Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 gti için performans sorgusu..
206 gti aldım fotolorunu çekemedim daha ..
ufak tan performansa girsek.. diyorum nelerle başlasak..
ne yapsak daha uygun olur pug cu arkadaşlardan yardım :D
honda dan sonra biraz deişik geldi ama alışırz artık..
şimdi herkez atlıcak peugeot un yüz karası gti değil vs. diye , takılma . yaptınmı her araba yürür ;) güle güle kullan.
Eyup Duygun
03-12-2011, 15:45
Aracınız hayırlı olsun.
Bütce verirseniz daha saglıklı cevaplayabiliriz.
206 gti motoru üzerinde turbo/atmosferik olarak bircok uygulama var.para/performans ilişkisi önemli (: (:
En basitinden filtre sistemi,kat iptali-egzost,yazılım ile kıpırdanma olur.1000 TL civarına.
Öncelikle ne kadarlık bir bütçe ayırdınız ?Yüklenmenin sonu yok :)
UmutRıza
03-12-2011, 17:37
hayırlı olsun gti ların yüz karası laflarına kulak asma bizde kullanıyoruz gayette memnunum, tavsiyeler için bütçe belirtmen lazım
28 EE 106
03-12-2011, 17:44
shirli eller deymesı gerek :) herkese elletme arbanı bu işin piirlerıne gotur mesala;)
şimdi herkez atlıcak peugeot un yüz karası gti değil vs. diye , takılma . yaptınmı her araba yürür ;) güle güle kullan.
ya zaten alırken başladı herkes .... alışkınım öyle durumlara kafaya takmam .. deli gibi yürüsün bilmem ne zaten bana göre değil.. olduğu kadar deriz.. saol bu arada..
Aracınız hayırlı olsun.
Bütce verirseniz daha saglıklı cevaplayabiliriz.
206 gti motoru üzerinde turbo/atmosferik olarak bircok uygulama var.para/performans ilişkisi önemli (: (:
En basitinden filtre sistemi,kat iptali-egzost,yazılım ile kıpırdanma olur.1000 TL civarına.
ya bütçe gün gittikçe artar.. :) nasıl mı anlatayım.. bir anda yükleme yapmak herkesi yorar ama başlangıç için 300-500-750 olur haa bu bütçe yetermi yok ama en azından ufakta olsa tek te olsa doğru parçayı kullanmamı sağlar .. benim sizden istediğim bu doğrultuda yani şimdi hava filtresi.. ok heryerde var ama bu cihaza hangisi iyi gelir cai mi short ram mi marka öenmlimi (yani vtec te aem v2 ) gibi buna ne olur düz boru mesela ama kaçlık egzost ama ne marka giriş çıkış kaç olsun headers olurmu ? olursa ne marka yada nasıl olur .. yazılım nasıl bir yazılım kim yapar doğru eller kim gibi.. :D
hayırlı olsun gti ların yüz karası laflarına kulak asma bizde kullanıyoruz gayette memnunum, tavsiyeler için bütçe belirtmen lazım
saol valla ben hep honda kullandım.. ani karar ve hondaların acayip fiyat politikası beni yıldırdı :D adam 1.4 is klima yok abs yok manuel 210. binde aracı kazası belası ağır diil 17-19 diyorlar( 1997 model).. valla daha uyguna ..(2001model) klima (digital) abs 4 airbag sunroof 4 disk fren yol bilgisayarı yağmur sensörü vs. vs. iç mekan oldukça rahat koltuklar ha keza öyle.. bence doğru karar verdim .. herkesin fikrine saygım var 2.0 gti bir araç ama sınıfı yok bu doğru ama sınıfını kendi belirleyebilen bir aracada benziyor... vti hariç diğer araçlardan daha eğlenceli geldi bana benim eski 1.4 e 20 tl ile 68 km yapıyordum. simdi bunla 20 tl ye 55 km yaptım.. bence normal ve doğal...
shirli eller deymesı gerek :) herkese elletme arbanı bu işin piirlerıne gotur mesala;)
işin pirlerini gösterin bana :D :rolleyes::rolleyes: :goz:
ÜSTÜNERC
03-12-2011, 18:14
burda sitede gercekten aracları 206 RC ile giden gecen hatta bir arkadasımız vardı hatta herkes dıo ona RC alırdın o paraya gti yi yuklucene kadar.
-DERECELİ EGZANTİRİK
-206 RC VOLANDI
-60mm KOMPLE DÜZ BORU VE KAT İPTALİ
-KISA ŞANZUMAN
bunlarla guzel sonuclar cıkar dıye dusunuyorum bide chip
UmutRıza
03-12-2011, 18:20
burda sitede gercekten aracları 206 RC ile giden gecen hatta bir arkadasımız vardı hatta herkes dıo ona RC alırdın o paraya gti yi yuklucene kadar.
-DERECELİ EGZANTİRİK
-206 RC VOLANDI
-60mm KOMPLE DÜZ BORU VE KAT İPTALİ
-KISA ŞANZUMAN
bunlarla guzel sonuclar cıkar dıye dusunuyorum bide chip
206 RC volantı GTİ ınkinden hafifmi eğer öyleyse bunu bende yapayım hiç aklıma gelmemişti :)
206 RC volantı GTİ ınkinden hafifmi eğer öyleyse bunu bende yapayım hiç aklıma gelmemişti :)
reiz senin araçta neler var.
UmutRıza
03-12-2011, 18:32
reiz senin araçta neler var.
Komple ekzost, filtre, eksantrik
filtre ne marka ? nekadara mal olur bana..
UmutRıza
03-12-2011, 18:34
filtre ne marka ? nekadara mal olur bana..
Benimki K&N
ÜSTÜNERC
03-12-2011, 20:17
daha hafif tabi 206 RC gtilerin en yüksek paketi zaten orjınal fabrika cıkıs 180 hp parcalar hafif yani mesela 206 gti de headers yok RC de var.Bu yazdıgım listedeki parcaları trabzonda 206 gtisi olan bir abım taktı yasin diye abim aracı gercekten cok iyi yürüyor GTİ ler gelemıyor hıcbısekılde saglam yürürü var
UmutRıza
03-12-2011, 20:18
o zaman bi rc volanı almak lazım :)
daha hafif tabi 206 RC gtilerin en yüksek paketi zaten orjınal fabrika cıkıs 180 hp parcalar hafif yani mesela 206 gti de headers yok RC de var.Bu yazdıgım listedeki parcaları trabzonda 206 gtisi olan bir abım taktı yasin diye abim aracı gercekten cok iyi yürüyor GTİ ler gelemıyor hıcbısekılde saglam yürürü var
headers yok derken :D yokmu cidden yaw ne garip araba arkadaş :D
svtec; güle güle kullan... iyi karar.. ben de eski hondacıyım, hondaların bu saçma sapan fiyatlarını ben de anlamıyorum.. araba satarken üzerine Civic etiketi yapıştırıp satacağım :D :D
svtec; güle güle kullan... iyi karar.. ben de eski hondacıyım, hondaların bu saçma sapan fiyatlarını ben de anlamıyorum.. araba satarken üzerine Civic etiketi yapıştırıp satacağım :D :D
yeminle hondadan soğdum :) ya yaşlı amcaya sordum sırf .bneline dedim amca arabayı satıyonmu 1.4 honda var amcada sedan olur evladım dedi 17 istiyourm ben dedi.. aga herkes çözmüş olayı.. valla iyi karar gibi duruyor durmasada yapcak bişi yok elimizde olanı iyi kullancaz :D
filtre olarak markaya takılmana gerek yok..yed al paran cebinde kalsın :)
ÜSTÜNERC
03-12-2011, 21:51
google gorsellerden arat mesela 206 RC yazarsan mutlaka motor resmı cıkar rc nın orda :) gti de güzeldir ama 206 RC bambaska bısey
kardeş headers ben aracımı aldığımdan beri arıyorum ama bulamadım çok kişiye sordum yok yok.yurtdışında var nadiren oda :( ha şöle bişe var tabi özel olarak yaptırılıyor ama ne kadar verimli oluyor o ayrı tabi.dereceli egzantirik,yazılım,ayarlı kasnak,filtre kiti,egsoz ve chip yaptın mı bence aracın güzel gider. valla herşey maddiyat kardeş yaptıkca devamı geliyor :)
:)eyw üstüner imkan buldukca bişeyler yapmaya çalışıyoruz işte :icon_tup:
ÜSTÜNERC
03-12-2011, 23:47
:)eyw üstüner imkan buldukca bişeyler yapmaya çalışıyoruz işte :icon_tup:
aynen abi koşturuyorsun herkesi pesınden ama ancak arkadan ledli stoplarına bakarlar :):)
egzost bu
HKS EGZOZ CARUB 5 AYLIK TEMİZ - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 66332977 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hks-egzoz-carub-5-aylik-temiz-66332977/detay/?keyword=hks#)
filtre aem aldım..uygun bir filtre borusu da bulup cai yapayım diyorum..
düz boru yapcak adamı buldum :)
headers zor gibi gözüküyor .. :D
bunlarla 1-2 hp alırım :D ama ses güzel olur heralde ... dereceli için Hüner kamşaft ile bir görüşmek lazım atrı bir yazılım gerekcek ortalama 2000 civarı gider.. sonuç. +15 olsa yeter heralde.. dereceli için yazılım kendileri yükler heralde yada kim yapar istanbulda . :soru:
http://b1112.hizliresim.com/s/4/wmfr.jpg
filtren bu şekilde olsun egsoz borularını 60lık yaptırma dedim 55 ideal bende 60lık var buyuk
yazılım yaptrdım birde gecen ay gayet güzel
filtren bu şekilde olsun egsoz borularını 60lık yaptırma dedim 55 ideal bende 60lık var buyuk
kardeş filtre kitinin detaylı resmi varmı
ok anladım bu hafta çıtırdan başlıcaz artık.. :) ya birde bu orjinal farların ve sislerin ampulleri nedir bu araçta farlar h7 galiba ama sisleri çözemedim arkası felan kapalı far sis xenon yapayım dedim ama xenon ne alcaz kafam karıştı..
Vaaay ilkerim hayirli olsun :D
206 diye diye aldirttim sana deneyekmi panpa ;)
ÜSTÜNERC
04-12-2011, 11:48
aracı yıkattıktan sonra fıltreye su gecmıyormu böyle?
İyi tercih hayırlı olsun :) 406 coupe 2.2'nin manifold gaz kelebeği vs. takılabiliyor diye biliyorum hatta gecen burda ilanı vardı satıyordu bir arkadaş o şekilde olabilir.
UmutRıza
04-12-2011, 12:10
İyi tercih hayırlı olsun :) 406 coupe 2.2'nin manifold gaz kelebeği vs. takılabiliyor diye biliyorum hatta gecen burda ilanı vardı satıyordu bir arkadaş o şekilde olabilir.
O ilandakileri ben aldım takılıyor ve gayette güzel oluyor :)
kotucocuk
04-12-2011, 12:31
http://images.gittigidiyor.com/4600/PEUGEOT-206-GTI-1998-HAVA-FILTRE-KITI-SIMOTA__46009398_0.jpg
gtilar genelde bunu kullanıyor simota gayet iyi
Ozaman sanada hayırlı olsun abi :) dyno çıktınmı hiç ekstralar takıldıktan sonra ?
http://images.gittigidiyor.com/4600/PEUGEOT-206-GTI-1998-HAVA-FILTRE-KITI-SIMOTA__46009398_0.jpg
bu kıt 206 gti lara uymaz 1.6 motorlara olur
aracı yıkattıktan sonra fıltreye su gecmıyormu böyle?
yıkama yaparken filtreyi tam deliğin agzında bu şekılde bırakmıyorum yukarı kaldırıyorum sorun olmuyor:)
kardeş filtre kitinin detaylı resmi varmı
eğer yapcaksan çekerim detaylı resim kaputu acıp:) orjınal filtre kitini komple sökmen gerekıyor altındakı borusu tamponun içine giden boru hepsini
poff ... ya şu araca yorumlara deli oldum bugun... ya arkadaş yok 2.0 sıfır yok çok yakar yok bilmem ne arabdan soğudum şerefsiizm. yok bu gti ama sınıfı yok 106 deler 306 gömer.. yok vti yaklaşamaz yok 1.6 ies tokat atar motoru çabuk biter şurası bozulur ... aldığıma alacağıma pişman ettiler ... ama tabi gözlem önemli bende ilk otomatik 1.4 civic vardı 350-400 krş. yakıyordu.. yokuşta bayılır dı gitmede gitmiyor basında 450 yakardı manuelde 270-300 krş arası yaktı basınca oda gitmiyordu yakıt derdi sarmış milleti 20 tl ye 50 km yol yaptım.. çokmuş... yani fazla yakmış 2.0 araba yaktığı kadar gitmiyormuş.. ıvır zıvır .. kulak asmayaım diyourm ama .. bu deli gibi piyasada iyi yaptım bence .. 98 model boş 1.6 ies. 19.500 bide dolusu var
Honda / Civic / 1.6i ES / sahibinden hatasız honda civic 1.6 ies fulll sahibinden.com'da - 66382094 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-hatasiz-honda-civic-1-6-ies-fulll-66382094/detay/)
bu nedir yaa som altınmı ölümsüz mü .. 60 km hızla önden bir kaza yapsın da görelim.. kaput dahil önü kalıyormu ?
206 gti güzeldir abi takma kafana cahilin laflarıyla ugraşma :) ufak dokunuşlarla görüntüde onun kadar karizmatik görünen araç yok bana göre ,performans olarak stock da 106 rahatlıkla geçiyor ama her araba yüklenince şaka makinesi olabiliyor ..bence stock halide tatminkar
gsi_club
04-12-2011, 21:34
bu kıt 206 gti lara uymaz 1.6 motorlara olur
soldaki simota 206 gti içindir.ben bu kiti kislik olarak kullaniyordum.sadece agzindaki o maviyi yanlis koymuslar 206 gti için biraz daha epilepsi olmasi gerekiyor.
kimse dememiş ben diyim bari de konu tam olsun. 206gti yürümez. boşa uğraşma :D
Z5JB-ew-5AE
206gti da headers yok diyen arkadaş ciddimi yahu headerssız araçmı olur:D headers vardır 4-1 dir..
106arts ın filtre olayı çok güzel bende o şekilde kullandım fakat kışın sorun oluyor ıslanıyor vs o yüzden kışın biraz sıkıntılıdır. sanayide satılan kıvrılabilir dışı karton gibi içi metal olan borular var onlar ve pimaş yardımıyla yapmıştım ben dışınıda izole bantla bantlamştm gayet iyiydi ama dediğim gibi yazlık bişi..
sadece egzantrik takmanı önermem ayarlı kasnak şart bence.emme ve kelebekle başlamanı öneririm.sonrası egzantrk kasnak ve yazılımla bitirirsn..
şimdi tam olarak ne oldu :D 206 gti yüyümüyormu :D
orada bişi oluyor videoda ama biri birine saplıyor o sapı görüyor sonra uzaktan bir yansıma felan :D
UmutRıza
04-12-2011, 22:43
yürümüyor diyeni bana yolla sen :) az önce kemal kardeşimle otobanda asfaltı söktükde video çekecek kimse yoktu :)
yürümüyor diyeni bana yolla sen :) az önce kemal kardeşimle otobanda asfaltı söktükde video çekecek kimse yoktu :)
:D bugun bir sürü vardı onlardan :D kulağından çekip önüne atmak lazım :D
UmutRıza
04-12-2011, 22:56
:D bugun bir sürü vardı onlardan :D kulağından çekip önüne atmak lazım :D
Konunun ilk başındada yazdık, bu aracı aldığın için sana bu tür şeyler söylecekler kulak asmayacaksın :) yürütmek istediğin zaman yürür :)
UmutRıza
04-12-2011, 22:57
Ozaman sanada hayırlı olsun abi :) dyno çıktınmı hiç ekstralar takıldıktan sonra ?
dynoya henüz çıkmadık, sistemin oturmasını bekliyor(muşuz) :) paşaoğlu öyle dedi :)
caglargungor
04-12-2011, 23:01
kardeş headers ben aracımı aldığımdan beri arıyorum ama bulamadım çok kişiye sordum yok yok.yurtdışında var nadiren oda :( ha şöle bişe var tabi özel olarak yaptırılıyor ama ne kadar verimli oluyor o ayrı tabi.dereceli egzantirik,yazılım,ayarlı kasnak,filtre kiti,egsoz ve chip yaptın mı bence aracın güzel gider. valla herşey maddiyat kardeş yaptıkca devamı geliyor :)
bir hurdacıya gidip peugeot 406 2.2 emme ve 2.2 eksoz manifoldu headers olarak çıkıyor zaten bu şekilde ararsan daha kolay bulursun
http://b1112.hizliresim.com/s/4/x9cr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1112.hizliresim.com/s/4/x9dx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bi ara 206cılar toplanalm yahu:)
yürümeyen 206 yokdur yürütemeyen sürücü vardır:D
umut abi sende 170hp bekliyorm:Dkemal demişti dersin:D
UmutRıza
04-12-2011, 23:08
bi ara 206cılar toplanalm yahu:)
yürümeyen 206 yokdur yürütemeyen sürücü vardır:D
umut abi sende 170hp bekliyorm:Dkemal demişti dersin:D
valla kemalcim ben senin gibi yürütenini görmedim :) benim arabayı rollerde sen kullan :)
Ahaa 206 cilarmi dicel olarakda ben geliyom toplantiya :D
bir hurdacıya gidip peugeot 406 2.2 emme ve 2.2 eksoz manifoldu headers olarak çıkıyor zaten bu şekilde ararsan daha kolay bulursun
http://b1112.hizliresim.com/s/4/x9cr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1112.hizliresim.com/s/4/x9dx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ahanda :D alabunda :eek: bune la yarın ikitelli organizede ne kadar pug parçacısı varsa varsa gezmem lazım :D :D :D
UmutRıza
04-12-2011, 23:10
seninkinin namını duyduk emre :)
beyler inanın bana 2.2 emme ile yalandan kasmaya hiç gerek yok.
diğer yandan 2.2 egzoz manifoldunu da 206 kasasına takanı görmedim. Takılabileceğinide düşünmüyorum. manifoldun yapısı 206 ya uygun değil gibi görünüyor.
UmutRıza
04-12-2011, 23:11
ahanda :D alabunda :eek: bune la yarın ikitelli organizede ne kadar pug parçacısı varsa varsa gezmem lazım :D :D :D
şu anda sanırım aradığın parçalar çıkmacılarda yok ben 1 ay önce aradım :)
nan gel tabi :D de nerelerdesin ... bak ben bile 206 aldım.. hiç aramıyorsun abi hayırlı olsun gel bi bakalım felan ... nasıl bascaz la bu arabayı tay gibi..
caglargungor
04-12-2011, 23:12
:D
ankarada bulmam 1 saat sürmedi :D:D
şu anda sanırım aradığın parçalar çıkmacılarda yok ben 1 ay önce aradım :)
şansa yada bizim sokakta bitane 406 var :D adama rica etsen :soru: verirmi acaba :D şakası bir yana bulunurya ben göztepde bitane gördüm viran halde motor yerinde ise belki bir ihtimal... acaba bu citroen parçaları olmaz mı buna :soru: xsara nın felan :S
UmutRıza
04-12-2011, 23:14
svtec 2.2 emme takman için panelde baya bir işlem yapman gerekiyor, uzun ve sıkıntılı bir iş ben 2.2 taktım radyatörü baya bi ileri aldık, bu seferde alt hortumdan 2 defa kurtuldu allahtan araba yüyürken olmadıda motoru kucaklamadık. 2.2 yerine rc emmesi bulursan cuk oturuyor, murat nickli arkadaşta rc emmesi vardı bi irtibata geç istersen.
:D
ankarada bulmam 1 saat sürmedi :D:D
hımm angara li hemşehrilerimize bir tel açalım bakalımda bunları bulmakla bitme bu iş bunları bulduk diyelim hadi takılıyor diyelim beyine felan bişi yapılcakmı tam bir fransız oldum :D anasını satim
svtec 2.2 emme takman için panelde baya bir işlem yapman gerekiyor, uzun ve sıkıntılı bir iş ben 2.2 taktım radyatörü baya bi ileri aldık, bu seferde alt hortumdan 2 defa kurtuldu allahtan araba yüyürken olmadıda motoru kucaklamadık. 2.2 yerine rc emmesi bulursan cuk oturuyor, murat nickli arkadaşta rc emmesi vardı bi irtibata geç istersen.
hımss rc nin herşeyi oluyor bu velete zaten :D bir araştırma çekeyim...
ya bu rc headers zor olur az zaten bu araçtan ama aynısını yaptırabilme imkanı olurmu :soru: sanayide ? adamlar sıfırdan headers yapıyor zaten aynısı yaparlar heralde ölçüp biçip te ramdıman verirmi ?
valla kemalcim ben senin gibi yürütenini görmedim :) benim arabayı rollerde sen kullan :)
abi araç yürüyo bende içinde zıplıyorum falan dahada iyi yürüyo bide aramızdaki aşkla tavan yapıo:D
en yakın zamanda 206cılar toplanırız:D
UmutRıza
04-12-2011, 23:25
ya bu rc headers zor olur az zaten bu araçtan ama aynısını yaptırabilme imkanı olurmu :soru: sanayide ? adamlar sıfırdan headers yapıyor zaten aynısı yaparlar heralde ölçüp biçip te ramdıman verirmi ?
Muratla görüş sen ben iş işten geçtikten sonra görüştüm bi işe yaramadı sen iş işten geçmeden görüş :)
headersdan ziyade emme manifolduna odaklan derim
headersdan ziyade emme manifolduna odaklan derim
hımm emme rc nin oluyormu ? yada başka ne uydurulur..
UmutRıza
04-12-2011, 23:27
hımm emme rc nin oluyormu ? yada başka ne uydurulur..
emme uyuyor zaten
caglargungor
04-12-2011, 23:30
bende 205 var peugeot 406 motor bloğu aldm 206 gti ve rc ile aynı blok 2.2 emme eksoz benzin enjektörleri ve rayını aldım kapak taşlanarak toplandı bu hafta takılacak ms standalone beyin ile çalıştırma planımız var bu hafta sonu bir aksilik çıkmazsa ilk marş yapcaz eğer lazımsa bakarım yarın size de emme eksoz bulabilirm belki
:D karşıklık olmuş :D arada ki postta headers kelimesi geçince bizim beyin saatinde katkısıyla su kaynattı :D ok emme 206 rc den çıkma bulcaz :) nasıl olcaksa :D :D ama filtre düz boru egzost ttan sonra..
UmutRıza
04-12-2011, 23:32
bende 205 var peugeot 406 motor bloğu aldm 206 gti ve rc ile aynı blok 2.2 emme eksoz benzin enjektörleri ve rayını aldım kapak taşlanarak toplandı bu hafta takılacak ms standalone beyin ile çalıştırma planımız var bu hafta sonu bir aksilik çıkmazsa ilk marş yapcaz eğer lazımsa bakarım yarın size de emme eksoz bulabilirm belki
2.2 emmesi bloğa uyuyor bunda sıkıntı yok, sıkıntı yerleştiğinde radyatöre değiyor, aracı kompresöre bıraktığında yada kesiciye girdiğinde başlıyor radyatörü traşlamaya sonra gümmm radyatör deliniyor. Bunun için paneli söküp kesip biçip radyatörü ileri alıyorsun.
2.2 emmesi bloğa uyuyor bunda sıkıntı yok, sıkıntı yerleştiğinde radyatöre değiyor, aracı kompresöre bıraktığında yada kesiciye girdiğinde başlıyor radyatörü traşlamaya sonra gümmm radyatör deliniyor. Bunun için paneli söküp kesip biçip radyatörü ileri alıyorsun.
panelle oynayıncada :=) araç kafadan kazalı kardeşim derler... :D:D bilmezki.. olayı... ben şu filtre düz boru egzost olayını çözeyim :) Allahın izniyle gerisi gelir..
panelle oynayıncada :=) araç kafadan kazalı kardeşim derler... :D:D bilmezki.. olayı... ben şu filtre düz boru egzost olayını çözeyim :) Allahın izniyle gerisi gelir..
egsozu 60lık boru, orta susturucu ve son susturucu olarak kullanıyorum memnunum
atlanan bir nokta var. aslında bloğuna ne rc emmesi nede 2.2 emmesi uymuyor. :) port çapları farklı. hava akışında bu bir set.
egsozu 60lık boru, orta susturucu ve son susturucu olarak kullanıyorum memnunum
aracı hiç lifte kaldırmadım :) yarın bir denerim belkide vardır düz boru orj egzost olmasına rağmen baya bir hırıltılı.. şansımız varsa düz çıkar. :) yırtarız düz borudan güzel bir son susturucu devams :D
caglargungor
04-12-2011, 23:42
atlanan bir nokta var. aslında bloğuna ne rc emmesi nede 2.2 emmesi uymuyor. :) port çapları farklı. hava akışında bu bir set.
evet ben 2.2 yi taktığımda fark oldu hem eksoz da hem emmede genişletme işlemi yapmadan sıkıntı dediğin gibi iyi bir port polish şart
bu motorun ilaci hava onu cozun gerisi kolay.. rc emme kelebek polish ilac gelir..
UmutRıza
04-12-2011, 23:46
obbaaaaa sıkıntı var o zaman biz direk yerleştirdik 2.2 emmeyi söküp portlamakmı lazım :S
obbaaaaa sıkıntı var o zaman biz direk yerleştirdik 2.2 emmeyi söküp portlamakmı lazım :S
bülent abiye sölemiştim bişi olmaz o kadardan demşti :D
caglargungor
05-12-2011, 00:10
biraz yorucu sinir bozucu bir iş çok miktarda mop zımpara bulman lazım 12-15 civarı yeterli oluyor
206 gti güzeldir abi takma kafana cahilin laflarıyla ugraşma :) ufak dokunuşlarla görüntüde onun kadar karizmatik görünen araç yok bana göre ,performans olarak stock da 106 rahatlıkla geçiyor ama her araba yüklenince şaka makinesi olabiliyor ..bence stock halide tatminkar
varsa bildiğin 106 bi görelim gecişini?????
biraz yorucu sinir bozucu bir iş çok miktarda mop zımpara bulman lazım 12-15 civarı yeterli oluyor
dramel tarzı bir cihaz ile taşlama lazım. zımpara işi uzun ve zor.
http://img197.imageshack.us/img197/3121/clipboard03l.jpg
resimde fark görünüyor.
caglargungor
05-12-2011, 10:42
dramel tarzı bir cihaz ile taşlama lazım. zımpara işi uzun ve zor.
http://img197.imageshack.us/img197/3121/clipboard03l.jpg
resimde fark görünüyor.
zaten cihaz olarak dremel kullanılacak ucuna takılacak olan parçanın ismio o önce biraz taşla alıp kabasını sonra mob zmpara ile pürüzsüz hale gelcek o zınparayıda domuz yağına batırıp işlem yapmanız lazım ozaman ışıl ışıl oluyor başlangıcı bizimkinin böyleydi
http://c1112.hizliresim.com/s/5/xg46.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
UmutRıza
05-12-2011, 10:46
zaten cihaz olarak dremel kullanılacak ucuna takılacak olan parçanın ismio o önce biraz taşla alıp kabasını sonra mob zmpara ile pürüzsüz hale gelcek o zınparayıda domuz yağına batırıp işlem yapmanız lazım ozaman ışıl ışıl oluyor başlangıcı bizimkinin böyleydi
http://c1112.hizliresim.com/s/5/xg46.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
domuz yağı mümin adamı bozar zeytin yağıyla yapalım :)
O zaman 206 s16 için pratik mod listesi nedir arkadaşlar? filtre egzos yazılımlı 106 geçebilmek için? :)
varsa bildiğin 106 bi görelim gecişini?????
Ortamı germeye gerek yok,ben yürümüyor demedim sadece stock durumdayken 2 106'da geçti 206 Gti'yi diyorum ,arkadaşın 206'sıda motor olarak gayet temiz ve iyi durumdaydı ..
:alright: 20 dakika önce accorta fena sapladım :D onu bilirim... zaaaa :rolleyes:
:alright: 20 dakika önce accorta fena sapladım :D onu bilirim... zaaaa :rolleyes:
klansman dışı sayılmaz :p
Yiğit G.
06-12-2011, 22:09
Ortamı germeye gerek yok,ben yürümüyor demedim sadece stock durumdayken 2 106'da geçti 206 Gti'yi diyorum ,arkadaşın 206'sıda motor olarak gayet temiz ve iyi durumdaydı ..
valla bende hayatımda 1 tane düzgün yürüyen 206 gördüm oda bu siteden birisinindi 106arts denen arkadasın olabilir bilemiyorum.Ankaradandı oda sanırsam.Alan arkadaşlarımda oldu perf. yönünden pek begenilmedi.Bende Crx le denedim bikaç kez pek başarılı görmedim.. Ama tasarım konfor ve malzeme açısından 106 dan daha başarılı bence.Bikaçkere denk geldi temiz ama insan cesaret edemiyor her satan adamada gel deniyelim veya dyno yapalım diyemessin..
dırek al takmı yaptınız ne gibi işlemler gerekiyor
kullanırken baya fark ettımı hissettınızmı?
valla bende hayatımda 1 tane düzgün yürüyen 206 gördüm oda bu siteden birisinindi 106arts denen arkadasın olabilir bilemiyorum.Ankaradandı oda sanırsam.Alan arkadaşlarımda oldu perf. yönünden pek begenilmedi.Bende Crx le denedim bikaç kez pek başarılı görmedim.. Ama tasarım konfor ve malzeme açısından 106 dan daha başarılı bence.Bikaçkere denk geldi temiz ama insan cesaret edemiyor her satan adamada gel deniyelim veya dyno yapalım diyemessin..
evet bahsettıgın araç benım 206ım idi herkez bılıyor egsoz fıltre ile nasıl yürüdüğünü;) yeterkı gercekten temiz olsn
UmutRıza
19-12-2011, 08:00
dırek al takmı yaptınız ne gibi işlemler gerekiyor
kullanırken baya fark ettımı hissettınızmı?
direk al tak olmuyor panelde işlem yapıyorsun, performans baya bi değişiyor.
direk al tak olmuyor panelde işlem yapıyorsun, performans baya bi değişiyor.
rc emmesi sıkıntı cıkarmıyormus galıba dırek oluyormus onu arıyorum sımdı
206dan 206 ya fark var denemek lazım
:icon_tup: aynen kardeşime katılıyorum.
ankarada benimle deneyebilecek 206 gt varmıdır_??
rc emmesi sıkıntı cıkarmıyormus galıba dırek oluyormus onu arıyorum sımdı
uzaklarda arama :)
uzaklarda arama :)
nerelerde arayım :D
elimde var rezervli. durum göre bildiririm.
elimde var rezervli. durum göre bildiririm.
emme kelebek beraberli banada bi pm atarmısın?
Kelebek elektronik biliyorsun?
Kelebek elektronik biliyorsun?
uzun işlemmi gerektırıyor bızım arabaya uydurmak ??
uzun işlemmi gerektırıyor bızım arabaya uydurmak ??
makine lazım baya uğraştırır. onun yerine çok kolay bulunabilen 70 lik honda vb kelebek kullanılablir.
makine lazım baya uğraştırır. onun yerine çok kolay bulunabilen 70 lik honda vb kelebek kullanılablir.
bana direk tak şeklınde lazım ya
yada ustamın halledebileceği şekilde lazım
bana direk tak şeklınde lazım ya
yada ustamın halledebileceği şekilde lazım
o zaman rc manifold ve üzerine 70-72mm bir kelebek uyduracaksın.
elektroniği tele çevirmek ustanın işi değil.
Ya hepniz 2.0 206 icin konusuyosunuz :(
Dizelede bise diyin ya :D
Ya hepniz 2.0 206 icin konusuyosunuz :(
Dizelede bise diyin ya :D
Üstüne 1.6 110 hp dizel swap yap. Sonra biraz mıncıkla ver elini 150 hp bilmem kaç nm tork. :)
Üstüne 1.6 110 hp dizel swap yap. Sonra biraz mıncıkla ver elini 150 hp bilmem kaç nm tork. :)
kesn çözüm :D
206 gti in üst devirlerini canlandırmak için neler yapabiliriz
Birde 99 gti da ayarli kasnak varmış artısı nelerdir
Ust devır ıcın hava aldırmak lazım, yanı gaz kelebegı emme manıfoldu kapak işleme lazım. kelebek ve emme sart..
kasnakta gucu az mıktarda uste kaydırır..
üst devir çevirtmenin formülü bende ama bu ankara bebesine sölemem:D m3csl biliyor rahmetliye nasıl üst devir çevirttiğimi:D
Trance-R
09-05-2012, 23:07
öncelikle hayırlı olsun aracın :)
kazasız belasız , kullan ;)
sonra ; filtre cai yap , güzel bir 60 lık düz boru yaparsın ... ilk etapta seni biraz da olsa tatmin eder.ama ; chip mip derken aracı alıp götürürsün 150 ye yaklaşır gibi ... ;9
ayrıca ; honda'nın o fiyat politikasını kim uydurduysa ona saygım sonsuz , fiyatlara bakıp bakıp gülüyorum donanım olayından dolayı almam Honda filan ...
- iyi ki ; Seat Ibiza almışım bende ... abs olmayan araçlar 14-15 honda'da ...
en güzelini yaptın boşver ; saygılar.
filtre cai düz boru felan yapıldı :) şimdi iyiyiz gayet.. :D aracın resmini çekemedim bir türlü ... adam gibi sağ çamurluk kısmetsiz iki defa aynı yerden gelip vurdular.. :D sağlam gezdiğim gün zaten herşeyi yapcam :D
Araçta çok güzel cai var kat iptal orta susturucu yerinde borular orjinal
Arkadaslar 206 ya timing ayarı yaptırsak faydası olurmu azda olsa araç 99 model
Arkadaslar 206 ya timing ayarı yaptırsak faydası olurmu azda olsa araç 99 model
Çok az belki olur ama yapıcağın masrafa değmez bence. 406 2.2 motorunun yada 306gti egzantrikleri tak. Veya PT60 egzantrik tak. O zaman sendeki kasnaklar ile timing işe yarar.
Burak Mehmet
10-05-2012, 12:05
çook severek aldığım ve kullandığım 2005 yılında pert olan GTi ımda derceli egzantirik( pipercams 270) green filtre komple egsoz ve port polish ile filtreli egsozlu vteclerle yürür hale getirmiştim. Yanlız şanzımanı gerçekten kötü bir araçtı :(
hayırlı olsun sanada güle güle kullan..
Çok az belki olur ama yapıcağın masrafa değmez bence. 406 2.2 motorunun yada 306gti egzantrikleri tak. Veya PT60 egzantrik tak. O zaman sendeki kasnaklar ile timing işe yarar.
150 tl civarında bı masraf oluyor degmezmi diyosun bıkac haftayada yazılım yaptrcam filtre egzoz zaten var
Bu timing 1 boy bile etkilezmi :)
Birde bu 306 Yada 2.2 egzantrikleri direk al tak uyuyormu?
Borularını 60 yaparsan 4000 devır cıvarı gaz tepkısınde ıyılesme ve ust devırlerde rahatlamayı hıssedersın..
150 lıra ıse yaptırılabilir tabıkı ılerısı ıcınde hazırlık olur..
Evet al tak şekilinde bunlar. Bence uygun yollu 306gti6 egz bul. Onları taktır o sırada timing yaptır. Sonra yazılım yaptır.
Çok iyiymis o zaman bu 306 egz kaç derece bilgin varmi
barışbazan
11-05-2012, 01:38
Peki aynı motora cai olmadan kendi orjinal kazanımı kullanabileceğim kuru bir filtre öneriniz varmı??(KN-simota tarzı yağlı koton dışında) pipercross, aem tarzı ve nasıl yalıtabilirim?
Temsili fotoda gösteriyim:D
http://www.arabam.com/arabamtest/peugeot_307_xsi/motor_xx.jpg
206mı aldın :)
Evet kanka ne zaman deniyoruz :):):)
Peki aynı motora cai olmadan kendi orjinal kazanımı kullanabileceğim kuru bir filtre öneriniz varmı??(KN-simota tarzı yağlı koton dışında) pipercross, aem tarzı ve nasıl yalıtabilirim?
Temsili fotoda gösteriyim:D
http://www.arabam.com/arabamtest/peugeot_307_xsi/motor_xx.jpg
Bu araç 307 ilk defa görüyorm bu motoru 307 de
barışbazan
12-05-2012, 03:17
Yok var XSİ we station vagonlarda.Varmı önerisi olan?:)
Evet kanka ne zaman deniyoruz :):):)
Pazar Akşamı Deneyelim :)
Pazar Akşamı Deneyelim :)
Specler nedir benimki 17 Jant + LPG :):)
Specler nedir benimki 17 Jant + LPG :):)
Stok tamamen sadece son susturucu ve orj 15" jantlar var üstünde
Stok tamamen sadece son susturucu ve orj 15" jantlar var üstünde
Anladm dostluk kazansın :):) tanışmış oluruz
99 ayarli kasnak ve timing ayarı hakkında. Bilgisi olan yokmu
Arkadaslar 206 gti orjinal egzantrikleri kac derecedir??!!!!!
Bilen varmi
UmutRıza
15-11-2012, 13:32
240 lı bişey
Bilen varmi
OEM Egzantrikler
Emme egzantriği 245 derece 8.7 lift
Egzoz egzantriği 240 derece 8.2 lift
OEM Egzantrikler
Emme egzantriği 245 derece 8.7 lift
Egzoz egzantriği 240 derece 8.2 lift
Cok tsk ...