PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo araçta orta susturucu iptali

CeM öZeR
01-12-2011, 11:08
Arkadaşlar turbo bir araçta orta susturucu iptali performansı düşürür mü? Arkadaşla konu üzerinde tartışıyoruz (arkadaşın aracı ibiza cupra) . İkimizde araçlarımızın orta susturucusunu farklı zamanlarda iptal ettirdik.Aynı boru çapında düz boru yaptırdık. Ben aracımın gidişinde düşüş olduğunu hissediyorum.Özellikle eğim yukarı. Araç üst hızlara eskisine oranla daha zor giriyor gibime geliyor.Yada tamamen psikolojik. Araç polo gti 1.4 tsi 180 hp. Görüşlerinizi alabilir miyim? Ortayı söktüreli 3 gün oldu. Heran gidip taktırabilirim görüşe göre. Mantıklı bir açıklaması vardır sanırım. Turbo araçta orta iptali performans düşürmez gibi kestirme cevap vermeden cevabını yazarsanız sevinirim. :)

kurtbil
01-12-2011, 11:15
Turbo arabada backpressure a ihtiyacın yok atmosferikteki gibi.Psikolojik bir durum bence

BlackEmperor
01-12-2011, 11:18
kacıncı vites bayır cıkmaya çalışıyorsun ? yakıttan veya filtrelerden dolayı olmasın ? sadece orta sustucu değişimi çok bi fark oluşturmaz ama negatif bir etkisi olması pek mümkün değil söküp takarken herhangi bi sensöre zarar vermediyseniz

CeM öZeR
01-12-2011, 12:15
Valla işin açığı yakıtım biraz cacıktı. İlk defa arabayı aldım alalı yakıtın arabayı rölantide devir oynayacak kadar salladığını gördüm. Orta susturucu iptalinden öncede aldığım yakıttan şüpheliydim. Eğim yukarı 5-6. viteste tırmandığım rampada arabanın hızlanmasının eskisine oranla düşük gibi geldi. Bu akşam roll yapmayı düşünüyoruz bir kaç araç. Deneyip farkı göreceğiz inşallah. Bu arada katalizörden sonra en ufak bir valf sensör vesaire yok. Benim kastettiğim ciddi bir düşüş değil. 1 veya 2 araba boyu farkedecek kadar bir düşüş zannedersem o da aldığım yakıttan kaynaklıdır. Birde bakımım geldi artık 15.000 km bakımı yani. Sanırım az da olsa bakımdan sonra farkedebilir. :)

kelalper
01-12-2011, 12:34
Çok fazla freeflow olmasıda iyi değil. Ben cutout ile daha yavaşım. Cutout devre dışı olduğu zaman ilk roll u daha iyi. İkinci denemelerde bu sefer egt yükselio o yüzden cutout açıyorum. Büyük turbo olmadığı sürece egzostu çok fazla büyütmenin pek avantajı yok bence. Gerçi benim yazılımım çok düzgün değil. Sadece downpipe sonrası yazılımı yaptık. Onun üzerine intercooler hava filtresi ve egzost geldi. Bunların hepside yazılım performansını etkileyen şeyler.

CeM öZeR
02-12-2011, 16:47
Anladım Alper abi.

Semii
02-12-2011, 16:51
sadece ortayı aldın.son orjinal duruyo dimi ?

CAGTY
02-12-2011, 17:11
Onur abi (JOCCO) Polo gti'ın orta susturucusunu iptal ettirdi yaklaşık 2 3 ay önce ,denedik hiçde çekişte düşme yavaşlama gibi bişey olmadı :)

CeM öZeR
02-12-2011, 17:41
sadece ortayı aldın.son orjinal duruyo dimi ?

Evet son orjinal aynen duruyor :)

berkay_aydin
02-12-2011, 18:26
Alt devirler'de düşme olmaz mı ? Eğer olsa bile hissedileceğini düşünmüyorum :)

JOCCO
03-12-2011, 12:15
Performans kaybı yok, kulağa hitabet var.. :)

Gokhan43
03-12-2011, 12:22
Onur abi dışardan aracın sesini duyabilceğimiz video var m elinde sadece orta susturucu iptali ile ya da Cem sen çektiysen senden de olabilir :)

122'lik'te de böyle bi işleme gitsek acaba sesler hemen hemen aynı mı olur onu merak ediyorum :)

emre_
03-12-2011, 12:34
benim bildiğim kadarıyla orta susturucu iptali rahatlamanıza sebep olur geri düşürme olmaz aldığınız yakıt kesinlikle farkettirdi bence tam tersi daha rahat olması lazım arabanın ben yerinizde olsam taktırmam geri yerine :) ama komple egzost yapardım dp sona kadar 60lık :) tabi üzerie yazılım gerekicektir muhtemelen

Fazıl T.
03-12-2011, 14:22
Cem bende 70 downpipe ondan sonra 63 lük düz boru sondada kucuk bi susturucu var hç bir sıkıntı olmadı suana kdr araba cok daha fazla rahatladı

cetinkaya55
03-12-2011, 17:41
Keşke,rahatsız edici ses olmasada,turbolu arabada hiç susturucu ve egzos boruları kullanılmasa.Dediğiniz gibi performans düşüşü varsa sorunu başka bir şeyde aramak gerekir,derim.

JOCCO
05-12-2011, 10:07
Onur abi dışardan aracın sesini duyabilceğimiz video var m elinde sadece orta susturucu iptali ile ya da Cem sen çektiysen senden de olabilir :)

122'lik'te de böyle bi işleme gitsek acaba sesler hemen hemen aynı mı olur onu merak ediyorum :)

Şimdilik sadece bu video var:
Polo GTI 58NR700 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Fxn481emkI4)

WarmongeR
07-12-2011, 15:29
Valla işin açığı yakıtım biraz cacıktı. İlk defa arabayı aldım alalı yakıtın arabayı rölantide devir oynayacak kadar salladığını gördüm. Orta susturucu iptalinden öncede aldığım yakıttan şüpheliydim. Eğim yukarı 5-6. viteste tırmandığım rampada arabanın hızlanmasının eskisine oranla düşük gibi geldi. Bu akşam roll yapmayı düşünüyoruz bir kaç araç. Deneyip farkı göreceğiz inşallah. Bu arada katalizörden sonra en ufak bir valf sensör vesaire yok. Benim kastettiğim ciddi bir düşüş değil. 1 veya 2 araba boyu farkedecek kadar bir düşüş zannedersem o da aldığım yakıttan kaynaklıdır. Birde bakımım geldi artık 15.000 km bakımı yani. Sanırım az da olsa bakımdan sonra farkedebilir. :)

Bence yakıttan ziyade bakımdan kaynaklanıyordur. yağ değişikliği azımsanmayacak derecede fark yaratabiliyor aracın yürümesinde.

onur_S
07-12-2011, 16:26
Arkadaşlar turbo bir araçta orta susturucu iptali performansı düşürür mü? Arkadaşla konu üzerinde tartışıyoruz (arkadaşın aracı ibiza cupra) . İkimizde araçlarımızın orta susturucusunu farklı zamanlarda iptal ettirdik.Aynı boru çapında düz boru yaptırdık. Ben aracımın gidişinde düşüş olduğunu hissediyorum.Özellikle eğim yukarı. Araç üst hızlara eskisine oranla daha zor giriyor gibime geliyor.Yada tamamen psikolojik. Araç polo gti 1.4 tsi 180 hp. Görüşlerinizi alabilir miyim? Ortayı söktüreli 3 gün oldu. Heran gidip taktırabilirim görüşe göre. Mantıklı bir açıklaması vardır sanırım. Turbo araçta orta iptali performans düşürmez gibi kestirme cevap vermeden cevabını yazarsanız sevinirim. :)

bilmiyorum +ne kadar alakası var ama yine de yazayım.kendi 122 hp tsi ıma 60 mm downpipe taktım.arac 4.vites sonu 160-180 arası itibaren daha zor dönüyordu turbo basıncı iyice bitiyor tarzı bişey hissettiriyordu.bi orta iptaliyle olurmu olmazmı bilemeyeceğim,basıma gelenin sizle alakası olmayabilir ama örnek olsun diye yazdım,ankarada okurum eskişehirliyim,arada bi eskişehire gittiğimde genelde top speed basarım ve orada top speedin düştüğünü bizzat gözlemledim :) .ayrıca internette yazan ezber bilgiler her araçta geçerli değil,turbo aracta düz boru en iyidir vs vs.ben bunlara inanmıyorum,tam tersi olabiliyor gerçek hayatta.. , öyle hissettiyseniz doğru olabilir

öskür
07-12-2011, 16:31
Kardesim yaZilim yaptirmassan bu garip motorlarda dpipe ve orta susturucu iptali sorasi guc kaybi yasiyosun sana net olarak soliyebilirim...

onur_S
07-12-2011, 16:34
Kardesim yaZilim yaptirmassan bu garip motorlarda dpipe ve orta susturucu iptali sorasi guc kaybi yasiyosun sana net olarak soliyebilirim...

peki sadece yazılımlı ile dp+yazılımlı arasında top speede kadar denendiğinde sonuc ne olur bi yerden sonra gelebilirmi dp siz olan? kat değil ama basınc arızası yanıyormu yükte dp den sonra

SEFAKALACAY
07-12-2011, 16:35
bilmiyorum +ne kadar alakası var ama yine de yazayım.kendi 122 hp tsi ıma 60 mm downpipe taktım.arac 4.vites sonu 160-180 arası itibaren daha zor dönüyordu turbo basıncı iyice bitiyor tarzı bişey hissettiriyordu.bi orta iptaliyle olurmu olmazmı bilemeyeceğim,basıma gelenin sizle alakası olmayabilir ama örnek olsun diye yazdım,ankarada okurum eskişehirliyim,arada bi eskişehire gittiğimde genelde top speed basarım ve orada top speedin düştüğünü bizzat gözlemledim :) .ayrıca internette yazan ezber bilgiler her araçta geçerli değil,turbo aracta düz boru en iyidir vs vs.ben bunlara inanmıyorum,tam tersi olabiliyor gerçek hayatta.. , öyle hissettiyseniz doğru olabilir

Bende de Gc8 var ve araçta orta susturucu ve scorpion son susturucu mevcuttu aracın tıkandığını ve basınç kestiğini hissediyodum şimdi sadece 64 mm düz boru kullanıyorum susturucusuz sonuç bariz olumlu yönde arttı basınç sabit kesiciye kadar ama dediğiniz gibi aracından aracına fark ediyor.Gürültü ve polis sıkıntı değilse dümdüz boru derim bende :)

öskür
07-12-2011, 16:47
peki sadece yazılımlı ile dp+yazılımlı arasında top speede kadar denendiğinde sonuc ne olur bi yerden sonra gelebilirmi dp siz olan? kat değil ama basınc arızası yanıyormu yükte dp den sonra

D.pipe+yazilimli arac sadece yazilimi arabayi ust hizlarda dahada fazla geciyor kesinlikle.yazilim duzgun oldugu surece basincla alakali herhangi bir ariza isigi yanmaz asla.

onur_S
07-12-2011, 17:01
benim üstlerde bitiyordu, heralde turbonun nefesi erken bitiyordu downpipe ile yada 60 mm fazla geldi.veya yazılım

CeM öZeR
09-12-2011, 10:55
Bu iki yorumun doğru olduğunu teyid ederim. :)

flexamin
09-12-2011, 11:01
her turbo araçta düz boru işe yarayacak diye bir kaide yok ki stock bir araç ta yani yazılım falan olmayan araçlarda bir katkısı olmuyor bazen. bir konda özgün de sölemişti.

bende passat 1.8 t warken komple düz + oem son olduğunda 2 boy geriledi arac. ortayı yerine takdırdığımda düzelmişti.

CeM öZeR
10-12-2011, 12:58
Orta susturucu tekrar takılmıştır. Arabanın performansı eski haline gelmiştir. Bariz gelişme ve 4. - 5. vites ve top speede hızlanmalarda ayriyeten sakin giderken anlık ivmelenmelerde aracı sıkınca bariz bir şekilde performansın böyle daha iyi olduğu görülmüştür. Bundan sonra kulaktan dolma bilgilere kulak asmayacağım. ;)

GokhanRS
10-12-2011, 13:15
iyi yaparsın asmamakla. çünkü her zaman güç vermez egzos. sadece yüklü araçlara faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü egt yi düşürmenin en kolay yolu önce egzos sistemidir. ama her araçta faydasını göremezsin.

onur_S
10-12-2011, 13:18
ben yazılımlada downpipe dan bi fayda görememiştim,o zaman bi soru sorayım downpipe ın büyük geldiği nereden anlasılır?