Orijinalini görmek için tıklayınız : bir astra önerirmisiniz? (bertone-sportive)
pepecura
09-12-2011, 08:44
selam,
2000 2001 astra sportive&bertone 1.8 2.0 hangisini tavsiye dersiniz? mantıklı olan hangisidir?
sportive ile bertone arasında sadece kasa farkımı vardır? motor yol tutuş donanım vs. vs.vs. olarakta farklar nelerdir? kaça alınır? benzınde çok yakarmı? lpg de nasıldır?
teşekkurler
İBRAHİM_MEY_GTİ
09-12-2011, 09:12
olum bırak bu işleri:)hayırlıısı diyelim bakalım..kurtul su cam tavanlı kartaldan:D:D
pepecura
09-12-2011, 13:00
yokmu astra cı?
KA®ANLIK
09-12-2011, 13:05
bir önceki aracım Astra Sportive di.
şu anki aracım da Bertone Coupe 2.0 Turbo...
Astra Sportive 2.0 Atmosferik, standartta 136hp motora sahiptir. Piyasada denenmiş ve benimde yaptığım bir takım modifikasyonlarla "MANTIKLI" bir tune ile 160hp civarına gelebiliyor.
Konfor olarak 10 numara bir araçtır. aynı bertone gibi...
Bertone 1.8 e sakııııın bulaşmayın. Bertone alınacaksa en iyi alternatif ( hem kullanım hemde ikinci eli olması konusunda ) 2.0 Turbo modelidir...
Bertone 2.0 Turbo modeli, cruise control den, koltuk ısıtmalarına kadar FULL+FULL donanıma sahiptir. Standardı 192 beygir bir turbo motora sahip ve sadece yazılım ve katalitik iptali ile 220-230 beygirlere kadar çıkabilir. Kullanımı inanılmaz zevkli...
Yol tutuş, görüntü olarak Sportive den kesinlikle daha başarılı bertone. performans olarakta tabiki.
konfor, ekstra donanımları olduğundan bertone yine bir adım öndedir ama genel sessizlik, rahatlık olarak birbirlerine yakındır.
Fiyatları da tabi farklı bayağı...
Sportive in temizleri 17-18 civarlarında iken, Bertone Turbo'nun temizleri 25-28 arasında değişir...
tercih meselesi.
performans ve konfor istiyorsan Bertone turbo derim...
fakat biraz alt segment olsun dersen, sportive de iş görür ;)
2.0 T bertone bende düşündüm bi süre sonra subaru aldım sende öyle yap biraz düşün sonra subaru al boşuna uğraşma toplam maaliyetleri hep aynı ama karşılığı subaruda daha fazla çünkü :D
Low-Rider
09-12-2011, 15:39
Çok beğendiğim çok güzel bir kasa.
Peki bu kasalarda da opel'in kronik arızaları var mı diğer modellerde ki gibi?Misal beyin arızaları?
KA®ANLIK
09-12-2011, 15:45
Peki bu kasalarda da opel'in kronik arızaları var mı diğer modellerde ki gibi?Misal beyin arızaları?
yok özgür öyle kronik olarak...
sportive de bir kronik arıza yoktur, bertone de de...
antifrizi yağı güzel olsun temiz temiz binersin.
turbo olmasından kaynaklı bertonenin belli bir km sonra turbo revizyonunu yaparsın... binmeye devam edersin...
Astra G kasası opelin EN SAĞLAM, EN OTURAKLI ve EN SORUNSUZ kasalarından biridir. hatta bence 1 numarasıdır...
Kronik sayılmaz ama sensörler belli yaştan sonra haliyle sorun çıkartıyor
Nazik şanzumanları sert kullanıma dayanmıyor.
lnd_samet
09-12-2011, 16:04
almışken bertone al.
sportive alınca aklın hep bertonede kalacak çünkü
almışken bertone al.
sportive alınca aklın hep bertonede kalacak çünkü
aynen. bendede şu an astra var aklım bertonede hatta satılıga çıkarttım bertone arıyorum bende.
KA®ANLIK
09-12-2011, 16:10
astra sportive lerde ve bertone turbo larda F23 GETRAG şanzıman vardır.
şu ana kadar BOZABİLENİNİ görmedim...
başaran varsa, ayrı bir plaket veririz :)
bertone turbo piyasada çok az var zaten, kolay gelsin (:
Görmek görmemek meselesi biraz konu dışı kalıyor
Dilimiz yandığından altını çiziyoruz
Zaten üstte belirttiğim gibi kronik sayılmıyor.
bende var astra g 2.0 sportive veriyim sana
KA®ANLIK
09-12-2011, 16:35
Görmek görmemek meselesi biraz konu dışı kalıyor
Dilimiz yandığından altını çiziyoruz
Zaten üstte belirttiğim gibi kronik sayılmıyor.
yok kronik olarak söylediğin için değil,
nazik şanzımanları sert kullanıma gelmiyor dediğiniz için söyledim.
F23 hiçte nazik bir şanzıman değil, 1999 model sportive'lerde sadece F18 şanzıman vardır belki siz F18'den bahsediyorsunuzdur ;) o zaman eyvallah F18 naziktir.
Fakat 2000 model ve sonrası Sportive ve Bertone Turbo'larda F23 şanzıman vardır ve hiçte nazik bir şanzıman değildir. 400hp lerde kullanılan ve dayanan birçok örneği mevcuttur ki standart kullanımda kolay kolay sıkıntı çıkaran bir şanzıman değildir...
bahsetmek istediğim bu idi ;)
Sabri sordugun araba icin sahibi temiz duzgun araba elsk baksin icine sinerse baktirsin alsin dedi
gsi_club
09-12-2011, 18:29
bertone 2.0 turbo almanizi öneririm.küçük dokunuslarla güzel degerler alabiliyorsunuz.
öyle pek aman aman bir kronik arizalari yoktur.bertonelerin 2.0 turbolu olarinda sadece turbosu zayiftir ben bir tek kronik ariza olarak onu biliyorum.
GokhanRS
09-12-2011, 18:35
bertone candır. daha yeni arkadaşıma aldık ama sahibindendeki gibi rakamlara değil. çok çok temizini sitedekilerden cok daha uygun fiyata aldık sıkı pazarlıkla.
pazarlık iyidir tavsiye ederim.
Focusla aynı sınıfta sportive hemen hemen aynıdır ikisi bence focusdan sonra sportive almayın.
Bertone 1.6 linea seriside alınabilir.
Çarşı izninde gazlamalık mı alıyosun pepe? :D
Silvia17
03-10-2013, 16:55
2.0 Astra bertone al arkana bakma derim yoldada fazlası ile tatmin olursun bi bmw 3.20 nin yanından el sallayarak geçerken ;)
bu 2011 :D dostum konu tarihlerine bi bakıver yahuu
samet_61
03-10-2013, 17:02
2.0 Astra bertone al arkana bakma derim yoldada fazlası ile tatmin olursun bi bmw 3.20 nin yanından el sallayarak geçerken ;)
biz palio ile 320 nin yanından el sallayarak gecıyoruz:)
bu 2011 :D dostum konu tarihlerine bi bakıver yahuu
sen alıstırdın bunlarıı :D