Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şiddetle İlgili Neler Düşünüyorsunuz

Emre İlbi
08-12-2011, 15:10
Şiddet dediğimiz olğu sadece Erkeğin bayana uyguladığı bir şey değil,
Şiddet ne yazık ki hayatımızın bir çok yerinde var,
geçenlerde haberlerde gördüm;
Bir kadın kocasını önce öldürmüş, sonra doğramış ve gömmüş,

son günlerde Kadına yönelik şiddetle ilgili ciddi kampanyalar başladı,
ancak şiddet olgusu sadece Kadınlara yönelik değil,

Erkeğin erkeğe uyguladığı şiddet, Kadının kadına uyguladığı şiddet,
Annenin çocuklarına uyguladığı şiddet, babanın çocuklarına uyguladığı şiddet,
öğretmenin öğrenciye uyguladığı şiddet,
Kısacası İnsanın insana uyguladığı şiddet diye bütün bunları genelleye biliriz,

Şiddet bununlada sınırlı değil,
Hayvanlara yönelik şiddet, böceklere, bitkilere, kısacası Doğaya yönelik şiddet,

Şiddet hayatımızın heryerinde malesef ki varolan bir olgu,

23 yaşını doldurmuş biri olarak konuşuyorum,
eskiden sanki daha azdı, günümüzde şiddet eyilimi çok fazla gibi geliyor bana,

Sizlerin Şiddet konusuyla ilgili düşünceleri nelerdir?

Not: Burada tartışmamız tabikide şiddeti engellemeyecek, lakin böyle bir konuda fikir alış-verişinin faydalı olacağını düşünüyorum

senna
08-12-2011, 15:11
kadına olan şiddet farklı birşey olmaması gerekiyor ama insanlar sanırım soğukkanlılığını koruyamyor

bazı durumlar için ise dayak cennetten çıkmadır sözü çok geçerli, konuşarak yada bazı şeyleri farklı şekilde düzeltmeye çalışarak bir yere varılamayabiliyor

Emre İlbi
08-12-2011, 15:28
kadına olan şiddet farklı birşey olmaması gerekiyor ama insanlar sanırım soğukkanlılığını koruyamyor

bazı durumlar için ise dayak cennetten çıkmadır sözü çok geçerli, konuşarak yada bazı şeyleri farklı şekilde düzeltmeye çalışarak bir yere varılamayabiliyor

abi istisnalar hariç, ufak tefek şeyler olabilir, bir annenin laf anlamayan çocuğuna ufak bir Tokat atması gibi,

böyle bir deyim var
"laf ile uslanmayana etmeli tekdir, tekdir ile de uslanmayanın hakkı kötektir"

Doğadan örnek vereyim abi,

mesela bazıları var adam kayısı ağacından kayısıyı tek tek almıyor,
Dallarını kopararak alıyor, bu adam şiddet uyguluyor ağaca,

bu ve bunun gibi örnekler çoğaltılabilir, İnsan insana, insanların hayvana uyguladığı şiddet gibi gibi..

Thracian
08-12-2011, 15:30

Kadına şiddet deniyor ama burda şu yatıyor. Erkeğin silahı tokat yumruk, kadının çene, sinsilik.

Erkek olarak toplumsal yada evrensel şiddet, savaş, çatışma, kavga yüksek çoğunlukla erkekte, böyle bir dünya böyle bir algı var sonuçta.Erkeği zıvanadan çıkaratan kadının çenesidir. kadın kısmıda biraz çenesini tuttsun arkadaş,

Bence 'erkeğe dırdıra hayır' kampanyası başlatmalıyız

Babam yıllar önce 'kadına gücü yeten erkek, erkek değildir' demişti. Benimde düşüncem kadına uygulanan şiddet kabul edilemez,:icon_tup: fakat arada gerekli olabilir

merve
08-12-2011, 15:32
ben paso haberlerde, sürekli dayak yediği için eşinden ayrılıp ailesinin yanına sığınmış kadınların, sonradan eşleri tarafından öldürüldüğünü, ve o pislik heriflerin pişman değilim beyanlarını izliyorum. nasılsa hapishanede yan gelip yatacaklar.

şunu söyleyebilirim, hayatta en önemli şey insan hayatıysa kimsenin buna müdahale etmeye hakkı yoktur. illaki öldürmek değil kimse kimseye tokat dahi atamaz bana göre.. kimin ne haddine.. insanları anlamıyorum, ben çok sinirli biriyimdir ama hayatta aklıma gelecek en son şeydir birine şiddet uygulayarak zarar vermek.

insanların içindeki bu hırsı bu şekilde dışarı yansıtmalarına asla anlam veremedim veremicemde.

senna
08-12-2011, 15:32
şimdi tabiiki farklı şeyler söz konusu olabilir ama sözle yapılan birşeyin karşılığı şiddet olmaması lazım

bırak kadını erkeği şu an normal insan ilişkilerine baktığında bile sinsilik fesatlık vs genel bir kural olmuş zaten:)

RSBurak
08-12-2011, 15:33
güçsüz durumdayken ezilenin güçlü durumda iken güçsüzü ezmesi.Kadına şiddet uygulayan topların hepsi illa bir yerde ezilmiştir onun acısını çıkarırlar.Maça sıkıyorsa git kahvede gider yap bakayım birine

RSBurak
08-12-2011, 15:35
birde silah taşıyıp artislik yapanları anlamam adamsan belindekine güvenmezsin silahı olup olmadık yerde gösteren adam değil anca madam olur

KSE71
08-12-2011, 15:38
Bence şiddet en son çözüm olmalı, hatta çok istisna bir durum olmadığı sürece şiddete başvurulmamalı. insanlar bir birlerine karşı soğuk kanlılıklarını her zaman korumalıdır. sonuçta o kavga ettiğimiz kişiyle bir gün bir yerde yüz yüze gelme ihtimalimiz de var.mesela kavga eden bir öğretmenle bir öğrencisi, kavga ettiğimiz bir komşumuz olabilir. her şeyi konuşarak halletmeye çalışmalıyız diye düşünüyorum.
( istisnalar hariç tabiki). ben lise de okuyorum, bizim okulda bile saçma sapan sebeplerden kavga çıkabiliyor, insanlar bir birlerini boş yere kırabiliyor. ve kavga ederken, bir insanın şiddetle, veya kötü sözle kalbini kırdığımızda ondan ertesi gün özür dileyememe ihtimalini de düşünüp ona göre hareket etmeliyiz bence.

merve
08-12-2011, 15:43
istisnalar hariç lafıdır almış gidiyo, merak ediyorum bu durumun nasıl bir istisnası oalbilir ya az kendinize gelin. insan hayatı en değerli şeydir allah katında da sosyal yaşamda da, kimsenin başkasının hayatına bu şekilde müdahale etmeye hakkı olamaz.

YsfTzcn
08-12-2011, 15:49
Şiddet Hiç Birşeyin Çözümü Değil Tek Gerçek Bu, İnsanlar Konuşarak Çözmelidir Bütün Sorunları Yaradılışın Verdiği Özellikte Bunu Gerektirir ...

nokian
08-12-2011, 15:50
etcil yaratık et yer otcul yaratık ot yer

hem et yiyebilen hem ot yiyebilen olmadı eti yiyeni de , otu yiyeni de yiyebilen varlığa insan denir :)

şiddet buradan başlıyor zaten .yani diyor ki bu dünya benim için yaratıldı ... tüketirim sadece tüketirim.

nokian
08-12-2011, 15:51
YsfTzcn avatarındaki mahlukat ne o nu bilemiyorum ama :))

SekoLive
08-12-2011, 15:52
şiddet aldı başını gidiyor erkekde var kadında şiddet gören insanların artık sabrı kalmamıs birbirini idare edemez duruma gelmiş.
yanlız aldatma v.s. durumundada kimse kusura bakmasın lafla insanlar ayp etmssin diyip geçmesini beklemeyin illaki bi şiddet olur biz insanız robot değiliz.
geçen gelen bi karikatür komik acıdan baksan komik ciddi baksan trajik :)
http://i.imgur.com/H7cxsl.jpg

KSE71
08-12-2011, 15:52
İstisna kendimizi gelecek saldırılardan ( hırsızlık gibi, gasp gibi şeylerden korumak ), polislerin suçlulara mecbur olarak kullanması gereken yöntemler olabilir mesela. kocası bir kadını döverken kadının o anda yapcak bir şeyi olmadığı için kendini koruması. bunları kastetmiştim.
tabiki kadın çok büyük bir suç işlediği için erkeğin ona şiddet uygulaması istisna olamaz.

Emre İlbi
08-12-2011, 15:53
istisnalar hariç lafıdır almış gidiyo, merak ediyorum bu durumun nasıl bir istisnası oalbilir ya az kendinize gelin. insan hayatı en değerli şeydir allah katında da sosyal yaşamda da, kimsenin başkasının hayatına bu şekilde müdahale etmeye hakkı olamaz.

haklısın, ama benim dediğim istisna anne çocuk, baba çocuk arasındaki istisna,
bizlerde gelcekte inşallah çoluk çocuk sahibi olacağız,

O zaman daha iyi anlarız, gerçekten bazı durumlarda Ufak bir tokat,
çocuğun gelecekte yapacağı büyük bir hatayı engeller,

Benim asıl tartışalım dediğim şiddet bu değil,

Şiddet her geçen gün artıyor, insanların biririne olan saygısı azalıyor,
Doğaya olan saygısı azalıyor,

ve canilerin sayısı, cinnet geçirenlerin sayısı artıyor

K.O.
08-12-2011, 15:55
kadını dövmek öldürmek yaralamak hayvanlık bence.fakat yukarda yazıldıgı gibi aldatma vs varsa ... ceske olmasa ama sabırda bi yere kadar çalişiyor.ayrica günümüzde erkekler kadar cok fena bayanlarda var... o yüzden kesin analiz etmek biraz zor gibi.

63owen63
08-12-2011, 15:56
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/psikoloji/images/dagcik.jpg

Toplumun dinamikleri insanın içinde var olan cinsellik , saldırganlık dürtüsünü tetikliyor. Süperego yu mümkün mertete geliştirip , bunları toplumun dinamikleri diye dayattırılan saçmalıkların önüne yerleştirdigimiz anda insanın direk olarak öz bilinç seviyesi toplumun dinamikleirini etkiler oluyor hatta onları şekillendirip oluşturuyor. Bu yüzdendir ki, eğitim yine bir çok şeyin şekilleyicisi oluyor, tabi bunların yanında çevresel , ahlaki değerleri de gözardı etmemeli. Yukarıda verdigim resimde freud abinin buzdağı benzetmesi.

Not : Olaya sadece kadınlar yönünden degil, genel olarak ''şiddet'' kavramını ele alıp eleştirmeliyiz, aslolan olgunun kendisidir, kime yapıldıgı degil.

yaşar
08-12-2011, 16:00
Dayak atan kişi şaresiz kalmıştır tek sığınacagı yer sıktıgı yumruktur, karşısındaki ister karısı olsun ister çocugu,ister annesi ister babası çaresiz ezik zeka özürlü insanlar anca eşini ve çocuklarını yada ailesini döver,konuşamayan dertden anlamayan suçunu ört bas etmek isterken yaptığı iştir dayak.

Dayak cennetden çıkma sözüne karşı,iyi birşey olsaydı zaten cennetden çıkmazdı :)

Dayak hiçbirşeyi çözmez siz birey olarak çocugunuzu dövüyorsanız yada dövmek için sbeplerini varsa,aynaya iyi bakmanız gerekiyor,o sizin eseriniz yaptıgınız çocukda hata varsa bu sizin hatanızdan başka birşey değildir.

YsfTzcn
08-12-2011, 16:01
YsfTzcn avatarındaki mahlukat ne o nu bilemiyorum ama :))

Cliosport.net'de Gördüm Beğendim Kullanıyorum, Çok Sevimli Bence :D

Emre İlbi
08-12-2011, 16:03

Toplumun dinamikleri insanın içinde var olan cinsellik , saldırganlık dürtüsünü tetikliyor. Süperego yu mümkün mertete geliştirip , bunları toplumun dinamikleri diye dayattırılan saçmalıkların önüne yerleştirdigimiz anda insanın direk olarak öz bilinç seviyesi toplumun dinamikleirini etkiler oluyor hatta onları şekillendirip oluşturuyor. Bu yüzdendir ki, eğitim yine bir çok şeyin şekilleyicisi oluyor, tabi bunların yanında çevresel , ahlaki değerleri de gözardı etmemeli. Yukarıda verdigim resimde freud abinin buzdağı benzetmesi.

Not : Olaya sadece kadınlar yönünden degil, genel olarak ''şiddet'' kavramını ele alıp eleştirmeliyiz, aslolan olgunun kendisidir, kime yapıldıgı degil.

:icon_tup:
güzel yorumun ve şema için teşekkürler,
Not için ayrıca teşekkürler :)

RSBurak
08-12-2011, 16:03
kadını dövmek öldürmek yaralamak hayvanlık bence.fakat yukarda yazıldıgı gibi aldatma vs varsa ... ceske olmasa ama sabırda bi yere kadar çalişiyor.ayrica günümüzde erkekler kadar cok fena bayanlarda var... o yüzden kesin analiz etmek biraz zor gibi.

hocam şimdi beni aldatırsa diye düşünüyorum afedersinz ama s.ktir olup gitsin zaten. aldatan birisi için hapise girip çürümeye onlarca yanlış yapmaya değermi.Zaten o aldattığı kişiyle birlikte hiç bir zaman mutlu olamaycak bunun keyfine varır bir cigara yakar giderim doğru olmayabilir ama bir kahpe yüzünden katil olmak çok saçma geliyor bana. belki yanındak i.neyi biraz dövebilrim :) Yinede Allah kimseye bu utancı yaşatmasın.

Bülent76
08-12-2011, 16:04
Ağaç yaşken eğilir, çocukken şiddet görmüş, anne babasını sürekli kavga ederken gören, sevgi eksikliği ile büyüyen bir çocuğun, büyüdüğü zaman şiddete eğilimsiz olması çok çok zor, neredeyse imkansız. Dikkat ederseniz artık bilgisayar oyunlarının bile çoğunun içeriği şiddet üzerine. Hayatımıza girmiş, hepimize, çocuklarımıza empoze edilmiş durumda.
Güçlünün güçsüze şiddet uygulaması kabul edilebilir birşey değildir. Yukarıda bir arkadaş da kadının dırdırından falan bahsetmiş, dırdır yapıyorsa sen de onu anlama yoluna gideceksin, sinirliysen o an ortamdan uzaklaşacaksın, sorunlarına hiç çözüm bulamadığın zaman gerekirse medeni insanlar gibi boşanacaksın. Kadın ile erkeğin fizik gücü aynı mı? Onun sana dırdır yapmasının karşılığı senin ona vurman, şiddet göstermen olamaz, olmamalı da.
Ben 2003 senesinde evlendim, 4 yıl evli kaldım, eski eşim bu zaman zarfında yaptığım hiçbirşeyden tatmin olmadı, sürekli yaptıklarımı eleştirme yoluna gitti, bir gün olsun ben işe giderken beni uğurlamadı, akşamüstü saat 4-5'ten önce yataktan çıkmadı, bunların sonucu olarak çok kavga ettik ama bir kere bile elimi kaldırmadım, el kaldırmayı dahi düşünmedim. Sonunda boşandık, benim açımdan inanılmaz bir rahatlama ve mutluluk kaynağı oldu bu. Boşanalı 4 seneyi geçmesine rağmen benden daha "salak" birini bulamadığı için de çok pişman ve hala aramaktadır. Neyse konuyu biraz saptırdım kusura bakmayın, kısaca şiddete hayır diyorum. Herkes birbirine karşı anlayışlı olsa, kendinden başka insanlara da saygı duymayı öğrense şiddet büyük oranda azalacaktır diye düşünüyorum.

merve
08-12-2011, 16:06
haklısın, ama benim dediğim istisna anne çocuk, baba çocuk arasındaki istisna,
bizlerde gelcekte inşallah çoluk çocuk sahibi olacağız,

O zaman daha iyi anlarız, gerçekten bazı durumlarda Ufak bir tokat,
çocuğun gelecekte yapacağı büyük bir hatayı engeller,

Benim asıl tartışalım dediğim şiddet bu değil,

Şiddet her geçen gün artıyor, insanların biririne olan saygısı azalıyor,
Doğaya olan saygısı azalıyor,

ve canilerin sayısı, cinnet geçirenlerin sayısı artıyor

o ayrı bişey şiddet deyince başka bişey çıkıyor bence. kadının çocuğunun poposuna vurması kızması vs ne bilim bunlar tabiki şiddetten sayılmayabilir. işkence boyutuna ulaşmadıysa. ya o bellidir zaten, o çok başka bişey..

insanlar tamam tahammülsüzde ben ne bilim ya yinede anlam veremiyorum. bende cidden çok sinirli biriyimdir, hem çok neşeli hareketliyimdir, sinirimde çok ağır olur ama hayatta aklıma birine şiddet uygulayarak zarar vermek gelmez. bu değişik bişey bence ya. çevremde hiç görmediğim için yadırgıyorum belkide. ne bilim ben bu yaşıma geldim çokta hata yapmışımdır hayatımda annemden babamdan bile en ufak bişey görmemişimdir, elin adamı yada kadınının ne haddine bana zarar vermek. bunu hiçbir yanım anlayamaz benim.

aldatma konusu ise başlı başına iğrenç bişey zaten ama şunuda düşünmek lazım, aldatılmaya sevk eden mutlaka bi durum vardır. yoksa mantıken ben birini aldatma ihtiyacı duyuyosam onu istemiyorumdur yada sevmiyorumdur, ayrılırım biter. dolayısıyla aldatmadan medenice yollarını ayırırsın. ama görüyorum haberlerde nekadar boşanmış kadın varsa bi müddet sonra kocası tarafından öldürülüyo. bunun sebebi nedir ayrılmışsın gitmişsin hala neyin peşindesin neyi hazmedemiyosun. yazık günah..

K.O.
08-12-2011, 16:07
hocam şimdi beni aldatırsa diye düşünüyorum afedersinz ama s.ktir olup gitsin zaten. aldatan birisi için hapise girip çürümeye onlarca yanlış yapmaya değermi.Zaten o aldattığı kişiyle birlikte hiç bir zaman mutlu olamaycak bunun keyfine varır bir cigara yakar giderim doğru olmayabilir ama bir kahpe yüzünden katil olmak çok saçma geliyor bana. belki yanındak i.neyi biraz dövebilrim :) Yinede Allah kimseye bu utancı yaşatmasın.

yazdıklarım öldürmeye veya yaralamaya yönelik değildi kesinlikle.tabiki aldatan bi kadını öldürüp gidip cezaevinde çürümek olmaz.allahın verdiği canı almak olmaz bi kere.aldatıldıgında 1-2 tokat vuran erkek benim gözümde suçlu değil gibi.. konuda dağilda kadın erkek ilişkisine göre yazdım sadece ama genel anlamda şiddet almış başını gidiyor bencede hoş bi durum değil..

yaşar
08-12-2011, 16:08
Erkek çocuguna resim çiz dediğiniz zaman size muhtemelen silah resmi çizecektir,böyle bir toplumdayız malesef, kız çocugu için bir şey diyemiyorum :D

Ama silah çizmeyecegi kesin :)

Hatayı kendimizde ararsak doğru yolu kısa zamanda bulabiliriz,ama bunun içinde eğitim ilk şart olması gerekiyor okumak bilinçli olmak çok farklı ALLAH kimseyi cahil etmesin,EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM .

merve
08-12-2011, 16:11
Ağaç yaşken eğilir, çocukken şiddet görmüş, anne babasını sürekli kavga ederken gören, sevgi eksikliği ile büyüyen bir çocuğun, büyüdüğü zaman şiddete eğilimsiz olması çok çok zor, neredeyse imkansız. Dikkat ederseniz artık bilgisayar oyunlarının bile çoğunun içeriği şiddet üzerine. Hayatımıza girmiş, hepimize, çocuklarımıza empoze edilmiş durumda.
Güçlünün güçsüze şiddet uygulaması kabul edilebilir birşey değildir. Yukarıda bir arkadaş da kadının dırdırından falan bahsetmiş, dırdır yapıyorsa sen de onu anlama yoluna gideceksin, sinirliysen o an ortamdan uzaklaşacaksın, sorunlarına hiç çözüm bulamadığın zaman gerekirse medeni insanlar gibi boşanacaksın. Kadın ile erkeğin fizik gücü aynı mı? Onun sana dırdır yapmasının karşılığı senin ona vurman, şiddet göstermen olamaz, olmamalı da.
Ben 2003 senesinde evlendim, 4 yıl evli kaldım, eski eşim bu zaman zarfında yaptığım hiçbirşeyden tatmin olmadı, sürekli yaptıklarımı eleştirme yoluna gitti, bir gün olsun ben işe giderken beni uğurlamadı, akşamüstü saat 4-5'ten önce yataktan çıkmadı, bunların sonucu olarak çok kavga ettik ama bir kere bile elimi kaldırmadım, el kaldırmayı dahi düşünmedim. Sonunda boşandık, benim açımdan inanılmaz bir rahatlama ve mutluluk kaynağı oldu bu. Boşanalı 4 seneyi geçmesine rağmen benden daha "salak" birini bulamadığı için de çok pişman ve hala aramaktadır. Neyse konuyu biraz saptırdım kusura bakmayın, kısaca şiddete hayır diyorum. Herkes birbirine karşı anlayışlı olsa, kendinden başka insanlara da saygı duymayı öğrense şiddet büyük oranda azalacaktır diye düşünüyorum.

kesnlikle olay budur, bende bunu demeye çalışıyorum. biriyle mutsuzsan ayrılırsın biter. şiddet neyi çözecek ki, dırdırımı duracak, yada aldatmaktan mı vazgeçecek. yada sen sürekli kavga edip dayak atıp mutlu mu olacaksın sonunda? böyle saçmalık olmaz. ve tabiki bu ortamda yetişen bi çocuk varsada söylediğiniz gibi sağlıklı bir birey olmasını bekleyemezsiniz ondan.

YavuzNaz
08-12-2011, 16:12
Ortalık piskopat kaynıyor herkez şiddete meyilli sadece kadına yönelik değil heryerde şiddet var eşimle caddede yürürken bile kimi zaman tedirgin oluyorum, 100 kişiden 50 sinin kafası güzel ya dumanlanmış ya haplanmış millete sarıyorlar 17-18 yaşında müptezel kaynıyor ortalık

Anıl E.
08-12-2011, 16:13
Serseri müptezel çok artık,iş sadece kadınlara yönelik şiddetle bitmiyor kadınlara yönelik şiddete her zaman karşıyım ama bazen kendini koruman için şiddete başvurman gerekebiliyor ona kimse bir şey diyemez sanırım

RSBurak
08-12-2011, 16:14
yazdıklarım öldürmeye veya yaralamaya yönelik değildi kesinlikle.tabiki aldatan bi kadını öldürüp gidip cezaevinde çürümek olmaz.allahın verdiği canı almak olmaz bi kere.aldatıldıgında 1-2 tokat vuran erkek benim gözümde suçlu değil gibi.. konuda dağilda kadın erkek ilişkisine göre yazdım sadece ama genel anlamda şiddet almış başını gidiyor bencede hoş bi durum değil..

kesinlikle şiddet her yerde malesef :( trafikte bile. mesela iki gündür yoğun bir şekilde istanbul trafiğindeyim neredeyse hiç korna kullanmadım baktımki hiç zor değil trafiği örnek verdim ama normal hayattada böyle sakin düşünmek lazım bazen burda bile rastlıyoruz bir üye bir şey yazıyor tabi yüz yüze konuşmadığımız için ifadelerimizi tam ifade edemiyoruz hemen tartışmalar aşağılamalar başlıyor bir düşün bu adam ne demek istedi ben ne anladım sonrada hee yanlış anladım kusura bakma kardeş oluyor

Bülent76
08-12-2011, 16:15
Serseri müptezel çok artık,iş sadece kadınlara yönelik şiddetle bitmiyor kadınlara yönelik şiddete her zaman karşıyım ama bazen kendini koruman için şiddete başvurman gerekebiliyor ona kimse bir şey diyemez sanırım

Nefsi müdafa bence de şiddetten sayılmamalı, insanın kendisini, sevdiklerini koruması kaçınılmazdır.

Emre İlbi
08-12-2011, 16:16
o ayrı bişey şiddet deyince başka bişey çıkıyor bence. kadının çocuğunun poposuna vurması kızması vs ne bilim bunlar tabiki şiddetten sayılmayabilir. işkence boyutuna ulaşmadıysa. ya o bellidir zaten, o çok başka bişey..

insanlar tamam tahammülsüzde ben ne bilim ya yinede anlam veremiyorum. bende cidden çok sinirli biriyimdir, hem çok neşeli hareketliyimdir, sinirimde çok ağır olur ama hayatta aklıma birine şiddet uygulayarak zarar vermek gelmez. bu değişik bişey bence ya. çevremde hiç görmediğim için yadırgıyorum belkide. ne bilim ben bu yaşıma geldim çokta hata yapmışımdır hayatımda annemden babamdan bile en ufak bişey görmemişimdir, elin adamı yada kadınının ne haddine bana zarar vermek. bunu hiçbir yanım anlayamaz benim.

aldatma konusu ise başlı başına iğrenç bişey zaten ama şunuda düşünmek lazım, aldatılmaya sevk eden mutlaka bi durum vardır. yoksa mantıken ben birini aldatma ihtiyacı duyuyosam onu istemiyorumdur yada sevmiyorumdur, ayrılırım biter. dolayısıyla aldatmadan medenice yollarını ayırırsın. ama görüyorum haberlerde nekadar boşanmış kadın varsa bi müddet sonra kocası tarafından öldürülüyo. bunun sebebi nedir ayrılmışsın gitmişsin hala neyin peşindesin neyi hazmedemiyosun. yazık günah..

aynen benim etrafımda şiddete meyilli bireyler yok, hiç bir zamanda olmadı,

Ve bu yaşıma kadarki tecrübelerimden Şiddetin tamamen bulunduğun ortamdan kaynaklandığını düşünmeye başladım,

yanlışta düşünüyor olabilirim :)

Anıl E.
08-12-2011, 16:17

Ve bu yaşıma kadarki tecrübelerimden Şiddetin tamamen bulunduğun ortamdan kaynaklandığını düşünmeye başladım,

Kanka ben kayserispor-beşiktaş maçında 1221 tl para cezası ve 6 ay stadlardan men cezası yemiştim,o gün bugündür o şiddetli ortamlarda işim yok :D

63owen63
08-12-2011, 16:17
o ayrı bişey şiddet deyince başka bişey çıkıyor bence.

insanlar tamam tahammülsüzde ben ne bilim ya yinede anlam veremiyorum. bende cidden çok sinirli biriyimdir, hem çok neşeli hareketliyimdir, sinirimde çok ağır olur ama hayatta aklıma birine şiddet uygulayarak zarar vermek gelmez.

Cidden sinirli biri olman, demekki öfke kontrolünün zayıf oldugununun emaresidir, senin de kendini tanımladıgın gibi olan yani çok ağır sinir sahibi insanların bazıları ,bazı öfke anlarında daha dogrusu öfke harbi diyelim buna, reflekslerine ve fizyolojik tepkilerine hakim olamazlar, ha bazıları olur, ama bu onlarında her zaman başarılı olacağı anlamına gelmez. Bu tarz insanları anlayamıyorum gibi bir yorumunda olmuş, gerçekten de subjektif fikrinde dogruysan yani, çok sinirli biriysen, bir gün sende öfke anında yapabileceklerinin önüne geçme savaşı verip kazanmak mı kaybetmek mi diye zar atmak yerine , topyekün bu kumardan uzak durup, öncelikle öfke kontrol mekanizmanı geliştirecek, daha sogukkanlı hale getirecek alternatifler düşünmelisin, bugün kontrol edebilirsin kendi öfkeni belki ama yarının bir cevabı yok sen de takdir edersin ki.

SekoLive
08-12-2011, 16:18

emre o çevrendeki bireylerin bazı değerleri vardır yada bazı görüşleri onlara birisi bi bassın yada bi çizik atsın inan o şiddete meyilli olmayan bireyleri tanıyamazsın.

tecrübeyle sabittir.

bu arada anıl :D o ceza seni kesmese yada verilmese fena holigan olurdun :D cezanı vermişler kendine gelmişsin :D

merve
08-12-2011, 16:20

evet bulunduğun yetiştiğin ortam sana ne öğretiyo bu çok önemli, bide genlerden mi geliyo nedir. bazı insanlar çok pislik bu konuda.

birde farklı bir grup varki normalde şiddete eğilimleri olmayan fakat günlük hayatlarında yaşadıkalrından ötürü aşırı bunalıma girip cinnet geçiren insanlar.. bunların cinnetide bazen sevdiklerine bazende kendilerine karşı oluyo sanırım. allah kimseyi bu denli delirtmesin..

senna
08-12-2011, 16:22
emre o çevrendeki bireylerin bazı değerleri vardır yada bazı görüşleri onlara birisi bi bassın yada bi çizik atsın inan o şiddete meyilli olmayan bireyleri tanıyamazsın.

tecrübeyle sabittir.

bu arada anıl :D o ceza seni kesmese yada verilmese fena holigan olurdun :D cezanı vermişler kendine gelmişsin :D

senin arabanı gözünün önünde biri çizse gülerek hmm sakin olmalıyım demezsin sanırım ağzına ağzına vurursun:D

merve
08-12-2011, 16:25
Cidden sinirli biri olman, demekki öfke kontrolünün zayıf oldugununun emaresidir, senin de kendini tanımladıgın gibi olan yani çok ağır sinir sahibi insanların bazıları ,bazı öfke anlarında daha dogrusu öfke harbi diyelim buna, reflekslerine ve fizyolojik tepkilerine hakim olamazlar, ha bazıları olur, ama bu onlarında her zaman başarılı olacağı anlamına gelmez. Bu tarz insanları anlayamıyorum gibi bir yorumunda olmuş, gerçekten de subjektif fikrinde dogruysan yani, çok sinirli biriysen, bir gün sende öfke anında yapabileceklerinin önüne geçme savaşı verip kazanmak mı kaybetmek mi diye zar atmak yerine , topyekün bu kumardan uzak durup, öncelikle öfke kontrol mekanizmanı geliştirecek, daha sogukkanlı hale getirecek alternatifler düşünmelisin, bugün kontrol edebilirsin kendi öfkeni belki ama yarının bir cevabı yok sen de takdir edersin ki.

benim çok sinirli olduğumu çevremdeki insanlar söylüyo ama benim sinirim bu yönde değil, ortaya çıkış yolu bu değil yani. ben sinirlenince kalp kırıyorum, aniden parlayabiliyorum. insanları çok çabuk silip atabiliyorum hayatımdan. ama kontrol ettiğim bi durum yok şiddet anlamında çünkü dediğim gibi böyle birşey aklımın ucundan bile geçmiyor. içimden gelmiyor yani. o yüzden anlayamıyorum dedim. sinirliyimdir derken bahsettiğim buydu.

Emre İlbi
Kanka ben kayserispor-beşiktaş maçında 1221 tl para cezası ve 6 ay stadlardan men cezası yemiştim,o gün bugündür o şiddetli ortamlarda işim yok :D

puhaha kanka şu konuda bile güldürdün, Allahta seni güldürsün :)

şiddet olan ortamlardan uzak durmak en mantıklısı,
çünkü insanın piskolojisi bozulur belli bir süre sonra,

Yaşar abi güzel şeyler yazmış, benim çocukluğumda en sevdiğim oyuncağım arabalardı,
şimdiki Erkek çocuklarının tek derdi Silah ve kırıp dökmek,
bunda tabi ki TV'deki dizilerin çok büyük bir etkisi var,

Gene iş Yaşar abininde dediği gibi Eğitime geliyor,
Cem Yılmaz eğitim şart dediğinde olay olmuştu,

Hakikaten Eğitim Şart

SekoLive
senin arabanı gözünün önünde biri çizse gülerek hmm sakin olmalıyım demezsin sanırım ağzına ağzına vurursun:D

başkan yani bilerek yapılan işe cok karşıyım cok agresifim :) ama istemeden çizilir bozlulr allah daha beterini vermesin deriz.

geçen cocuk yan arabadan kapıyı bi açtı arabada bir gamze oldu delirdim ama babası hakkını verince içimdeki şiddet geçti dedim başkan bişi olmaz cockdur yapma :D oda büyüyecek birader adam olacak böyle olmaz açtıgı kapıya dikkat eder bidahakine dedi :D dedim tamam panpa.

edit: harf hatası

senna

bişi sorucam yanlış anlamazsan ne okuyorsun unide?

pmden bazı şeyleri sormak isterim

yaşar

Başkan konu farklı yere gider mevzu birini sinir etmek değilki aile içi şiddet :)

Yoksa ben şimdi galatasaray akşam nasıl oynadı derim biri çıkar 6 der ben 7 derim kupalar havalarda uçuşur mevzu farklı yani :D

Serkan arabanın çizilmesi fena bir durum :D :D ben boya döken kişiliğe aklıma getirdikçe selam yolluyorum kendisine :D :D

Erdem K.
08-12-2011, 16:26
sabredip içinizden 100'e doğru saymaya başlayın. sinir minir kalmıyor:)

sabır çok önemli bence...

senna
08-12-2011, 16:27
başkan yani bilerek yapılan işe cok karşıyım cok agresifim :) ama istemeden çizilir bozlulr
geçen cocuk yan arabadan kapıyı bi açtı arabada bir gamze oldu delirdim ama babası hakkını verince içimdeki şiddet geçti dedim başka bişi olmaz cockdur yapma :D oda büyüyecek birader adam olacak böyle olmaz açtıgı kapıya dikkat eder bidahakine dedi :D dedim tamam panpa.

niyet birazda senin dediğin art niyetli değilsen gelipte öyle kapı açmaz çocuk sonuçta kızılmaz:)

diğer türlü kapıyı yedirirsin adama:D ben kendi adıma böyle bir iş yapacak olsam zaten o şiddet vs işini göze alarak giriyorumdur o işe kötü niyet iyi birşey değil

-ER-
08-12-2011, 16:27
İnsanlar kendi istediklerini karsisindan ister elde edemezse kaba kuvvetle zorla elde etmeye calisir.
Bunun sebebi psikolojik ve herkezde bir BEN olgusu oldugundan bu siddet egilimleri oluyor cocuklarda ailelerinden oyle goruyor.
Zorlukla, kabalikla elde etmeyi. Gelecek nesillerde ayni durtu ile yetisiyor.
Sunu diyebiliriz turkiyedeki insanlarin maddi acidan yoksullugu psikolojik sagligini nozuyor psikolojik yapisi bozuk insanlarda bu siddet e daha meyilli oluyorlar.
Ben cok sinirli adamim bir bahane deil ama ailenin veremedigi birsey, cocukken hazmetmeyi kabullenmeyi yenilgi malubiyeti ogretebilmeleri lazim ve en onemlisi saygiyi

SekoLive
08-12-2011, 16:29
niyet birazda senin dediğin art niyetli değilsen gelipte öyle kapı açmaz çocuk sonuçta kızılmaz:)

diğer türlü kapıyı yedirirsin adama:D ben kendi adıma böyle bir iş yapacak olsam zaten o şiddet vs işini göze alarak giriyorumdur o işe kötü niyet iyi birşey değil

yani karşıma bi pişkin adam cıksa noldu lan yedikmi arabanı dese sanrım gücümüz yettiğince yedirtirdim o arabayı :D

şiddet iyi bişi deil yine söliyorm hele aile içi şiddet en beteri. allah kimselere yaşatmasın

o yüzden site içindede şiddete karşıyım. kimse tanımadıgı adama yazdıklarıyla şiddet yaratmasın bigün o adamla göz göze gelirsiniz keşke yazmasaydım dersiniz içinizden tabi o ara iş geçmiş olur işden ;)

senna
08-12-2011, 16:29
Başkan konu farklı yere gider mevzu birini sinir etmek değilki aile içi şiddet :)

Yoksa ben şimdi galatasaray akşam nasıl oynadı derim biri çıkar 6 der ben 7 derim kupalar havalarda uçuşur mevzu farklı yani :D

Serkan arabanın çizilmesi fena bir durum :D :D ben boya döken kişiliğe aklıma getirdikçe selam yolluyorum kendisine :D :D

aile içi şiddet olmaması gerekir tabiiki bazen insanların aile içi ilişkilerine karışamıyorsun ama mümkün mertebe müdahele etmek gerekir bence dışarıdan biri olsanızda bazen yolda çocuğunu vs döven birine aynı şekilde tepki vermek geliyor içimden ama ondan farkın kalmıyor:)

maç vs işlerine girmeyelim çarşı karışır euheuh:D(fbli mod:D)

senna
08-12-2011, 16:30
yani karşıma bi pişkin adam cıksa noldu lan yedikmi arabanı dese sanrım gücümüz yettiğince yedirtirdim o arabayı :D

şiddet iyi bişi deil yine söliyorm hele aile içi şiddet en beteri. allah kimselere yaşatmasın

o yüzden site içindede şiddete karşıyım. kimse tanımadıgı adama yazdıklarıyla şiddet yaratmasın bigün o adamla göz göze gelirsiniz keşke yazmasaydım dersiniz içinizden tabi o ara iş geçmiş olur işden ;)

son cümlene katılyıorum aslında şöyle demek lazım:) kimse kimseye yüz yüze söyleyemeyeceği şeyleri klavye başında söylemesin:)

Göki,ZD
08-12-2011, 16:33

sorma kanka ya
üst komşu sağ çamurluguma sürtmüş, 10 gündür napsam diye düşünüyorum bende :D 50 yaşında adam dövsen dövülmez sövsen sövülmez komşudur sonuçta..

initial-D
08-12-2011, 16:33
kurban kesiciliği kursuna giden kız arkadaşım var benim ya:Dne kadına şiddeti:D

şaka bir yana, herkes için konuşmuyorum ama bazen kadın erkek farketmiyor resmen dayak istiyen oluyor.

"bana orda bir tokat atsaydın dönüp gitmezdim,sevgilin olurdum" diyen insan biliyorum ben ya.ha bunu diyende aileden şiddet gören insan.

"babam beni seviyor,dövüyor..ozaman sevgilim beni seviyorsa o da döver, dövmeli".böyle düşünenler var istemeden de olsa bilinçaltı bunu görmeyi bekliyor.cehalet en önemli etken tabi.

benim kaldıramadığım,okumuş,eğitimli, ailesinden hiç şiddet görmemiş birinin eşinden gördüğü şiddete sesini çıkarmaması.

dayak yemek ayıp değil, atmak ayıp.bizim yapabileceğimiz,sevdiğimiz insanlara, birinden şiddet görüyorsa bunu çekinmeden bizimle paylaşıp bu sorunu çözebileceğimize inanarak bizden yardım istemesini sağlamak.kız arkadaşlarımız,kardeşimiz,annemiz,sevgilimiz,özell ikle bayan yakınlarımızda bu güveni oluşturmalıyız.

senna
08-12-2011, 16:34
sorma kanka ya
üst komşu sağ çamurluguma sürtmüş, 10 gündür napsam diye düşünüyorum bende :D 50 yaşında adam dövsen dövülmez sövsen sövülmez komşudur sonuçta..

yaw bilerek sürtmediyse ne diyebilirsin o istermi sürtmeyi istemez ama böyle durumlarda gelip söylemesi iyi olabilir aslında

şunu yazdımda harbi içimden gelmedi o an içinde bende farklı davranabilirim sanırım:D

Emre İlbi
08-12-2011, 16:34

tecrübeyle sabittir.

Abi öfkeyi kontrol edebilmek gerçekten çok önemli,
bende çabuk parlarım ama kendime hakim olurum her zaman,

Bir keresinde arkadaşlarımı adamın biri elinde kocaman bir deynekle kovalıyordu,
evimiz müstakil, bende balkondaydım, balkondan müdahale ettim,
adam bi duraksadı, arkadaşlarımda kaçtılar,
ben sinirle bi fırladım dışarıya, kapının önünde balyoz varmış,
öfkeyle O geldi elime, dikildim adamın karşısına,

kocaman adam 50 yaşlarında, elinde deynek, benim elimde balyoz,
elimdekini görünce geri gitti,

oysaki arkadaşlarıma deynekle vurmuştu, çocukların bacakları mor dolaştılar günlerce,
ben öfkemi kontrol edemeseydim,
neler olurdu abi elimde balyozla :)

Son olarak Kontrolsüz güç, güç değildir

Göki,ZD
08-12-2011, 16:37
yaw bilerek sürtmediyse ne diyebilirsin o istermi sürtmeyi istemez ama böyle durumlarda gelip söylemesi iyi olabilir aslında

şunu yazdımda harbi içimden gelmedi o an içinde bende farklı davranabilirim sanırım

farkında değil zaten, bişey demedim bende halen ama farkına vardıgım anda çok ağır öfke patlaması yaşadım arabayı boyatırkenki çektiğim stresli günler geldi aklıma :D o anda olsaydı yanımda kötü şeyler olabilirdi, 30 sn düşününce 6üstü çamuruk ameke kalp kırmaya degmez dedim..

SekoLive
08-12-2011, 16:38

şunu yazdımda harbi içimden gelmedi o an içinde bende farklı davranabilirim sanırım:D

başkan 4 araba geçicek yerde adam sabahın körü geldi bana sürttü korna sellektör adamı dönderemedim kararlılıgından ve inerken ters bişey ederse kafasını eline verrim die indim ama adam iner inmez ağladı bende dedim ağlama tamam boşver o an içimdeki sinir geçti adam ağlıyınca ben savunasız kaldm :D

ama o an inerken kestiremiyosn adamın ağlayacağını sonra ne iş yapıyorsn dedim çorapcıyım dedi dedim sabah sabah ördün başımıza corabı :D öyle güldük geçtik aksi olsa bekli adli olaya dönücekdik :D

göki komşulara karşı hassasız 25 yldır aynı mahallede olunca :D adamlar arabanın üstüne yatsa bişi diyemiyosn komsudur diye :D

çözümü mahalleye geç gelmekde buldum yazları :D

svtec
08-12-2011, 16:40
bence şiddet uygulansada sorun olmaycak insanlar var..

insan olanları var tabii.. ama

taksici ler- minübüsçüler -sadece ehliyeti olan kadınlar (pratik trafikte yapılmaz..)

haddini bileyen satıcı hadiini bilmeyen müşteri..

ve sinir mekanizmam eğer başıma ağrı sokacak kadar bir olaya sinirlendiğimde veya kişiye şiddettle sonuçlanmaması için ya ortamdan giderim yada ortamdan gitmememi istmemeleri durumunda (kaşındıklarında) şiddeti gerektiği kadar uygulayıp yani baş ağrım geçip karşı taraftan soluk çıkmayana kadar :D ortamdan uzaklaşmam :D:D:

+ en kötü huyum elime bişey geçerse kullanım amacına göre karşı tarafa uygulamak gibi :D

(penseyle diş çekmeye çalıştım mesela :D )

senna
08-12-2011, 16:41
farkında değil zaten, bişey demedim bende halen ama farkına vardıgım anda çok ağır öfke patlaması yaşadım o anda olsaydı yanımda kötü şeyler olabilirdi, 30 sn düşününce 6üstü çamuruk ameke kalp kırmaya degmez dedim..

Bi sefer arabaya surttuler adamlar kuura bakma da dediler ama en son kendimi tampona tekme atarken hatirliyorum:D calistigim birisi vardi o sinirlenince uzaklas diyordu onu yapiyorum

Emre İlbi
08-12-2011, 16:45
evet bulunduğun yetiştiğin ortam sana ne öğretiyo bu çok önemli, bide genlerden mi geliyo nedir. bazı insanlar çok pislik bu konuda.

birde farklı bir grup varki normalde şiddete eğilimleri olmayan fakat günlük hayatlarında yaşadıkalrından ötürü aşırı bunalıma girip cinnet geçiren insanlar.. bunların cinnetide bazen sevdiklerine bazende kendilerine karşı oluyo sanırım. allah kimseyi bu denli delirtmesin..

çok doğru, İnsan oğlu çabuk bunalıma girebiliyor,
iş adamlarını görüyoruz intahar eden,
Alıştıkları hayattan uzak kalma korkusu onları intahara kadar götürebiliyor

bu arada konu sapmaya başladı, arabayı sürttü, boya çizildi vs.. gibi yorumlar konuyu çarpıtıyor

turbo&quattro
08-12-2011, 16:51

Mehmet dokturmus psikoloji fln :)

Ingilizce ogretmenligi okumustu....

63owen63
08-12-2011, 17:00
benim çok sinirli olduğumu çevremdeki insanlar söylüyo ama benim sinirim bu yönde değil, ortaya çıkış yolu bu değil yani. ben sinirlenince kalp kırıyorum, aniden parlayabiliyorum. insanları çok çabuk silip atabiliyorum hayatımdan. ama kontrol ettiğim bi durum yok şiddet anlamında çünkü dediğim gibi böyle birşey aklımın ucundan bile geçmiyor. içimden gelmiyor yani. o yüzden anlayamıyorum dedim. sinirliyimdir derken bahsettiğim buydu.

Mizac denilen şey insanlarda doğuştan getirilir, psikolojideki anlamı dışında, halk dilinde karakterle karıştırılır genelde. Aklının ucundan geçmedigini söylemen ve öyle düşünmen çok normal ama şu noktada bir şeyleri kaçırıyorsun . Lütfen incele.

gördügün gibi insan aklı duyusal eşiklerden oluşuyor.Şemada ve ilk sayfadaki mesajımda da bahsettiğim aşamaları irdeleyecek olursak her bir duyusal eşik aşamasından birbirine geçiş için belirli bir bilinç eşiği gerektiğini görüyoruz. Yukarıdaki şemada her ne kadar çoğu korku ve dürtülerimizin farkına varamadığımıza parmak basılsa da, Freud'a göre bilinçaltındaki çoğu düşünce aslında bir zamanlar bilinç eşiğinin üstündeydi. Ancak kaygı seviyemizi arttırıp bizleri rahatsız ettiklerinden, bilinçaltının dehlizlerine bastırıldı ve davranışlarımızı biz farkında olmadan yönlendirmeye başladı. Bu nedenle ki çoğu akıl hastalıklarının temelinde bilinçaltına atılmış bu korku ve arzular yatıyor. Bu yüzdendir ki senin de bunların farkında olamaman normal her insan gibi, budur zaten seni normal kılan , herkes gibi :)

despe
08-12-2011, 17:01
şiddeti hiddetle kınıyorum :D

Göki,ZD
08-12-2011, 17:03
biz Türkler gergin insanlarız cahilide okumusuda şiddete meyilli. ben hiç sinirli şiddete meyilli değilim diyen varmı burda ?

63owen63
08-12-2011, 17:03

Ben ingilizce öğretmeniyim, üniversiteyi bitirdim, otomobil gibi felsefeye de olan özel ve derin ilgim ve bir kpss öğrencisi olmam dolayısıyla da bazı konularda çok az bilgi sahibiyim diyebilirim, cevaplayabilecegim şeyleri elbette cevaplarım, sorabilirsin 'Senna ' bey.

63owen63
08-12-2011, 17:05
Mehmet dokturmus psikoloji fln :)

Ingilizce ogretmenligi okumustu....

Abi konuya zaten hepimiz üç aşşağı beş yukarı benzer yorumlar yapıyoruz sağ duyu ile, ama olay derin :)

63owen63
08-12-2011, 17:08
biz Türkler gergin insanlarız cahilide okumusuda şiddete meyilli. ben hiç sinirli şiddete meyilli değilim diyen varmı burda ?

Şiddet bir dürtüdür, ve her insan da vardır, ha bu doğuştan mı geliyor dersen, yorumldan yoruma degişir, kimisi bebegin anne karnında hareketini (ki bunlar aslında reflekstir) hani tekmeledi deriz ya :D onu bile şiddet temelinde baz alırken kimiside insanı '' boş bir levha '' kabul edip çevre ve dinamiklerin onlara bu dürtüleri yükledigini savunuyor, Meyilli degilim degil de bunu hic göstermeyecek kadar sabırlıyım,iradeliyim diyen olabilir :)

Shadow_Dancer
08-12-2011, 17:12
Akdenizlili olmaktan kaynaklanan bir durumda var toplumda ki şiddete olan egilimde.. Bizimle beraber İspanya, İtalya, Portekiz, Yunanistan, Fas toplumu da böyle.. Hatta diger pek çok özelligimiz benzeşiyor.. Ha bunun bir de toplumsal baskı boyutu da var.. Atalarımızdan beri bu böyle;

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir aramaya inanmayanın hakkı kötektir.

RSBurak
08-12-2011, 17:12

ben.Eskiden artislik sinirlenmelerim olmuştur ama şimdi hiç sinirli değilim mesela okulun duvarına park ediyorum arabayı iki üç tane çocuk hep taş atıyordu yola bir gün bir geldim camda avuç içi kadar taş gördüm normal şartlarda gidip o çocuğu dövmem gerekir ama yapmadım ama yağmurlu günlerde çocuğun akrabalarını hep anarım çünkü silecek iz yapıyor o camdaki çizik yüzünden ama ne okula nede ailesine bir şikayette bulunmadım.Harbiden sakinmişim ben Maşallah :D

0M42
08-12-2011, 17:33
Geçen hafta yaşadığım bir olay hala bende etkisi var bana göre akıllara zarar dehşet verici bir durum.Bu konuda tam buna isabet oldu.Amcam (sinirli bir yapısı vardır) yengem ve ben arabayla bi yere gidiyoruz aracı kullanan amcam yengem yanında bende arkada oturuyorum.

Tali yoldan sağına soluna bakmadan 35 plakalı bir bayan sürücü (muhtemelen ilaç mümessili) yola atlıyor ve son anda bizim aracı görüp frene abanıyor bizim araç ile bayanın kullandığı araç çarpışmadan aralarında 10 - 15 cm kalacak şekilde yolda duruyor.Kadın aracın içerisinden anlamsız el kol hareketleri yapmaya başlıyor duyamıyoruz ancak söylediği bir sürü şeyde cabası.Amcam önemsemiyor az geriye alıp yoluna devam ediyor 30 - 40 sn sonra bir hışımla kadın yanımıza yanaşıyor camı açık şekilde ve resmen bögürüyor (zerre kadar abartıyorsam namerdim)

“ulan şerefsiz adi herif yol versen ne olur geberirmiydin adi köpek ahlaksız adam nüsvettesi falan filan”

Kadın bayağı bir saydırdıktan sonra amcam “hanımefendi terbiyenizi takının yoksa kötü konuşacağım basın gidin yolunuza” diye uyarıyor ama ne çare kadın resmen bize kilitlenmiş yaklaşık 1 - 1.5 dk bu şekilde saydırıyor amcama.Kadını susturamıyoruz arkada trafik doluşmuş kornalar falan.Sonunda amcam dayanamayıp patlıyor “lan terbiyesiz ahlaksız çirkef kadın sana defol git diyorum iki saattir neler diyorsun bana ne biçim bi kadınsın sen nasıl bir varlıksın sen”

Ve kadının cevabı ne oluyor ? Ulan adi köpek sen kimsin lan şerefsizde terbiyesiz de ahlaksızda varlıkta o biçim kadında senin o yanında oturandır deyip arabadan iniyor ve amcama doğru yürüyor.

Şimdi ben size soruyorum bu şerefsiz adi kaltağa ne yapacaksın? Kadın madın demeyip kemiklerini kıracaksın bu sürtüğün öyle bir hale sokacaksın ki onu ömrü hayatınca unutamayacak bu yaptığı çirkefliği ahlaksızlığı terbiyesizliği ama yinede bunu yapsan yine kabahatli sensin yine sensin.

burakN
08-12-2011, 20:26
...........

merve
08-12-2011, 20:43
Mizac denilen şey insanlarda doğuştan getirilir, psikolojideki anlamı dışında, halk dilinde karakterle karıştırılır genelde. Aklının ucundan geçmedigini söylemen ve öyle düşünmen çok normal ama şu noktada bir şeyleri kaçırıyorsun . Lütfen incele.

gördügün gibi insan aklı duyusal eşiklerden oluşuyor.Şemada ve ilk sayfadaki mesajımda da bahsettiğim aşamaları irdeleyecek olursak her bir duyusal eşik aşamasından birbirine geçiş için belirli bir bilinç eşiği gerektiğini görüyoruz. Yukarıdaki şemada her ne kadar çoğu korku ve dürtülerimizin farkına varamadığımıza parmak basılsa da, Freud'a göre bilinçaltındaki çoğu düşünce aslında bir zamanlar bilinç eşiğinin üstündeydi. Ancak kaygı seviyemizi arttırıp bizleri rahatsız ettiklerinden, bilinçaltının dehlizlerine bastırıldı ve davranışlarımızı biz farkında olmadan yönlendirmeye başladı. Bu nedenle ki çoğu akıl hastalıklarının temelinde bilinçaltına atılmış bu korku ve arzular yatıyor. Bu yüzdendir ki senin de bunların farkında olamaman normal her insan gibi, budur zaten seni normal kılan , herkes gibi :)

senin bu tespitine göre herkes potansiyel bi akıl hastası ozaman. şimdi ben çabuk parlıyorum, çok çabuk gemileri yakıyorum diye ilerde manyağın teki olup şiddet mi uygulicam onu bunu mu kesicem. ben bu tespiti fazla abartı buldum kusura bakma.

Frid
08-12-2011, 20:46
şiddet sadece kaba kuvetle olmuyor malesef saygı çok önemli

İbrahim Erdem
08-12-2011, 20:49
şiddetten ziyade bazen fiziksel güç kullanmyı destekliyorum. Zira artık sözle yada gözle bişey anlatılamıyorsa veya mesele kontrolden çıkmışsa el atmak lazım ama bence en son çözüm yöntemidir. diğerleri etkisiz kaldıktan sonra kullanılmalıdır.

Makinist
08-12-2011, 20:55
Geçen hafta yaşadığım bir olay hala bende etkisi var bana göre akıllara zarar dehşet verici bir durum.Bu konuda tam buna isabet oldu.Amcam (sinirli bir yapısı vardır) yengem ve ben arabayla bi yere gidiyoruz aracı kullanan amcam yengem yanında bende arkada oturuyorum.

Tali yoldan sağına soluna bakmadan 35 plakalı bir bayan sürücü (muhtemelen ilaç mümessili) yola atlıyor ve son anda bizim aracı görüp frene abanıyor bizim araç ile bayanın kullandığı araç çarpışmadan aralarında 10 - 15 cm kalacak şekilde yolda duruyor.Kadın aracın içerisinden anlamsız el kol hareketleri yapmaya başlıyor duyamıyoruz ancak söylediği bir sürü şeyde cabası.Amcam önemsemiyor az geriye alıp yoluna devam ediyor 30 - 40 sn sonra bir hışımla kadın yanımıza yanaşıyor camı açık şekilde ve resmen bögürüyor (zerre kadar abartıyorsam namerdim)

“ulan şerefsiz adi herif yol versen ne olur geberirmiydin adi köpek ahlaksız adam nüsvettesi falan filan”

Kadın bayağı bir saydırdıktan sonra amcam “hanımefendi terbiyenizi takının yoksa kötü konuşacağım basın gidin yolunuza” diye uyarıyor ama ne çare kadın resmen bize kilitlenmiş yaklaşık 1 - 1.5 dk bu şekilde saydırıyor amcama.Kadını susturamıyoruz arkada trafik doluşmuş kornalar falan.Sonunda amcam dayanamayıp patlıyor “lan terbiyesiz ahlaksız çirkef kadın sana defol git diyorum iki saattir neler diyorsun bana ne biçim bi kadınsın sen nasıl bir varlıksın sen”

Ve kadının cevabı ne oluyor ? Ulan adi köpek sen kimsin lan şerefsizde terbiyesiz de ahlaksızda varlıkta o biçim kadında senin o yanında oturandır deyip arabadan iniyor ve amcama doğru yürüyor.

Şimdi ben size soruyorum bu şerefsiz adi kaltağa ne yapacaksın? Kadın madın demeyip kemiklerini kıracaksın bu sürtüğün öyle bir hale sokacaksın ki onu ömrü hayatınca unutamayacak bu yaptığı çirkefliği ahlaksızlığı terbiyesizliği ama yinede bunu yapsan yine kabahatli sensin yine sensin.

İki ucu oklu değnek işte. Vursan vurdu dicekler, sövsen sövdü dicekler, bişe yapmasanda kadın yüklenip duracak. İçinden çıkılacak bi durum değil. Gerçekten allah sizin sabrınızı sınamış....

h.savas
08-12-2011, 21:01
.
.

iki hafta önce aynı olay bir şahinci tayfası tarafından başıma geldi yanlarından lastik yakarak uzaklaştım ileriki ışıkta yanımda el freni çekip durdu ne yapıyon diye ALLAHtan sakinmişim hiç bişey yapmadım (araçta 4 kişi olmamıza rağmen)

trgy
08-12-2011, 21:07
Cahil insanlarin basvurduklari bi yontem.

Bu eylemi yapanlarin hic bir savunmasi olamaz.

Kiniyorum!disarda ciftlerin vs kisilerin birbirllerine seslerini yukseltmesine cok sinir oluyorum.haberlerde ise gorduklerime daha da deli oluyorum.

Insan kendini kontrol etmeyi bilmeli,pisman olacagi davranislara yonelmemeli.

Ae86
08-12-2011, 21:14
Şiddet kişinin eksik yada zayıf taraflarını bir şekilde tamamlama şekli, öfke kontrolünün yetersizliği, psikolojik problemler, bilinç altıntı birimkimlerinin patlamasıda olabilir liste uzun.Sakinleşmek için odak noktasını değiştirmek, problemin olduğu yerden uzaklaşma gibi çözümler üretilebilir tamamen kişiden kişiye değişir.Genel olarak şiddete karşı bir insanım ama bir sabrın taştığı noktaya kadar.Günümüzde toplumunda malesef insanlarımızın çoğunun profesyonel desteğe ihtiyacı var ve çoğu durumunun farkında bile değil.

Üstün Dökmenin bu videosunu çok şeyler anlatıyor aslında.Biz güçlü olmayı şiddet ile çözüyoruz ama yanılıyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=Uk11zt1UafI

CTG
08-12-2011, 21:32

"kadınlar ikiye ayrılır." - cem gariboğlu

:)

Emre İlbi
08-12-2011, 22:22
Şiddet kişinin eksik yada zayıf taraflarını bir şekilde tamamlama şekli, öfke kontrolünün yetersizliği, psikolojik problemler, bilinç altıntı birimkimlerinin patlamasıda olabilir liste uzun.Sakinleşmek için odak noktasını değiştirmek, problemin olduğu yerden uzaklaşma gibi çözümler üretilebilir tamamen kişiden kişiye değişir.Genel olarak şiddete karşı bir insanım ama bir sabrın taştığı noktaya kadar.Günümüzde toplumunda malesef insanlarımızın çoğunun profesyonel desteğe ihtiyacı var ve çoğu durumunun farkında bile değil.

Üstün Dökmenin bu videosunu çok şeyler anlatıyor aslında.Biz güçlü olmayı şiddet ile çözüyoruz ama yanılıyoruz.

Güçlü Olmak - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Uk11zt1UafI)

Abi çok güzel yazmışın, videoda çok iyi :)

ancak Üstün abinin anlattığı dikleşme olayı sadece insanlarda değil,
Kedide, köpektede olan bir hadise :)

svtec
08-12-2011, 22:27
şiddettin kullanıldığı yere bağlıdır aslında herşey bilerel veya bilmeyerek insanların birbirini sinir ettiği zor durumda bıraktığı zarara soktuğu durumlar olabilir. karşı taraf bunu ısrarla devam ettirir kusurunu bilip bunu anlatmaz özürdilemez telafi etmeye çalışmaz ve üstü çıkmaya çalışırsa.. ağzının üstüne üstüne vurulur :D

merve
08-12-2011, 22:38
3-1'i Duyan Mustafa Çıldırdı | Video | Teleizle (http://teleizle.com/izle/3-1-i-duyan-mustafa-cildirdi)

mustafadaki sinire bakın :D

Frid
08-12-2011, 22:44
videoyu çeken gerizekalıda öğretmen sanırım okullarda öğrenciye telefon yasak ama öğretmenler son zamanlarda öğrencilerini rencide edip duruyor hayret kimsede ses çıkarmıyor

svtec
08-12-2011, 22:45
Canlı yayında kavga - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Is52j7rrHzg&feature=related)

işte şiddet :) dayı kızı bayılınca ipi kopardı ...

63owen63
08-12-2011, 22:59
senin bu tespitine göre herkes potansiyel bi akıl hastası ozaman. şimdi ben çabuk parlıyorum, çok çabuk gemileri yakıyorum diye ilerde manyağın teki olup şiddet mi uygulicam onu bunu mu kesicem. ben bu tespiti fazla abartı buldum kusura bakma.

ahaha naptın sen ya :D Herkese tabiki potansiyel akıl hastası demiyorum, ama bu bir gelişim süreci , bunlar da tamamen benim kişisel görüşüm degil , bir cok psikoloji üstadının uzun süren çalışmaları. Benim bahsettiklerim insanlarda şiddetin ortaya çıkma süreci ve insanın bundaki yeriydi, senin kendini tanımlamandan örnek verdim, iki posttan birisine potansiyel akıl hastasısın diyecek kadar ne muktedirim, ne cahilim , yada öyle olmadıgımı sanıyorum, Özet olarak ; aslolan insanların sinirlerini öfkelerini yansıtma mekanizmaları kurarak çarpıtması yada vahşi şekillerde sergilemesinden öte, süperego muzu geliştirerek (mümkünse toplumunkini) bireysel ve toplumsal kendini gerçekleştirme olgusuyla daha bilinçli savunma mekanizmaları geliştirmek demek istedigim,anlamadın sen beni. :)

Anıl E.
08-12-2011, 23:01
Sarı mavi yeşil meşilll farketmeez yürüyoruz aynı yoldaa biz

Futbol şiddettir futbol holiganlıktıır futbol adam bıçaklamaktır... !!!

:D :D

63owen63
08-12-2011, 23:08
Sarı mavi yeşil meşilll farketmeez yürüyoruz aynı yoldaa biz

Futbol şiddettir futbol holiganlıktıır futbol adam bıçaklamaktır... !!!

:D :D

Uzun zamandır duymuyordum, şuan yerlerdeyim :D

emir91
08-12-2011, 23:11
Kavga videosuna bakarken yanda çıktı böyle bi kıza kaç kişi sabredebilir acaba ?
Babasini görünce kacmaya calisan 19 yasindaki Selda - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nkTaavhI81I&feature=related)

vtecburhan
09-12-2011, 08:09
şimdi adamın biri eve her alkollu geldıgınde karısını dövermiş kadın artık bıkmış ve bı doktora gıtmıs durumu anlatmıs yardım ıstemıs dokdor da demişki kocan eve alkol lü geldıgı zaman hemen agzına yarım cay bardagı cayı alıp gargara yap taaakı kocan yatana kadar demiş
neyse kadın bır kac kez denemiş başarılı kocası hiç dövmemiş sonra kadın doktora gıder ve dedıgınızı yaptım kocam artık benı dövmüyor demiş ve doktorda bomba cevabı vermiş bak gördünmü ceneni tutarsan dayak yemessin demiş :)))

TünayK
09-12-2011, 08:29
tespıt 1

ınsanların buyuk cogunlugu gerızekalı

tespıt 2

şiddet konusulacak bır sey olmadıgında uygulanır

tespıt 3

gerızekalı ıle konusacak bır sey yoktur...

sonuç

şiddet her zaman vardır var olacaktır....

not:kodum mu oturturum....

merve
09-12-2011, 08:55
ahaha naptın sen ya :D Herkese tabiki potansiyel akıl hastası demiyorum, ama bu bir gelişim süreci , bunlar da tamamen benim kişisel görüşüm degil , bir cok psikoloji üstadının uzun süren çalışmaları. Benim bahsettiklerim insanlarda şiddetin ortaya çıkma süreci ve insanın bundaki yeriydi, senin kendini tanımlamandan örnek verdim, iki posttan birisine potansiyel akıl hastasısın diyecek kadar ne muktedirim, ne cahilim , yada öyle olmadıgımı sanıyorum, Özet olarak ; aslolan insanların sinirlerini öfkelerini yansıtma mekanizmaları kurarak çarpıtması yada vahşi şekillerde sergilemesinden öte, süperego muzu geliştirerek (mümkünse toplumunkini) bireysel ve toplumsal kendini gerçekleştirme olgusuyla daha bilinçli savunma mekanizmaları geliştirmek demek istedigim,anlamadın sen beni. :)

ya arkadaşım benim bi sorunum yok tamam mı , şiddete meyilimde yok, akılımın ucundan geçmiyo, hayatımda kimsede görmedim, hiçbir zaman sebebini anlayamadım, o kadar uzak biriyim yani.. yaa zorla şiddete yönelticen beni bak sinirlendim :D

Göki,ZD
09-12-2011, 10:13
bu olay nedir ya kadını kum torbasına çevirdi şerefsizler :ofk:

benim anneme kardeşime yakınıma böyle bişey yapılsa o polisleri aileri dahil öldürürüm katıksız o.çları ...
CnnTurk de su anda bu olay var..

WEB TV :: Hürriyet - KADINA KARAKOLDA FECİ DAYAK (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25430/19426253/1/kadina-karakolda-feci-dayak.aspx)

KADINA KARAKOLDA FECİ DAYAKİzleme Sayısı: 24,764İzmir’de ailesiyle birlikte eğlenmeye gittikleri müzikholde gözaltına alınan kadının karakolda yediği feci dayağın görüntülerine ortaya çıktı. İki polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendikten sonra dövülen genç kadının, ifadesine göre eşi, kızı, damadı ve kayınbiraderi ile bir müzikhole eğlenmeye gitti. Yakınları dışarıdayken polis müzikholü bastı. 3 sivil polis kimliklerini göstermelerini isteyince eşi, kendi kimliğini bu şahıslara vermek üzere garsona uzattı. Genç kadın da yanına gelen sivil polislerden birine “Eşim kimliğimi almaya arabaya gitti” derken arkadan gelen polislerden biri kadına vurdu ve kadını gözaltına aldı. Genç kadın, yol boyunca dayağın devam ettiğini, karakolda da 2 polisin kendisini dövdüğünü, cinsel tacizde bulunduklarını ve yere yatırıp kelepçeleyip dövmeye devam ettiklerini anlattı. Olay karakoldaki kamera kayıtlarında ortaya çıktı. Görüntülerde kadının 2 polis tarafından feci şekilde dövüldüğü görüldü. HABER:Kemal Göktaş/Vatan Gazetesi

SekoLive
09-12-2011, 10:28
göki ciddi can sıkıcı bişey. kadın terörist olsa böyle bişey yapmazlar.

sonrasında adamda da biraz hata var müzikhol denilen yer istanbldaki gibiyse eşimle sevgilimle gitmem oralara. ama herkesin tercihi gittiyse gitti adam evli eşiyse ordaki polisin bunu yazılanlar dahilinde yapmaya hakkı yok.

63owen63
09-12-2011, 11:57
ya arkadaşım benim bi sorunum yok tamam mı , şiddete meyilimde yok, akılımın ucundan geçmiyo, hayatımda kimsede görmedim, hiçbir zaman sebebini anlayamadım, o kadar uzak biriyim yani.. yaa zorla şiddete yönelticen beni bak sinirlendim :D
bu kadar cabuk mu :d
3-4 mesaj daha atsam, sanal şiddete maruz kalacagımın sinyallerini alıyorum :)

0M42
09-12-2011, 12:17

Sende bir kere trabzon damarı varsa hiç boşuna cebellenme. :hahaha:

merve
09-12-2011, 12:49
ya siz varya yemin ederim insanı zorla şiddete yöneltirsiniz =D

initial-D
09-12-2011, 12:50
ya siz varya yemin ederim insanı zorla şiddete yöneltirsiniz =D

boşuna demedim bikaç sayfa önce kurban kesiciliği kursuna giden kız arkadaşım var diye:D

Emre İlbi
09-12-2011, 17:53
bu olay nedir ya kadını kum torbasına çevirdi şerefsizler :ofk:

benim anneme kardeşime yakınıma böyle bişey yapılsa o polisleri aileri dahil öldürürüm katıksız o.çları ...
CnnTurk de su anda bu olay var..

WEB TV :: Hürriyet - KADINA KARAKOLDA FECİ DAYAK (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25430/19426253/1/kadina-karakolda-feci-dayak.aspx)

KADINA KARAKOLDA FECİ DAYAKİzleme Sayısı: 24,764İzmir’de ailesiyle birlikte eğlenmeye gittikleri müzikholde gözaltına alınan kadının karakolda yediği feci dayağın görüntülerine ortaya çıktı. İki polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendikten sonra dövülen genç kadının, ifadesine göre eşi, kızı, damadı ve kayınbiraderi ile bir müzikhole eğlenmeye gitti. Yakınları dışarıdayken polis müzikholü bastı. 3 sivil polis kimliklerini göstermelerini isteyince eşi, kendi kimliğini bu şahıslara vermek üzere garsona uzattı. Genç kadın da yanına gelen sivil polislerden birine “Eşim kimliğimi almaya arabaya gitti” derken arkadan gelen polislerden biri kadına vurdu ve kadını gözaltına aldı. Genç kadın, yol boyunca dayağın devam ettiğini, karakolda da 2 polisin kendisini dövdüğünü, cinsel tacizde bulunduklarını ve yere yatırıp kelepçeleyip dövmeye devam ettiklerini anlattı. Olay karakoldaki kamera kayıtlarında ortaya çıktı. Görüntülerde kadının 2 polis tarafından feci şekilde dövüldüğü görüldü. HABER:Kemal Göktaş/Vatan Gazetesi

bunlar insan değil abi :ofk::ofk:

AEAlmas
09-12-2011, 18:03

İlginç ama bir o kadar doğru ben kendimi savunmak disinda biri terbiyesizlik yapmazsa dalmam