PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic Ek direksiyon sistemi iyileştirme

muratbalci
06-12-2011, 14:13
Herkeze selamlar
2000 civic hb 1.4 is aracım var. Aracımı çok sevmeme rağmen direksiyon sisteminden nefret ediyorum. İnternette yaptığım araştırmalara göre civic lerin en kötü, daha doğrusu en uzun oranlı direksiyon sistemi bu kasalardaymış. (Ek96-01)
En iyisi de tabiki ek9 typer da fakat sağdan direksiyon olduğu için swap yapamıyoruz.
Araştırmalarım sonucunda eg kasaların ön takımı komple ek kasalara geçirilerek diresiyon sistemi iyileştirilebiliyormuş. Bu arada integra dc lerde oluyor muş ama memleketimizde olmadığı için bahsetme gereği duymadım.
Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Saygılarımla

GKD
06-12-2011, 16:57
ilk defa civic in direksiyonun şikayet duyuyorum bi değişiklik yaparsnız takiptekiyim konuyu..

silent furious
06-12-2011, 17:59
direksiyon sistemini nelerden dolayı kötü buluyorsunuz ?

Germanian
06-12-2011, 18:00
aynen benim de anlayamadğım iyileştirmeden kasıt nedir?

muratbalci
06-12-2011, 21:53
Direksiyon turunun uzunluğundan dolayı kötü buluyorum. İyileştirmeden kasıt olarakta amacım turu kısaltarak daha sportif bir direksiyon derecesi elde etmek. Yoksa normal bir kullanımda herhangi bir sorun yok. Direksiyon turunu kısaltmak için Quafie markasının da parçaları var fakat EF ve EG kasalar için.
Yabancı forumlarda bu konu hakkında uygulama örnekleri var. İngilizcem çok yeterli olmadığı için çevirisini yapamıyorum. Eğer Mesajlara link eklenebiliyorsa bulduğum konuların linklerini eklerim. Bu konuda bir çalışma yapabilirsem fotoğraflayıp burada paylaşırım.
Bu konuyla ilgili olup olmadığını bilmiyorum ama Türkiyede de efsane"Hulk civic" te komple eg ön takımı kullanılmış.