Orijinalini görmek için tıklayınız : timing ayari avans ayari ve oem conta
bLackModeL
01-12-2011, 18:40
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=328595337155156&id=100001496043795¬if_t=like
1) arabanın yurumedıgıne dahır ustalar gorus sagladılar ve best servis muzaffer dogrular bugun aksaraydaydı ne sereftırkı arabamı test ettı ama sonuc benım ıcın ıc acıcı olmadı :( ustam sadece 3 le 4 arasında bu arabanın avansı bozuk ve tımıng ayarı yapılması gerektıgını soyledi ...
2) bursadan arabamı aldıgımda butun set kayıslarını degıstırdım teyze oglu orda cem can otoda calısıyo bursalı arkadaslar bılır belkı ..
nitekim egzantırık kayısı degısırken külbülütor kapagı acıldı ve benım gozlemledıgım oraya sıvı conta kullanıldı ..
3)bu timing ayarını kımde nasıl yaptırırım muzaffer usta ızmıre gel dedi :( oraya gitmem baya bi zaman kaybı ve manvi acıdan yoracak benı ..
aksaray : konya ankara adana mersin taraflarına yakın oralardakı ustalarıma seslenıyorum alternatif adana gel yaparız desinler...
şimdi bana lazım olanlar
*oem conta 1.4is
*timing ayari ve avans ayari yapacak ustlarım ...
ve muzaffer usta son vurus keske emmeni degiştirmeyip port/polish yaptırsaydın ...
en bastakı videoda afr ayarlarım var
egzantirik mi var arabada? 1.4 is mi ?
bLackModeL
01-12-2011, 19:04
is egzantırık dusunuyodum :( suan oem
emme değişimi ile timing bozulmazki egzantrik olmadan timing ayarı pek etki etmez afr bozuldu ama onu timing ile ayarlaman pek mantıklı gelmedi
sente atlatmış olmayasın servise git onu kontrol etsinler
bLackModeL
01-12-2011, 19:28
sente atlatmış olmayasın servise git onu kontrol etsinler
sente atlamıs dedıler dı galıba o moral bozuklugu ıle tam kafamı veremedım :(
bLackModeL
01-12-2011, 19:30
emme değişimi ile timing bozulmazki egzantrik olmadan timing ayarı pek etki etmez afr bozuldu ama onu timing ile ayarlaman pek mantıklı gelmedi
bılmıyorum kı kardesımm ya :( dedıklerımı dedı işte
bLackModeL
01-12-2011, 20:04
videoyu ekledım bak bi istersen
AFR si düzgün sayılır biraz daha fakire çekilde kesiciye doğru 13leri görse daha güzel olur
bLackModeL
01-12-2011, 20:17
AFR si düzgün sayılır biraz daha fakire çekilde kesiciye doğru 13leri görse daha güzel olur
o tmm da :) ne yapıcaz onu de ..
wayy muzaffer usta ordayken iyi denk gelmişsin, şanslıymışsın
bLackModeL
01-12-2011, 20:28
wayy muzaffer usta ordayken iyi denk gelmişsin, şanslıymışsın
ama olmadı :( işte su sente olayını acıklayacak bı arakdas varmı
gıdıyo zannederken gıtmıyo olmak cok zoruma gıttı :(
tdipower
01-12-2011, 20:43
kasnakmı var arabanda egzantirikmi var? timing nasıl yapıcaksın
bence arkadaşın timing derken demek istediği sente ayarı, triger kayışını değiştirirken ayarlayamamışlar sanırım
aracın trigeri değişmediki ama.
skunk2 emme orj kelebek filtre head eksoz var
bLackModeL
01-12-2011, 20:48
triger kayısı degıstı kankaa ılk aldıgımda degıstırdımm ...
Senin senteyi atlatmışlar heralde. Tekrar söktür bilen birini yaptır bari.
triger kayısı degıstı kankaa ılk aldıgımda degıstırdımm ...
aynen dediğim gibi..
aracında egzantrık olmadıgı ıcın tımıng ayarı olmaz aracına..bence emmeyı taktıktan sonra enjektorlerıde degıstrcektın arac fakıremı dusuyor..herkes sente demıste sente olduguna nerden vardınız usta belkı yanlıs söyledı
bLackModeL
01-12-2011, 21:05
aracında egzantrık olmadıgı ıcın tımıng ayarı olmaz aracına..bence emmeyı taktıktan sonra enjektorlerıde degıstrcektın arac fakıremı dusuyor..herkes sente demıste sente olduguna nerden vardınız usta belkı yanlıs söyledı
basta video var gokann .. onu bı ızle kardesımm .. sen ustada sente dıyoodu gıtmıyo dıyınce dırek yıkıldım hıc dınledmım
bLackModeL
01-12-2011, 21:06
Senin senteyi atlatmışlar heralde. Tekrar söktür bilen birini yaptır bari.
valla su sente olayına bı acıklık getırcen mı ?
bLackModeL
01-12-2011, 21:08
kasnakmı var arabanda egzantirikmi var? timing nasıl yapıcaksın
ıkısıde yok usta var mı gordude tımıng dedı ?
yıkılıcak bişey yok kardeşim,
aracına sente ayarı yaptırıcaksın zor bişey değil, sente işaretleri vardır zaten kasnakta.
conta dediğin şeyde senin külbürütör kapağında bulunan conta, eski çıkan contanın üzerine sıvı conta sürüp kapamışlardır, herhangi bir yağ kaçağı yoksa sıkıntı yaratmaz, sübap ayarı yaptırdınmı aracına bilmiyorum, eğer sente ayarı gibi o da sıkıntılıysa onu da yaptırman gerekir ki düzgün yürümen için bu çok önemlidir. Aracının fakire kalması tamamen beyin ile alakalı bir durum, apexi ile ayarlamaya çalışıcaksın hava/yakit dengesini bulmaya çalışıcaksın wideband tan bakarak, enjektör fln ihtiyacın yok senin orjinal enjektörler yeterli sana, sıkıntılı bir durumun yok senin bozma moralini..
bLackModeL
01-12-2011, 21:23
o ayarları yaptıracam bıde oyle denıcem .. bakalım ne olacakk abi vti kelebek vardi takamadık onu oem kelebegı taktık arda aykan dıye bı arkdastan aldım sadece kuru kelebegı gondermıs tfp yı almısda rolantı valfınıda almıs onu takamadım emme buyuk acaba gırısı kucuk olunca ondan mı oldukı dıye dusunmuyor deılımm ..
o ayarları yaptıracam bıde oyle denıcem .. bakalım ne olacakk abi vti kelebek vardi takamadık onu oem kelebegı taktık arda aykan dıye bı arkdastan aldım sadece kuru kelebegı gondermıs tfp yı almısda rolantı valfınıda almıs onu takamadım emme buyuk acaba gırısı kucuk olunca ondan mı oldukı dıye dusunmuyor deılımm ..
alakası yok emmeyle fln, ayarlarını yaptır yeter..
bLackModeL
01-12-2011, 21:27
valla kafam kazan gibi oldu tsk kardesım ılgın ıcın yaa
bLackModeL
02-12-2011, 05:58
regilatorden gelen bi hortum emmeyegelmıyoo yanlıs baglantı olması memnun mu bu aracın gıdısını engeller mı ?
senin tek yapman gereken sente ayarı yaptırmak kafanı başka seylerle mesgul etme
dostum çok fazla takmışsın kafana, inan takılacak bişey değil, sente ayarı yapmak basit bi iş, hehangi bir honda servisine git yaptır.
kanashibari
02-12-2011, 08:24
Despe abini dinle. :D Az konuşur öz konuşur :D
bLackModeL
02-12-2011, 09:08
valla abi takılıyorum ben yaa despe abımız bızden o zaman o sekılde yaptırıyoruz denıyoruzz
kardeşim sentea ayarına baktır kafanda soru işareti kalır yoksa ki bence senteden her usta yapamayabiliyo canını sıkma sente ayarı yaptır sonra dene bi daha emmesi kelebeği falan çok çok alakasız :)
bLackModeL
02-12-2011, 10:52
kardeşim sentea ayarına baktır kafanda soru işareti kalır yoksa ki bence senteden her usta yapamayabiliyo canını sıkma sente ayarı yaptır sonra dene bi daha emmesi kelebeği falan çok çok alakasız :)
tskler dostum valla site cok rahatlatıyo benı bos dakıklarım hep sıtede gecıyooo
bLackModeL
04-12-2011, 09:41
bu aksam servıse bırakılıp yarın sogukken avans ayarını yaptıracam fakaT afc neoya baglı ayarlı yaptıktan sonramı yoksa yapmadan oncemı yaptırmam gerekıyoo sımdı low thottle ayarlı wide badda hersey normal gozukuyoo bu sekıldemı ayar yapılsın yoksa hi thottle yi ayarlayıp oylemı avans ayarı yaptırıyım avas ayrını yaptıktan sonra hi thottle yi ayarlarken yıne avansım bozlur mu ?
sente ve avans ayarının afc ile felan ilgisi yok. araban sente atlamışsa çok zorlama. subaplara zarar verirsin. hatta pistona bile çakabilirsin çok fazla sente atlamışsa eğer.
Avans dediğin olayda avans tabancası ile yapılır. önce senteyi ayarlarlar sonra avans ayarını yaparlar.
orjinal enjektörlerin 200 hp ve üstünde bile yetebilir.öyle enjektöre felan gerek yok. Erkut abi ankarada varsa imkanın git erkut abinin yanına o tüm sorunlarını halletsin.AFCneo yu bana kalırsa sat. Harness ve p28 al erkut abi yazılım yapsın mis gibi kullan.afc neo dan avans veremezsin araca.sadece benzini kıstığın için avans yükselmiş oluyor.ama teorik olarak avans değerin dip gazda 30 diyelimki yine 30 kalıyor.o yüzden tune edilmiş bir beyin kullanman sana daha çok güç verecektir.Aracınında daha iyi yürümesi içn sadece kısa son dişliyi alsan sen bile inanamazsın olacaklara:)
D serisine vti kelebek uyum sağlamıyor. B18 integra kelebeği birebir oturuyor hiç uğraştırmadan 4 tane vida söküp takıyorsun:)
bLackModeL
04-12-2011, 11:20
sente ve avans ayarının afc ile felan ilgisi yok. araban sente atlamışsa çok zorlama. subaplara zarar verirsin. hatta pistona bile çakabilirsin çok fazla sente atlamışsa eğer.
Avans dediğin olayda avans tabancası ile yapılır. önce senteyi ayarlarlar sonra avans ayarını yaparlar.
orjinal enjektörlerin 200 hp ve üstünde bile yetebilir.öyle enjektöre felan gerek yok. Erkut abi ankarada varsa imkanın git erkut abinin yanına o tüm sorunlarını halletsin.AFCneo yu bana kalırsa sat. Harness ve p28 al erkut abi yazılım yapsın mis gibi kullan.afc neo dan avans veremezsin araca.sadece benzini kıstığın için avans yükselmiş oluyor.ama teorik olarak avans değerin dip gazda 30 diyelimki yine 30 kalıyor.o yüzden tune edilmiş bir beyin kullanman sana daha çok güç verecektir.Aracınında daha iyi yürümesi içn sadece kısa son dişliyi alsan sen bile inanamazsın olacaklara:)
D serisine vti kelebek uyum sağlamıyor. B18 integra kelebeği birebir oturuyor hiç uğraştırmadan 4 tane vida söküp takıyorsun:)
bunları bulmam ıcın kım yardım edecek ? hadı bakalım
bLackModeL
04-12-2011, 18:19
servise biraktım aracı yarın sente ayarı ve subab ayarı yapılacak ? subabı kendı ayarlamıyomu dıye sordu usta atesleme elektıronık deilmi diye sordu ? arac 1.4 is
servise biraktım aracı yarın sente ayarı ve subab ayarı yapılacak ? subabı kendı ayarlamıyomu dıye sordu usta atesleme elektıronık deilmi diye sordu ? arac 1.4 is
ben bunu soran yere arac bırakmazdım
bLackModeL
04-12-2011, 22:05
valla bıraktık :D ogrenecekler o zaman usta ıyı
bLackModeL
05-12-2011, 15:20
yaptırdık ayarı bu kezde baskı balata dedıler araba patınajla kalkıyo nasıl baskı balata bu .??
kanashibari
05-12-2011, 15:23
Of of senin işin çok zor valla baksana nasıl ustalarla çalışıyorsun. Allah sabır versin.
bLackModeL
05-12-2011, 16:11
Of of senin işin çok zor valla baksana nasıl ustalarla çalışıyorsun. Allah sabır versin.
yok abi imkan yok napabılırım ? :( broz dusunuyorum tavsıyenız var mı yapacak bı usta zaten buda son dokunus olucak ..
nedemek miş o elektronik ateşleme değilmi demek yaaa. Eee be dangalak adam karbratörlüsümü varki bunun bu soru sorulurmu demedinmi? ellerinde avans ölçecek tabancaları yokmu? baskı balatası bitik arbaa patinaj çeker gibi ses çıkartır devirlenir ama patinaj çekmez.? şimdi senin araban patinaj çekiyormu 1 de tam ga zyapıp 2ye attığında devir önce ilerliyor sonra biraz bayılır gibi olup düşüyormu yoksa aynen devam ediyormu? birde koku geliyormu baskı balatandan? debriyaj sertleştimi? bunlarda düşünülmesi lazım
bLackModeL
05-12-2011, 17:34
nedemek miş o elektronik ateşleme değilmi demek yaaa. Eee be dangalak adam karbratörlüsümü varki bunun bu soru sorulurmu demedinmi? ellerinde avans ölçecek tabancaları yokmu? baskı balatası bitik arbaa patinaj çeker gibi ses çıkartır devirlenir ama patinaj çekmez.? şimdi senin araban patinaj çekiyormu 1 de tam ga zyapıp 2ye attığında devir önce ilerliyor sonra biraz bayılır gibi olup düşüyormu yoksa aynen devam ediyormu? birde koku geliyormu baskı balatandan? debriyaj sertleştimi? bunlarda düşünülmesi lazım
debriyaj yumusak .. var avans olcecek tabancaları yaptırdım abı eskıı kurt var bıtane ona dedım bu bılmıyo dıye kendısı baktı herseyıne .. adan z ye hallettık onu baskı bıtmek uzereymıs kacırıyomus yanı .. koku gelıyodu ama ben fazla fren yaptıgımdan gelıyo zannedıyodum .. subabı emme 15 eksoz 17 yaptım sente felan atlamamıs avans tabancası ılede ayar yapıldı denedık yıne aynı gıtmıyodu o zaman sorun baskı balatada dedi
aksaray ankaraya kaç km:) gotur mertcanların servıse adamalr baksın yahu
bLackModeL
05-12-2011, 23:21
valla en son care ? onu dusunuyorum gokanım baskı balatayıda degıstırecem sonra gıddıgımde suprız olmasın sorun neymıs kokunden halledecemm