Orijinalini görmek için tıklayınız : Ek Civic raceland coilover ve koni amortisör hakkında.
Arkadaşlar arabamda vogtland 6 cm yay ile orjinal amortisörleri kullanıyorum , yol tutuşundan çok olmasada konforundan memnunum diyebilirm.
Koni amortisör veya raceland coilover almayı düşünüyorum ikisini kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim..
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/80992-14i-se-hangi-coil-over.html
şöyle bir konu açmıştım belki yardımcı olur.
Racelandler tayvan malı coiloverlardır koni amortisörlerle kıyaslanamazlar köni çok çok daha iyidir ancak köni'yi alınca birde yay seti almanız gerekir (sarı konilerden bahsediyorum)
İyice araştırmanızı tavsiye ederim.
Ben sonuç olarak Megan Racing EZ Street serisi almaya karar verdim.
Kolay gelsin
Raceland derim Arda. Aranıyor konunada yazmıştım.
Tayfun ile (MiaMi) 2 gün boyunca 1-2 saat konuştuk ben coil veya koni arasında kalmıştım. Fikirlerini aldım Tayfunda. 2 yıl koni amortisör - tein yay kullanmış, şuan Raceland coilover kullanıyor. Bana dediği, Koni, Raceland coilover'ın yanından bile geçemez. Coilover başka dünya demişti. Bu sözü üzerine Raceland coilover aldım montajladım. Basıklık ciddi, limitlerde kullanıyorum şuanda ve konfor, yol tutuş mükemmel ötesi.
Kesinlikte tavsiyemdir kanka Raceland. Hem uygun hem güzel ürün. Zaten malı takmadan incelediğinde farkına varıcaksın.
http://img88.imageshack.us/img88/2329/01122011138.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/1432/imgp0053l.jpg
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/80992-14i-se-hangi-coil-over.html
şöyle bir konu açmıştım belki yardımcı olur.
Racelandler tayvan malı coiloverlardır koni amortisörlerle kıyaslanamazlar köni çok çok daha iyidir ancak köni'yi alınca birde yay seti almanız gerekir (sarı konilerden bahsediyorum)
İyice araştırmanızı tavsiye ederim.
Ben sonuç olarak Megan Racing EZ Street serisi almaya karar verdim.
Kolay gelsin
Teşekkürler faydası oldu.Koni ile tecrübem vardı. Yol tutuşu vs güzel olsada çukurlarda ciddi anlamda vurma ve ses yapıyordu.
İkisi arasında merak ettiğim kullanıcı yorumuydu..
Ömer Hayırlı olsun kardeşim güzel seçim yapmışsın daha iyisini almak isteriz ama amerikadan kargo-gümrük sıkıntı oluyor buraya gelmesi fiyatları ciddi anlamda etkiliyor bu durumda tam olarak kararımı verdim sayılmaz ikisinden birini alıcağım artık..
Osman Bahadır
10-12-2011, 12:34
Yol tutuş performansı senin için öncelikse koni+yay alacaksın.
Alçaltma-yükseltme, basıklık senin için öncelikse raceland alacaksın.
Yol tutuş performansı senin için öncelikse koni+yay alacaksın.
Alçaltma-yükseltme, basıklık senin için öncelikse raceland alacaksın.
Evet bunun farkındayım , benim için bu yönden koni daha mantıklı olucak çünkü limitlerde kullanan biri değilim..
Teşekkürler yorumuz için.
koni sekme yapıyo ben eibach 5 + koni kullanıyodum çok zıplıyodu.
34tb9544
10-12-2011, 18:38
su an kendı aracımdada kullanıyorum raceland arda hem uygun fıyat hemde vurma ses sekme yapmıyo su an dıp basıkta cok fazla coıl yaydakı gıbı gomemıyosun haberın olsun yıne lastık camurluk ıcıne gırıyor :D
su an kendı aracımdada kullanıyorum raceland arda hem uygun fıyat hemde vurma ses sekme yapmıyo su an dıp basıkta cok fazla coıl yaydakı gıbı gomemıyosun haberın olsun yıne lastık camurluk ıcıne gırıyor :D
gomemıymuyuz:(
gomemıymuyuz:(
gomemyruz:(
mur 84 basmış ama anlamadım nasıl yapmış
34tb9544
10-12-2011, 19:34
sımdı muratın arabada raceland mı var coılsprıng ayarlımı var bılmıyorum fjk nın resom yukarda emınımkı dıp basıktır hangı yayları nereye taktı bırde o onemlı kalın olanlar one ıncelerı arkaya taktık olmazssa soker onlerı arka yapar yıne denerız ama gomulmuyo bızde 16 var
foto koysana kardesım bı gomulmuyosa almam
Basıklık gayet tatminkar.
Şuan düz yolda bile megan racing headers'ımı sürtüyorum limit basık şuan arabam.
Önleri öne, arkaları arkaya taktım yay olarak. Ön dip sayılır, arkada 3-4 cm daha pay var.
Raceland body'si koniden daha kalın içindeki yağ oranı daha yüksek absorbesi daha iyi ve yayları ile kombine sağlanmış vurma yapmıyor , konilerde sertlik ayar yerinden yağ kaçırma sorunları olabiliyor sıfır takım aldım 4 5 ay sonra garantiden 1 tanesi değişti. Konilerde kullandığın yaya göre vurma olabiliyor yol tutuş nasıl olurmu ben raceland taktıktan sonra gördüm. Bulursanız kaçırmayın ikinci bir takın alıp zulaya atmadığımdan pişmanım,
Yorumlarını paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler ederim.
Şu durumda bana biraz acil lazım oldğu için koni yönünde karar verip , sipariş ettim bu şekilde kullanıp değerlendireceğim..
kanashibari
11-12-2011, 21:40
Tecrübelerini bekliyoruz.
raceland kullanıyorum çok memnunum..koni artı yay kombineli vti a binme şansımda oldu inanılmaz vurma yapıyodu ve çok sertti.. benim aracımı go-kart yarışçısı tecrübeli bir abim test etti lastiklerim kötü alt takımım zayıf oldugu halde kullandığım en iyi yol tutan civic demişti aklınızın bir köşesinde olsun buda :)
3.5 dan daha fazla basan bir yay ile kullanıcaksan Koni alma. 3.5luk yay yeterli diyorsan Koni al Raceland bakma derim.
konımı aldın arda
Evet Gökan ddtune'den koni aldım.
3.5 dan daha fazla basan bir yay ile kullanıcaksan Koni alma. 3.5luk yay yeterli diyorsan Koni al Raceland bakma derim.
Bu konuda benimde çekincelerim var ama şimdilik vogtland 6 cm yay ile birlikte kullanıcağım.
İlerde eibach ground control ile kullanabilirim duruma göre.
Takınca paylaşırım.
Koni + 5lik yay varken koni en ustteyken arabam orj amortisor + 5 cm yaya gore daha sertti ve 1-2 cm daha alcakti. ne kadar ayarlasamda. Ama iste orjinaller patladi konileri cikarmasaydim tas gibi dururdu.
Konileri 10 günden beri kullanıyorum vogtland yaylar ile beraber.
Eskisine göre konforda hiç bir kayıp yok hatta çok daha iyi diyebilirim. En çok sert yapısından dolayı vurma durumundan çekiniyordum ama kesinlikle vurma veya rahatsız edici hiç bir şey yok.
Yol tutuşu olarak koniyi anlatmaya zaten gerek yok :) genel olarak ciddi iyileşmeler var kafadan kayma , sekme ve arkadan bırakma eğlimleri ortadan kalktı diyebilirim.
Araç yüksekliği , eskisi ile birebir aynı daha fazla basma durumu olmadı.
koni tein kullanıyorum bende cok begendım...
benım kıyaslamam dogru deqıl daha once orjınal amortısor eıcbah kullandım
konı teın cokguzel suanda
mur 84 basmış ama anlamadım nasıl yapmış
gökan FJK'nın basıklığı bence en ideali benden söylemesi benim ki kadar basmak istiyorsan custom coil kullanmalısın yada raceland'in yayını kesmen lazım ki bunu hiç kimse yapmaz herhalde.. ;)
benim customla ilgili bir sıkıntım var mı yok ama ön lastik içten çamurluğun en üst kısmına sürtüyor çok esneyince.. biraz kaldırmam lazım.. :)
raceland'i şiddetle tavsiye ediyorum bu arada..
Merhaba 1.6ies aracım var raceland nerden temin edebilirim fiyat nedir yada baska öneriniz varmi teşekkür ederim