Orijinalini görmek için tıklayınız : avcilar metrobus kaza
Ahmet Saraçoğlu
07-12-2011, 20:41
suan bitisigimde 3 abmulans var , ilerleyemiyor , yol kilit , metrobus e5 e cikti diyor tesrten gelenler ,, ambulanslar vizir vizir geciyor yan yollardan...onlarca metrobus kuyruk olmus...daha kaza yerine gelemedik ama buyuk galiba...allah yardimcilari olsun...
GokhanRS
07-12-2011, 20:42
vay anasını arkadaş. daha yeni geldim metrobüs hattı ile aynı yoldan büyükçekmeceye.
ykavcioglu
07-12-2011, 20:43
olay büyük sanki, kötü olmuş ALLAH şifa versin:(
SekoLive
hay arkadaş.... canım sıkıldı inş kötü bi sonc olmz
Skyhawk34
inşallah can kaybı yoktur
allah yardımcıları olsun inşallah kimseye bişe olmamıştır :(
Ins can kaybi yoktur haberlere bakiyorum suan bulamadim
SekoLive
07-12-2011, 20:45
trafik kontrolde
hacışerifde kaza var bütün şeritler kaza nedeniyle kapalı yazıyor sanrm bu kaza
ahmet o yöndeysen yan yol akıyor kameradan yan yola geçmeni tavsiye ederim
ınsallah kımseye bısey olmamıstır...
Ahmet Saraçoğlu
07-12-2011, 20:46
bitisigimde 3 ambulans kontak kapadi suan , millet e5ten yuruyo.metrobus yola e5e cikmis diyolar.
Serkan06
07-12-2011, 20:46
inşaallah can kaybı yoktur,
umarım çok büyük bi kaza değildir. :(
GokhanRS
07-12-2011, 20:47
birazdan haberciler damlar oraya. görünen o ki mevzu büyük. inş ölen olmaz kurtarırlar herkesi. işte metrobüs metrobüs diye ne emniyet şeridi kaldı ne bişi. allah yardımcısı olsun şuan orda sıkıntıda olan herkesin.
63owen63
07-12-2011, 20:48
Allah acil şifalar versin herkese, inşallah can kaybı yoktur.
onursumer
07-12-2011, 20:48
bende tkm den kameralara girip bakmaya çalıştım ama goruntu çok küçük
sadece trafiğin kilit olduğu gorulebiliyor inş onemli birşey yoktur
Skyhawk34
07-12-2011, 20:55
Avcılar'da metrobüs kazası - 07 Aralık 2011, Çarşamba (http://www.objektifhaber.com/haber/guncel/turkiye/avcilarda-metrobus-kazasi-102226.html)
annem geçiyodu ordan aradım hemen itfaiyeyi takip ederek trafiği geçtim dedi metrobüs ve başka otobüs kaza yapmış dedi yanlış anlamadıysam inş. can kaybı yoktur
GokhanRS
07-12-2011, 20:59
bu resimler yeniyse çok fena ya.
onursumer
07-12-2011, 21:01
annem geçiyodu ordan aradım hemen itfaiyeyi takip ederek trafiği geçtim dedi metrobüs ve başka otobüs kaza yapmış dedi yanlış anlamadıysam inş. can kaybı yoktur
linkteki alttaki yorumlara bakılırsa durum ciddi
yaralılardan biri benim abim kendisi avcılar yönünden kendi aracıyla florya yönüne doğru hareket ederken onada çarptılar metrobüs şöförü ağır yaralıymış ve hadımköy otobusunu kullanan kişide kanlar içinde yatıyormuş allah şifa versin
HondatugraL
07-12-2011, 21:01
inş. kötü bişey olmaz kımseye
babam şansa bugün anadolu yakasında çalışıyor:S inş kimseye önemli bişey olmamıştır.yollar kötü daha sabah yağmur yağarken adam önümüzde bariyere patladı.bizim servis kaydı topladı.yollar çamur gibi
SekoLive
07-12-2011, 21:05
trafik kontrole girdiğizde suan 8 tane kaza uyarısı var yollar berbat yola cıkıcaklar dikkatli olsun
Malesef videosu :(
Hacışerif durağı metrobüs kazası - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-HjeMkg46h8&feature=share)
Skyhawk34
07-12-2011, 21:16
Malesef videosu :(
Hacışerif durağı metrobüs kazası - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-HjeMkg46h8&feature=share)
savaş alanına dönmüş orası :S Allah korusun
allah yardımcıları olsun inşallah kimseye bişi olmamıştır.
m. ali öz
07-12-2011, 21:17
hep aklıma gelmişti :S ölen ve yaralanan var diyorlar malesef :(
kazanın sebebini bilmiyorum ama o mavi midibüsler çok dengesiz kullanıyolar ya
emresener
07-12-2011, 21:18
büyük olasılıkla o halk otobüsü metrobüs yoluna dalmış :S
allah yardımcıları olsun
inş kimseye birşey olmamıştır sadece maddi hasarlıdır
m. ali öz
07-12-2011, 21:24
önce bir aracın metrobüs hattına girdiği ve sonrasında da bir halk otobüsüne çarptığı söyleniyor.
m. ali öz
07-12-2011, 21:27
http://img4.imageshack.us/img4/5589/agfdzxucaaqzw5k.th.jpg (http://img4.imageshack.us/i/agfdzxucaaqzw5k.jpg/)
hddsheriff
07-12-2011, 21:28
Halk otobüsü, metrobüs yoluna girdi. Feci kazada metrobüs şoförü hayatını kaybederken çok sayıda yolcu yaralandı.
Feci kaza Avcılar Şükrübey'de meydana geldi. Avcılar istikametine gitmekte olan metrobüsün bir anda önüne fırlayan halk otobüsü kazaya neden oldu.
İlk belirlemelere göre metrobüs şoförü hayatını kaybederken her iki araçta da bulunan çok sayıda vatandaş yaralandı.
Metrobüs yolunda feci kaza - Sabah (http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/12/07/metrobus-yolunca-feci-kaza)
Ahmet Saraçoğlu
07-12-2011, 21:31
şimdi geldim eve ,, bi ara herhes kontak kapadı kaza yerine gittik , polis şerit çekti detaylı bakamadık ama iki aracında durumu kötüydü.Polise sorduık ölü varmı diye , yok demişti ama metrobüs şoförü hayatını kaybetmiş galiba..Allah rahmet eylesin.
Ahmet Saraçoğlu
07-12-2011, 21:32
sabah gazetesinin haberindeki foto güncel değil galiba...benim gördüğüm metrobüs şu uzun incelerdendi mercedes deil , ve durumu çok daha kötüydü
Allah rahmet eylesin ailesine sabır versın çok uzucu şeyler..
fatih(fb)
07-12-2011, 21:33
Allah rahmet eylesin yollar kötü dikkat edelim arkadaşlar..
Sabah'ın haberindeki fotoğraf Merter'de ki kazaya ait..
Allah rahmet eylesin bu arada.. Yaralılara da acil şifalar..
mercan_shark
07-12-2011, 21:37
hergün pendik florya arası gidip geliyorum metrobüsle bu ara metrobüs kazaları gündemde
by serçe
07-12-2011, 21:39
Umarim kotu birsey yoktur bende avcilar tarafina gitme calisiyordum ama haberi aldik Allah yardimcilari olsun insallah trafik baya bir kilit
Low-Rider
07-12-2011, 21:54
2 metrobüs mü çarpışmış yoksa dışardan mı otobüs girmiş?
Ahmet Saraçoğlu
07-12-2011, 21:55
dışarıdan mor otobüs girmiş diye duyduk biz.
SekoLive
07-12-2011, 21:56
nurtepe akomdada bir araç karşı şeride geçip 5 arabayla kaza yapms oda fenaymıs
arabada yolda olanlar 104.2 yi dinlesin sağdan soldan ilginc tüyolar geliyo yollarla ilgili
yogunluk haritasindaki kamere suan kazaya yakın giriyor beylr
Allah yardımcıları olsuun oldukça kötü gözüküyor..
otomania
07-12-2011, 22:29
yazık inş. can kaybı yoktur.
WEB TV :: Hürriyet - AVCILARDA FECİ METROBÜS KAZASI (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25360/0/1/iste-o-kazanin-goruntuleri.aspx)
crazydog
07-12-2011, 23:03
metrobüs denen olayın ne kdr gereksiz bi proje olduğunu birkez daha gördük!
Tamam ama kazanın metrobüs ile ne alakası var ki. Dışardan gelen Hadımköy-Yenibosna hattındaki araç metrobus yoluna girmiş ve kaza o şekilde olmuş...
Geçmiş olsun kötü bi kaza olmuş :(
S.Özeren
07-12-2011, 23:08
metrobüs projesinin daha farklı olabilceğini düşünenlerdenim bende
geçmiş olsun
mert_leon
07-12-2011, 23:16
bu hadımköy şöförlerini Allah bildiği gibi yapsın okula gidip gelirken bunları kullanıoruz, bu güne kadar 3 kaza yaşadım içinde. freni patladı kaldırıma çıktık, durmadı tıra girdik, sinirlendi durup duran arabaya carptı. Allah acil şifa versin yaralılara.
SekoLive
07-12-2011, 23:22
Tamam ama kazanın metrobüs ile ne alakası var ki. Dışardan gelen Hadımköy-Yenibosna hattındaki araç metrobus yoluna girmiş ve kaza o şekilde olmuş...
sinan istanbul trafiği gibi yerde e5in ortasına terse giden iki otobus koyarsan illaki alakası olur metrobus ile .
kafa kafaya kaza yapmak az cok bilirsin en pis kazadır. otomobil bu lastiği patlar freni boşalır, bişeyi fırlar zart diye girer metrobus yoluna gelende üstünden geçer yada tam tersi metrobus cıkar e5de yolunda giden adamı biçer...
mert_leon
07-12-2011, 23:23
sinan istanbul trafiği gibi yerde e5in ortasına terse giden iki otobus koyarsan illaki alakası olur metrobus ile .
kafa kafaya kaza yapmak az cok bilirsin en pis kazadır. otomobil bu lastiği patlar freni boşalır, bişeyi fırlar zart diye girer metrobus yoluna gelende üstünden geçer yada tam tersi metrobus cıkar e5de yolunda giden adamı biçer...
bu dediklerinde olmadı değil. metrobüs yoldan çıktı e-5 e daldı.
normal otobüslerden metrobüs yapılırsa bu kazalar meydana gelir engel olamazsınız, trafiğin ters yönünde akmak durumundalar ve en ufak hatada kafa kafaya trafikteki araçla çarpışma riskleri var. geçmiş olsun ölenlerede Allah rahmet eylesin
Hadımköy otobüsünün günahımı almak istmiyorum ama çok dengesiz sürüyorlar.Olan metrobüs şoförüne olmuş Allah rahmet eylesin.
hiç metrobüs kullanmadığın belli. Metrobüs benim ve ben gibi yüzlerce kişi için nimet.
normal otobüslerden metrobüs yapılırsa bu kazalar meydana gelir engel olamazsınız, trafiğin ters yönünde akmak durumundalar ve en ufak hatada kafa kafaya trafikteki araçla çarpışma riskleri var. geçmiş olsun ölenlerede Allah rahmet eylesin
evet çok haklısınız metrobüsler tersten gidiyor bu nedenle trafikde ciddi riskler oluşturuyor heralde bizmkilerde baktılar kapılar ters sorunu bu şekilde çözdüler
SekoLive
07-12-2011, 23:26
bu dediklerinde olmadı değil. metrobüs yoldan çıktı e-5 e daldı.
bunların olmasıdacok normal ben metrobus süren adamlara acıyorm gün boyu dümdüz gidip geliyolar dalıp direksiyonu kaçırsalar ölücekler yada aceminin birine denk gelseler kafa kafaya patlıyacaklar...
adamların can güvenliği ikitane halata bağlı. yada ikitane civataya.
zazy 50-60 yaşında yakınların varsa bide onlara sor metrobusu... merdivene cıkmak bi dert inmek bi dert hiç biri zaten mahalle yakınından geçmiyo insanlar metrobuse neredeyse taksiyle ulasıyor cogu mahallede. özellikle altınizade durağındaki eziyet on numara :) bu gencliğin bide yaşlılığı var;)
gördümde bu kadar boş konuşanını görmedim arkadaş sen söylediğine inandınmı?
+ aynen 1905
mert_leon
07-12-2011, 23:30
Hadımköy otobüsünün günahımı almak istmiyorum ama çok dengesiz sürüyorlar.Olan metrobüs şoförüne olmuş Allah rahmet eylesin.
hiç metrobüs kullanmadığın belli. Metrobüs benim ve ben gibi yüzlerce kişi için nimet.
adım gibi eminim yardıra yardıra yenibosnaya gidiyordu. çokta büyük konuşuyorum hergün de bin türlü beddua ediyorum bu heriflere. yav bu hadımköy şöförlerinde okuma yazmayı bilmeyen var şahidim buna.
o gereksiz proje olmasaydı millet yollarda rezil olmuştu bnde dahil okuduğum okula berkide bu yüzden gitmezdim
GokhanRS
07-12-2011, 23:31
Bir de bu olay vardı aslında google metrobüs v.s bişiler yazınca tonla olay çıkıyor ama görüntülü medyada değil sadece net gazetelerde var hep olaylar.
Habertürk Gazetesi'nden Esra Boğazlıyan'ın haberine göre: Otobüs ve metrobüs şoförlerinin kabalıklarına, yolculara çıkışmalarına, hatta vatandaşla yumruk yumruğa kavga etmelerine alışmıştık da böylesini hiç görmemiştik. Birazdan okuyacaklarınıza siz de inanamayacaksınız ama bütün bunlar, Zincirlikuyu Söğütlüçeşme metrobüs hattında oldu... 21 Kasım Pazartesi günü, saat 17.00 sularında... Olay özetle şu: Metrobüs şoförü, tartıştığı yolcuya önce uçan tekme attı, ardından biber gazı sıktı, sonra da camdan atlayıp kaçtı...
İşte bir görgü tanığının kaleminden bu akıllara zarar olayın tüm ayrıntıları...
HIZINI ALAMADI
"Metrobüs, Zincirlikuyu'dan hareket ettiğinde her zamanki gibi tıklım tıkış doluydu. Ben de ön kapıya yakın bir yerlerde duruyordum. Kapının hemen yanında da bir genç vardı. Kulaklığıyla müzik dinliyordu. Araç hareket eder etmez şoför, genci 'Müziğin sesini kıs' diye uyardı. Genç de gayet nazik bir şekilde 'Ses zaten kısık. Kimseyi rahatsız etmiyorum' diye yanıt verdi. Ama şoför ısrarla sesin kısılmasını istiyordu. Ne tuhaftır ki ben ve diğer yolcular gencin hemen yanında olmamıza rağmen müzik sesini duymuyorduk. Hatta bu itirazlarımızı da şoföre söyledik. Bu arada köprüyü geçtik,metrobüs Altunizade durağına yaklaştı. Ve şoför bir kez daha gence 'Müziğin sesini kıs' diye bağırdı. Sonra da durağa yanaşırken korna çalıp güvenlik görevlilerini çağırdı, 'Ben bu yolcuyu istemiyorum, atın dışarı' dedi. Güvenlik görevlisi tam genci araçtan indirecekti ki tüm yolcuların tepkisiyle karşılaştı. Bu tartışma sırasında şoför yerinden kalktı ve kapının yanındaki gence uçan tekme savurdu. Şoförün ayağı, gencin suratında patladı ve dudağı yarıldı, kanlar içinde kaldı. Ama şoför hızını alamamıştı.
CAMDAN KAÇTI
Bu kez de cebinden biber gazı çıkarıp sıktı. Tabii ön tarafta bulunan tüm yolcular etkilendi. Ben deastım hastası olduğum için nefes almakta güçlük çektim. Bu kargaşa sırasında şoför aracın camından atlayıp kaçtı. Uzun bir süre metrobüsün içinde beklemek zorunda kaldık. Sonra başka bir şoför gelip yola devam etti. Söğütlüçeşme Durağı'na vardığımızda ise bir de ne görelim. Bizim kaçan şoför, arkadan gelen metrobüsü kullanmıyor mu? Meğer iki şoför araçları değiştirmiş. Metrobüsten inen tüm yolcular, hemen hareket amirliğine gidip yetkililere durumu bildirdi ama şoför kendisini gördüğümüzü fark eder etmez yine kaçtı. Evet... Tüm bu olup bitenleri yetkililere aktardık.
SES ÇIKMADI
Ama bir sonuç alamadık. Ben, biber gazından öyle etkilenmiştim ki kendimi hastaneye attım. Eve geldikten sonra tekrar İETT'yi aradım, bana geri döneceklerini söylediler fakat günlerdir kimseden ses çıkmadı. Bir kendini bilmez şoför yolcuya tekme attı, herkesin üzerine biber gazı sıktı ve bütün bu yaptıkları yanına kaldı. Öfkesini kontrol edemeyen bu şoförlere caydırıcı bir ceza verilmezse biz böyle olaylarla daha çok karşılaşırız..."
evet ertesi günü bu şöför görevden alındığıyla ilgili haberlerini okumuştum
ben topbasin yerinde olsam o metrobusu kaldırırm ne haliniz varsa görün derim bak bin kişi sövüyo topbasa kaldırdı die aynı yapıldıgı zaman nie yaptı die sövenler gibi
Çok büyük kaza olmuş ölü varmış :( Evdeyim sesi geliyor ambülansların hacışerif durağı bizim eve en yakın durak :(
SekoLive
07-12-2011, 23:36
beyler metrobus sizce ciddi anlamda güvenlimi? ben mi yanlıs görüyorum?
haklısınz ulasm olarak genclere süper. ama yaşlı ve engellilere eziyet. trafik varken süper. ve pahalı. eğer okmeydanından mecdiyeköye gidicekseniz ciddi pahalı ama avcılardan karşıya geçicekseniz cok ucuz bu yüzden adaletsiz. hangimiz 3 durak için biniyoruz metrobuse?
onun yerine daha düzgün bişi yapılabilirdi benzin lastik ve bakım giderleri ortada yokus cıkamayan araçları araştırmadan almslar herzmaanki gibi herşeyimiz eksik araştırma eksik düşünmeyle yapılıyor.
kimse siyasete v.s. çekip yorumlamasın rica ediyorum.
tuner faruk
07-12-2011, 23:36
Mavi Özel halk otobüsünün hatası olduğundan %100 eminim geçen sene bu saatlerde sürekli Avcılar tarafına gidiyordum ve en sol şeritten 120-130 la içinde yolcusyla bana selektör yapan çok Özel Halk Otobüsüyle karşılaştım Avcılar rampasından aşağı milletin canını hiçe sayarak gidenlermi,yol vermedi diye başkalarını sıkıştıranlarmı...
Bu olayın bigün yaşanacağı belliydi her gördüğümde İnşallah bişey olmaz diye dua ediyodum nitekim kaçınılmaz son olmuş..
tuner faruk
07-12-2011, 23:40
beyler metrobus sizce ciddi anlamda güvenlimi? ben mi yanlıs görüyorum?
haklısınz ulasm olarak genclere süper. ama yaşlı ve engellilere eziyet. trafik varken süper. ve pahalı. eğer okmeydanından mecdiyeköye gidicekseniz ciddi pahalı ama avcılardan karşıya geçicekseniz cok ucuz bu yüzden adaletsiz. hangimiz 3 durak için biniyoruz metrobuse?
onun yerine daha düzgün bişi yapılabilirdi benzin lastik ve bakım giderleri ortada yokus cıkamayan araçları araştırmadan almslar herzmaanki gibi herşeyimiz eksik araştırma eksik düşünmeyle yapılıyor.
kimse siyasete v.s. çekip yorumlamasın rica ediyorum.
Aracı olmayanlar için sabahları yada akşam iş çıkışları için başka ne gibi bi projen var Serkan abi?
Tamam E-5 i daralttı tamam ilk getirilen araçlar hatalıydı peki Minibüs hatları ve eski otobüsler eski E5 de olsaydı sence bu durumdan çokmu iyi olucaktı?
SekoLive
07-12-2011, 23:41
Aracı olmayanlar için sabahları yada akşam iş çıkışları için başka ne gibi bi projen var Serkan abi?
Tamam E-5 i daralttı tamam ilk getirilen araçlar hatalıydı peki Minibüs hatları ve eski otobüsler eski E5 de olsaydı sence bu durumdan çokmu iyi olucaktı?
faruk haklısın. kusura bakma.
GokhanRS
07-12-2011, 23:43
ben topbasin yerinde olsam o metrobusu kaldırırm ne haliniz varsa görün derim bak bin kişi sövüyo topbasa kaldırdı die aynı yapıldıgı zaman nie yaptı die sövenler gibi
ömer kimse niye bu imkan sağlandı diye kızmıyor. şimdi asıl mevzu elin gavurunun havadan giden tramwayı mâl ettiği rakamlarla metrobüsün bize mâl edildiği rakamlar ortaya konsa anlaşılacak.
istanbul hep böyle oldu çoğu zaman. zamanında bi tramway ve metro yu doru düzgün yaptı gibi görüyordum erdoğan için ama o tarihte gavurun yaptıkları mantıksız geliyordu yok yerin altından götür yok havadan götür ne uraşıyorsunki tayyibe bak hemen hızlıca yaptı diyordum.
şimdi görüyorumki tramway bile aksaray tarafının trafik felcinde etkiliymiş meğerse.
yani geleceği düşün ona göre proje yap çaldırma adam gibi teftiş edicek ekip kur. halkın denetleyebileceği sistem oluştur ne bileyim o kadarda zor olmasa gerek istense.
yani 4er şerit bile yetmeyen avcılar rampasına sen 3 şerite düşür üstüne birde emniyet şeridinide yok et. ondan sonra kaza olunca ambulansından itfaiyesine feleğini şaşırsın. bi proje yapıyorsan insan hayatı öncelikli olmak zorunda. bu paralar onların değil senin benim cebimden çıkıyor.
yani bilmiyorumda ilerde nasılsa bunları yıkıp profesyonellerini yapıcaklar o zaman anlayan anlayacak ne paralarımızı çöp etmişler.
aynen soruyorum. 3durak için heryerde halen otobüsler ve minibüsler e5te değilde içerlerde mevcut_? Neden pahallı peki_? çünkü en kısa en hızlı yol. 1 bilet fazla vermeye, o kadar sıkışıklığı rağmen bile kusursuz olmadığını,otobüslerin ve yolun hatalı olduğunu bile bile yinede metrobüs nimet.
Ben hergün Bostancı-Hadımköy yapıyorum, cinnet geçirmem an meselesi :) :) :)
mert_leon
07-12-2011, 23:47
metrobüs çok güzel bir proje eyvallah baya kolaylık sağladı ama biraz düşünün kendimizi gelişmekte olan ülke olarak görüyoruz fakat americada veya avrupada metro tünelleri 100 yıl önce hallolmuş biz hala metrobüs şahane dioruz. çeşke bi 5 sene daha uzun sürseydide yerin altından raylı bir sistem yapılsaydı. ne çabuk unuttunz bu metrobüs ilk olduğunda mızrak gibi bariyerlere saplanan araçları kaç kişi öldü bu plansız abuk subuk şey yüzünden.
oguzhan999
07-12-2011, 23:47
Allah yaralıların yar ve yardımcısı olsun , son derece üzücü bi durum :(
ömer kimse niye bu imkan sağlandı diye kızmıyor. şimdi asıl mevzu elin gavurunun havadan giden tramwayı mâl ettiği rakamlarla metrobüsün bize mâl edildiği rakamlar ortaya konsa anlaşılacak.
istanbul hep böyle oldu çoğu zaman. zamanında bi tramway ve metro yu doru düzgün yaptı gibi görüyordum erdoğan için ama o tarihte gavurun yaptıkları mantıksız geliyordu yok yerin altından götür yok havadan götür ne uraşıyorsunki tayyibe bak hemen hızlıca yaptı diyordum.
şimdi görüyorumki tramway bile aksaray tarafının trafik felcinde etkiliymiş meğerse.
yani geleceği düşün ona göre proje yap çaldırma adam gibi teftiş edicek ekip kur. halkın denetleyebileceği sistem oluştur ne bileyim o kadarda zor olmasa gerek istense.
yani 4er şerit bile yetmeyen avcılar rampasına sen 3 şerite düşür üstüne birde emniyet şeridinide yok et. ondan sonra kaza olunca ambulansından itfaiyesine feleğini şaşırsın. bi proje yapıyorsan insan hayatı öncelikli olmak zorunda. bu paralar onların değil senin benim cebimden çıkıyor.
yani bilmiyorumda ilerde nasılsa bunları yıkıp profesyonellerini yapıcaklar o zaman anlayan anlayacak ne paralarımızı çöp etmişler.
Uzun uzun yazacaktim okurken son mesajda yazacaklarimi yazan birini yakaladim.
Benimde fikirlerim yukardaki gibidir . İstanbul gibi metropolde geçici çözümlerle rant dağıtmanın bu şehre yapılan en büyük kötülük olduğunu düşünüyorum .
erdem325
07-12-2011, 23:52
allah rahmet eylesin..
uzucu bir kaza olmus..
istanbulda yasamadigim icin cidden sukrediyorum..
Fırtına_siR
08-12-2011, 02:35
Allah Tüm Zorluk Çekenlere Yardım Etsin Yaralılara Acil şifa Versin Şöförede Allah Rahmet Eylesin İnşallah....
redbaron
08-12-2011, 03:17
yenibosna - hadımkoy yada vs... hatlarını kullananların cogu keko ve hepsi terorist gibi arac kullanıyorlar.Bu halk otobusu terorune birisinin dur demesi lazım. Metrobus gibi guzel ama plansız yapılan talihsiz bir projeyide ayrı tartısmak lazım...
ALPER-VNS
08-12-2011, 03:47
mertobüsü alırken sağdan direksyonlu alsalardı:icon_wack trafiğin tersine git demek kadar saçma bi çözüm var mı ya.. trafik yönünde gitse bu alet o şöför ölmezdi..
m. ali öz
08-12-2011, 04:00
türkiyede var olan gerçek işte, can kaybı yaşanmadan akıl edemiyoruz birşeyleri. o trafiğin içinde nasıl ters yöne giden bi ulaşım taşıtı koyarlar.
ayrıca metrobüs şoförünün kaçacak yeri de yok.
kaza yaklaşık 1-2 km önümüzde oldu nasıl olduğunu görmedim araçları gördükten sonra daha fazla ölü vardır diye düşünüyodum Allah korumuş ölen metrobüş şöförünede allah rahmet eylesin
fakat bu otobüs şöförlerine bi çözüm getirilmeli inanılmaz hızlı gidiyorlar onca insanın hayatını tehlikeye atarak bazen sağ şeritten 70-80 giderken bile sellektör yapıyolar inadına frene basıyorumki yavaşlasın diye
crazydog
08-12-2011, 09:53
tamam işte ne fark ederki ha metrobüs e5 e çıkmış ha e5 teki araç metrobüs yoluna girmiş bugüne kadar birsürü kaza oldu metrobüs yoluna giren araçlar vs e5 e çıkan metrobüste dahil buna.
Yoo yeri gelince bende kullanıyorum kullanmıyo değilim o hat üzerindeki insanlar için gayet iyi oldu o konuda bi sıkıntı yok proje olarak yanlış diyorum raylı sistem yapabilirdi daha sağlıklı olurdu bence.
ne açıdan boş konuştum? Evet ben söylediğime inanıyorum bence metrobüs hatalı proje.:icon_tup:
Shadow_Dancer
08-12-2011, 10:01
Fifa olmuş 2012, hala lastik tekerlekli taşımadan medet umuyoruz.. Begenmedigimiz Tayland'ta dahi adamlar sky train yapıyorlar.. Amaç halka hizmetse, sorun çözmekse bunun bir çok farklı yöntemi var.. Kaliteli ulaşım seçenegi olmadıktan sonra elbette insanlar otomobil kullanmaya devam edecektir..
Ben kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Halkalıda yaşıyorum.. 2006 senesinde buraya geldigimde 20k civarında konut oldugundan bahsediliyordu.. Şimdi en az 100k konut var.. AMa hala toplu taşıma yok.. Ve sadece tek girişi ve tek çıkışı var..
Bu ve buna benzer kazalar daha çok olur, kullananlarda insan faktörü olduktan sonra..
Hayatinda metrobuse binmedigin cok belli. Ayda 3 4 kere kullanirim ama ona ragmen metrobusun ne kadar buyuk nimet oldugunu anlayabiliyorum.Ki hergun binenler yogunluk ve kalabalik icindeyken bile eskisine gore en az yarim saat 45 dakika erken evlerinde oluyorlar.
Minibus metrobusun yoluna girdiyse bunun metrobus projesiyle ilgisi nedir ? Herhangi bir yolda herhangi bir minibus herhangi bir otobuse kafadan zaten girebilir ki giriyorda.Hergun otobandayim emin ol her hafta 1 tir karsi seride geciyor facia kazalar oluyor kimse otoban projesi falan diye sacmalamiyor.
Bu cahil mantiga gore ucak kazalarida cok gundemdedir evet oldumu herkes konusur ama olum oraninin tasidigi yolcu oranina gorede en dusuk oldugu ve en risksiz,guvenli tasima araci ucaktir ! Bunu boyle bilesin.
SULTANOGLU
08-12-2011, 10:16
yaralananlara geçmiş olsun ölen şöförede allah rahmet eylesin.
arada yazılan bir tane şöförün biber gazı sıktığı olay aşırı derecede sinirimi bozdu. o şöförün varya ağzını yüzünü dağıtacaksın.
crazydog
08-12-2011, 10:16
Hayatinda metrobuse binmedigin cok belli. Ayda 3 4 kere kullanirim ama ona ragmen metrobusun ne kadar buyuk nimet oldugunu anlayabiliyorum.Ki hergun binenler yogunluk ve kalabalik icindeyken bile eskisine gore en az yarim saat 45 dakika erken evlerinde oluyorlar.
Minibus metrobusun yoluna girdiyse bunun metrobus projesiyle ilgisi nedir ? Herhangi bir yolda herhangi bir minibus herhangi bir otobuse kafadan zaten girebilir ki giriyorda.Hergun otobandayim emin ol her hafta 1 tir karsi seride geciyor facia kazalar oluyor kimse otoban projesi falan diye sacmalamiyor.
Bu cahil mantiga gore ucak kazalarida cok gundemdedir evet oldumu herkes konusur ama olum oraninin tasidigi yolcu oranina gorede en dusuk oldugu ve en risksiz,guvenli tasima araci ucaktir ! Bunu boyle bilesin.
2 msj üste bakarsan benmde kullandığımı görüceksin metrobüsü kullanmıyorum diye birşey yazmadım hiç biryere!:heyoo:
Ayrıca tabiki oluyor karşı şeride geçmeli kazalar ama şehir içinde sen tersten ilerleyen bi sistem yaparsan bu kazalar her daim olucaktır hepimiz otomobil kullanıyoruz yarın bi gün bizlerde ufak bi hata yapıp metrobüs yoluna uçabiliriz o yola otobüs yerine raylı sistem yapsa ve yolu halat bariyerler degilde beton bloklarla ayırsa en azından beton bloga carpıp araclar carptıgı yerde kalabilir en azından karşı tarafa geçip daha fazla insanın canına kastetmez. bilmem anlatabildimmi aklımdan geçeni ;)
metorbüs için genişletilen yolu vatan caddesi gibi çok şeritli kullanıma açsalardı metrobüsü de üstüne yada altına yapsalardı şimdi ancak bitmiş olacaktı belki ama,, avrupayı asyaya sağlam bağlamış olacaktı 3 şerit emniyet şeritsiz ekspres yollar ana hatlarda kullanılmaz ana hatta bağlanır sadece, böylesine önemli bi yolu bu hale getirmek büyük düşüncesizlik bence.
SekoLive
08-12-2011, 10:19
metorbüs için genişletilen yolu vatan caddesi gibi çok şeritli kullanıma açsalardı metrobüsü de üstüne yada altına yapsalardı şimdi ancak bitmiş olacaktı belki ama,, avrupayı asyaya sağlam bağlamış olacaktı 3 şerit emniyet şeritsiz ekspres yollar ana hatlarda kullanılmaz ana hatta bağlanır sadece, böylesine önemli bi yolu bu hale getirmek büyük düşüncesizlik bence.
umit yapma gözünü seviyim neden böyle düşünüyorsn senin gibi birisine yakstıramadım düşüncesizlik nasıl dersn ;)
böyle düşünmüyorm ama birisi yazıcakdı yorlmasınlar dedim.
bence metrobüs yerinde raylı sistem daha güzel olabilirdi. raylı sistemle e5 daha az daralıcak ve metrobüs araçlarının ihtiyaçları(mazot-lastik-yedek parça) için yurtdışına bağımlı kalmazdık. ilk baştaki maliyet yüksek olurdu belki ama zamanla kendini amorti eder diye düşünüyorum
Shadow_Dancer
08-12-2011, 10:22
Yunusum bu konuda biraz dar çerçeveden bakıyorsun, tekerlekli taşımacılık çok çok demode.. Evine 45 dakika erken varıyorsun belki ama, otobüsün dogaya verdigi zarar, var olan yolu daraltması.. İsraf olan yakıtı düşünürsen pek mantıklı gibi görünmüyor.. Eger ki metrobüs yerine daha modern bir ulaşım (bkz. metro) kullanılsaydı o zaman çok daha verimli bir iş yapılmış olurdu.. Ha dersen ki abi mevcut şartlarda istanbulu kazmak imkansız, o zaman ben de yerin üstüne çık derim.. Vergimi ödüyorum hem de ayda yaklaşık 1500 lira kadar, devletime hizmet ediyorum, onun da benim hayatımı kolaylaştırması en büyük hakkım :)
metrobüs çok güsel oldu diyen arkadaşlar, E5te yağmurda araç sürerken yolun ne kadar tehlikeli olduğunu görebiliolar mı acaba, veya e5te araç sürerken motoru bozulan emniyet şeridine çekmek zorunda kaldı mı hiç? insanların sölediklerinin sebebini sorun ondan sonra karar verin neden böle bişi sölediğine? zik zak çizen çevre yolu mu olur? o hızlarda mümkün mü o yolda sağlıklı araç sürmek, neden şimdi 70kmye indirdiler hız sınırını, yol standartların dışına çıktı çünkü, eski hız sınırı ile tehlikeli oldu. ama bizim memleketimizde bu işi proje aşamasında göremiyolar, yaptıktan sonra "aaaa burası bi garip oldu ne yapalım hızını düşürelim yolun" diyolar! deneme yanılma yöntemi, en ilkel yöntem işte...
yaralılara geçmiş olsun, ölen şoförede Allah rahmet eylesin...
metrobus dünyanın hangi gelişmiş ülkelerinde ulaşım aracı olarak kullanılıyor allah aşkına?
hayatımda bildiğim duyduğum en saçma sapan ulaşım aracı. emniyet şeritleri iptal, şeritler dar, allah korusun trafiğin ters istikametine doğru gidiyorlar.
yaparsın metro çalışmaları güzel güzel, yerin altını köstebek gibi kazarsın, yerin altından bu ulaşımı sağlarsın...
ne şeritler daralır, ne emniyet şeritleri iptal olur, evimden çıkıp avcılara açık trafikte gitmem 30 dk suruyorken benim, gidecem metrbose binecem de, oradan o yola çıkacak da bayırları 50-60 la tırmanacak da, 1 saatte avcılara varacam...
hiç hazetmediğim ulaşım aracı valla benim...
seven sever, binen biner de, günümüzde kaç ülkede tercih ediliyor, cidden merak ediyorum:)
SekoLive
08-12-2011, 10:27
mody yazmsda hiç sol şeride denk geldnz mi yağmr yağdınızda karsınızdan vapur gibi su atarak gelen bi otobus oluyor... illa başınıza gleincemi düşünüceksnz lan keşke tersden bir otobus gitmeseydi diye.
engelli yakınınız yokmu? adamlar kullanamıyor metrobusu
yaşlı kimseniz yok mu onlarda binemiyor herkesin evinde aracı yok insanlar gidemiyor bi yerlere
okmeydanından bakırköye tek otobus vardı ortalama 40 dk da gidiyordum en kötü zamanda şuan arabayla gidiyorm ama metrobus kullandugm zamanlarda evden 15dk tempolu yürüyüp metrobuse biniyorsn incirlide inip birdaha otobuse biniyorsn ve aktarma yok metrobus zaten 1.5 bilet gibi ve birde otobuse veriyornz 2.5 bilet. siz hesap edin maliyeti.
bunlar gibi nice örnek var
ama zazy gibi bostancıda oturup hadımköye gidiceksenz bulunmaz nimet.
ve yapımı aşamasında bilincsizlikden iki abimiz vefat etti hiç sucsuzken ayna kırmamış adamdı aracı süren yok yere dozer yolun ortasına cıkıyor yolu kesmeden..
Metrobüs yolu çalışmasında facia-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/112944-metrobus-yolu-calismasinda-facia)
sizlerinde varıdr illa yakınları böyle başna iş gelmiş
Blackbird
08-12-2011, 10:27
1947 de istanbulda Troleybus kullanılıyormuş 65 sene sonra adını metrobus koymuşlar çok matah bir şey gibi millete anlatıyorlar.
Metrobus şuanda tabiki iş görüyor ama "Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler".
Ölen şöföre rahmet yakınlarına sabır diliyorum.
Shadow_Dancer
08-12-2011, 10:28
metrobus dünyanın hangi gelişmiş ülkelerinde ulaşım aracı olarak kullanılıyor allah aşkına?
seven sever, binen biner de, günümüzde kaç ülkede tercih ediliyor, cidden merak ediyorum:)
Ben işim geregi sürekli yurtdışındayım, dünyada başka bi yerde görmedim abi.. hindistan,pakistan, tayland gibi yerlerde bile görmedim..
crazydog
08-12-2011, 10:30
mody yazmsda hiç sol şeride denk geldnz mi yağmr yağdınızda karsınızdan vapur gibi su atarak gelen bi otobus oluyor.
Geldi kardeşim ahahaha sigara içiodum camı aralamış baştan aşağı sırılsıklam olmuştum muahahahaha :D
umit yapma gözünü seviyim neden böyle düşünüyorsn senin gibi birisine yakstıramadım düşüncesizlik nasıl dersn ;)
böyle düşünmüyorm ama birisi yazıcakdı yorlmasınlar dedim.
neden mi düşünüyorum şöle söliym o bahsettiğimiz 3 şeritten günde 750 ila 800 bin araç geçiyor bu rakamlarda yolda kaza ve arıza yapma olasılığı çok yüksek emniyet şeridine bu nüfusta büyük ihtiyaç var 3 tane ambulansın gidemediği bi yol neye yarar ki
metrobüse karşı değilim olması gerekiyordu sadece yanlış yerde olduğunu düşünüyorum
SULTANOGLU
08-12-2011, 10:35
daha dün anadolu yakasında arabamla yolda kaldım ki kaldığım yerde 1. köprüden 2 ye geçerken ve ataşehire giderken kullanılan yol. emliyet şeridi olmasa resmen mıçmıştım.
mertobüsü alırken sağdan direksyonlu alsalardı:icon_wack trafiğin tersine git demek kadar saçma bi çözüm var mı ya.. trafik yönünde gitse bu alet o şöför ölmezdi..
trafik yönünün tersine hareket etmesinden ötürü bu güne kadar kaçtane ölümlü kaza meydana geldi metrobüs yüzünden, ilk alınan metrobüslerin kapısı ve direksyonları şimdiki düzene göreydi ama o metrobüsler kullanılmayınca normal otobüslerden metrobüs yapıldı. ters yönde hareket edince e-5 teki bariyere müdahale gelen en ufak kazada kafa kafaya çarpışıyor araçlar
içine binene güzel icat yanından geçene kötü oluyo biraz ilkel olduğu kesin kısallatığı kesin zamanı ama m.büse ulaşması sıkıntı .şuan beylikdüzüne kadar uzaması saolsun inşaatı avcılardan beykente kadar trafiğin bitarafına koydu tüm yaz + ramazanda yatmayı bildiler 5 dk gittigim yolu e5i 25 dk dk da geçemiyosun e5 e girip o trafige girmicem diye beylikdüzü avcıların bütün ara yollarını kesffetim saolsunlar büyük nimet oldu
çok geçmiş olsun inşallah Ankara'ya böyle saçma şeyler yapmazlar..