Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve Kimi Raikkonen Renault ile F1'e dönüyor
individual
29-11-2011, 11:13
http://3.bp.blogspot.com/_nC68WJIp9DI/SPeD8fKA8bI/AAAAAAAABSM/slkRrWTlmpI/s400/Kimi_Raikkonen_280x_455544a.jpg
Renault'dan yapılan açıklamada, Kimi Raikkonen'le anlaşmaya varıldığını ve Fin pilotun gelecek sene Renault kokpitinde yarışlara geri döneceği bildirildi.
F1'in ardından iki sezon Dünya Ralli Şampiyonası'nda mücadele eden ve NASCAR Truck Series ise Nationwide'da bir kez yarışan Raikkonen Renault ile iki yıllık anlaşmaya imza attı.
2009 sezonu sonunda Ferrari ile olan sözleşmesini bir yı önce fesh ederek pistlere veda eden Raikkonen, gelecek sezon dönüş için Williams takımıyla görüşme halindeydi.
Son günlerde Raikkonen'in menajerinin Renault ile temasta olduğu da gelen haberler arasındaydı. Ferrari ile 2007'de dünya şampiyonu olan, 2001'de başladığı F1 kariyerinde 18 kez podyumun tepesine çıkan Raikkonen yaptığı açıklamada, "İki yıllık aranın ardından yeniden Formula 1'e dönüyor olmaktan dolayı sevinçliyim. Lotus Renault GP'ye, bana bu fırsatı sunduğu için minnettarım" dedi.
Dünya Ralli Şampiyonası'nın, pilot olarak kariyerinin faydalı bir bölümünü oluşturduğunu dile getiren Raikkonen, "Ancak F1'e olan açlığımın son zamanlarda üstün geldiğini inkar edemem" ifadesini kullandı. Fin pilot, "Bu yüzden, Lotus Renault GP ile geri dönme kararını almak zorolmadı. Takımın hedefleri de beni etkiledi. Şu an takımı, gridin önlerine taşımak için önemli bir rol oynamayı heyecanla bekliyorum" diye konuştu.
Alıntı TürkiyeF1
Severdim keratayı ve sempati duyduğum bir takımla dönüş yapıyor güzeeeel ;)
Arabada da biraz kıpırdama olsa Vitaly Petrov ile beraber çok canlar yakarlar.
Day Walker
29-11-2011, 11:21
Welcome ICEMAN :D
individual
29-11-2011, 11:26
Renault 2012 aracında bakalım ne gibi çalışmalar yapıcak.Ne kadar pilot iyi olsada araç da onun kadar iyi olması gerekiyor.
Mehmet Alacicek
29-11-2011, 11:32
güsel haberrr f1 e şenlik gelir rekabetci bi pilot
hadi bakalım f1 i dört gözle bekliom bi seven olarakkk
bugünün en güzel haberi bu seneye f1 seyretmeye devam
Neler yapıcak Kimi çok merak ediyorum dönmesi iyi oldu
Çok iyi oldu bu haber Williams diyorlardı ters köşe yaptılar.
semazen hesabı oraya buraya dön bunlarda hep böyle :D
kickbuttowski
29-11-2011, 19:52
bi cacik olmayacak biliyorum.. ama geri donmesi iyi haber
kimi'nin geri dönmesi hem de renault'a çok iyi olmuş. çok iyi takip etmediğimden soruyorum: kubica hangi takımla anlaşıyor, anlaşacak, anlaştı ? reno takımında diğer pilotlar kimler olacak acaba?
iceman hoşgeldin. Gerçi ilk yılın Schumi den farklı olmayacak. Ama 6 şampiyonu aynı gridde izlemek her nesile nasip olmaz... :)
kimi'nin geri dönmesi hem de renault'a çok iyi olmuş. çok iyi takip etmediğimden soruyorum: kubica hangi takımla anlaşıyor, anlaşacak, anlaştı ? reno takımında diğer pilotlar kimler olacak acaba?
Kubica geçirdiği kaza sonucunda bu sezonda yarışlarda olamayacak. Renault un diğer pilotuda Senna olucak diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam.
raikoneninde yapmadığı iş kalmadı :D doğru yolu geri bulmuş neyseki :) hayırlı olsun bakalım, bol şampiyonlu bir grid olacak iyidir :)
ErmanArseven
29-11-2011, 21:12
mercedesteyken tam bir raikonen taraftarıydım buz adamın tekrar dönmesine cok sevindim :D
Kubica geçirdiği kaza sonucunda bu sezonda yarışlarda olamayacak. Renault un diğer pilotuda Senna olucak diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam.
Senna nın şansı çok az zaten şuangeleçek sene için kontratı yok , Petrov un kontratı var büyük ihtimal o olucak ama tabi burası F1 ne olucağı belli olmaz
individual
29-11-2011, 21:46
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/J_p_montoya.jpg
Juan Pablo Montoya bu gazla oda dönsede F1 de çekişmeler artsa :D
initial-D
29-11-2011, 23:42
montoya keşke dönse ama 100de100 onun dönmemesi.yok öyle birşey,dedikodusu bile yapılamıyor
williamsla yarışma muhabbetide renaultun williams ile anlaşması yüzündendi.renault iş yapacak sansasyonel pilot istedi williamsa motor verme karşılığında(adam barichello ve maldonadoyla işin olmayacağını biliyor tabi).ama kubica gelemeyeceği için renoya, niye williamsla yarıştıralım ki alalım bizde yarışsın dediler.barichello gider 2013te onlara motor verirken başka bir pilot için baskı yaparız dediler
bence böyle oldu:D
individual
12-12-2011, 11:02
Grosjean: Kimi ile harika bir ikili olacağız
Romain Grosjean, GP2 serisindeki performansı, Abu Dabi ve Brezilya GP'deki antrenman sürüşlerinin, gelecek sene Renault Lotus'ta kendisine yarış aracının teslim edilmesinden büyük rol oynadığını söyledi.
http://www.turkiyef1.com/site_media/images/news/innews/romain-grosjean-valencia-race1-2011.jpg
Renault'da yarış aracına geçecek olmaktan dolayı bir "rüya aleminde" olduğunu itiraf eden 25 yaşındaki Fransız pilot, "Bir Formula 1 pilotu! Wow! Bir rüyanın gerçek olması. Hissetiğim duyguları ifade etmek için doğru kelimeleri bulmak zor" dedi.
Lotus-Renault'nun internet sayfasına konuşan Grosjean, "Kesinlikla müthiş, gelecek yıl 18 Mart'ta Avustralya Grand Prix'de mücadeleye başlamak için büyük sabırsızlık duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Bu noktaya gelmesinde öncelikle GP2'de kazandığı şampiyonluğun etkili olduğunu kaydeden Grosjean, bu sayede insanların kendisinden beklediği olgunluğu ve takım lideri olma kapasitesini gösterme imkanı bulduğunu kaydetti.
Grosjean, Abu Dabi ve Brezilya'daki antrenmanların da kendisi hakkında gerçek bir değerlendirme ortaya koyduğunu belirterek, gelecke yıl Kimi Raikkonen'le "harika bir ikili" olacaklarını söyledi.
Grosjean, "Dünya şampiyonu takım arkadaşlarına alışmaya başlıyorum. Fernando Alonso'dan sonra Kimi Raikkonen. Bu insanlardan çok şeyler öğerenebilirsiniz, bu büyük şans" dedi.
Fransız pilot ayrıca, "Raikkonen harika bir pilot. Artık kanıtlayacağı birşey yok. Onunla birlikte çalışma imkanı bulduğum için mutluyum" diye konuştu.
Alıntı :turkiye f1
Mehmet Gazihan
12-12-2011, 11:17
Kimi, benide tekrar F1 e döndürür..
initial-D
12-12-2011, 11:34
f1den sonra sıra dolmuş şoförlüğünde,bir o kaldı yapmadığı:)
kimi f1'deki en kaliteli pilotlardan biridir, schumi'den sonra 2. favorim...
sevindim, ilk başladığı zaman sauber'de bile güzel yarışlar çıkarmıştı. röno ile büyük başarı yakalayamaz ama çok güzel yarışlar çıkaracaktır.
Dünya Ralli Şampiyonası'nın, pilot olarak kariyerinin faydalı bir bölümünü oluşturduğunu dile getiren Raikkonen, "Ancak F1'e olan açlığımın son zamanlarda üstün geldiğini inkar edemem" ifadesini kullandı.Alıntı TürkiyeF1
hahaha bu açıklama biraz kolpa olmuş :) "ralliyi beceremedim o yüzden geri döndüm" cümlesinin politik versiyonu ...