım dememiş... yazıklar olsun
Ben ciddi ciddi kari kizla yerim heralde, isi birakmam ama.
Isimi yapmayi cokseviyorum.
evet sosyal mesajları dinledik
Bizde verilen diğer mesajları dinledik
Ya Ozan bir git Allah aşkına.. Gider o paranın 250.000 doları ile 200 sunuculu , storage'lı vs.li netowrk kurar unix kasarsın evde. Didiklemişim sistem entegratörlüğünde çalışmayı :)
Bizim gibi adamlar zaten patronlara piyango paralarını kazandırıyorlar :D
Para çıksın dokunmam bankaya koyarım ben ölünce bu halimle beni sevenlere , hep yanımda olup halimi hatırımı soranlara bırakırdım.
paranin buyuk kismini gayrimenkule yatirirdim olene kadar gariban insanlara yardim eder ve ogrenci okuturdum ve bunu vasiyet ederdim ben taklaya gelince colugum cocugum devam etsin diye hayalime gelince hep bi garajim olsun sokeyim takayim bozayim yapayim istemisimdir sanirim gerceklestirirdim bu hayali
üstüne para bile kalır :D
Vallahi hayalim bu benim fazlasında gözüm yok :p
Oğlunuzun neyi var sorusuna ülkesi var puajuhauhauhua :D:D
VTec_king
29-11-2011, 08:51
istanbuldan taşınırdım Bodrum,Marmaris,Fethiye,Çeşme bu tarz bir yerde sakin bir hayata geçerdim
ne sıkıntıya stresse sokucam kendimi..
ankaradakı tum pavyonları demırbaşları ıle alıp bodruma yerlesırdım...
10 milyonunu banka 5 milyonu gayrimenkul araç vs icin geri kalan kısımda külçe altın alırdım.
Dün akşam haberde söylediler ikramiye miktarını dedimki direk gidip 10 yıllık bi pasaport çıkarıp ülkeyi terk ederdim :)
Akrabalar çoğalıyo rahat yook artk bu memlekette
Gayrimenkule yatırım yapıp kiralarıyla dünyayı gezerdim
Güzel büyük araziye sahip bi villa yaptırdım büyük garajlı sonra kafama göre yaptırır koyardm arabaları :)
vtecburhan
29-11-2011, 09:01
cok para adamı sapıttırır
bana 150-200 mılyarı yeter
174,000 Tl faizi vardı galiba ilk 2 ay faize dokunmam önce bir srocco alırdım daha sonraki faizlerle gayrimenkul yatırımları yapardım.Aklımda daire sayısına ve kira geliirine ulaştıktan sonra okuduğum okul ile ilgili yani lojistik ile ilgili antrepo ve lojistik firması kurardım.2000 tır kapasiteli bir şirket :D:D Ve harika bir araç koleksiyonu
uzunmu oldu ne :D
ankaradakı tum pavyonları demırbaşları ıle alıp bodruma yerlesırdım...
bodrum derken evın bodrumunu kast edıyorum,sıkısık olsun iyi olur....
öyle fazla parada gözümüz yok, 1 teklik çıksa yeter, havadan orta lüks bi villa bide f430 parası işte :D
174,000 Tl faizi vardı galiba ilk 2 ay faize dokunmam önce bir srocco alırdım daha sonraki faizlerle gayrimenkul yatırımları yapardım.Aklımda daire sayısına ve kira geliirine ulaştıktan sonra okuduğum okul ile ilgili yani lojistik ile ilgili antrepo ve lojistik firması kurardım.2000 tır kapasiteli bir şirket :D:D Ve harika bir araç koleksiyonu
uzunmu oldu ne :D
meblag büyük olunca artı alabiliosun devlet bankalarıda dahil pazarlık yapma sansın var, suanki piyasada verilen orana göre 335bin aylık getirisi mevcut :)
YavuzNaz
29-11-2011, 09:54
viking exotic resorts a tatile gideceğim :D
kime çıkarsa ala ala bi hal olurdu da neyi dimi :D
YavuzNaz
29-11-2011, 10:19
viking exotic resorts a tatile gideceğim :D
cat69 nokta co
merak edenler olmuştur bi bakın :D
Bikaç şirketim var, bikaçta kurmak istiorum.
Bu parayla eskileri güçlendirir yenileride kurardım. Daha hala genç sayılırım bi 4-5 sene daha kasar, iyi bir kadro yapıp. Sonra isteklerimi yerine getirmeye başlarım.
Oto koleksyon
dünya tatili
çocuklarla ilgili iyi babalık vs
34tb9544
29-11-2011, 10:32
Normal hayata devam kimseye soylemezdim ama buna eminim ama paranin verdigi rahatlığı yasardim ;)
haydan gelen huya gider hesabı o paranın 2-3 ayda aq normal hayatıma döner oh be derdim...
Yiğit G.
29-11-2011, 11:24
o kadar büyükki para ne yapacagımı bulamadım a.g.
Adriana lima başta olmak üzere bütün önde gelen güzelleri toplar tinercilere balicilere ziyafet çektirirdim :)
banlanan arkadaşların siyasi sığınma hakları ve özgürlükleri için uğraşırdım
Adriana lima başta olmak üzere bütün önde gelen güzelleri toplar tinercilere balicilere ziyafet çektirirdim :)
Ahahahahah sesli guldum dersteydim :) moruk iyi sevaba girersin ki muhtemelen balici onun gercek olmadigini bilecektir yine hayal goruyorum der ehuehue :)
milli piyango idaresini satın alırım
bu sayede butun sonucları bilir sınırsız paraya sahip olurdum
http://s3.amazonaws.com/kym-assets/photos/images/original/000/096/044/trollface.jpg?1296494117
Beyin bedava :)
Ciddi ciddi düşünürsek ailemi ve ileriyi düşünerekten yatırım yaparım.
CooLeqenD
29-11-2011, 13:36
baykuşa para vermıcemkı :D komple ormanı çeviricem tel orguyle :hahaha:
Çoook pis sesli güldüm :hehe: :hahaha:
Şimdi böyle deriz o zaman gelince gözleri " :eek: " olucak 5dk inme inicek ses soluk kesilcek kan çekilcek 5dk sonra çığlık sesi gelicek " allaaaaaaaaaaah " diye :D Ondan sonrası çelişkili konular ne olcağı hiç belli olmaz :D :hehe:
banlanan arkadaşların siyasi sığınma hakları ve özgürlükleri için uğraşırdım
aahahahahahha mustu yaaa:D:D
tam olarak kestiremiyrum napcamı sıkıntılı bi durum :D
TolgaEsentepe
29-11-2011, 14:00
baliciyim levent erim program mutlumusun mesutmusun baliciyim ERKAN&EMRE&TİMU - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=f0GP6XaD-Lg)
S.Özeren
29-11-2011, 14:27
kimseye söylemezdim yanımdakilerin kim olduğunu zaten biliyorum piyango çıktıktan sonra gelen kişilere kapım kapalı olurdu
2 teyzem var ama 1 tanesinin borçlarını kapatıp hayatını düzene sokup annem ablam yeğenlerime yatırım yapardım onlarında hayatını rahata erdirdikten sonra kendime gayrimenkul satın alırdım
Tabi oturcak büyük garajlı bi villa mutlaka alıp evlenirdim :D garajdada yüksek ihtimal 2 veya 3 araba olurdu bi mercedes lambo ve jeep yeterli :)
lnd_samet
29-11-2011, 14:27
siteyi satın alan yok-banamı kaldı:D
Dünyayı gezerim, kalan parayla beni en çok mutlu edecek olana yerleşirim. :)
borclarımı kapatırdım.. kalanıyla da sanırım si alırdım.. belki o kadar bile kalmaz ahahah :D
Ibret Olsun !!!
Milli Piyangodan Büyük İkramiye Çıkıpta Hayatları Kararanlar...
İŞTE KAZANDIĞINI DÜŞÜNÜP DE KAYBEDENLER
"Milli piyango bileti aldığım için pişmanım"
Edirne'de 11 yıl önce Milli Piyango’dan büyük ikramiyeyi kazanan Ayhan Yalçınkaya, zengin olduktan sonra bıraktığı memurluğuna dönmeye çalışıyor. Parayı bulunca hayatının değiştiğini belirten Ayhan Yalçınkaya, huzurunun bozulduğunu, kötü günler geçirdiğini ve Milli Piyango bileti aldığı için pişman olduğunu söylüyor.
Bir anda zengin olmasına rağmen paranın çabuk tükendiğini belirten Ayhan Yalçınkaya, "Eskiden daha güzel bir hayatım vardı. Dostlarımı kaybettim. Devlet memurluğuna devam etseydim param olmayacaktı ama huzurum olacaktı. O zaman çok mutluydum. Devlet memurluğuna geri dönmek istiyorum. Ticaret hayatından bıktım. Buradan herkese sesleniyorum, para her şey değildir. İnsanın hayatında ne dost ne de tutunacak dal kalıyor" şeklinde konuştu.
Milli Piyango talihlisi donarak öldü
Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde 40 yıl önce Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıkan Mehmet Sarıoğlu, yaşadığı baraka tipi evde donarak öldü. Hiç evlenmeyen Sarıoğlu'nun hayatı 40 yıl önce aldığı piyango biletine büyük ikramiye çıkmasıyla değişti. Bir anda zengin olan Sarıoğlu, köyünde bir ev yaptı ancak, zamanla parası kalmayınca ona komşuları bakmaya başladı. Yeşil kart sahibi Sarıoğlu, devletten aldığı yaşlılık maaşıyla geçimini sürdürürken kısa bir süre önce evi yandı. Köylüler aralarında topladıkları paralarla evi tamir ettirdi. Kimsesi olmayan Sarıoğlu’nun Sarayköy Devlet Hastanesi’nde yapılan otopside donarak öldüğü belirlendi.
Marangozluktan para babalığına
Denizli'nin Çivril ilçesinde marangoz olarak geçimini sağlayan Osman Kaplan, çeklerini ödeyemediği için hapse girmiş ve 1999 yılında hapisten çıktıktan 2 gün sonra sayısal lotodan 340 milyar lira kazanmış. İki çocuk babası Kaplan'ın ilk işi eşinden boşanmak olmuş. Ardından İzmir'de Pınar Şirin adlı şarkıcıyla 20 milyar lira harcayıp Hilton'da nişan yapmış ve 6 ay sonra ayrılmış. Hızlı yaşayan Kaplan'ın parası kısa sürede tükenmiş. Paraların nasıl bittiğini anlayamayan Kaplan, "İkramiyeyi kazanınca akrabalarım çoğaldı. Daha önce borç para isterim diye herkes kaçarken, ikramiyeden sonra neredeyse bütün Çivril akrabam oldu. Nereden akraba olduğumuzu anlayamadım ama onlar Orta Asya'ya kadar uzanıp bir yerlerden tutturdu. O kadar yol kat edip geldiler diye her birine para veriyordum. Hızlı bir hayat yaşadım, para bitti." diyerek yaşadıklarını anlatıyor.
"Talih bize huzur değil, felaket getirdi"
Milli Piyango’nun 1990 yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazanan Adanalı Cem Postacı, paranın kendisine aradığı huzuru vermediğini söyledi. 1996’da oğlunu trafik kazasında kaybeden Postacı, "Talih kuşu bize huzur değil, felaket getirdi" diyor. Oğlunu kaybettikten sonra bir daha bilet almamaya karar veren talihli, kendisine çıkan paranın hayırlı olmadığını dile getiriyor. Kazandığı ikramiyeyle emlak işine giren Postacı, bir süre sonra iflas etmiş. İşlerinin bir dönem çok iyi gittiğini, hiç tanımadığı kişilerin akraba olarak karşısına çıktığını anlatan Postacı, şimdi kimsenin kendisine yardıma yanaşmadığını vurguluyor. Postacı, "Para mutluluk getirmiyor, yuvam dağıldı, toparlamak için varımı yoğumu harcadım. Eşim beni terk etti. Şimdi bir otomobilim, evim ve emekli maaşım var. Keşke o bileti almasaydım da o para çıkmasaydı." diyor.
"Eşime kalmasın diye hepsini harcadım"
53 yaşındaki Mustafa Savgan'ın macerası ise çiçekçi bir kadının kendisine 2 lira harçlık vermesiyle başlıyor. Bu parayla piyango bileti alan Savgan, 1978 yılında 10 bin lira ikramiye kazandı. Savgan, eşinden ayrılmak istedi ama ayrılamadı. "Paralar eşime kalmasın diye harcamaya başladım.150 memurun maaşını 2 ayda yiyordum. Lokantalarda ödediğim hesabın 5-6 katını bahşiş olarak bırakıyordum. Sonunda paraları tükettim. Evlenirken karıma aldığım 1 kilo altını da sattım, harcadım. Eşimi de annesinin yanına gönderdim, evdeki bütün eşyaları satıp tekrar İstanbul'a döndüm. Yıl 1985'ti. Cağaloğlu’nda bir handa hem gece bekçiliği, hem de ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Eşimin açtığı dava sonucu boşandım. Sevgi olmadan para bir işe yaramıyor. Hayatımda biri yok, sevgisizim ama huzurluyum" diyerek ibretlik hikâyesini paylaşıyor.
Kızı evi terk etmiş
1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet eden Orhan Ulusoy'un huzur içindeki hayatı ancak 3 sene sürebilmiş. İşleri ters gittiği için kızı evi terk etmiş. Oto yedek parça dükkânı bulunan ve minibüsçülükle uğraşan Ulusoy, paranın eline geçmesiyle kendisinden para isteyenlerin sayısının da arttığını belirtti. Çıkan parayı soğan ve fasulye işine harcayan Ulusoy, üst üste 3 yıl istediği kazancı elde edemeyince iflas etti. 4'ü erkek 8 çocuğu olan Ulusoy, “Hiç rahat bir yaşantım olmadı; bir arkadaşım ‘bu para sana felaket getirir’ demişti, dediği çıktı. Bir kızım evi terk etmişti. Uzun aramalardan sonra buldum. Bana para çıktığını duyanlar hep bir beklenti içinde oldular. En yakınımdan en uzağıma kadar hep bir şeyler bekliyorlardı. Başlangıcında psikolojim alt üst olmuştu." diyor.
"70 milyonun âhı var"
Evli ve 3 çocuk babası olan Nusrettin Çınar'a da Turhal'da Milli Piyango’dan 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, otobüs alarak Turhal'a şehirlerarası otobüs şirketi kurdu. İşleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etti. Çınar yaşadığı olayları şöyle anlatıyor: "Sefa kısa sürdü. 70 milyon kişinin verdiği biletlerden bir iki kişi yararlanırsa böyle olur. Hepsinin âhı var üstünde, hayrı olmaz. Sonradan araştırdım, kimseye hayır getirmemiş."
Şimdi işsiz olan ve emekliliğinin planlarını yapan Çınar, artık Milli Piyango bileti satın almıyor.
"Para beni perişan etti"
Ali Atıcı, çay ocağı işletirken 2004’te sayısal lotodan 543 bin YTL kazanır. Parayı aldıktan sonra memleketi Erzincan'a yerleşen Atıcı, boşandığı eşi ve çocuklarını İsviçre'ye gönderir ve ikinci evliliğini yapar, ancak ondan da ayrılmaya karar verir. Atıcı, Doğu Beyazıd'a gidip, 14 yaşındaki A.K.'yi başlık parasını verip evine götürür. Gelişen olaylar zincirinde A.K. babası Arif K.'ya teslim edilir. Ali Atıcı'nın pişmanlık dolu sözleri ise şöyle: "Hayal edemeyeceğim kadar zengin oldum, ama hayatım da alt üst oldu. Huzurum kaçtı. Geceleri gözüme uyku girmez oldu. Lotodan çıkan para beni perişan etti."
İşte aynı şekilde başlayan ve yine aynı şekilde son bulan hayat hikâyeleri... Belki birbirlerinin değil yüzünü, adını bile duymamış birçok insanın aynı dertlere gebe olduğu sabahlar... Uykusuz geçen geceler, gözlerini kırpmadan sabah eden birçok insanın paylaştığı aynı kader... Her şeyin aynı olduğu bu süreçte ağızlarından çıkan cümle de aynı oluyor: "Çok pişmanım!"
Low-Rider
29-11-2011, 15:42
necoone sağol biletimi yırttım şu anda sayende
Day Walker
29-11-2011, 15:44
Oooo forum bugün çok güzel :D
necoone sağol biletimi yırttım şu anda sayende
:) yaşanmış gerçekler bunlar ben de her sene bilet alırım ...
mal adama çıkarsa para yukarıdaki gibi olur işte :)
5 mılyonu eve bırakır ole basıp giderdim :D
ıyıde bu parayı bulup sapıtanların hıkayelerı kımı karıya kalmasın paralar dıye ucmus kımı 14 yasında kız almıs..mal mal ısler....bu ıkramıye kendını bozmayacak adama cıksın mesela bana...para bana cıksa ne yaparım pekı...?gecen senede aynı seylerı soylemıstım...kendıme cesıt cesıt padısah kıyafetı yaptırıp kavukla gezerım...gordugum her kapıdan tekme ıle gırerım...kapı olmayan yerlere de kendı kapımı gotururum...bır kac exotic araba 30-40 tane slav ırkından bayan arkadas...uyusturucu alkol fln...normal...
ıyıde bu parayı bulup sapıtanların hıkayelerı kımı karıya kalmasın paralar dıye ucmus kımı 14 yasında kız almıs..mal mal ısler....bu ıkramıye kendını bozmayacak adama cıksın mesela bana...para bana cıksa ne yaparım pekı...?gecen senede aynı seylerı soylemıstım...kendıme cesıt cesıt padısah kıyafetı yaptırıp kavukla gezerım...gordugum her kapıdan tekme ıle gırerım...kapı olmayan yerlere de kendı kapımı gotururum...bır kac exotic araba 30-40 tane slav ırkından bayan arkadas...uyusturucu alkol fln...normal...
Hiç de bozmamış:hahaha:
SULTANOGLU
29-11-2011, 15:52
:icon_tup:
bende amorti kazanmış gibi davranıp kazandığım parayla yine bilet alırım
www.öztechturkey.com sitesini açarım banlanmayan site :D :D
beyler bu arada burda konusmak cok kolayda ben bana cıktıgını dusunemıyorum..3 4 sene once 1.5 mılyon lırayı son rakamla kacırdım...yatagın ustunde sonuclara bakıyorum...bır havaya fırlamısım yere ındıgımde yataktan baya uzaktım...40 mılyor cıksa ne yaparım kım bılır?:D
haha 15 puan cezayı yidik :D
bi süre kendime gelene kadar ne yaptığımı bilmem, kendime geldiğimde ne kadar kalmışsa ona göre düşünürüm.
Low-Rider
29-11-2011, 16:09
beyler bu arada burda konusmak cok kolayda ben bana cıktıgını dusunemıyorum..3 4 sene once 1.5 mılyon lırayı son rakamla kacırdım...yatagın ustunde sonuclara bakıyorum...bır havaya fırlamısım yere ındıgımde yataktan baya uzaktım...40 mılyor cıksa ne yaparım kım bılır?:D
amcoğlu nassın eyisin:D
amcoğlu nassın eyisin:D
teyze oglu niye kızıyosun burası sohbet yerı degıl mı?:)
searock///
29-11-2011, 16:16
mutevazi hayatıma miamide devam ederim :)
GokhanRS
29-11-2011, 16:16
bizimkilere lüks bir daire alır. aidatınıda 5 yıllık peşin öderim. bankadanda aylık yüksek bir maaş bağlarım onlara :D
sonrada ver elini yurtdışı.
Low-Rider
29-11-2011, 16:20
teyze oglu niye kızıyosun burası sohbet yerı degıl mı?:)
sohbet ediyoruz zaten halamın oğlu:D
sohbet ediyoruz zaten halamın oğlu:D
ama sımdı ben tedırgın oldum zaten dayamısım ceza puanlarını dıbe uflesen 1 hafta yokum ortada:D
Low-Rider
29-11-2011, 16:26
ama sımdı ben tedırgın oldum zaten dayamısım ceza puanlarını dıbe uflesen 1 hafta yokum ortada:D
yahuu senin jeton düşmedi ki:Dolası bir piyango çıkması durumunda önceden akrabalık ilişkileri kuruyorum:D
bir sıkımlık canın kalmış evet:D
yahuu senin jeton düşmedi ki:Dolası bir piyango çıkması durumunda önceden akrabalık ilişkileri kuruyorum:D
bir sıkımlık canın kalmış evet:D
haaaaaaaa....valla gec dustu mavılerı gorunce tırsıyorum:D:D panpa bana cıksın hıc bısey yapmazsam bı gece ıstanbul apache teamı toplar bı yorgunluk masajı yaptırırız artık ne zaman dınlenırsek:D:D
Shadow_Dancer
29-11-2011, 16:31
Cape Town'da güzel bi villa alırım kendime.. Şöyle okyanusa bakan.. Sonra bi tane 911 turbo alırım, mümkünse siyah sadece orada kullanmak için..
Sonra bi tane de Singapurda villa alırım orası için de R35 black edition yaparım kendime..
Bi evimde NYC'de olur yüksek ihtimal.. Şöyle en büyügünden bi suv...
Dubaiden bi villa alırım, deira taraflarında.. Oraya da bi 355 koyarım...
Bu evleri aldıktan sonra yıllık çizelge yaparım kendime.. keyfime göre ne kadar zaman kalacagımı belirlerim..
Yıl içerisinde dolaşacagım yerleri listelerim.. Zaten büyük çogunluguna gittim ama daha detaylı kalırım..
Bilimum vakıflara ve aileme gereken tüm yardımları yaptıktan sonra kayıplara karışırım yüksek ihtimalle :)
valla piyango bana vursa bende gider ona vurudum bu zaman kadar nerdeydin diye :D
sonrada saçma sapan işler yapardım heralde:D sahibinden de ne kadar si varsa vtecvarsa alırdım tehcde ne kadar si varsa vtecvarsa alırdım. crx leri toplardım hatta ileriye gidip araba toplayıp satın alamak için adam tutardım :D mayışlı sonrada hepsine benzin döker yakardım efsane olurdum giderdim :D
başka ülkeye yerleşirim :)
İbrahim Erdem
29-11-2011, 17:04
kübada puro fabrikası alırdım. öğrenci bütçesi para bitince sigara otlandığım arkadaşların hepsine kutu kutu puro gönderirdim.
eg civic e e60 v10 motoru koyardım bi de önden çeker yapardım :D
Boş zamanımda da kalan parayı elimle sayardım o zmana kadar baya zaman geçer zaten :D
CasabLanca
29-11-2011, 17:07
piyango bana çıksa mütevazi günlük yaşantıma devam ederim
http://i26.photobucket.com/albums/c141/ohhhnoes/Homes/DSCN2297copy.jpg
KingoAtmo
29-11-2011, 17:09
Pavyonda yerim
Pavyonda yerim
:icon_tup: :D süper
bi tane garajı büyük dağda ev alırdım
1-lamborgihini gallardo alkantara göğüslü alırım 0 km
2-f430 ferrari 2.el
3-corvette c6 2. el
4-porche cayenne caymans 2.el
5-bunları geçebilcek bi şahin swaplarım :D
6-kalanlada daiere alır kiraya veririm
erhanarici18
29-11-2011, 18:51
22 tane gelly alıp arkadaşlarla futbol oynarım:D
Sonrada hepsini okulun arkasındaki dereye atarım.
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
erhanarici18
29-11-2011, 18:51
piyango bana çıksa mütevazi günlük yaşantıma devam ederim
http://i26.photobucket.com/albums/c141/ohhhnoes/Homes/DSCN2297copy.jpg
bumu laa mütevazi günlük yaşam
:) :) :)
-gece gündüz subaru programları yayınlayan kanal açardım
-bir tane bc5 ürettirirdim subaruya istediğim gibi
-ferrari alıp lpg taktırırdım ferrariye haber verirdim
-10 dönüm arsa alıp içine kocaman bir ev yaptırıp hayatımı orda sürdürürdüm
aklıma geldikçe yazarım :D
RottingChrist
29-11-2011, 19:38
zamanında kredi vermeyen bankaları peşimde dilenci yapardım. bankaya gider parayı yatıracakmış gibi alayını yerlerde süründür sonra üzgünüm kriterlerime uymuyorsunuz diyip çıkar giderdim.
çok yaramaz bir oğlum var ona da bir kaç dadı ayarlardım en yaşlısından. :)
mcolgecen
29-11-2011, 22:09
Belki evli olan abilerim kardeşlerimin bazıları hanımını boşar ama aksine ben evlenirdim :D
Honda çeşitinin hepsinden alırdım:d
Mutlu KOÇER
29-11-2011, 23:07
Çok ilginç şu insan oğlu benimki dahil 222 post var sadece 2 kişi borcumu öderim demiş, ne yapıcam ilk olarak borçlarımı öderim :rolleyes:
İşin fantazi boyutuna gelirsek; Birinin dediği gibi bir bankayla sorun yaşamıştım, sizin bankaya yatırıcam diyip sallardım boyuma. Beter olsun şerefsizler....
FatihKahveci
29-11-2011, 23:08
borç morç ödemem adımı soyadımı değişirim kimsenin bulamayacağı biyerlere giderim kafama göre takılırım...:D
Cidden kafayı yememek için önce psikolog falan tutardım herhalde :)
Geriside tekdüze ; gayrimenkul , bilimum supersport araçlar , villa ve o parayı benle harcamaya değecek bir eş şuandaki kız arkadaş gibi ;)
cabrioleter
29-11-2011, 23:57
Ford GT40, Mustang Shelby Cobra GT500 , F430 Spyder Scuderia, 458 İtaly, M3 CSL, M3 GTR bilumum görüp bittiğim arabyı alır bunları garajına koyacağım bi ev yaptırır geri kalanına da biraz altın alırım biraz da ev alır kiraya veririm ohh keyfe gel sonra :D
okula her gün tam saatinde gider bütün hatunları da birbirine düşürtürdüm tavlamaya çalışsınlar beni :D
laaa dedık yaa hepınızıı aleme goturucem dıye :D
Serkan06
30-11-2011, 00:10
ilk işim ankarayı terk etmek olur, ondan sonrası kolay :D
Sercan AKCAN
30-11-2011, 00:11
para cıksın babamı tanımam :)
çıksın da gerisi kolay :D aynı hayatıma dewam ederim hiçbirsey değişmez...desem inanın cünkü gercekten değişmez :)
initial-D
30-11-2011, 00:14
tanıdığım kızlara yüklü para teklif ederim, gerçekten söyledikleri gibi parayla ilgilenmeyen insanlarmı onu görmek için
diğer dünyevi şeyleri yaparız zaten araba ev vs
Türkiye de yaşamam bende,kız arkadaşımda birlikte giderim
yalnız nerdeyse herkes işin içine kız sokmuş..ya sevgilisini yada cevresindeki takık olduğu kızları :D
valla benim ki 5 yıllık kız arkadaşım,hayatımla ilgili planlarımda hep var zaten buna özgü bi olay diil ;)
valla benim ki 5 yıllık kız arkadaşım,hayatımla ilgili planlarımda hep var zaten buna özgü bi olay diil ;)
sana özgü değil yanlıs anlama ama yazılan bir kısmı okudum da sen kız arkdasım demişsin biri kızlara para veririm ne mal olduğunu anlarım demiş diğeri kızları toplarım bilmemne hoca gibi demiş bir diğeri kızlara şöyle böyle yaparım demişte o yüzden takıldım bende :D
yok yok alınmadım, ben de bi açıklama yapiyim karışmayalım araya dedim :D
mcolgecen
30-11-2011, 00:52
yalnız nerdeyse herkes işin içine kız sokmuş..ya sevgilisini yada cevresindeki takık olduğu kızları :D
Hayat arkadaşım olmadan neyleyim milyonları ilk iş evlilik olurdu ardından bol bol benzin alır depolardım heralde :D :D
tandogan
30-11-2011, 10:56
verdiğiniz paraları yemekle meşgul olurdum :D
barış yılmaz
30-11-2011, 11:02
Kafayı yerim. :) Karakterm değşmez ama napıcağımda blmem. demirbasa yatrrm :)
Zileli Deli Cemal Süper röpörtaj - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=U9fmzUsUgls) izleyın en guzel yorumu zamanında yapmış cemal abim işi rast gitsin:)
bana amortı çıkıyo zaten :)
Burak Mehmet
30-11-2011, 11:57
ümitköy civarına kebabçı ofis gibi bişey yaparım.sabah inşaat işleriyle ilgilenirim,her akşam rakı kebab yaparım mutlu bir evliliğim 2 tane çocuğum olur...........eksperlik yaparsamda gay olayım...
lucky Jackal
30-11-2011, 13:07
bi tane M3 csl alırım,bi tane Range sport alırım,kalanıyla ev arsa dükkan v.s alır,en son 5 lira bırakır onuda insan gibi yemem,onu harcarken ölürüm büyük ihtimal
Eray Yümsel
30-11-2011, 13:26
nekadar e30 m3 varsa çekicem kapıya aq :D
Bluttbeton
30-11-2011, 14:28
Tr de ne kadar AE86 varsa alirim sonra kendimi tanimam herhalde :D sacma sapan swap projeleri yaparim.benzin istasyonu alirim.
Lisedeyken arkadaslarimizla aramizda kime
cikarsa okulu yiktiracaktik :D :D
365 Tane karı alırım her gün biriyle biyere giderim sonra birisinden kesin hastalık kapar ölürüm.
Pavyonda yerim
Yer İçer S..er gezerim :D
Ayrıca Forumdaki çoğu kişide Şahin aşkı varmış :D
Bende Fatii Abiye Yakıt konusunda destek olurum :D
bu cicişleri yakalar .... :D
Cicişlerden yeni yıl kutlaması! - Video İzle (http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Cicislerden-yeni-yil-kutlamasi--lhkDkziqXB9I.html)
bu cicişleri yakalar .... :D
Cicişlerden yeni yıl kutlaması! - Video İzle (http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Cicislerden-yeni-yil-kutlamasi--lhkDkziqXB9I.html)
:D
Ama videodaki karılar çok Bad be abi
http://www3.bobiler.org/upload/all/229/noel_baba_kucak_229354990n.jpg
getirtebildiğim kadar R34 getirip , sağlam bi mod. garajı açardım.