Orijinalini görmek için tıklayınız : lpg montajı ve ruhsata işletme ile ilgili ?
mcolgecen
06-12-2011, 23:30
iyi geceler abiler 85 model şahinimin 2008 yılında muayenesi bitmiş biraz eksikleri var tamamlayıp muayeneye sokucam fakat şöyle bir sorunum var 05-09-2011 de lpg montajı yapılmış lpg nin faturası 09-09-2011 de kesilmiş işletmek için tanınan süre bitmişmidir bu kesilen fatura ile lpg yi ruhsata işletebilirmiyim şayet süre bittiyse ne yapmam gerekli hangi evrakları tamamlamalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
mcolgecen
07-12-2011, 07:56
yokmu bilgisi olan :(
bi sıkıntı olmaz evraklarla birlikte bi ek 1 belgesi alıp istayona gitmen yeterli olacakır.
battalgazi
07-12-2011, 09:05
fatura tarihinden itibaren bir ay içinde işlemleri yapman lazım,lpg taktırdıgın yere gidip faturayı yeniletmen lazım ekstra ücret isteyebilirler
snan1910
07-12-2011, 09:58
bildiğim kadarıyla cezası var ödüyosunuz devam. sızdırmazlıkda bilgilendirirler sizi..
mcolgecen
07-12-2011, 15:01
lpg montajı istanbul beykozda yapılmış herhangi bir atiker bayine gidip kdv sini ödemek koşulu ile yeni fatura kestirsem geçerli olurmu veya faturayı keserlermi ?
halilkarakas
07-12-2011, 16:34
eğer fatura senin adına kesilmişse ve 1 ayı geçtiği için sadece trafik tescilde 49 lira ceza ödersin o kadar .
@ bir lpg ci :D
mcolgecen
07-12-2011, 21:19
malesef benim üzerime değil :(
bende bir soru sorayım :D
lpg yi işletebilmek için, lpg nin faturası ruhsat sahibi üzerine mi olması gerekiyor ?
2011 tarihli lpg tanklarına proje istiyorlar diye biliyoruım
Ya bu lpg nin yazdırması çizdirmesi muayenesi yenilemesi gittisi geldisi gazın devamlı ayarı kendiliğinden uçması benzinle olan farkını kapatıyor gibime geliyor artı tehlikeside cabası
Benim kullandığım araç eski,müsrif bir çift boğaz weber karbüratöre sahip 2.0 lt bir motoru var,şehir içinde benzinle kullanmaya kalksam 50 kuruş,gaz ile 30 kuruş yakıyorum,şundan eminim ki kendini 1 ayda amorti eder eğer arac yol yapıyorsa.
erhanarici18
08-12-2011, 21:53
benimde işletme gibi bi derdim var ne gibi evraklar gerekiyo hiç bi bilgim yok daha yeni aldım arabayı ama LPG ruhsatı diye bişey var yeşil yapraklı bişey bu bütün evrakların yerine geçermi acaba
drummer582
08-12-2011, 22:12
Daha yeni yaptirdim bilginiz olsun faturadaki isim ile ruhsattaki isim ayni olmak zorunda degil
2.konu ise fatura kesim tarinden itibaren bir ay icinde emniyete gidip ruhsata isletmeniz gerekir aksi taktirde 50tl ceza odersiniz muayenede sorun cikmaz
MPower's
09-12-2011, 15:00
Peki elimizde hiç fatura yoksa Ankara'da kdvsini ödeyip faturasını alabilecegimiz bi yer var mı?
tuner faruk
09-12-2011, 15:05
50 TL ceza ödeyerek gidip işlettiriyorsunuz fatura illa sizin isminize olmak zorunda değil Trafik şube cezalı almaya o kadar alışmışki ilk gittiğimde 50 tl cezasıyla birlikte dedi bende geçmediki ceza olsun dedim :D Pardon gelenlerin %90 ı zamanı geçirmiş oluyo dedi :D
drummer582
09-12-2011, 18:35
Peki elimizde hiç fatura yoksa Ankara'da kdvsini ödeyip faturasını alabilecegimiz bi yer var mı?
Tanidik olmadan zor cogu dukkan ben takmadigim kite fatura kesmem diyo
Ben sirf buyuzden sizdirmazlik almaya ankaradan konyaya gittim ama tanidik bulursaniz cok basit is
Tüv cü arkadaşlar birazdan anlatırlar online olsun :)
fatura haricinde projeniz varmıdır? eger cizilmiş proje var ise gidip sızdırmazlık belkesi ve onayı alıp ek1 formu doldurup muayneden gecebilirsiniz
MPower's
10-12-2011, 10:45
fatura haricinde projeniz varmıdır? eger cizilmiş proje var ise gidip sızdırmazlık belkesi ve onayı alıp ek1 formu doldurup muayneden gecebilirsiniz
Aracta lpg kitinden başka hiç bişey yok :) yani ne bi evrak ne sızdırmazlık ne lpg ruhsatı, hiç bişey yok