Orijinalini görmek için tıklayınız : Quantum'un Quuzu'su Şeker Beyaz Civic-Detailing
imprezaWRC
06-12-2011, 19:00
03 Aralık Cumartesi günü İrfan abim (Sensei) , ben ve Engin detailing için sabahın 09:00'unda buluştuk. Yıkama, kil ve detaylı maskeleme ardından önce boya kalınlığı ölçümü yaptık ardından da hangi pad ve hangi ürünü kullanacağımızı belirledik.
Önce Chemical guys cut 2.0 (en ince aşındırıcı) ve yeşil hexlogic polish padi ile kaputta deneme yaptık, sonuç pek bizi memnun etmeyince bu sefer cut 2.0'ın bir üstü orta dereceli aşındırıcı olan cut 1.5 ve hexlogic turuncu cut pad ile kaputta spot test yaptık. Sonuç yeterli gelince malzeme ve pad paylaşımı ardından İrfan abim bir ucundan ben bir ucundan aynı anda Quuzu'nun çiziklerini gidermeye başladık.
Boyanın çoğu yerde sınır değerler vermesi neticesinde yün pad ve ağır aşındırıcı kullanmadık böylelikle asıl hedefimiz olmayan rds yani random deep scratch (derin çizikleri ellemedik) . Sabah 09:00'da başlayıp öğlen 15:00'de bitirdiğimiz aracın jantlarına Engin abimin merakı ve isteği üzerine armorall all wheel protectant kullandık. Tüm camlara wolf's chemicals nano yağmur kaydırıcı uygulandı. Son olarak boyaya Chemical guys extreme top coat sealant uyguladık ve görevi tamamladık.
Kullanılan malzemeler
- Extech boya kalınlık ölçer
- Su ile kaydırılabilen soft kil
- 2 adet 500W ışık kaynağı
- Einhell polisaj makinası
- Flex polisaj makinası (Dikkat Flex Crown değil, Flex)
- Maskeleme bandı
- Streç film
- Armorall wheel protectant
- Wolf's chemicals nano glass guard
- Nigrin lastik parlatıcı
- Hexlogic turuncu cut pad ve siyah finish pad
- Chemical guys Cut 2.0 (sadece spot test için kullanıldı)
- Chemical guys cut 1.5
- Chemical guys extreme top coat sealant
- Menzerna PO 85 RD
- Atas jant temizleyici
Araç yıkanırken
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon2.jpg
Araç yıkandıktan sonra kil ile yüzeyi temizlerken bagajdan çıkan kirler, ööh
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon3.jpg
Kil işlemi bittikten sonra maskeleme yaptık ve polish tozundan ön camı korumak için streç film gerdik.
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon4.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon5.jpg
Aracın dairsel çizikleri ve rdsler
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon6.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon7.jpg
Sonuç
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon8.jpg
Polish yağlarını tam temizleden fotoğraf çekmişim oops
Birde doğru düzgün ışık olsaydı daha güzel fotoğraflar çıkardı, neyse artık :(
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon11.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon12.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon13.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon14.jpg
BthnKrkt
06-12-2011, 19:12
Maşallah abi çok güzel olmuş. Benimde aklımdada bu iş en sona kaldı:)
Ellerinize saglık guzel olmuşta beyaz fotojenik değil körolası kimbilir nası parlıyodu yakından
imprezaWRC
06-12-2011, 19:19
Ellerinize saglık guzel olmuşta beyaz fotojenik değil körolası kimbilir nası parlıyodu yakından
Valla Baran'ım, haklısın, birde o saatte şansımıza her yer gölgeydi güneş gelen yer bulaydık şahane olacaktı neyse artık başka sefer :)
imprezaWRC
06-12-2011, 19:20
Maşallah abi çok güzel olmuş. Benimde aklımdada bu iş en sona kaldı:)
Teşekkür ederim :)
Elinize sağlık abi :)
Güle güle kirlet Quantum :D bagajdan çıkan makarnalar efsaneymiş :D
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş en civice maşallah
Blackbird
06-12-2011, 19:50
MaşşAlah, üstadlar konuşturmuş makinelerini :D
(Wolf's chemicals nano glass guard) Önümüzdeki günler yağmurlu, bu malzemenin yağmurda videosu olsada performansını görsek :)
imprezaWRC
06-12-2011, 19:50
Vuu çok güzel olmuş :D
Güle güle kirlet abicim :)
Utandım sus sus.. Hamamda tellaklar sırtından çıkan makarnaları koluna çekip gözüne sokar ya.. Hakan da öyle yaptı utandım ya :D
Bu arada bu da 4 günlük ve 280km sonrası (geneli dur kalk trafik ve aşırı fren kullanımı) Armorall wheel protectant ve Nigrin lastik parlatıcı sonucu.. Az önce çektim..
http://i671.photobucket.com/albums/vv76/badoer/jant2.jpg
imprezaWRC
06-12-2011, 19:53
Engin o makarnaları görünce şoka girdi zaten :D
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş en civice maşallah
Teşekkür ederim. :)
MaşşAlah, üstadlar konuşturmuş makinelerini :D
(Wolf's chemicals nano glass guard) Önümüzdeki günler yağmurlu, bu malzemenin yağmurda videosu olsada performansını görsek :)
Estağfurullah Gökhan'ım. Aslında bende wolf's'un dandik bir videosu vardı ama asıl bu konuda youtube yardımcı olur :)
imprezaWRC
06-12-2011, 19:54
Utandım sus sus.. Hamamda tellaklar sırtından çıkan makarnaları koluna çekip gözüne sokar ya.. Hakan da öyle yaptı utandım ya :D
Bu arada bu da 4 günlük ve 280km sonrası (geneli dur kalk trafik ve aşırı fren kullanımı) Armorall wheel protectant ve Nigrin lastik parlatıcı sonucu.. Az önce çektim..
http://i671.photobucket.com/albums/vv76/badoer/jant2.jpg
Abicim o balata tozlarına basınçlı suyu göster, değdirme bile onlar kendiliğinden uçar gider. :D:D:D
Bunun etkisi bitince nigrin ile de deneme yaparız :)
Abicim o balata tozlarına basınçlı suyu göster, değdirme bile onlar kendiliğinden uçar gider. :D:D:D
Bunun etkisi bitince nigrin ile de deneme yaparız :)
Su bile değil çok az basınçlı hava bile yeter.. Üfleyince uçuyor zaten.
Ben kaç yıldır boşuna çekiyormuşum bu derdi yahu.. Mucize bu armorall..
Nigrin de deneyelim. Birlikte alışverişe gideceğiz zaten yeni cici almaya :D
imprezaWRC
06-12-2011, 20:01
Yok yok armorall gayet güzel iş çıkartıyor ama daha fena ürünlerde var, tabi hepsinin özellikleri fiyatlarına yansıyor.
Bu konuda havuzda çok ürün var, bende de denenecek çok ürün var :)
Beraber bauhausdanda yurtdışında da alışveriş yaparız, her zaman yardımcı olurum :)
bende istiyorum cicilerden sarı advanlar varken balata tozundan nefret etmiştim bronz jantta belli olmuyo.
imprezaWRC
06-12-2011, 20:04
bende istiyorum cicilerden sarı advanlar varken balata tozundan nefret etmiştim bronz jantta belli olmuyo.
Valla bu konuda armorall'a ulaşmak biraz sıkıntılı, TR'ye gönderim yok. TR'de satışıda yok, anca yurtdışından birisi gelirken yanında getirebiliyor.
Jant konusunda en kolay ulaşabileceğiniz ürün nigrin'in nano jant cilasıdır. Fiyatıda uygundur.
Ahmet ne yapıp edip bulalım.. Ciddi şaka gibi.. O reklamdaki adamın janta sıkan ve kayarak akıp gitmesi vs doğru.. Bulduğumuzda 5-6 tane alalım ciddi ciddi.
Valla bu konuda armorall'a ulaşmak biraz sıkıntılı, TR'ye gönderim yok. TR'de satışıda yok, anca yurtdışından birisi gelirken yanında getirebiliyor.
Jant konusunda en kolay ulaşabileceğiniz ürün nigrin'in nano jant cilasıdır. Fiyatıda uygundur.
Nigrin de deneyelim valla.. nano kaydırıcı nano cilalar vs alacağız seninle..
Çok pis zehirledin beni Hakan.. :)
imprezaWRC
06-12-2011, 20:15
Nigrin de deneyelim valla.. nano kaydırıcı nano cilalar vs alacağız seninle..
Çok pis zehirledin beni Hakan.. :)
Abi daha dur, bu daha 10'da 1'i bile değil :) Şu an sadece hapşuruyorsun, daha zehir bulaşmadı bile :D:D
63owen63
06-12-2011, 20:26
Elinize saglık, saglam ugraşmışsınız belli :)
imprezaWRC
06-12-2011, 20:31
Elinize saglık, saglam ugraşmışsınız belli :)
Teşekkür ederiz :)
Elinize sağlık çok güzel olmuş.Quuzu'yu yakından gördüm,Üzerinde 2-3 tane sinek patinaj çekiyordu tutunamıyorlardı :D
imprezaWRC
06-12-2011, 21:39
Elinize sağlık çok güzel olmuş.Quuzu'yu yakından gördüm,Üzerinde 2-3 tane sinek patinaj çekiyordu tutunamıyorlardı :D
:D:D:D:D, teşekkür ederiz ;)
Kim demiş beyaz parlamaz diye maşallah ellerine sağlık cok güzel olmus Q abi sende güle güle kirlet :)
imprezaWRC
06-12-2011, 21:47
Kim demiş beyaz parlamaz diye maşallah ellerine sağlık cok güzel olmus Q abi sende güle güle kirlet :)
Ellerinize sağlık çok güzel uygulama yapmışsınız :)
Low-Rider
06-12-2011, 21:57
"Boyanın çoğu yerde sınır değerler vermesi neticesinde"
şu kısımdan tam olarak ne anlamalıyız?
Honda nın boyasının ince olduğunu anlamalıyız :)
Su bazlı boyanın ben ta!........
Low-Rider
06-12-2011, 22:00
yani fazla aşındırmıyacaz:D
elinize sağlık araba fotolarda capcanlı reelde mükemmeldir eminim
İyi dileklerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz arkadaşlar
imprezaWRC
06-12-2011, 22:12
Ellerinize sağlık çok güzel uygulama yapmışsınız :)
"Boyanın çoğu yerde sınır değerler vermesi neticesinde"
şu kısımdan tam olarak ne anlamalıyız?
Boya çok yumuşak ve çok ince, özellikle bagajda 80 mikron ölçünce rds'leride almak için yün pad ve ağır aşındırıcı kullanmaktan vaz geçtik. Zaten amaç rds'ler değil, dairsel çiziklerdi.
yani fazla aşındırmıyacaz:D
elinize sağlık araba fotolarda capcanlı reelde mükemmeldir eminim
Evet, gereksizce fazla aşındırmamak lazım. :icon_tup:
Ayrıca Teşekkür ederiz :)
GokhanRS
06-12-2011, 22:18
maaşallah. araç bide renkli olaydı dahada belli ederdi ama beyazında bu yanı güzel. çizilincede öyle çok belli etmiyor. ama polish yapıncada fotojenik olmuyor sürekli temiz görüntü için zaten beyaz tercihimdir.
bu arada bu armorall ı ben temin ediyorum ama değermi bilmiyorum kargo margo 20 dolar maliyet çıkarıyorlar. 1 kutusu ne kadar süre yeter yada kaç kullanım v.s ? ona göre değermi diye bi alayım yada almayayım. çünkü benim jantlarda beyaz çok belli oluyor balata tozu.
Profesyonellik belli oluyor ayrıntılardan :) Ellerinize sağlık.
Benimde uygulama vakti geldide geçiyor bile kapını çalıcam hakan abi :)
imprezaWRC
06-12-2011, 22:23
maaşallah. araç bide renkli olaydı dahada belli ederdi ama beyazında bu yanı güzel. çizilincede öyle çok belli etmiyor. ama polish yapıncada fotojenik olmuyor sürekli temiz görüntü için zaten beyaz tercihimdir.
bu arada bu armorall ı ben temin ediyorum ama değermi bilmiyorum kargo margo 20 dolar maliyet çıkarıyorlar. 1 kutusu ne kadar süre yeter yada kaç kullanım v.s ? ona göre değermi diye bi alayım yada almayayım. çünkü benim jantlarda beyaz çok belli oluyor balata tozu.
Teşekkür ederiz. Valla armorall minimum 4 hafta gidiyor. Özetle her ay kullanmak lazım. Ben bir kutudan en az 3 uygulama çıkartabilirim. Kullanımı kolay olduğundan tercih edilebilir. Çünkü sıktıktan sonra silme derdi yok. Birde el aşışırsa 4 kere bile kullanılabilir. Yani bu kaba hesapla bir kutu 4 ay rahat gider.
Siz nasıl getiriyorsunuz? Sürekli getirebiliyormusunuz ?
imprezaWRC
06-12-2011, 22:23
Profesyonellik belli oluyor ayrıntılardan :) Ellerinize sağlık.
Benimde uygulama vakti geldide geçiyor bile kapını çalıcam hakan abi :)
Sağolasın Enes'cim, ne zaman istersen yardımcı oluruz :)
teşekkür ederim sağolun.
ürünü temin edeceğiniz zaman beni haberdar ederseniz memnun olurum.
şu anda benim jantların simsiyah olması gerekiyordu.. çok çok iyi durumda şu anda..
GokhanRS
06-12-2011, 22:26
o zaman 5-6 tane alayım. 5-6 adet bu küçüklükteki ürünler gümrüğe takılmıyor genelde. hem arkadaşlardanda salça olan olursa onlarında işi görülür. amerikadaki arkadaşıma kargo ettiriyorum oda bana kargoluyor bedelsiz hediye gibisinden. bi sorun çıkmıyor genelde. daha önce başka markalar hep ulaştı evime kadar.
imprezaWRC
06-12-2011, 22:26
teşekkür ederim sağolun.
ürünü temin edeceğiniz zaman beni haberdar ederseniz memnun olurum.
şu anda benim jantların simsiyah olması gerekiyordu.. çok çok iyi durumda şu anda..
Abicim kutu nasılsa sende, kalanıyla rahat 1 uygulama daha çıkar :)
biterse diye stress yapmaya başladım bile :D
2 ay içinde bulmam lazım tekrar :D
imprezaWRC
06-12-2011, 22:28
o zaman 5-6 tane alayım. 5-6 adet bu küçüklükteki ürünler gümrüğe takılmıyor genelde. hem arkadaşlardanda salça olan olursa onlarında işi görülür. amerikadaki arkadaşıma kargo ettiriyorum oda bana kargoluyor bedelsiz hediye gibisinden. bi sorun çıkmıyor genelde. daha önce başka markalar hep ulaştı evime kadar.
Tamam o zaman haberleşelim, ben 1 tane istiyorum, acelesi yok. Özellikle önümüzdeki ay olursa daha iyi olur, bu ay aldıklarımın haddi hesabı olmadı :(
imprezaWRC
06-12-2011, 22:29
biterse diye stress yapmaya başladım bile :D
2 ay içinde bulmam lazım tekrar :D
Panik yok panik yok. :D:D
GokhanRS
06-12-2011, 22:30
zaten bu ay imkansız. şimdi alsam gene yetişmez. biliyorsunuz yılbaşında ptt kilit oluyor. önümüzdeki ayın sonuna doğru anca rahatlar ptt şimdi sipariş etsem kesin kaybolur :D yılbaşı ve bayramlarda hep çekiniyorum geçmişte hep uraştırdıkları için.
imprezaWRC
06-12-2011, 22:32
zaten bu ay imkansız. şimdi alsam gene yetişmez. biliyorsunuz yılbaşında ptt kilit oluyor. önümüzdeki ayın sonuna doğru anca rahatlar ptt şimdi sipariş etsem kesin kaybolur :D yılbaşı ve bayramlarda hep çekiniyorum geçmişte hep uraştırdıkları için.
Oo tamam şahane, beni ve Engin abimi unutmayın :D . Gerçi Engin hepsini bile alabilir ondan çok korkuyorum :D:D:D
GokhanRS
06-12-2011, 22:34
5-6 tane getiririm 1 tane denerim beğenirsem 2sini kendime ayırırım gerisi sizin veya kim isterse artık. ayda 1 kere 5-6 tane alabilme şansım var.
Tamamdır teşekkür ederiz :)
imprezaWRC
06-12-2011, 22:38
5-6 tane getiririm 1 tane denerim beğenirsem 2sini kendime ayırırım gerisi sizin veya kim isterse artık. ayda 1 kere 5-6 tane alabilme şansım var.
Gitti hepsi Engin'e hadi geçmiş olsun :D:D:D
Gitti hepsi Engin'e hadi geçmiş olsun :D:D:D
şişmesin bi yerin diye iki fıs yaparız yahu :D
BlackEmperor
06-12-2011, 22:41
elinize sağlık böyle detaylı konular faydalı oluyor. kullanığınız ürünleride hangi mak ile kac devirde vs daha teknik bilgilerle verirseniz daha faydalı olur bizim için
imprezaWRC
06-12-2011, 22:46
elinize sağlık böyle detaylı konular faydalı oluyor. kullanığınız ürünleride hangi mak ile kac devirde vs daha teknik bilgilerle verirseniz daha faydalı olur bizim için
Teşekkür ederiz, o bilgileri de eklerim :)
Elinize saglik, basarili gorunuyor :)
Cami neden streclediginizi anlamadim ama, uzerinde toz birikse de hava veya suyu tutunca gitmez mi zaten?
SekoLive
07-12-2011, 07:41
titiz çalışlmış ,arabanın fotolarını gördüm ama çalsmayı tam görememiştim :) maşallah
gokhanrs bende almak isteim o getiriceinden
bu arada engin abiye geçmiş olsn virüsü kapmssn
Eline sağlık, gayet güzel olmuş :)
imprezaWRC
07-12-2011, 08:51
Elinize saglik, basarili gorunuyor :)
Cami neden streclediginizi anlamadim ama, uzerinde toz birikse de hava veya suyu tutunca gitmez mi zaten?
Tarık, özellikle streçlemezsen, ürünün tozları bulduğu en derin ve yıkamayla bile zor gidecek yerlere ulaşıyor. Bende bu durumdan hoşlanmadığımdan ön camı streçledim.
Selcuk_RoL
07-12-2011, 08:53
Massallah elinize saglik
çiçek gibi olmuş maşallah..
Armor All Wheel Şövalyesinden istiyorum yeni Sti Jantlarıma Hakan abi :D
Bu wax işi uyuşturucu gibi sürdükçe dibe batıyosun :hehe:
imprezaWRC
07-12-2011, 09:06
Massallah elinize saglik
çiçek gibi olmuş maşallah..
Teşekkür ederiz :icon_tup:
imprezaWRC
07-12-2011, 09:10
Armor All Wheel Şövalyesinden istiyorum yeni Sti Jantlarıma Hakan abi :D
Bu wax işi uyuşturucu gibi sürdükçe dibe batıyosun :hehe:
Gökhan bey bize yardımcı olacak, ya da hepsini Engin alacak bize tek jant sürümlük koklattıracak :D:D
Gökhan bey bize yardımcı olacak, ya da hepsini Engin alacak bize tek jant sürümlük koklattıracak :D:D
Amazondan alsam gelmezmi ki ? Basınçlı kutu olması sikinti yaratırmı acaba ? Amazonda şuanda almak üzereyim zira güzel güzel fırçalarınıda alıcam fön çekicem jantlara :D
imprezaWRC
07-12-2011, 09:18
Amazondan alsam gelmezmi ki ? Basınçlı kutu olması sikinti yaratırmı acaba ? Amazonda şuanda almak üzereyim zira güzel güzel fırçalarınıda alıcam fön çekicem jantlara :D
Amazondan TR'ye bu ürünün gönderimi yok ne yazık ki. Sepete ekleyebiliyorsun ama tam ödeme esnasında süprizzz diye bir yazı çıkıyor. Moraller dibe çöküyor.
Yahu amazondan kasma işte az bekle bak getireni var nasılsa :icon_tup:
GokhanRS
07-12-2011, 09:19
kanka arkadaşın varsa alırsın. önce ona yollatırsın oda sana yollar. genelde sorun çıkıyor basınçlı kutu diye ama ben dandik 2nci el ıvır zıvır bişi göndertir gibi kötü bi kartonda yollatınca içini bile açmadan getiriyorlar :D
yoksa direk bende alamadım daha önce.
Amazondan TR'ye bu ürünün gönderimi yok ne yazık ki. Sepete ekleyebiliyorsun ama tam ödeme esnasında süprizzz diye bir yazı çıkıyor. Moraller dibe çöküyor.
Yahu amazondan kasma işte az bekle bak getireni var nasılsa :icon_tup:
Ok abi :) ne zaman gelir ben direkt 3 kutu alayım :D
Eğer gelmesi uzayacaksa ben ocak başında Frankfurt'a gidiyorum ordan çökerim 10 kutu herkes faydalansın :) 3 benim kalanını sen taksim edersin :D
kanka arkadaşın varsa alırsın. önce ona yollatırsın oda sana yollar. genelde sorun çıkıyor basınçlı kutu diye ama ben dandik 2nci el ıvır zıvır bişi göndertir gibi kötü bi kartonda yollatınca içini bile açmadan getiriyorlar :D
yoksa direk bende alamadım daha önce.
Yok kanka böyle rikis almayalım :D
GokhanRS
07-12-2011, 09:28
daha önce başka şeyleri dediğim yöntemle aldım bunuda denicem yılbaşı geçer geçmez. şimdi alırsam kesin kaybolur.
imprezaWRC
07-12-2011, 09:39
Ok abi :) ne zaman gelir ben direkt 3 kutu alayım :D
Eğer gelmesi uzayacaksa ben ocak başında Frankfurt'a gidiyorum ordan çökerim 10 kutu herkes faydalansın :) 3 benim kalanını sen taksim edersin :D
Yok kanka böyle rikis almayalım :D
Gitmeden bir haber et, ufak tefek şeyler almak niyetindeyim :) . Tahmin et bakalım ne, cila aa nerden bildin :D:D:D
imprezaWRC
07-12-2011, 09:45
şş beni unutmayın! :D
Abicim seni unuturmuyuz, dükkan senin.
SekoLive
07-12-2011, 09:47
benide araya kaynatmayın.
Gitmeden bir haber et, ufak tefek şeyler almak niyetindeyim :) . Tahmin et bakalım ne, cila aa nerden bildin :D:D:D
Abi bana listeyi belirle hemen araştırayım Frankfurtta nerde olduğunu belirleyim nokta atışı yapayım gidince. Boş geliyorum zaten giderken katalog vs götürüp orda bıraktığım için bolca yer olacak :)
şş beni unutmayın! :D
Sen kullandın, sana yok :p
Abi 4 fanta ikisini yolda dök :D
SekoLive
07-12-2011, 09:50
xoray abi inş piyangoda vururda :D buda hediye sayılır :D
imprezaWRC
07-12-2011, 09:55
Tamam kaynatmayız :D
Armor All Almanya web sitesine baktım ürün gözükmüyor bilginize :)
Hakan abi senden listeni benkliyorum pm atarsın
Henkel'e az önce bu ürünle ilgili 2 paragraf mail attım bağımlısı olduğumuzu söyledim getirmelerini rica ettim ama iskine takan olurmu bilmem :)
Henkel'e az önce bu ürünle ilgili 2 paragraf mail attım bağımlısı olduğumuzu söyledim getirmelerini rica ettim ama iskine takan olurmu bilmem :)
Hem terbiyesizsin hem de cevap mı bekliyorsun.. :p :D
Ben alıcam hepsini fıs bile yapmıcam senin patilere :D
Seko ve Hakanla paylaşıcam hepsini :D onlar terbiyeli çocuklar :D
imprezaWRC
07-12-2011, 10:09
O.k listeyi sana p.m 'leyeceğim. :) Şimdiden teşekkür ederim :)
imprezaWRC
07-12-2011, 10:10
:D:D:D hadi yırttık :D:D:D
Peki ozaman sen sürdükten sonra gelip bende jant temizleyici ile jantlarını yıkarım koruma etkisini kaybeder :hehe: :D
Peki ozaman sen sürdükten sonra gelip bende jant temizleyici ile jantlarını yıkarım koruma etkisini kaybeder :hehe: :D
Hem terbiyesiz hem kıskançsın :D :D
SekoLive
07-12-2011, 10:21
herkese cila xoray abiye yok :D
Hem terbiyesiz hem kıskançsın :D :D
Fena Çingeneyim bide :D made in Uzunköprü / Edirne :D
herkese cila xoray abiye yok :D
Yanlış yere işiyosun Serkan Ocakta whatsapp'dan ağlatırım seni :D
SekoLive
07-12-2011, 10:31
hele bi sor neden yok :D sen arabayı getir biz cilalayp paraltak abi aypsn :D :hehe:
hem hızlı hem cilalı araba olmamalı :D
imprezaWRC
07-12-2011, 10:32
hele bi sor neden yok :D sen arabayı getir biz cilalayp paraltak abi aypsn :D :hehe:
hem hızlı hem cilalı araba olmamalı :D
Ya siz getirin araçlarınızı, cilalarınızıda getirin ben cilalarım onları ;)
Ya siz getirin araçlarınızı, cilalarınızıda getirin ben cilalarım onları ;)
Tamam abi senin takımdayız :D
http://www.technodisco.net/img/tracks/k/king-unique/555272-king-unique-wax-wars-defected.jpg
Uygulama sırasında sana bunu dinleticem Beats by Dre kulaklıkla :D
http://whatevski.org/img/covers/DIP017l.jpg
SekoLive
07-12-2011, 10:42
hakan abi print aldım sayfayı :D :p fırsat kuponu niyetine :hehe:
imprezaWRC
07-12-2011, 11:25
hakan abi print aldım sayfayı :D :p fırsat kuponu niyetine :hehe:
Hahah tamam bu fırsat kuponu olsun :)
B.Battal
07-12-2011, 13:34
Elinize sağlık çok güzel olmuş uygulama. Parlaklığın kalıcı olması ümidi ile. :)
Gökhan cherry wet wax'da getirtebilir misin kanka artık meraktan çatlıycaz iki fotoğraf gördük heveslendik mal yok :)))
imprezaWRC
07-12-2011, 13:46
Elinize sağlık çok güzel olmuş uygulama. Parlaklığın kalıcı olması ümidi ile. :)
Gökhan cherry wet wax'da getirtebilir misin kanka artık meraktan çatlıycaz iki fotoğraf gördük heveslendik mal yok :)))
Teşekkür ederiz :icon_tup:
Tarık, özellikle streçlemezsen, ürünün tozları bulduğu en derin ve yıkamayla bile zor gidecek yerlere ulaşıyor. Bende bu durumdan hoşlanmadığımdan ön camı streçledim.
Tesekkurler, biz de kaputla cam arasina gazete kagitlarini sokup kapatiyorduk aradaki boslugu, hemen hemen ayni amac icinmis zaten :)
GokhanRS
08-12-2011, 02:05
kanka ben malları fazla tanımıyorum sen bana msnden filan anlatırsın gösterirsin bende isterim. gümrüğe takılmadan girmenin yolu varsada sokarız.
çünkü bazı ürünler kdv sini ödemek istesende vermiyorlar yok bilmem ne lazımmış yok efendim yasakmış özel izin gerekiomuş gibi bazı kimyasallara takıntı yapıyorlar. halbuki mal türkiyede aynısının başka markası migros rafında bile satılan ürün olsada kıllık yaptımı yapıyorlar ama bakarım çaresine.
imprezaWRC
08-12-2011, 08:55
kanka ben malları fazla tanımıyorum sen bana msnden filan anlatırsın gösterirsin bende isterim. gümrüğe takılmadan girmenin yolu varsada sokarız.
çünkü bazı ürünler kdv sini ödemek istesende vermiyorlar yok bilmem ne lazımmış yok efendim yasakmış özel izin gerekiomuş gibi bazı kimyasallara takıntı yapıyorlar. halbuki mal türkiyede aynısının başka markası migros rafında bile satılan ürün olsada kıllık yaptımı yapıyorlar ama bakarım çaresine.
Valla şu an gümrük çok sıkı, adamların ellerinde el terminalleri var, daha önce ülkeye x fiyattan giren malı sen x/2 fiyatla getirirsen yok kardeşim senin getirdiğin malın fiyatı bu sen eksik göstermişsin bile diyebiliyorlar.
Bunu bizzat ambarlıda lojistik hizmeti veren arkadaşımdan öğrendim. Her allahın günü kontrol var diyor.
Kimyasal ürünler tamamen sıkıntı, yok bilmem nereden onay olacak, yok kimyasal testi geçecek, yok şu, yok bu, anasının nikahı...
Özetle, aman dikkat.
BosphorusBoys
08-12-2011, 09:05
ee ben ne diyim size.
süper olmu$h Müdü-RR..
ee ben ne diyim size.
süper olmu$h Müdü-RR..
eyvallah müdürüm :)
imprezaWRC
08-12-2011, 09:13
ee ben ne diyim size.
süper olmu$h Müdü-RR..
Sayın Hakan Bey:D
maşallah güzel olmuş yakından çok farklıdır valla:)
o cherry wetmiydi bende istiyorum mümkünatı varsa birde biraz daha hafif bir aşındırıcı çizik giderici almalıyım bir ara görüşelim mümkünse
COOLFEAR
08-12-2011, 13:03
03 Aralık Cumartesi günü İrfan abim (Sensei) , ben ve Engin detailing için sabahın 09:00'unda buluştuk. Yıkama, kil ve detaylı maskeleme ardından önce boya kalınlığı ölçümü yaptık ardından da hangi pad ve hangi ürünü kullanacağımızı belirledik.
Önce Chemical guys cut 2.0 (en ince aşındırıcı) ve yeşil hexlogic polish padi ile kaputta deneme yaptık, sonuç pek bizi memnun etmeyince bu sefer cut 2.0'ın bir üstü orta dereceli aşındırıcı olan cut 1.5 ve hexlogic turuncu cut pad ile kaputta spot test yaptık. Sonuç yeterli gelince malzeme ve pad paylaşımı ardından İrfan abim bir ucundan ben bir ucundan aynı anda Quuzu'nun çiziklerini gidermeye başladık.
Boyanın çoğu yerde sınır değerler vermesi neticesinde yün pad ve ağır aşındırıcı kullanmadık böylelikle asıl hedefimiz olmayan rds yani random deep scratch (derin çizikleri ellemedik) . Sabah 09:00'da başlayıp öğlen 15:00'de bitirdiğimiz aracın jantlarına Engin abimin merakı ve isteği üzerine armorall all wheel protectant kullandık. Tüm camlara wolf's chemicals nano yağmur kaydırıcı uygulandı. Son olarak boyaya Chemical guys extreme top coat sealant uyguladık ve görevi tamamladık.
Kullanılan malzemeler
- Extech boya kalınlık ölçer
- Su ile kaydırılabilen soft kil
- 2 adet 500W ışık kaynağı
- Einhell polisaj makinası
- Flex polisaj makinası (Dikkat Flex Crown değil, Flex)
- Maskeleme bandı
- Streç film
- Armorall wheel protectant
- Wolf's chemicals nano glass guard
- Nigrin lastik parlatıcı
- Hexlogic turuncu cut pad ve siyah finish pad
- Chemical guys Cut 2.0 (sadece spot test için kullanıldı)
- Chemical guys cut 1.5
- Chemical guys extreme top coat sealant
- Menzerna PO 85 RD
- Atas jant temizleyici
Araç yıkanırken
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon2.jpg
Araç yıkandıktan sonra kil ile yüzeyi temizlerken bagajdan çıkan kirler, ööh
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon3.jpg
Kil işlemi bittikten sonra maskeleme yaptık ve polish tozundan ön camı korumak için streç film gerdik.
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon4.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon5.jpg
Aracın dairsel çizikleri ve rdsler
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon6.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon7.jpg
Sonuç
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon8.jpg
Polish yağlarını tam temizleden fotoğraf çekmişim oops
Birde doğru düzgün ışık olsaydı daha güzel fotoğraflar çıkardı, neyse artık :(
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon11.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon12.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon13.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/hon14.jpg
merhaba..
resimlere baktım çiziklerin bir kısmı kaybolmuş ancak çook daha iyisi olabilir... profosyonel yardım almanız daha iyi sonuclar verir
imprezaWRC
08-12-2011, 13:10
merhaba..
resimlere baktım çiziklerin bir kısmı kaybolmuş ancak çook daha iyisi olabilir... profosyonel yardım almanız daha iyi sonuclar verir
Merhaba, sanırım yazıyı okumamışsınız. Boya ince ve yumuşak olduğundan rds olarak tabir edilen derin ve rastgele çiziklere müdahale etmedik. Etseydik yün pad ve daha ağır aşındırıcı kullanmak gerekecekti ve rahat bu da 10mikron boyadan götürmek anlamına gelecekti. Böylelikle kaputta 80 mikron ölçtüğümüz yer 70 mikrona inecekti. Muhtemelen bir daha da pasta imkanı bu boya için olmayacaktı.
Türkiye'de kaç kişi boyada aşındırma yapmadan önce boya kalınlığını ölçüyor, kaç kişi marka bazında boyanın yumuşak mı sert mi olduğunu biliyor. Ve kaç kişi işe başlamadan önce spot test yapıyor ezbere ürün kullanmıyor.
Varsa bildiğiniz bu titizlikte boya koruma yapan tanışmak isterim.
Engin abi araç çok güzel olmuş
yapımda ve yayında emeği geçenlerin ellerine sağlık
güzel günlerde kullanın :)
boya konusuna çok takıldım
acaba benim araç kaç mikron :D
imprezaWRC
08-12-2011, 14:19
Engin abi araç çok güzel olmuş
yapımda ve yayında emeği geçenlerin ellerine sağlık
güzel günlerde kullanın :)
boya konusuna çok takıldım
acaba benim araç kaç mikron :D