Orijinalini görmek için tıklayınız : OGS'den kaçak geçtim yardım !!!!
leader_T
03-12-2011, 16:48
Arkadaşlar KGS'm de yeterli bakiye olmadığı için otobandan çıkarken mecburen OGS'den geçtim ve ekranda Kaçak geçiş 110 TL yazdı.
Bu cezayı ödemeden nasıl kurtarabilirim??
1 hafta icerisinde ogs alacaksin ve cezadan kurtulacaksin. OGS Ucreti bazi bankalarda 40 TL, bazilarinda 60... Icinede bir 20 TL attirirsin, 80 TL. Ama cezayi odemekten iyidir, omurluk olur.
Gecmis olsun. Sen hemen basvuru yap zaman alabiliyor ogs hesabinin yaratilmasi.
köprü kaçak geçişi 40tl idi erken ödedik 32ye gelmişti. otobanla farklımıki ?
otobanda en uzak mesafe yada en uzak mesafenın 10 katı olması lazım ama net bır bılgım yok
Malesef ödeyeceksin kardeş. 110 TL. ancak erken ödeme indirimi olur.
Ogs alsan bile otobana nereden girdiğin nasıl anlaşılacak, En uzak mesafenin 10 katı oluyor sanırım 110 TL.
Malesef ödeyeceksin kardeş. 110 TL. ancak erken ödeme indirimi olur.
Ogs alsan bile otobana nereden girdiğin nasıl anlaşılacak, En uzak mesafenin 10 katı oluyor sanırım 110 TL.
Eger aracin plakasina ogs kayitliysa ki hemen basvurursa olur,en uzun mesafe ucreti odenir buda 12.5 liradir.110 lira ogsye kayitli olmayan araclar icin ceza.
Ya benim bildigim ptt den karayollarinin hesabina bunla alakali para yatirilinca ceza cikmiyor iye biliyorum arkadasim bi kac kere yapmisti karayollarini arayip sorarmisin?
Burak E.
03-12-2011, 18:15
1 hafta içinde ogs alırsan içine 20 tl gibi ücret yükle en uzun mesafa ücreti alıcaklardır kendi aracımda kırklareline giderken nakit bölümü kaldırılmıştı bende bastım geçtim ogs den pazar günü pazartesi başvurdum herahangi bi ceza gelmedi En güzel OGS cok rahat :)
1 hafta icerisinde ogs alacaksin ve cezadan kurtulacaksin. OGS Ucreti bazi bankalarda 40 TL, bazilarinda 60... Icinede bir 20 TL attirirsin, 80 TL. Ama cezayi odemekten iyidir, omurluk olur.
Gecmis olsun. Sen hemen basvuru yap zaman alabiliyor ogs hesabinin yaratilmasi.
Yapman gereken sadece bu.
Istersen karayollari destek hattinida arayabilirsin, dediklerimi diyecekler
Ana Sayfa (http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Root/default.aspx)
aynisi banada oldu 20 lira ceza geldi odemedim arabayi satarkende cikmadi oyle kaldi bende bilmiyorum ne zaman nerden cikar
onursumer
03-12-2011, 20:06
ogs cıkart alırkende kacak gectıgını soyle hallederler bende cogu zamn cama takmayı unutup gecıyorum hesaptan dusuyorlar
leader_T
04-12-2011, 21:28
bir çok yerden sizlerinde dediği gibi 10 gün içersinde OGS alınırsa ceza uygunlanmıyormuş. birde ben otobanı ve köprüyü çok kullanan biri değilim o yüzden KGS iyidir dedik ancak mecburen alacağım.
Birde Garanti Bankasından online işlemlerden başvuru yapacağım. burda aklımdaki soru online başvuru yaptığımda ceza silinir mi otomatik?
poseidon
04-12-2011, 21:36
Al ogs ni bir de kredi kartına bağla.
Bir daha ogs yi ve dolumu unut.
20 tl ye düşünce otomatik olarak kredi kartından 20 tl daha dolduruyor.
Böylece kaçak geçme gibi bir durum söz konusu olmuyor.
onursumer
04-12-2011, 21:59
bir çok yerden sizlerinde dediği gibi 10 gün içersinde OGS alınırsa ceza uygunlanmıyormuş. birde ben otobanı ve köprüyü çok kullanan biri değilim o yüzden KGS iyidir dedik ancak mecburen alacağım.
Birde Garanti Bankasından online işlemlerden başvuru yapacağım. burda aklımdaki soru online başvuru yaptığımda ceza silinir mi otomatik?
ben bankadan başvurdum orda alırken de durumu anlattım sonra birdaha birşey yapmadım belki başvurduktan sonra telefon açman gerekebilir garanti olsun diye
redbaron
05-12-2011, 00:26
bende geçtim 6 ay önce ,yeni cezası geldi 40 tl mi neydi 110 falan değil
leader_T
05-12-2011, 11:04
Ben geçtikten sonra ekranda 110 TL kaçak geçiş yazdı. Ancak diğer arkadaşlarında dediği gibi en uzak mesafe x 10 TL alınıyor.
Bakalım Garantiden başvuru yaptık. inşallah bu hafta içersinde gelir.
mgnPower
05-12-2011, 12:24
koprudur o gelen ceza. otoban en uzak mesafe x10 oluyor.
Öncelikle uyuyan konuyu uyandıralım :)
Arabanın OGS'si bozulmuş. Kartal'dan TEM'e girdim, Çamlıca yönüne döndüm. Kartal gişelerde OGS ötmedi. Çamlıca gişelerdeki kontrol yerinde durdum, baktırdım, bozulmuş. Buraya kadar sorun yok, plakada OGS var neticede.
Fakat kontrol noktası sonrası OGS gişesinden geçemedim, HGS'den geçtim. 193 TL kaçak geçiş dedi.
Sorularım:
1) HGS kaçak geçişi ceza olarak yazılırken arabanın Kartal'dan girdiği görülür mü yoksa Ankara-İstanbul mesafesi mi yazılır?
2) Gittim arabaya HGS aldım, para yükledim. HGS cezası bu paradan düşer mi? Olay salı günü oldu, 10 gün süre varmış galiba.
Plakanıza kayıtlı OGS veya HGS var ise bankada bir sıkıntı çıkmıyor.
ottoman32
09-12-2016, 14:23
bendede hgs kagidi yok her gecisimde kacak yaziyor ama plakadan kesiyor parasini ceza gelmiyor
AliGizda
09-12-2016, 14:27
Yeni açtığınız HGS hesabınızdan düşer ama en uzun otoyol ücretini alır diye biliyorum.
Yeni açtığınız HGS hesabınızdan düşer ama en uzun otoyol ücretini alır diye biliyorum.
Kaçak geçişten sonra açılan hesaptan düşüyorsa iyi valla. Yoksa gitti paracıklar............
Öncelikle uyuyan konuyu uyandıralım :)
Arabanın OGS'si bozulmuş. Kartal'dan TEM'e girdim, Çamlıca yönüne döndüm. Kartal gişelerde OGS ötmedi. Çamlıca gişelerdeki kontrol yerinde durdum, baktırdım, bozulmuş. Buraya kadar sorun yok, plakada OGS var neticede.
Fakat kontrol noktası sonrası OGS gişesinden geçemedim, HGS'den geçtim. 193 TL kaçak geçiş dedi.
Sorularım:
1) HGS kaçak geçişi ceza olarak yazılırken arabanın Kartal'dan girdiği görülür mü yoksa Ankara-İstanbul mesafesi mi yazılır?
2) Gittim arabaya HGS aldım, para yükledim. HGS cezası bu paradan düşer mi? Olay salı günü oldu, 10 gün süre varmış galiba.
Geçişten sonra 15 gün içerisinde hgs çıkartıp içerisine bakiye yüklerseniz sorun olmaz ama baştan ogs den geçip çıkışta hgs den çıktığınız için büyük ihtimalle en uzun mesafi ücreti çekecektir bu ücret kadar içerisine bakiye yükleyin ki cezaya düşmesin.
nerden geçersen geç plakaya bağlı olduğu için kameradan kontrolmü ediyorlar yoksa sistem otomatikmi yapıyor bilmiyorum ama giriş çıkışlar otomatik düzeliyor. ogs den girdim hgs den çıktım. sıkıntı yaşamadım ama sürekli yapmadım bi kere denemiştim :)
geçen akşam yolu karıştırıp otobana bağlandım aracımda hgs yok hgsden ceza olarak 20 tl gösteriyor. nette 6 tl hgs etiket ücreti yazıyo hgs sorduğumda ise 56 tl dendi. 50 tl lik geçiş hakkım kalıyo sanırım aldığımda 50 tlden 2 lira mı düşücekler yoksa 20 tl mi ?