Orijinalini görmek için tıklayınız : haftasonu şehir dışı yer önerisi
mehmetRS
02-12-2011, 22:21
Merhaba arkadaşlar ;
Hafta sonu eşinizle şehir dışında 400-500 km gidiş yolunu aşmamak kaydıyla bir gece kalmalı nereye giderdiniz?
Daha çok kalabalıktan uzak, lüks yada salaş olması hiç farketmez, en azından kafa ütüsünden uzak olabileceğimiz yerleri istiyoruz.
Öneriler için şimdiden teşekkür ederim.
UmutRıza
02-12-2011, 22:22
sapanca gölünü tavsiye ederim.
sapanca güzeldir bu mevsimde
mehmetRS
02-12-2011, 22:23
sapanca gölünü tavsiye ederim.
sapanca güzeldir bu mevsimde
önerebileceğiniz konaklama mekanı varmıdır arkadaşlar?
bir kere güral otele gitmiştim mekanı güzel normal günlerde çok sakin biraz lüks ama. güzel yerdir
UmutRıza
02-12-2011, 22:27
Richmond ve Güral otel, richmond biraz pahalı ama güzel güral nispeten daha uygun oda güzel
mehmetRS
02-12-2011, 22:27
bir kere güral otele gitmiştim mekanı güzel normal günlerde çok sakin biraz lüks ama. güzel yerdir
gürültü olmasında;)
mehmetRS
02-12-2011, 22:29
Richmond ve Güral otel, richmond biraz pahalı ama güzel güral nispeten daha uygun oda güzel
Otel olarak düşünürsek aradığım tek şey aslında az önce arkadaşa da dediğim gibi, sükunet.. in cin top oynuyor misali değilde, dingin mekan arıyoruz açıkcası :) hani bir gece 2 gün takılacağız fakat bir kac gün gibi gelsin istiyoruz
63owen63
02-12-2011, 22:30
Kartepe de fena olmaz.
UmutRıza
02-12-2011, 22:30
bak birde villa sapanca evleri vardı villaları pansiyon gibi işletiyorlar dediğin duruma daha uygun o villalar.
4 yıl sapancada okudum hep sakindi zaten bu otel biraz dışarıda bide hiç ses olmaz etkinlik filan yoksa :) başka alternatiflerde olabilir çok otel var istanbullular h.sonu kaçıp buraya geliyorlar :)
Boost Up
02-12-2011, 22:32
Lale otel gayet güzel. Richmonddan sonraki en iyi otel. Fiyat olarak Richmonda kıyasla uygundur. ama Lale Otel niyeyse bana daha samimi geliyor hep. Güral otel ise kaliteli ama gölden uzak pek bir manzarası yok:)
mehmetRS
02-12-2011, 22:32
Kartepe de fena olmaz.
kartepeye en son gittiğimde arabamda 3 mm derinliğinde bir bucuk metrelik bir çizik olmustu, ve bir saat sonra stepneyi takmak zorunda kaldım, detaya girmeyeyim, üzülürüz hep birlikte yoksa:) oraya biraz ön yargılıyım acıkcası, cok teşekkür ederim yinede
bak birde villa sapanca evleri vardı villaları pansiyon gibi işletiyorlar dediğin duruma daha uygun o villalar.
bir gündüz, bir gece ve ertesi gün ayrılış şeklinde yer verirlermi ki acaba?
800 km fazla gelmezse marmarisi öneriririm bu mevsimde huzurlu ve dinlendirici oluyor hem dolana dolana gitmiş olursunuz keyifli bir yolculuk olur düşünürseniz yol güzergahı
İstanbul (http://www.yolguzergahi.com/tag/istanbul-%E2%80%93-marmaris-arasi-kac-km)
mehmetRS
02-12-2011, 22:34
Lale otel gayet güzel. Richmonddan sonraki en iyi otel. Fiyat olarak Richmonda kıyasla uygundur. ama Lale Otel niyeyse bana daha samimi geliyor hep. Güral otel ise kaliteli ama gölden uzak pek bir manzarası yok:)
Lale otel, bunuda yazıyorum deftere, öneriniz çok net çünkü:) teşekkürler
UmutRıza
02-12-2011, 22:34
kartepeye en son gittiğimde arabamda 3 mm derinliğinde bir bucuk metrelik bir çizik olmustu, ve bir saat sonra stepneyi takmak zorunda kaldım, detaya girmeyeyim, üzülürüz hep birlikte yoksa:) oraya biraz ön yargılıyım acıkcası, cok teşekkür ederim yinede
bir gündüz, bir gece ve ertesi gün ayrılış şeklinde yer verirlermi ki acaba?
sapanca bu sezonda kalabalık olmaz büyük ihtimalle bulursunuz
mehmetRS
02-12-2011, 22:35
800 km fazla gelmezse marmarisi öneriririm bu mevsimde huzurlu ve dinlendirici oluyor hem dolana dolana gitmiş olursunuz keyifli bir yolculuk olur düşünürseniz yol güzergahı
İstanbul (http://www.yolguzergahi.com/tag/istanbul-%E2%80%93-marmaris-arasi-kac-km)
açıkcası normal bir zamanda olsa güzel olurdu fakat, eşimin gebeliği nedeniyle tedbiri elden bırakmayıp cokda uzaklaşmak istemiyoruz acıkcası, hoş, birşey olacağından değil ama, psikolojik bir durum bizimkisi:)
mehmetRS
02-12-2011, 22:36
sapanca bu sezonda kalabalık olmaz büyük ihtimalle bulursunuz
teşekkür ederim, yarın öğlen cıkacağız zaten istanbuldan, muhtemelen kalabalık olmayacaktır dediğiniz gibi, gerçi benim şansım.. nereye gitsem bereketi gelir :)))
açıkcası normal bir zamanda olsa güzel olurdu fakat, eşimin gebeliği nedeniyle tedbiri elden bırakmayıp cokda uzaklaşmak istemiyoruz acıkcası, hoş, birşey olacağından değil ama, psikolojik bir durum bizimkisi:)
yengeyı sıkıntıya dusurmemek lazım forever sapanca dıyorum .)
UmutRıza
02-12-2011, 22:36
aman dikkat dostum helede ilk 3 ay içindeyseniz yengeyi götürme benim hanımın ilk gebeliğinde yaşadık düşük olayını ilk 3 ay çok sakat.
Richmond sessizlik olarak çok iyidir , geçenlerde bir başlıkta daha önermiştim..
Otelde çocuk bile yok 13yaş altında , konsept bozulmasın diye almıyorlarmış :)
Boost Up
02-12-2011, 22:38
Lale otel, bunuda yazıyorum deftere, öneriniz çok net çünkü:) teşekkürler
15 yıldır sapancaya gidip geliyorum, daha sormak istediğiniz soru olursa cevap veririm:)
mehmetRS
02-12-2011, 22:39
yengeyı sıkıntıya dusurmemek lazım forever sapanca dıyorum .)
ahahah eyvallah:)
Serkan06
02-12-2011, 22:40
ben sorayım ankaradan kaç km? günübirlik gidilirmi?
mehmetRS
02-12-2011, 22:41
15 yıldır sapancaya gidip geliyorum, daha sormak istediğiniz soru olursa cevap veririm:)
süper:)
ben sapancaya iki defa gittim, ikisinde de istanbuldere idi sanırım.. bir köyüne gittik, bir gidişimizde bir kere orada girişinde sayılabilecek bir motelde kaldık, su tesisi var, onu gecince solda bir motel.. birisindede daha köyün içinde sayılabilecek bir alabalık çiftliği tarzı bir yervardı, gittik balıkyemeye.. onun dışında sapancanın içini hiç bilmem. Mesela Lale otel; yeri kolaydamıdır, yada sapanca ile ilgili ufak tefek trick diyebileceğimiz, kısayollar, herhangi birşeye ulaşmanın kolay yolları gibi ufak şehir hilecikleri gibi şeyler önerebilirmisiniz :) cokmu fazla oldu? :)
ben sorayım ankaradan kaç km? günübirlik gidilirmi?
324 kilometre günübirlik biraz sıkıntılı olur gibi
Bende maşukiye diorum gelceksin dere kenarnda sessz bi ortamda balıgını yiceksin sonra şelaleye gidiceksn arkası çıkıp green parkta kalcaksın kar görceksin teleferk falan sıkır sıkır :D
Boost Up
02-12-2011, 22:47
süper:)
ben sapancaya iki defa gittim, ikisinde de istanbuldere idi sanırım.. bir köyüne gittik, bir gidişimizde bir kere orada girişinde sayılabilecek bir motelde kaldık, su tesisi var, onu gecince solda bir motel.. birisindede daha köyün içinde sayılabilecek bir alabalık çiftliği tarzı bir yervardı, gittik balıkyemeye.. onun dışında sapancanın içini hiç bilmem. Mesela Lale otel; yeri kolaydamıdır, yada sapanca ile ilgili ufak tefek trick diyebileceğimiz, kısayollar, herhangi birşeye ulaşmanın kolay yolları gibi ufak şehir hilecikleri gibi şeyler önerebilirmisiniz :) cokmu fazla oldu? :)
İstanbuldere az biraz yükseklerde kalıyor, bir kere bende gitmiştim. Sapancanın trickleri söyliyim, herkes yoldan yürür. kornaya basarsanız tip tip bakarlar sanki kendileri haklıymış gibi. sapanca çarşı için konuşuyorum biraz dindar kesimdir:). akşam ezanından sonra her yer boş olur:) kısayollar- öyle birşey yok çünkü çarşısı hakikaten çok ufak bir tane ana cadde, taş çatlasın 1km belki yoktur bile, 4-5 tanede sokak:) hepsi bu. arabayla kırkpınarı gezebilirsiniz(sapancadan kırkpınara bisikletle 10dk da gidiyorum epey yakın) yeşillik içindedir. ormanlar çimenlik alan, temiz hava:) göl kenarında alkolsüz bir kaç oturacak yerler var. havalar soğuk olduğu için bilemiyorum tabii ama yazları gölün kenarı çok güzel oluyor. arabayla gezin her yeri, hiç bir türlü kaybolmazsınız- kaybolamazsınız:D:D aklınıza başka gelen soru olursa cevaplarım seve seve
Serkan06
02-12-2011, 22:48
324 kilometre günübirlik biraz sıkıntılı olur gibi
sıkıntı olur harbiden, bilgi için saol.
hddsheriff
02-12-2011, 22:50
kıyıköy de Hotel Endorfina - Kiyikoy (http://www.hotelendorfina.com/) otelini tavsiye ederim sessiz sakin odalarda tv bile yok :D yalnız ciddi soğuktu ben gittiğimde.
İstanbuldere az biraz yükseklerde kalıyor, bir kere bende gitmiştim. Sapancanın trickleri söyliyim, herkes yoldan yürür. kornaya basarsanız tip tip bakarlar sanki kendileri haklıymış gibi. sapanca çarşı için konuşuyorum biraz dindar kesimdir:). akşam ezanından sonra her yer boş olur:) kısayollar- öyle birşey yok çünkü çarşısı hakikaten çok ufak bir tane ana cadde, taş çatlasın 1km belki yoktur bile, 4-5 tanede sokak:) hepsi bu. arabayla kırkpınarı gezebilirsiniz(sapancadan kırkpınara bisikletle 10dk da gidiyorum epey yakın) yeşillik içindedir. ormanlar çimenlik alan, temiz hava:) göl kenarında alkolsüz bir kaç oturacak yerler var. havalar soğuk olduğu için bilemiyorum tabii ama yazları gölün kenarı çok güzel oluyor. arabayla gezin her yeri, hiç bir türlü kaybolmazsınız- kaybolamazsınız:D:D aklınıza başka gelen soru olursa cevaplarım seve seve
katılıyorum tamamen ufacık bir yer herkes tanır birbirini sahil konusunda ise bu haftasonu biraz sıcak olacak diyorlar ama normalde bu mevsimde sahile gittiğimde ısınmak için baya uğraşıyordum :D
mehmetRS
02-12-2011, 22:58
Bu gerçekten yeterli oldu, cok teşekkür ederim ilginiz için:) Sapancaya gidip Lale otel'i deneyeceğim, birde abimizin söylediği yine villa sapanca evleri varmış orayada bakarız olmadı.. akşam ezanından sonra sokakların sessiz sakin olması bizim klasik cirit atma eylemimiz için elverişli olacaktır:) tekrar tekrar çok teşekkürler
kıyıköy de Hotel Endorfina - Kiyikoy (http://www.hotelendorfina.com/) otelini tavsiye ederim sessiz sakin odalarda tv bile yok :D yalnız ciddi soğuktu ben gittiğimde.
Kıyıköye yazın gitmiştik, ürkütücü şekilde kalabalıktı, sakin olur diye gitmiştik :) şu an eminim kimsecikler yoktur ama kıyıköye gittiğimizde orada kayinçonun bir cok akrabası var, gittiğimizde mutlaka birileriyle karşılacağız ve bizi davet edecekler, hani tanımadık bir yer olması daha güzel olacaktır:) çok teşekkürler:)
BlackEmperor
02-12-2011, 22:58
bu soğukta pek dolaşılmaz dışarda ama size tavsiyem Bursadaki kaplıcalardan birinde hem sıcak sıcak taklınılır hemde sağlık acısından faydası olur su insanı rahatlatır. Hiiiç dışarlarda takılmaya orman göl görecem diye donmaya gerek yok :) Bursadaki kaplıcaları biraz araştırın derim :)
volume81
02-12-2011, 23:00
kışın abant ;) ayrıca yaz'dan daha kalabalık oluyor :) otel'e geçersin eşinle karşılıklı sahlep içerken hafifden kar yağar abant gölüne bakarak sıcak sıcak sahlep içersin 3 aylık yorgunluğun bir anda gider :)
mehmetRS
02-12-2011, 23:02
bu soğukta pek dolaşılmaz dışarda ama size tavsiyem Bursadaki kaplıcalardan birinde hem sıcak sıcak taklınılır hemde sağlık acısından faydası olur su insanı rahatlatır. Hiiiç dışarlarda takılmaya orman göl görecem diye donmaya gerek yok :) Bursadaki kaplıcaları biraz araştırın derim :)
Bursa güzel alternatif fakat bizim için gebelikten dolayı kaplıca durumu risk listesinde:) çok teşekkür ederim
kışın abant ;) ayrıca yaz'dan daha kalabalık oluyor :) otel'e geçersin eşinle karşılıklı sahlep içerken hafifden kar yağar abant gölüne bakarak sıcak sıcak sahlep içersin 3 aylık yorgunluğun bir anda gider :)
ufff ambians akıyor vallahi:))) bu da olabilir gerçekten güzel fikir :) ama şu anda kar varmıdır abantta acaba? gideriz bi de çamur görmeyelim:)
evet birazda memleketimin reklamını yapayım :D oylat var tertemiz havası var sapanca bu sıralar kirli olabilir kömür yakanlar yüzünden oylata çokta güzel oteller yapıldı yolu biraz kötü ama görmeye değer
mehmetRS
02-12-2011, 23:05
evet birazda memleketimin reklamını yapayım :D oylat var tertemiz havası var sapanca bu sıralar kirli olabilir kömür yakanlar yüzünden oylata çokta güzel oteller yapıldı yolu biraz kötü ama görmeye değer
bursa rodajı tamamlama yönünden iyi bir secim olabilir aslında, bakalım sabah olsun bizimkinede bir soralım:)
mehmetRS
02-12-2011, 23:06
aman dikkat dostum helede ilk 3 ay içindeyseniz yengeyi götürme benim hanımın ilk gebeliğinde yaşadık düşük olayını ilk 3 ay çok sakat.
biz son bir ay içerisindeyiz abi:) bakalım son bir turlayalım dedik doğum öncesi:)
mehmetRS
02-12-2011, 23:07
Arkadaşlar öneriler için çok çok teşekkür ederim, önerileriniz dogrultusunda yarın bir seçim yapıp gideceğiz artık:) ilginize tekrar tekrar teşekkürler. Bir kaç güzel fotograf çekebilirsem döndüğümde bir şekilde paylaşırım artık, iyi geceler herkese
Shadow_Dancer
02-12-2011, 23:07
3 hafta kadar önce sapancaya gittim kız arkadaşımla.. richmond'un sırasında bi otelde kaldık.. gayet keyifliydi..2 gün yeterli bi zaman... bi çok aktivite var yapabileceginiz.. ben istanbul dere köyüne çıktım.. dogası felan çok güzel.. tavsiye ederim...
burası olmazsa agva olabilir.. orada da picalo mondo otele gitmiştim adını yanlış hatırlamıyorsam.. orası da yakın ve güzel.. bunlar olmasın derseniz.. saros körfezinde erikli var.. orası da gayet güzel.. ama bu mevsimde rüzgar biraz can sıkabilir..
volume81
02-12-2011, 23:09
Bursa güzel alternatif fakat bizim için gebelikten dolayı kaplıca durumu risk listesinde:) çok teşekkür ederim
ufff ambians akıyor vallahi:))) bu da olabilir gerçekten güzel fikir :) ama şu anda kar varmıdır abantta acaba? gideriz bi de çamur görmeyelim:)
walla bilmiyorum şuan düzcede acayip kuru soğuk var ama dün boluya giderken yol kenarlarında az'da olsa kar gördüm abantda'da fazla olmasada vardır :)
bu hafta kar yağar tahminimce :)
biz son bir ay içerisindeyiz abi:) bakalım son bir turlayalım dedik doğum öncesi:)
o zaman benim dediğim yer riskli abi şehire inmesi en az 20 dk sürer :) tam ralli parkuru yol
mehmetRS
02-12-2011, 23:10
3 hafta kadar önce sapancaya gittim kız arkadaşımla.. richmond'un sırasında bi otelde kaldık.. gayet keyifliydi..2 gün yeterli bi zaman... bi çok aktivite var yapabileceginiz.. ben istanbul dere köyüne çıktım.. dogası felan çok güzel.. tavsiye ederim...
burası olmazsa agva olabilir.. orada da picalo mondo otele gitmiştim adını yanlış hatırlamıyorsam.. orası da yakın ve güzel.. bunlar olmasın derseniz.. saros körfezinde erikli var.. orası da gayet güzel.. ama bu mevsimde rüzgar biraz can sıkabilir..
%95 sapanca gibi görünüyor şu an:) otel konusunda bahsettğiniz yerede bakacağım emin olun. İstanbul dere güzel yer, iki defa gitmiştim oraya bende.. Erikliye ise jipim varken gitmiştim:) orada bir yere saplanıp kalınca o zaman başka bir siteden arkadaşlar kurtarmaya gelmişlerdi hatta sağolsunlar:) Eriklide güzeldir fekat bu mevsimde dediğiniz gibi sakat, çarpar adamı :)
mehmetRS
02-12-2011, 23:11
walla bilmiyorum şuan düzcede acayip kuru soğuk var ama dün boluya giderken yol kenarlarında az'da olsa kar gördüm abantda'da fazla olmasada vardır :)
bu hafta kar yağar tahminimce :)
olmadı abanta da uğrayıp bakacağız artık:)
o zaman benim dediğim yer riskli abi şehire inmesi en az 20 dk sürer :) tam ralli parkuru yol
amanın:) yollarda doğum yaparda adınıda off road koymak zorunda kalırız hiç bulaşmayalım oraya :)
Boost Up
02-12-2011, 23:18
Soner abi, richmond sırasında ve tren yolunun hemen arkasındaysa Lale oteldir:) otoparkı sağdai bina solda olan yer heralde?:)
BlackEmperor
02-12-2011, 23:20
Allah sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin öncelikle , bu arada ciftlik tarzı bi yer varsa hani hem yürüyüş yapılabilen hemde kedi köpek at ne bilim sempatik hayvanları görebileceğiniz bir yerde olabilir artık istanbul bursa fark etmez :D
mehmetRS
03-12-2011, 11:08
Allah sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin öncelikle , bu arada ciftlik tarzı bi yer varsa hani hem yürüyüş yapılabilen hemde kedi köpek at ne bilim sempatik hayvanları görebileceğiniz bir yerde olabilir artık istanbul bursa fark etmez :D
cok teşekkür ederim iyi dileğiniz için, ciftlik tarzı bir yerde olabilir, artık bi şekilde denk gelirsek bakalım, bu gün öğleden sonra cıkacağız yola:)
Ahmet_28
03-12-2011, 11:23
kafa dinlemek istiyorsanız abant'ı tavsiye ederim.gayet sakin pansiyonlar hesaplı ve düzgün