PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zaytung



Emre İlbi
01-12-2011, 13:30
bayağıdır takip ediyorum Zaytung'u :D
çıkış noktalarıyla ilgili bi bilgim yok, ama iyiki varlar :D

yeni bir Fake haber :D
bi arada çok beğendiğim, üniversiteli dede vardı, bulursam onuda paylaşıcam :D

Bir süredir flört ettiği Selin Durgun (21) ile dün öğlen saatlerinde bir kafede buluşan üniversite öğrencisi Ali Sergin (22), genç kızın kendi yazdığı şiirleri okumak istemesine hayır diyemeyince hastanelik oldu. Selin'in ölümsüz aşk, yalnızlık, kırılan hayaller ve yitip giden hisler üzerine yazdığı şiirlere en başta "Fena değil", "Bence güzel olmuş", "Bunları bir yerde yayınlatsana ya" gibi tepkiler verdiği belirtilen Sergin'in, aradan geçen 4 saatin ardından derin bir sessizliğe büründüğü ve vücudunun kaskatı kesilmesi üzerine ambulans çağrıldığı öğrenildi.

Genç kız şaşkın

Yaşanan talihsizliğin ardından üniversiteli genç vatandaşların yardımıyla hastaneye götürülürken, Selin Durgun'da ise şaşkınlık ve üzüntü hakimdi. Ali'nin kendi şiirleri yüzünden fenalaştığına inanmadığını söyleyen Selin, "Geldiğinde biraz halsiz görünüyordu, ayrıca kafede yediği bir şey de dokunmuş olabilir. Zaten ben şiir okurken gözleri böyle bir garip, boş boş bakıyordu, ben o an yoğun hisler yaşıyo olmasına bağladım açıkçası" derken, arkadaşının fenalık geçirip yere düştüğünü ancak etraftaki insanların telaşı sayesinde farkettiğini de itiraf etti.
Görgü tanıkları anlatıyor

Olayın canlı şahitlerinden kafe sahibi Selim Eyidur (34), o sırada mekanda çok fazla kişi olmadığı için her şeyi an be an görmek zorunda kaldığını ve kendisinin de halen büyük bir şok içerisinde olduğunu kaydetti. Selin ve Ali'nin yeni bir ilişkiye girmek üzere olan herkes gibi biraz heyecanlı olduğunu ifade eden işletmeci, "O tedirginlikleri, birbirlerinden utanmaları başta çok hoşuma gitmişti ama her şey Selin'in şiirlerini yazdığı defteri açmasıyla değişti." diyerek şöyle devam etti:
"Eyvah demeye kalmadan gitti çocuk"

"Şimdi tabii arkadaşımızı, adı Ali'ymiş, suçlamak istemiyorum. O yaşlarda böyle şeyler olabiliyor, biz de genç olduk, zamanında sırf kızın gönlü olsun diye türlü eziyete katlandık... Ama işte o şiir defteri ortaya çıkınca belli yani bişey olacağı. Çocuk da genç çocuk, aklı daha tam yerinde değil, 'Aman Selin ya, ne lüzum var ya şimdi şiire miire' diyemedi. Gitti tezcanlı gibi, "Ben de şiire bayılırım" diye atladı... Hatta başta dili döndüğünce yorum morum da yapmaya çalıştı ama tabi bi noktadan sonra gözler belerdi çocuğun..."
Gençlere karışmamak adına olaya müdahale etmekte geciktiğini belirten Eyidur, "En son 'Yitik bir çığlıktı sana olan sözlerim, bir sokak kedisinin sessiz inleyişi... ve sen, sen hiç duymadın beni...' şeklinde bir mısra duydum. Eyvah çocuk gidiyor demeye kalmadan devrildi oğlan" derken, kaskatı kesilen Ali'nin yanına gittiğinde genç kızın durumu hala farketmediğini ve "Huzursuz özlem, dilsiz düşünceler, ağlayan palyaço malyaço" diye hala şiir okumaya devam ettiğini söyledi. Sesini kesmesi için bağırmak zorunda kaldığı Selin Hanım'dan özür dilemeyi de ihmal etmeyen deneyimli kafeci, son olarak Ali'nin en kısa sürede eski haline dönmesini dileyerek geçmiş olsun mesajlarını iletti.

"Hayati tehlikesi yok"

Ali Sergin'in kaldırıldığı hastanede halen müşahade altında olduğu bildirilirken, durumu hakkında açıklama yapan Dr. Eray Sönmezer hastanın kendisine gelmeye başladığını müjdeledi.
Ailelere önemli mesajlar

"Genç arkadaşımız aşırı kasılmaya bağlı bir sinir kitlenmesi yaşamış, şu an için hayati tehlikesi yok ama insanlarla normal iletişime geçmesi biraz zaman alacak tabii. Bu süre içerisinde bırak şiiri maniyi, haikuya veya aforizmaya bile maruz kalmaması çok önemli, o yüzden bir süre daha yoğun bakımda kalmasını öngörüyoruz" diyen Dr. Sönmezer, gençlerin amatör şiire karşı bilinçlendirilmesinde ailelere büyük görev düştüğünü belirterek, toplumu bu konuda daha duyarlı olmaya davet etmeyi de ihmal etmedi.

link: Zaytung - 4 Saat Boyunca Hoşlandığı Kızın Şiirlerine Maruz Kalan Genç, Fenalaşarak Hastaneye Kaldırıldı (http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=151817)

Emre İlbi
01-12-2011, 13:34
dedenin haberinide buldum :D

link: Zaytung - 71 Yaşında Üniversite Hayalini Gerçekleştiren Mahir Demirci, Aldığı Disiplin Cezaları Nedeniyle Okuldan Atılmak Üzere (http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=53089)

71 Yaşında Üniversite Hayalini Gerçekleştiren Mahir Demirci, Aldığı Disiplin Cezaları Nedeniyle Okuldan Atılmak Üzere


Geçtiğimiz sene 71 yaşındayken üniversite sınavını kazanarak bir hayali gerçekleştiren ve bu azmiyle herkese örnek olan Mahir Demirci, henüz öğrenim hayatının ikinci senesindeyken aldığı disiplin cezaları nedeniyle okuldan atılma tehlikesi yaşıyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nde ikinci senesini okuyan Demirci'ye, bugüne dek sınavlarda usulsüzlük yapmak, bayan öğrenci ve öğretim görevlilerine cinsel tacizde bulunmak ve döner sermayeyi dolandırmaya teşebbüs gibi çeşitli suçlar nedeniyle defalarca disiplin cezası veren üniversite yönetimi, yaşlı öğrenciyi okuldan temelli olarak uzaklaştırmanın bir yolunu bulmaya çalışıyor.

Dekandan veryansın

Geçtiğimiz yıl Afyon Kocatepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazanan Demirci’nin, üniversitede geçirdiği bir yılı aşkın süre boyunca 5 kez kınama, 2 kez de 15'er günlük uzaklaştırma cezası aldığı öğrenilirken, okulun Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Fahir Günaltay, düzenlediği basın toplantısıyla yaşlı öğrencinin durumunu değerlendirdi.

“Okumaya niyeti yok”

Mahir Demirci'nin okula ilk kayıt yaptırdığında doğal olarak çok mutlu olduklarını ve başta kendisine gereken hürmeti de gösterdiklerini belirten Dekan Günaltay, "Hem bu yaştaki okuma azmiyle öğrencilerimize güzel bir örnek olur, hem de hayat tecrübeleriyle onlara rehberlik eder diye umuyorduk; ancak maalesef aradan geçen süre içinde olaylar hiç beklemediğimiz şekilde gelişti. Ne yazık ki Mahir Dede’nin okulumuza faydadan çok zararı dokundu. Biraz ağır olacak belki ama kendisi buraya okumaya, öğrenmeye değil, yani çok afedersiniz resmen itlik serserilik yapmaya gelmiş.” sözleriyle, Demirci’nin okullarında bulunmasından duyduğu memnuniyetsizliği açık yüreklilikle ortaya koydu.

Vukuatlarına ilk haftadan başladı

Mahir Demirci’nin daha okula başlar başlamaz disiplinsiz davranışlar içerisine girdiğini ifade eden Fakülte Dekanı, yaşlı öğrenciyle ilk günden itibaren yaşamaya başladıkları sorunları şu sözlerle dile getirdi:

“Okulun ilk haftası, bu adam toplamış sınıftaki bütün erkek öğrencileri, 'Gelin çocuklar, sizi benim mekana götüreyim de bir kaynaşalım' diyerek tutmuş pavyona götürmüş. Hepsi kafayı bulduktan sonra da hesabı bunlara takıp kaçmış mekandan. Öğrenci adam bunlar, ceplerindeki para belli tabii. Bir iki ay boyunca sınıfın yarısı derslere gelmeyince öğrendik biz de durumu, pavyonda hesabı öderken bir takım tatsızlıklar yaşanmış maalesef. Neyse ki şimdi yavaş yavaş yürümeye başladı birçoğu ama çocukların ailelerinden yediğim lafları ben bilirim..."

Ahlaksız teklifler

Demirci'nin sadece bölümdeki değil kampüsteki bütün bayan öğrenci ve öğretim görevlilerinin de kabusu olduğunu söyleyen Günaltay, "Sınıftaki bayan öğrencilerimiz başta, 'Aman da tonton Mahir Dedemiz gelmiş' diyerek buna yakınlık gösterme gafletinde bulunmuşlar. Sonra hepsi ağlaya ağlaya benim odama geldiler. Bir kısmını sözle, fazla yaklaşan ufak bir kısmını da elle taciz ettiğini biliyoruz. '2 evim var biri kirada, emeklim de var, seni yaşatırım' diyerek kampüsteki bazı bayan öğrencilerimize ve asistanlarımıza da bir takım çirkin tekliflerde bulunmuş. Kendisini tanıdığım kadarıyla bu yaştan sonra okumaya azmetmesinin en önemli nedeni de bu galiba. Libido zoruyla kasmış adam. Yaşından başından da utanmıyor hiç."

Mahir Dede'yi bugüne dek defalarca kopya çekmeye çalışırken yakaladıklarını belirten Dekan Günaltay, gergin bir atmosferde geçen basın toplantısını şu sözlerle noktaladı:

"Akılalmaz yöntemleri var. En son işitme cihazı diye kulağına taktığı şeyin bluetooth kulaklık olduğunu tespit ettik. Dışarıdan cep telefonu vasıtasıyla kopya alıyordu. Bir de hiç utanmadan kendisini yakalayan hocalarımıza rüşvet teklif ediyor. Bugüne dek okulun adı kirlenmesin, kimse '70 yaşındaki adama hiç acımadılar' demesin diye kendi içimizde küçük cezalarla halletmeye çalıştık ama artık gerçekten dayanacak gücümüz kalmadı. Gereken neyse yapacağız. İnceldiği yerden kopsun..."

Göki,ZD
01-12-2011, 13:40
okulu bırakıp tamirci olan çocugun haber çok iyiydi

VTEC®
01-12-2011, 14:18
anasayfa yerine, beni son dakika haberleri daha çok güldürüyor bende sık sık takip ediyorum.

CasabLanca
01-12-2011, 18:27
zaytung yanlış hatırlamıyorsam böyle dalgasına yaptıkları bir haberi japonlar ciddiye almışlardı haber bültenlerinde felan yayınlamışlardı öyle meşhur olmuşlardı

mr.korhan
01-12-2011, 18:30
bayadır farkındayım bende ara ara bakarım, bu arada ismide almanca gazete kelimesinin okunuşu gibi aynı , oradan geliyor sanırım :)

SONE-R
01-12-2011, 18:38
imzama bakın :D :D

bskone
01-12-2011, 18:40
:D dede'nin okul mecerası güzelmiş