PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Michael Schumacher Ducati İle 58 Tur Attı

MUGENPOWE®
27-11-2007, 14:36
Schumacher, Pedrosa'nın yarış hızından sadece 5 saniye yavaştı

Tam bir yıldır pistlerden ve aktif yarışlardan uzak olan Michael Schumacher, dün İspanya'nın Valencia Pistinde Australyalı MotoGP Şampiyonu Casey Stoner'ın Ducati'si ile bir test/gösteri yaptı.

Turuncu bir yarış tulumu ve beyaz bir kaskla Ducati'ye binen Schumacher, pistte toplam 58 tur attı ve en iyi tur zamanı da 1:37.890 olarak tesbit edildi. Bu sürenin ise,Pazar günü yine bu pistte yapılan MotoGP sezonunun son yarışında Repsol Honda Pilotu Dani Pedrosa'nın en hızlı tur zamanından sadece 5 saniye daha yavaş olduğu bildirildi.

Daha sonra Motor Cycle News editörü ile konuşan Schumacher, duygularını şöyle dile getirdi: "Bu gerçekten çok zor bir iş. Gelip piste çıkmak ve en hızlı tur zamanını elde etmeye çalışmak gerçekten güç. En son 2005 yılında Mugello'da motorsiklete bindiğimde bundan 15 saniye kadar daha yavaştım. Bu kez daha iyi bir derece yapabileceğimi umuyordum ve başardım. Herhangi bir hedef ve beklenti olmadan piste çıkmak baskıyı ciddi ölçüde azaltıyor. Bugünk hedefim ise, sadece geçen sefer yaptığım dereceyi geliştirmekti" dedi.

Schumacher'e dünkü denemesinde yakın dostu ve eski MotoGP yarışçısı Randy Mamola yardımcı olduve bazı önemli ipuçları verdi. Çok tecrübeli birisinin yanında olmasından duyduğu güveni dile getiren Schumacher, Formula 1 ile bir kıyaslama yapması istendiğinde ise; "İyi ve akılcı bir kıyaslama yapmaya çabaladım, ama bu gerçekten çok zor. Birbirinden tamamen farklı iki ayrı spor dalı. Herşeyden önce dört tekerlekli bir araç yerine, iki tekerlekliyle piste çıkıyorsunuz ki en temel fark bu bence. En belirgin benzerlik de, pist üzerinde doğru çizgiyi bulmak zorunda olmanız. Bu son derece temel bir ortak nokta. Ama dediğim gibi ayrıntıya girmek çok yanlış ve zor. İki ayrı dünyadan söz ediyoruz. Birinde dünya üzerindesiniz, diğerinde ise ayda gibisiniz" dedi. Schumacher bu deneyimini Valentino Rossi'nin Ferrari Formula 1 otomobili ile Barselona'da yaptığı denemeye benzetti ve bunu tamamen zevk için yaptığını kaydetti.

http://img291.imageshack.us/img291/3879/12150466md7br8.jpg
http://img515.imageshack.us/img515/2883/18369181rp9gh7.jpg

MiaMi
27-11-2007, 14:44
Adam yarışmak için doğmuş.

Eriador
27-11-2007, 14:45
canm ben daha önce koymuştum :D Adamın genlerinde hız war ...

Schumi
27-11-2007, 15:57
Helal adaşıma :D