Orijinalini görmek için tıklayınız : Atlasjet Uçağı Düştü
Tokyo Drift
30-11-2007, 20:37
İSTANBUL (İHA) - AtlasJet Havayolları'na ait Worldfocus şirketinden kiralanan MD 83 tipi yolcu uçağı, İstanbul-Isparta seferini yaparken, Isparta yakınlarında düştü.
AtlasJet Havayolları'na ait KK 4203 sefer sayılı İstanbul-Isparta seferini yapan MD 83 tipi yolcu uçağının Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na iniş yaptığı sırada düştüğü bildirildi. Uçağın iniş yapmak üzere Süleyman Demirel Havalimanı kulesinden izin aldıktan sonra güneyden kuzeye inişe geçmek için alçalmaya başladığı sırada Keçiborlu ilçesi Çukurören Köyü yakınlarında düştüğü açıklandı. 49 yolcu ve 7 mürettebatın bulunduğu uçağın enkazına ulaşıldı.
KEÇİBORLU KAYMAKAMI : UÇAKTAN KURTULAN YOK, 56 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Isparta'nın Keçiborlu ilçesinin Çukurtepe ve Yenitepe köyleri arasınaki Türbetepe mevkisine düşen uçağın enkazına ulaşıldı. Uçakta bulunan 2 pilot, 4 kabin memuru ve bir tekniksiyen ile 49 yolcudan kurtulan olmadığı belirlendi. Kazada 56 kişi yaşamını yitirdi.
Ambulans, arama kurtarma ekipleri ile Keçiborlu kaymakamı ve belediye başkanı da uçak enkazına ulaştı. Keçiborlu Kaymakamı Alper Faruk Güngör'ün verdiği bilgiye göre, uçak Türbetepe mevkisinde orman gözetleme kulesinin hemen altındaki tepeye çarparak düştü. Uçağın enkazı geniş bir bölgeye yayıldığı görüldü.
Uçağın gövdesi ile kuyruk bölgesi birbirine yakın iki ayrı bölgede bulunuyor. Uçağın üst kısmı gözetleme kulesinin hemen altındaki tepeye çarptığı belirtiliyor.
not:alıntıdır.www.mynet.com ordan daha ayrıntılı bakabilirsiniz :(
Allah rahmet eylesin Hayatının kaybedenlerin ailelerine sabır versin
çok büyük ihtimal pilotaj hatası yorgunluk ve bide alkol aldılarsa ayrıca pilotlar daha önce hiç ıspartaya inmemişler buda var .. allah rahmet eylesin ..
hepsi bi yana 40 günlük bebek vardı
emreekin
30-11-2007, 22:30
allah rahmet eglesin......sabah 5 te izlerken gördüm bence..çok üzüldüm...
allah rahmet eylesin bizim okuldan 3 hoca öldü kazada.....
gokhan07
30-11-2007, 22:53
allah rahmet eylesin çok kötü bi durum
Ispartalı çok sevgili bir abimin kuzeni de uçaktaymış. Kendisine Allahtan Rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dilerim. Kazada pilotaj hatası çok büyük, ve sivil havacılık uzmanları ve eski pilotlarca söylenene göre rota üzerinde düşüş bölgesi yok. Yani in-bound ( 3 dk sonra alana inicem ) bilgisini verdikten sonra çok ters bir rota. Karakutu bekleniyor. İnşallah safsataya uğramadan sebebi bulunur. Ha birde uçakta Türkiye için çok önemli 6 fizik bilimadamı bulunuyormuş. Büyük kayıp güzel vatanım için.
Serencebey
30-11-2007, 23:49
bızım gibi insanlar hakikaten zor yetisiyor fizik muhendisleri icin konusuyorum. olen bilim adamları gercekten cok degerli insanlardi...
diger insanlar degersizmiydi tabiki hayır hepsı ayrı bır can ayrı bır ocak...
Allah hepsine rahmet eylesin...
Çok üzücü bir haber :( Allah ölenlere rahmet , yakınlarına sabırlar versin in$allah
Ferhat_V
01-12-2007, 00:09
allah rahmet eylesin..
Çok üzücü bir haber hayatını kaybedenlere ALLAH rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin...:(:(:(
Basımız sagolsun.
Olayı duyduktan sonra kız arkadasımı sefere gönderdim, 2 gün boyunca ucusu var.
Ucucu personel olunca cok daha derinden etkiliyor insanı böyle olaylar...
Pilot arkadaşımın arkadaşının babasıydı...Allah rahmet eğlesin hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır versin...
Tokyo Drift
01-12-2007, 18:59
allah ölen kişilerin ailelerine sabır versin mekanları cennet olsun:(
oktay_ctv34
01-12-2007, 20:03
gunun en kötü haberiydi keşke olmasaydı diyorum ama elden gelen bişey yok
neyin nerd eolacagı hiç belli olmuyo....
Attack_an_1218
01-12-2007, 20:05
Çok yazık.. Allah rahmet eylesin...
Allah ölenlere rahmet yakınlarına sabır versin...
Üzücü bir durum gerçekten de, kazada Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin... :(
allah rahmet eylesin ölenlerin hepsine
Allah Rahmet Eylesin Kazada Ölenlerin Ailelerine Baş Sağlığı Diliyorum Cok üzüldük!
Shadow_Dancer
02-12-2007, 13:18
Kazada ölen herkesin ailesine Allah sabır versin...
Ölen meslektaşlarımında diger yolcularında mekanları cennet olsun
atlasjet amerikadan araştırma ekibi getirtmiş ayrıca koylülerde enkazı basmış b.k var sanki göreceksiniz
Shadow_Dancer
02-12-2007, 20:09
atlasjet amerikadan araştırma ekibi getirtmiş ayrıca koylülerde enkazı basmış b.k var sanki göreceksiniz
Bu tip kazalardan sonra üretici firma ile uçagı opere eden firmanın araştırma yaptırması her kazadan sonra olan bi olaydır... Bu yüzden havacılık tarihi hep kanla yazılır derler... O araştırmanın neticesinde uçagın düşüş sebebi daha iyi anlaşılır...
Bir de küçük bişeye deginmeden edemeyecegim sanırım ilk mesajında pilotların alkollü olması ihtimali var gibisinden bişe söylemişsin ama unutmamak gerekir ki o insanlar senin benim canımı en az kendilerin ki kadar düşünürler... Biraz agır bi itham olmuş neticede ölen insanlardan bi tanesi hava kuvvetlerinden gelme... Bİzde her gün ordu kökenli kaptanlarla uçuyoruz senin belirttigin ihtimal oldukça düşük...
aralıksız uçan her pilot alkole başvuruo ben gözlerimle görüorum merak etme yoksa yazmazdım öyle bişey :)
1 uçak
2 hava alanı
3 pilot
4 sabotaj
durumun sırası bu masum birsuru can gitti Alahım Rahmetininle Kucaklasın .....
Ama ne olur kimse dedektif olmasın ....
Okadar can kaybettik okadar içimiz yandı yazık ....
haberlerde izledim pilot auto pilottan cıkıp manuele alıp kestirme yoldan gitmeye çalışmış deniliyo 4-5 dakika için ama buda kesin bi bilgi değil bi ihtimal
Bizde bugün bi abimizin cenazesindeydik bu olayda hayatını kaybeden haberlerde bu olasılıkları gördükten duyduktan sonra inanmak dahi istemio insan sonuçta uçaktakiler artık aramızda deiller ve sadece ALLAHtan rahmet dilemek gerek toprakları bol olsun geride kalanlarına Allah sabır wersin.Allab bizlere bunun gibi acı yaşatmassın inş.
bide buna göz atın..:confused:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2007-12-01
istanbula gidip geliyorum heray sadece THY ile uçuyorum ama artık uçağa binmeye bile korkuyorum :( gerçekten zor bi durum allah kimsenin başına böle üzücü olaylar getirmesin.
Ölen vatandaslarımıza allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. :(
Shadow_Dancer
03-12-2007, 13:59
aralıksız uçan her pilot alkole başvuruo ben gözlerimle görüorum merak etme yoksa yazmazdım öyle bişey :)
Pilot musun? Kabin memuru musun? Teknisyen misin? Yer Hizmetleri memuru musun?
Başka hava yollarında çalışan insanların durumları halleri kontrol mekanizmaları nedir ben onu bilmem havacılıktan ekmegimi kazanmama ragmen lakin gel gör ki ulusal hava yolumuzda böyle şeyler olmaz ben onu bilirim ;)
MUGENPOWE®
03-12-2007, 14:06
hawa kuweetlernden gelmıs bı pılot cokta deneyımlı bence cep telefonundan olmus olabılır yoksa oo pılot kolay kolay ucak dusurkck bı pılot deıl ...
gazete de de cep telefonundan olmadığı yazıyordu
hawa kuweetlernden gelmıs bı pılot cokta deneyımlı bence cep telefonundan olmus olabılır yoksa oo pılot kolay kolay ucak dusurkck bı pılot deıl ...
"Fransa'daki Airbus A300 simülatöründe, şirketin öğretmen pilotları eşliğinde yapılan eğitimde Özdemir'e 'kaptanlık yapamaz' raporu verilmiş. Böyle bir gelişme olunca şirketten istifa etmek zorunda kalmış. Ancak, aynı pilot bir başka havayolunda ilk defa kullanacağı MD83 model uçağında kaptan pilot olarak koltuğa oturmuş. Tecrübe kazanması için ikinci pilot bile uçurulmamış." Uçağın ikinci pilotu Tahir Aksoy'un ise, MD83 tipinde yeni uçmaya başlayan tecrübeli bir askeri pilot olduğu vurgulandı.
Sabah
öğle haberlerinde Tuncay ÖZKAN,kaza yerinde bi yolcunun günlüğü bulunmuş,günlükte kokpitten kavga seslerinin duyulduğunu yazmış,+ uçak ve ekibin o gün 5 ci seferiymış
Alkol vs konusunda Sonere katılıyorum, öyle birsey sözkonusu olamaz.
Su an tek kesin olan birsey varki o da ucagın güzergah dısında oldugudur.
Karakutu sonucu acıklanana kadar da sürekli haberler cıkacaktır, ben hicbirine inanmayın derim.
sportinger
06-12-2007, 16:39
ölenlere allah rahmet eylesin. genelde ucuz oldugundan atlasla ucuyorum ve bu kaza beni cok etkiledi. bundan sonra zorda kamazsam ucmak yerine deniz ve kara yolu ile ulaşımı denicem. cok vahim bi kaza ucagın güzergah dışında olması ucuz bilet kavgasının ne hale geldigini de gösteriyo bence. bi gazetede daha önce bir haber okumuştum az benzinn alıp yola cıkan ve kuleden benzin olmadıgı için iniş önceligi isteyen hava yolu firmaları varmış nekadar dogrudur bilemiyorum...