Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatiği manuel e çevirme
phoenixs
07-12-2011, 17:21
Öncelikle sizi selamlıyor :) mutlu günler geçirmenizi diliyorum
ben kısmetse kısa bi zaman sonra e36 kasa 320i veya ci alacam çok araştırdım manuel 320 ler bildiğiniz gibi çok yorulmuş bu yüzden otomatik alıp şanzuman değiştirmek istiyorum bu konu hakkında bilgi verecek ve tutar bildirecek arkadaş olursa çok seviniirm.tanıdığım kişi çok ama önce forumdan bilgi almadan arabamın ampulünü bile değiştirmem :)
Şimdiden Teşekkür ediyorum :) İyi Forumlar diliyorum.
pashaboy
07-12-2011, 23:08
ben dediğiniz işlemi yeni yaptım 3 gün önce aklınıza takılan bişey olursa yazarak olmaz arayın anlatayım 532 626 25 58
kickbuttowski
08-12-2011, 00:31
ben dediğiniz işlemi yeni yaptım 3 gün önce aklınıza takılan bişey olursa yazarak olmaz arayın anlatayım 532 626 25 58
yaptiklarinizi yazsaniz bizde ogrensek?
Bartu_evo
08-12-2011, 00:50
evet bende çok merak ediyodum.
kervanoglu
08-12-2011, 01:00
+1
bende merak ediyorum
1500 tl gibi bir rakama orjınal parcaları ıle montaj yapılıyor pedal debrıyaj merkezı sanjuman vıtes korugu vs.. zaten altak cınsınden oldugu ıcın hıc bır problem yasamazsın.
bende d14 için açıcaktım konuyu iyi olmuş otomatik şanzumanı söküp manuel kısa şanzuman koyabilme ihtimalimiz varmı? hondada uyum sorunu yaşatırmı? maliyeti nedir? ciddi ciddi kafamda bir süredir bu olay
mcolgecen
08-12-2011, 09:32
bende d14 için açıcaktım konuyu iyi olmuş otomatik şanzumanı söküp manuel kısa şanzuman koyabilme ihtimalimiz varmı? hondada uyum sorunu yaşatırmı? maliyeti nedir? ciddi ciddi kafamda bir süredir bu olay
d14 içinde sorunsuz yapılıyor 7 ay önce d14a4 otomatık aracıma s20 (si şanzımanı) taktık hatta sökülen şanzınman satılıklar bölümünde mevcut ekstradan sadece aks-şanzıman baglantı kulakları ve marşı değişmen gerekcek işin ehli bir usta bulursan çok basit 1 günlük işlem yeterki para olsun..
pashaboy
08-12-2011, 11:17
13-14 kalem malzeme gerekemekte, şanzuman,şanzuman yağı,debriyaj merkezleri,bilya,pedal takımı,volant,baskı balata / ben sıfır taktım / v.s. kendi şanzumanımı verdim üste 1500 tl verdim
320İS şanzuman aldım ve bilya , şanzuman yağı,baskı balata hariç bütün parçaları aldım. bilya + baskı balata + şanzuman yağı + işçilik 620 tl para ödedim yani 2120 lira civatası filan 2150 liraya geldi bana. sonra parka sensörü müşürünü ve geri vites lambasını bağlatmak için elektrikçiye 20 lira verdim.önerim 1500 lira diye yola çıkmayın en az 2.250 lira olarak düşünün. ve baskı balatayı sıfır takın tekrar işçilik ödemek zorunda kalmayın baskı balatayı değiştirmek için
d14 içinde sorunsuz yapılıyor 7 ay önce d14a4 otomatık aracıma s20 (si şanzımanı) taktık hatta sökülen şanzınman satılıklar bölümünde mevcut ekstradan sadece aks-şanzıman baglantı kulakları ve marşı değişmen gerekcek işin ehli bir usta bulursan çok basit 1 günlük işlem yeterki para olsun..
şanzuman kovanları aynımı acaba oto ve manuelin?
06 ANIL 38
08-12-2011, 11:38
kovanlar aynı...gereken parçalar:
volant
baskı balata billya
pedal takımı
debriyaj merkezi
vites körüğü
vites topuzu
belki şaftı kısalltmak gerekir
ger vites müşürü
pashaboy
08-12-2011, 12:04
şaftın ön tarafı kısalıyor
Mikrop_Ali
08-12-2011, 12:30
bende şu anda integramı manuele çeviriyorum..
honda da 1500 max fiyat.
bmw 2000 liraya değişiyor..
cabrioleter
08-12-2011, 13:50
otomatik alıp manuel e işletmek iyi bir olaymış. fakat manuel alıp komple bu sayılanları değiştirsek otomatikten çevirmeler kadar temiz olmaz mı?
Herşey güzel tamamda bunu ruhsata yada emniyete nasıl işletiyosunuz ? bilen varmı acaba?
Mikrop_Ali
08-12-2011, 15:10
ruhsatla ne alakası var manuel'in otomatiğin?
yazıyomu ruhsatta otomatık dıye?
pashaboy
08-12-2011, 16:15
otomatik alıp manuel e işletmek iyi bir olaymış. fakat manuel alıp komple bu sayılanları değiştirsek otomatikten çevirmeler kadar temiz olmaz mı?
otomatikten çevirme araçlar daha düzgün oluyor
Herşey güzel tamamda bunu ruhsata yada emniyete nasıl işletiyosunuz ? bilen varmı acaba?
ek 1 belgesiyle tüv muayne istasyonuna giderseniz sorun çözülür10 dk de işlenir
ruhsatla ne alakası var manuel'in otomatiğin?
yazıyomu ruhsatta otomatık dıye?
yazar vitesin ne olduğu otomatik veya manuel diye
[QUOTE=pashaboy;2845920]otomatikten çevirme araçlar daha düzgün oluyor
ek 1 belgesiyle tüv muayne istasyonuna giderseniz sorun çözülür10 dk de işlenir
3 senedir işletmeciliğini yapıyoruzda istasyonn bi ek 1 le nasıl yapılıyomus anlamadım cidden? proje cizimi tse onayları fln gerekli bunlar için müşterilerden araştıranlar vardı ciddi rakamlar soyluyorlardı proje için.....:icon_tup:
pashaboy
08-12-2011, 18:26
Bundan onceki cabrionuda bunuda o sekilde yaptim birader ciddi para tuttugu filan da yok ;)
pendık sanayıde olcay usta kartalda doktor tarık meltepede cafer usta ya otomatık aracını bırakıyorsun manuel olarak 2 gun sonra alıyorsun max 1700 tl suan ıtıbarıyle.
yazar vitesin ne olduğu otomatik veya manuel diye
ruhsata bi tek tüvde bakıyolar dimi polis farketmez heralde
Burası türkiye diyorum başka bişi değil. . .
mcolgecen
08-12-2011, 21:27
arkadaşlar eski model araçlarda otomatik diye yazmıyor biliyorum yeni araçların ruhsatında otm yazıyor şayet ruhsatta otm yazıyorsa hiç bulaşmasınlar zaten bu işe bir dünya külfet çıkar şayet benim 97 model civic otomatik diye bir ibare yoktu muayeneyede girdim sorunsuzca çıktım bir sorun teşkiletmedi..
Mikrop_Ali
09-12-2011, 11:11
benim ruhsatımda yazmıyo öyle bişey. düze çeviriyorum işletme gibi bişeyde söz konusu değil.
yeni araçlarda yazıyodur. 2002 crv var onda yazıyo.
mgnPower
09-12-2011, 12:42
2009 model lancer otomatikti yazmiyordu. 2006 focusda otomatik ama ondada yazmiyor. dolayisi ile isletme falan hikaye bir cok aracda. gerek yok kisacasi.