Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merak Ettiklerim ve Önerileriniz

Firat.M3
08-12-2011, 02:09
Selam arkadaşlar,

Aracım estoril mavi. Geçtiğimiz günlerde aracıma pasta cila çektirttim. Fakat pek hoşnut kalmadım çıkan sonuçtan. Ayrıca boya koruma uygulatacağım araca. Boya koruma uygulaması yaptıracağım yere kendi aldığım ürünü uygulatmayı planlıyorum. Boya koruma için hangi ürünü kullanmalıyım? Ayrıca aracımın derisi beyaz. Haliyle lekesi de eksik olmuyor. Deriyi hem çatlamalara karşı koruyabilmek hem de temizleyebilmek için ürün veya ürünlere ihtiyacım var. Diğer bir mevzu ise, aracımı yıkamacıda yıkatıyorum ve yeni nesil köpük makinası ile köpükleyerek yıkıyorlar. Boyaya uzun vadede zararı olduğunu duymuştum. Şimdilik buna yapabileceğim birşey yok ne yazıkki. Fakat yıkama sonrasında koruma ve parlatma için ne uygulayabilirim?

Bu işlerde son derece acemiyim. Yardımlarınızı beklemekteyim :)

imprezaWRC
08-12-2011, 09:06
Sen yarayı göstermeden pansuman istiyorsun, önce ışık altında aracının problemlerini gösteren bir fotoğraf çekip burada paylaşırsan hangi markadan ziyade hangi ürünü kullanman gerektiğine üç aşağı beş yukarı yardımcı oluruz.

Ama en başta şunu bilmen lazım, Bmw boyası sert ötesidir.

Gelelim şampuana, kullanılan ürün bilinen markalardan uzak merdiven altı ve pH dengeli olmayan ürün ise, önce sürdüğün cilayı söker atar sonrada sürekli yıkattığında yavaş yavaş boyaya zarar vermeye başlar. Uzak durmakta fayda var.

Deri için ise dilersen elimde pH dengeli deri temizleyici ve E vitaminli deri besleyici krem var. Ürünler bunlar.
Leather Cleaner Plus Conditioner Combo Deal 2 Step Solution For Restoring Old Leather (Leather Cleaner 16 Oz. & Pure Leather Conditioner 16 Oz.) (http://www.chemicalguys.com/Leather_Cleaner_And_Conditioner_Combo_Deal_p/spi_109_16.htm)

Firat.M3
08-12-2011, 13:10
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Aracımın üzerinde çizik vb şeyler olmadığı için fotoğraf gereği duymamıştım. Sadece boya koruma ve canlılık istiyorum. Aynı zamanlarda yapılan pastanın süresini uzatmak. Deri ile ilgili ürünü araştırıp dönüş yapacağım.

imprezaWRC
08-12-2011, 13:17
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Aracımın üzerinde çizik vb şeyler olmadığı için fotoğraf gereği duymamıştım. Sadece boya koruma ve canlılık istiyorum. Aynı zamanlarda yapılan pastanın süresini uzatmak. Deri ile ilgili ürünü araştırıp dönüş yapacağım.

Cila için kesenize uygun ve bilindik markalardan herhangi birini tercih ederseniz rahat edersiniz.

F4R
17-06-2013, 19:26
Sen yarayı göstermeden pansuman istiyorsun, önce ışık altında aracının problemlerini gösteren bir fotoğraf çekip burada paylaşırsan hangi markadan ziyade hangi ürünü kullanman gerektiğine üç aşağı beş yukarı yardımcı oluruz.

Ama en başta şunu bilmen lazım, Bmw boyası sert ötesidir.

Gelelim şampuana, kullanılan ürün bilinen markalardan uzak merdiven altı ve pH dengeli olmayan ürün ise, önce sürdüğün cilayı söker atar sonrada sürekli yıkattığında yavaş yavaş boyaya zarar vermeye başlar. Uzak durmakta fayda var.

Deri için ise dilersen elimde pH dengeli deri temizleyici ve E vitaminli deri besleyici krem var. Ürünler bunlar.
Leather Cleaner Plus Conditioner Combo Deal 2 Step Solution For Restoring Old Leather (Leather Cleaner 16 Oz. & Pure Leather Conditioner 16 Oz.) (http://www.chemicalguys.com/Leather_Cleaner_And_Conditioner_Combo_Deal_p/spi_109_16.htm)

biraz hortlatmak gibi olacak ama Cg nin bu deri bakım ürünü hakkında bilgisi olan var mıdır? sadece conditioner özelliği olan bir ürün arıyorum. deriyi yumuşatması ve çatlamalara karşı koruması için. içinde cleaner içeren bir madde yok değil mi?

kullanıp bilgi verebilecek var mıdır CG Pure Leather Conditioner hakkında?