Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs Yol Bilgisayarı Testi
Benzinimizi fulledik ardından 100 km yaptık aynı benzinlikten aynı pompadan tekrar doldurduk.Sonuçlar videoda. Videonun sonunda birimler karışmış :)
Ortalama değerlere gelince biraz gaza bastık %70 i gazlamalı %30 da şıkışık Ankara trafiğinde olan değer. Zaten az yakmak için değil yol bilgisayarı doğruluk testi için yaptım bu videoyu. Gerçi bu değerler bile fazlasıyla iyi bu güçte bir araç için. Fakat normalde ortalamam şehir içi trafikte 7.2- 7.4 arası. 100-200ml ye takılanlar olmasın o kadar da hassas değildir pompalar :)
O9c5HAbGQgU
PPR engineering
08-12-2011, 17:39
çok başarılı ayrıntlı bir test.Teşekkürler
mechanic
08-12-2011, 17:59
ben hep 50 liralık alıyorum zam beni etkilemediiiiiuuuu :D
benzini yakmayı hakeden bir araçtır rs.
daha nice litrelere inşallah...
çok başarılı ayrıntlı bir test.Teşekkürler
Yorumunuz için ben teşekkür ederim.
ben hep 50 liralık alıyorum zam beni etkilemediiiiiuuuu :D
benzini yakmayı hakeden bir araçtır rs.
daha nice litrelere inşallah...
Teşekkürler , sizede daha nice litreler.
Kesinlikle Rs herşeyi hak ediyor :)
Guzel bır paylasım, Teşekkürler...
Cliosportve
08-12-2011, 18:18
Çok başarılı bir test olmuş
Yol bilgisayarımızı bile kötüleyen zihniyet neye yaradığını görmüş olur hem :)
Skyhawk34
08-12-2011, 18:20
gerçekten başarılı bir test olmuş :)
chiefkadir
08-12-2011, 20:35
Eline sağlık Can,başarılı bir video olmuş.
100 km gibi kısa bir mesafede ölçülen miktarlar yanlış sonuç verir.. bunu 500 km yaparak denemenizi öneririm...
Cliosportve
08-12-2011, 23:53
500 KM lerdede zannetmiyorum
Bu sene Clio Rs ile bir arkadaşım bodruma gitti
Yazın 190 TL ye depoyu doldurdu İstanbuldan
Bodruma gitti kafa rahat
Yani yol bilgisayarında şu kadar KM gidebilirsin dediği rakamı çok rahat yapmış
Aynı kapıya çıkıyor
O şekilde 880-900KM lere yakın tek kalem depoda yol katetmiş
Kimse inanmaz ama oluyor
Evet bende dolu depoylan 820 km uzun yol yapmıştım.Ve hiç pc nin yanıldığını görmedim.Çekim ve uğraşınız için teşekkürler ayrıca.
Yararlı olduysa ne mutlu.
Çok başarılı bir test olmuş
Yol bilgisayarımızı bile kötüleyen zihniyet neye yaradığını görmüş olur hem :)
gerçekten başarılı bir test olmuş :)
Aynen Selçuk örnek olsun diye çektim videoyu.
Eline sağlık Can,başarılı bir video olmuş.
Sağol abicim.
100 km gibi kısa bir mesafede ölçülen miktarlar yanlış sonuç verir.. bunu 500 km yaparak denemenizi öneririm...
Bu ne kesin bir tabir olmuş böyle yanlış ''sonuç verir'' diye , ben 100 km de örnek olsun diye çektim videoyu.Ama kesin şekilde yazdığınız yargı malasef yanlış ; bunun 500 üde aynı sonuçu veriyor 10 da 20 side.
Evet bende dolu depoylan 820 km uzun yol yapmıştım.Ve hiç pc nin yanıldığını görmedim.Çekim ve uğraşınız için teşekkürler ayrıca.
Bende bu güne kadar yanıldığını görmedim , harcanan litre doğru ortalama doğru hep. Beğendiyseniz sevindim , umarım yararlı olmuştur.
yakıtı nereye kadar doldurdun? gırtlağına kadar taşmasına izin verdin mi? bir önceki dolumdan 1 lt eksik 1 lt fazla alman bile hesapladığın tüketim değerini değiştirecektir. çünkü yaptığın km çok az.. atıyorum 100 km sonra 7,2 lt yerine pompa 8,0 lt doldursa tüketim değeri 8 lt/100 km hesaplanacak. Clio RS'lerin az yakıt tükettiğini zaten biliyoruz..
ben sadece daha doğru bir hesaplama için çok km yapmanın daha doğru olacağını belirttim.. hassasiyeti azaltmak için çok km yapıp ölçüm yapmak gerekir..
Clio RS'te denemedim, fakat Astra GSi'ım varken yol bilgisayarının aracın içindeki 6, 7 litre benzini bile tamı tamına doğru okuyarak menzilin 3, 2, 1 ve sonunda "0" km'ye düştüğünü ve bu km'ye düşene kadar tam gaz gittiğimi, "0" km olduktan yaklaşık 5, 6 saniye sonra da benzinin bitip aracın stop ettiğini biliyorum.
yakıtı nereye kadar doldurdun? gırtlağına kadar taşmasına izin verdin mi? bir önceki dolumdan 1 lt eksik 1 lt fazla alman bile hesapladığın tüketim değerini değiştirecektir. çünkü yaptığın km çok az.. atıyorum 100 km sonra 7,2 lt yerine pompa 8,0 lt doldursa tüketim değeri 8 lt/100 km hesaplanacak. Clio RS'lerin az yakıt tükettiğini zaten biliyoruz..
ben sadece daha doğru bir hesaplama için çok km yapmanın daha doğru olacağını belirttim.. hassasiyeti azaltmak için çok km yapıp ölçüm yapmak gerekir..
Yakıtı boğaza kadar doldurdum evet.Siz testin doğruluğuna inanmadınız mı anlıyamadım ki.Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki hesap kitap bilmiyorum testi yanlış yapmışım gibi örnekler veriyorsunuz. Kısaca yazıyım ben test için aynı istasyon aynı pompaya kadar aldığım saate kadar şartları zorladım pompa atınca durdurupta yapmadım benzini görene kadar aynı şartlarda bastık daha da yapabileceğim birşey yok. Ve birde şu var 100 km şu kadar fark çıkardı bunu 500 de şu kadar olacak diye bir şey yok , bir çok etken 500 km boyunca hesaplanarak sonuç çıkıyor. 100km hesap yapıp ondan sonra 5 ile çarpıp 500 km sonra size yaktığınız yakıtı vermiyor.
Ayrıca 500 km de de şu ana kadar 0,5 max şaşmıştır en fazla o da bırakın olsun gerek pompa dolum sırasında 0,1 lik farklılıklar filan doğal yani.
Şunuda unutmıyalım ; ben bu testi yakıt ekonomisi için yapmadım zaten bu değer benim normal kulllanımım için çok fazla.
Yakıtı boğaza kadar doldurdum evet.Siz testin doğruluğuna inanmadınız mı anlıyamadım ki.Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki hesap kitap bilmiyorum testi yanlış yapmışım gibi örnekler veriyorsunuz. Kısaca yazıyım ben test için aynı istasyon aynı pompaya kadar aldığım saate kadar şartları zorladım pompa atınca durdurupta yapmadım benzini görene kadar aynı şartlarda bastık daha da yapabileceğim birşey yok. Ve birde şu var 100 km şu kadar fark çıkardı bunu 500 de şu kadar olacak diye bir şey yok , bir çok etken 500 km boyunca hesaplanarak sonuç çıkıyor. 100km hesap yapıp ondan sonra 5 ile çarpıp 500 km sonra size yaktığınız yakıtı vermiyor.
Ayrıca 500 km de de şu ana kadar 0,5 max şaşmıştır en fazla o da bırakın olsun gerek pompa dolum sırasında 0,1 lik farklılıklar filan doğal yani.
Şunuda unutmıyalım ; ben bu testi yakıt ekonomisi için yapmadım zaten bu değer benim normal kulllanımım için çok fazla.
Elinize sağlık video için,kesinlikle yazdıkların doğru, çok az yanılıyor yol bilgisayarı. Shell Akaryakıt istasyonunda İstasyon müdürüyüm ben ve her seferinde denerim ben bugüne kadar 1 sefer çok fark çıktı oda tüketilen benzin 29,3lt iken araç 30lt benzin aldı. ben sabit kendi istasyonumdan alırım denerim zaten ama video çekmeye ihtiyaç duymamıştım,bundan sonra her hafta çeker sizle paylaşırım. Sunuda soyleyeyim shell ve Opet için konusuyorum çünkü denetlemesi en sıkı olan istasyondur ikiside. bir pompanın diğer bi adadaki pompadan farkı ticaret odasından gelen memurların ölçü aleti ile net ölçülebilir oda 10-20ml max. fark çıkar. oda + 10ml dir. 10lt lik kendi kabları ile ölçülür -10-20ml gelme halinde way halinize zaten:). bu yuzden aynı pompa dahı olmasa çıkacak sonuç değişmeyecektir deneyebilirsiniz.
alınmana gerek yok.. görüşlerimi belirttim sadece.. ;)
dayı altındaki araçla karıştırma renault sport'u :) k9k'cı seni
Alınmalık bir durum yokki sadace yazılar bir garip sanki hayır olamaz diye illa ki yanlış dercesine yazılmış yazılarınız ortada belirtiğiniz bir görüş değil kesin yargılarınız var. Yoksa niye alınıyım ben bu videoyuda bişey ispatlamak içinde çekmedim örnek olsun görelim diye çektim yoksa umrumda değil ne yakmış ne yakmamış.
Bir araba için ne kimseye kızarım ne kimseye darılırım ayrıca tartışmak güzeldir tabi saygı ve sevgi içinde. :)
Elinize sağlık video için,kesinlikle yazdıkların doğru, çok az yanılıyor yol bilgisayarı. Shell Akaryakıt istasyonunda İstasyon müdürüyüm ben ve her seferinde denerim ben bugüne kadar 1 sefer çok fark çıktı oda tüketilen benzin 29,3lt iken araç 30lt benzin aldı. ben sabit kendi istasyonumdan alırım denerim zaten ama video çekmeye ihtiyaç duymamıştım,bundan sonra her hafta çeker sizle paylaşırım. Sunuda soyleyeyim shell ve Opet için konusuyorum çünkü denetlemesi en sıkı olan istasyondur ikiside. bir pompanın diğer bi adadaki pompadan farkı ticaret odasından gelen memurların ölçü aleti ile net ölçülebilir oda 10-20ml max. fark çıkar. oda + 10ml dir. 10lt lik kendi kabları ile ölçülür -10-20ml gelme halinde way halinize zaten:). bu yuzden aynı pompa dahı olmasa çıkacak sonuç değişmeyecektir deneyebilirsiniz.
Rica ederim , yorumlarınız içinde teşekkürler.
Alınmalık bir durum yokki sadace yazılar bir garip sanki hayır olamaz diye illa ki yanlış dercesine yazılmış yazılarınız ortada belirtiğiniz bir görüş değil kesin yargılarınız var. Yoksa niye alınıyım ben bu videoyuda bişey ispatlamak içinde çekmedim örnek olsun görelim diye çektim yoksa umrumda değil ne yakmış ne yakmamış.
Bir araba için ne kimseye kızarım ne kimseye darılırım ayrıca tartışmak güzeldir tabi saygı ve sevgi içinde. :)
Tartışmak bilgilendirir bu arada RS alacak olan arkadaşlar bu konulara bakarak fikir sahibi oluyorlar buarada. Ben şehir içi 12-13lt ortalama ile geziyorum ağzımı açıyormuyum:) kesinlikle yanlış o bilgiler mümkün değil okadar yakması, 2.0lt bi araç nasıl 9lt yakıyor, komşumuzun 1,4 astrası war o bile 11lt yakıyor:D:D
katılıyorum,
hatta birkaç sefer bile ölçüm yaparak ortalama sonucu almak lazım..
Ben eski işyerimdeyken düzenli tutuyordum istatistiği..
reno symbol ile 4.9 - 5.1 arasında gidip geliyordu ortalamam
mechanic
09-12-2011, 13:11
Tartışmak bilgilendirir bu arada RS alacak olan arkadaşlar bu konulara bakarak fikir sahibi oluyorlar buarada. Ben şehir içi 12-13lt ortalama ile geziyorum ağzımı açıyormuyum:) kesinlikle yanlış o bilgiler mümkün değil okadar yakması, 2.0lt bi araç nasıl 9lt yakıyor, komşumuzun 1,4 astrası war o bile 11lt yakıyor:D:D
ben bakım yaptırmadan önce 13 ortalama yakıyordum. şimdi rolling ortalamam 9,5, karışık 7,5 gibi... (satılık ilanda ortalama videosu var)
ben bakım yaptırmadan önce 13 ortalama yakıyordum. şimdi rolling ortalamam 9,5, karışık 7,5 gibi... (satılık ilanda ortalama videosu var)
benim aracın 1tl masrafı yok, bakımlarında hiç aksaklık yok fakat kayseri soğuk bi şehir benim yakıt son 1 aydır fenalarda:rolleyes:
dayı altındaki araçla karıştırma renault sport'u :) k9k'cı seni
şu chip'i yaptırayım da eleğe çevireceğim senin megane'ı :D :D
mechanic
09-12-2011, 14:03
benim aracın 1tl masrafı yok, bakımlarında hiç aksaklık yok fakat kayseri soğuk bi şehir benim yakıt son 1 aydır fenalarda:rolleyes:
yanlış anlama abicim onu demek istemedim :D
rakım da yüksek sizin orda onun da bir etkisi olabilir belki de
Şuan şehiriçinde eski 2003 1.6 Cliomdan daha az yakıyor RS :)
şu chip'i yaptırayım da eleğe çevireceğim senin megane'ı :D :D
ciğerli olan kazanır ,
katılıyorum,
hatta birkaç sefer bile ölçüm yaparak ortalama sonucu almak lazım..
Ben eski işyerimdeyken düzenli tutuyordum istatistiği..
reno symbol ile 4.9 - 5.1 arasında gidip geliyordu ortalamam
Sanırım ben yazdıklarımla durumu anlatamıyorum bu test yol bilgisayarının doğruluk testi idi az veya çok yakma testi değil. Kaldiki zaten bu değerden daha da az yakıyorum. Kısacası bu testi isterseniz 500 kere yapın isterseniz 1 kere ne fark edecek.
yanlış anlama abicim onu demek istemedim :D
rakım da yüksek sizin orda onun da bir etkisi olabilir belki de
1035m rakım, -8derece suan deli gibi kar yağıyor yakında -12,-20 yı bulur kesinlikle yakıt normal. standart herhangı bi 1,6lt aractan sehır ıcıde sehırler arasıda daha az yakıyorum bu bı gercek.
Sanırım ben yazdıklarımla durumu anlatamıyorum bu test yol bilgisayarının doğruluk testi idi az veya çok yakma testi değil. Kaldiki zaten bu değerden daha da az yakıyorum. Kısacası bu testi isterseniz 500 kere yapın isterseniz 1 kere ne fark edecek.
ben aracımı istanbuldan alıp kayserıye getırırken kalan km ne yazdıysa ben okadar yol geldım herhangı bı sapma yok, bilgisayar dogru sen boşver.
ben aracımı istanbuldan alıp kayserıye getırırken kalan km ne yazdıysa ben okadar yol geldım herhangı bı sapma yok, bilgisayar dogru sen boşver.
Hayır acaba ben mi anlatamıyorum konu başlığındada açıkca yazılı Yol Bilgisayarının testi yakıt testi değil ki. Video da mı bi yanlışlık var nerde yanlışlık anlamadım gitti :)
benim bahsettiğim tüketim değerleri için, yoksa yol bilgisayarını test etmek için 500kere yapmaya gerek yok. kusura bakma :)
GokhanRS
09-12-2011, 17:28
bu kıliyolara en az yaktıran aytuğ başkandır. 2nci en az yaktıranda selece selçuktur diye düşünüyorum. videolarla sabittir :D
Şuan şehiriçinde eski 2003 1.6 Cliomdan daha az yakıyor RS :)
Yok daha neler:D
Eskisindeki extralar nedeniyledir o.Bu stock az yakması ondan olmasın?
benim bahsettiğim tüketim değerleri için, yoksa yol bilgisayarını test etmek için 500kere yapmaya gerek yok. kusura bakma :)
Yok dostum ne kusuru , yanlış anlaşılma olmuş o kadar :)