PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 QS Lpg ?



D.CaN
10-12-2011, 14:15
Merhabalar
Bir kaç gündür aklımı kurcalıyo sizlerinde fikrini alayım dedim.Atiker Fast sıralı sistem otogaz taktırayım diyorum siz nedersiniz? Varmıdır daha önce kullanmış olan ?
Teşekkürker.

JDMazda_GTR
10-12-2011, 16:59
lpg degılde lpi taktır tr de satısı basladı ankaraya gıdınce ben bı gorusme yapacam aracımla ılgılı

JDMazda_GTR
10-12-2011, 17:05
LPG Dönüşümünde Devrim! Vialle LPi Sıvı Püskürtmeli LPG Sistemi (http://www.vialle.com.tr/lpg_nedir.aspx#sivi_puskurtmeli_lpg)

D.CaN
10-12-2011, 20:04
Hmm yeni çıkan bir sistem nekadar güvenilebilirki acaba ??
Güncel çekelim yokmu kimsenin fikri :D

sinan-s
10-12-2011, 20:19
Boşver taktırma bence...

asot
10-12-2011, 23:14
aracını 1-2 yıl daha kullanırım diyorsan hiç düşünme taktır ama 6 ay sonra satarım diyorsan, yeni sahibine hediye etmekten başka hiçbir işe yaramaz.. Üstelik benzinde kullanım zevkinden de mahrum kalmış olursun.. yaşadım ordan biliyorum.

atiker 100.000 euro luk x5'de de var, torosda da o yüzden sıkıntı yapmaz.

D.CaN
10-12-2011, 23:20
Valla hiç aklıma gelmezdi lpg taktıracağım fakat bu aralar biraz sarstı beni :) bir kaç quik kullanıcısıyla konuştum memnunlar oyüzden aklıma takıldı.Takarsam zaten satmam.Yürüründe çok fark edermi orası biraz soru işareti oluşturuyor :D

asot
10-12-2011, 23:25
ben 206 quiksilver aracıma taktırmıştım, üstelik aracım çok hırpalanmış, açık hava filtreli, bakımları aksatılmış berbat durumda olmasına rağmen, atiker taktırdım ve hiç sorunsuz kullandım.. Ama dediğim gibi taktırdıktan 6 ay sonra aracımı sattım, elemana hediye etmiş oldum.

performans anlamında kayıp vs. olmaz, çünkü zaten quiksilver modelleri performans aracı değildir. :)

benim fark ettiğim lpg'deki tek sıkıntı park ederken vs. birazcık devri yüksek tutmak gerekiyordu, yoksa stop ediyordu, bunu da her zaman yapmıyordu. O da sanırım ayarlamalarla düzeltilecek bir şey.

LPG'ye geçtiğin anda, suyla çalışan bir aracın varmış hissiyatına kapılacaksın..

D.CaN
10-12-2011, 23:33
Bilgiler için teşekkür ederim ufak tefek birşeyler şekilleniyo kafamda bakalım hayırlısı :)

HarunToprak
11-12-2011, 00:30
Herhangi bir yerden fiyat vs. aldın mı? Bende bu aralar düşünüyorumda.

JDMazda_GTR
11-12-2011, 02:06
Hmm yeni çıkan bir sistem nekadar güvenilebilirki acaba ??
Güncel çekelim yokmu kimsenin fikri :D

Bu sistem ilk 1995 tanıtılmış ve avrupada yıllardır kullanılan fakat Türkiye'ye yeni giren bir sistem.Koyduğum linkte gerekli açıklamalar var.Okursanız zaten burda birşey sormanıza gerek kalmaz.Daha önce bende turbolu araca lpg takmak başlığı altında konu açtım.Buyrun linkini de vereyim.Lpg ve lpi ile ilgili konuşmalar ve gerekli detayların birçoğunu bulabilirsiniz.Yardımcı olacaktır.Marka anlamında neyin iyi olduğu vs bir çok bilgi var.Buyrun bakın bundan sonrası artık size kalmış:icon_tup:

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/96839-turbolu-araca-lpg-takmak.html

LPG Nedir?
LPG, oda sıcaklığında ve hava basıncında buhar şeklinde görünen hidrokarbonların bir karışımıdır. Diğer özelliği de, buharın düşük kaynama noktası sayesinde buhar şeklinden likit şekline geçmesidir. LPG'nin tankerlere likit şekilde yüklenebilmesi(depolanabilmesi) önemli bir avantajdır. Alınan tek ölçüm, LPG'yi depolarken basıncı arttırmaktır. Sıkı geçmeli konteynırlardaki likit gazların buharlaşması basıncın artmasına sebep olur. Buharlaşma esnasında hacim ortalama olarak 250 faktör kadar artar. Bu LPG'nin bileşim ve sıcaklığına bağlıdır. Likit gaz miktarının azalması durumunda kalan hacim buharlaştırılmış gazla tamamlanır. Buharlaşma ve sıvılaşma(yoğunlaştırma) devam eden bir süreçtir ve bu sadece depo tamamen boş kaldığında son bulur. Gaz üzerindeki buhar basıncı da sıcaklık ve bileşime bağlıdır. Buhar basınç grafiği bu olayı gösterir. Depodaki basınç, son gaz damlası buharlaşıncaya kadar sürekli sabit kalacaktır.

LPi Nedir? (Sıvı Püskürtmeli LPG Sistemi)
Likit Propan Enjeksiyonu, LPG'nin likit haldeki enjeksiyonu demektir. LPi sistemi, içten yanmalı motordaki hava/LPG karışımını ölçmeye/dozaj ayarlamaya farklı bir yaklaşım anlamına gelir. Bu LPi sistemi 1995'te tanıtılmıştır ve geleneksel LPG sisteminin yerine geçmiştir. Başlangıçta, ince ayar yapan elektronik bir aygıtla bağlantısı mümkün olan bir buharlaştırıcı/venturi sistemi, karışımın dozunu belirliyordu. Sürekli olarak gelişmekte olan teknik, düzenleyici basınç sistemiyle elde edilenden daha hassas bir biçimde karışımın basınç dozajını ayarlamayı gerektiriyordu. Amaç, benzin yakıt enjeksiyonunu olabildiğince doğru tahmin etmektir. Bu yüzden likit LPG'yi direk olarak giriş valfine enjekte etme seçeneği mantıklıdır. Sentetik borular, montaj yapmayı kolaylaştırıcı hareket kabiliyetine sahiptir.

Tamamen yeni olan bu sistemi tanıtmak için sayısız gelişme yer almaktadır. Hemen hemen bütün parçaları ya tamamen yeni ya da buharlaştırıcı sistemde bulunabilecek parçalara kıyasla yüksek dercede değiştirilmiştir.

Buharlaştırıcı ve gaz/hava parçaları LPG bloğu ve LPG enjektörleriyle değiştirilmiştir. Ayrıca, depo likit LPG dolaşımıyla çoklu supap pompayla donatılmıştır. Bakır borularla sentetik borular yer değiştirmişlerdir. Sentetik boruların hareket kabiliyeti yüksektir ve kolayca taşınabilir. Ayrıca onlar zarara uğramaya daha az eğimlidir. Boruların patlama basıncı 345 bar'dır. Yüksek izolasyon değeri LPG'nin ısınmasını azaltarak ısı değişimini azaltır

LPi'nin, Sıralı Sistem LPG Dönüşüm Kitlerine Göre Avantajları:

Performans Kaybı Yok!
Sıvı püskürtmeli LPG sistemi, "sıvı" haldeki LPG'i emme valfinin hemen önünden gönderdiği için, silindirde bir soğuma meydana getirerek daha fazla yakıtın silindire dolmasına ve motorun daha güçlü çalışmasına imkan sağlar. Bu sayede benzinli sistemden performans olarak hiçbir farkı yoktur.

Periyodik Bakım Yok!
Sıralı sistem LPG sistemlerinde, düzenli olarak servise gidilerek LPG sistemininin filtre, hava ve coğrafik koşullara göre ayarlama gibi işlemler yapılır. Oysa ki sıvı püskürtmeli LPG sistemi olan LPi herhangi bir periyodik bakıma ihtiyaç duymaz.

"Backfire" Riski Yok!
Backfire; gaz halinde LPG kullanan sıralı sistem LPG kitlerinde, gazın bir bölümünün yanma odası dışında da yanmaya devam etmesine denir. Aracınız için zararlı olan bu durum, sıvı püskürtmeli LPG sistemi LPi takılmış araçlarda yaşanmaz.

» Motor Ömrü Kısalmaz!
LPi, dünyanin en yeni ve lider teknolojisi sayesinde, aracınızın benzinli sistemine çok benzer bir yapıda çalışır. Sıvı püskürtmesi sayesinde, sıralı sistem LPG kitleri nedeniyle motor donanımınızda oluşan yıpranmalar olmaz.

» Yakıt Tasarrufu
LPi, üstün teknolojili sıvı LPG püskürtmesi sayesinde en yüksek verimle çalışarak benzinli sistemlere ve gaz LPG kullanan sıralı sistem LPG kiti uygulanmış araçlara oranla yakıt tasarrufu sağlar.

» Sıcak, soğuk, nem, rakım ayarına gerek yok!
Sıralı sistem buharlı LPG sistemlerinde, hava veya coğrafik koşullara göre ayar yapılmaktadır. Oysa ki sıvı püskürtmeli LPG sistemi olan Vialle LPi, LPG'i sıvı olarak sisteme gönderdiği için dış etkenlerden etkilenmez.

ALPER-VNS
11-12-2011, 03:40
hiç düşünme taktır.. performansa yönelik bi araba değil nasıl olsa aradaki farkı anlayamazsın bile..

turbo16
11-12-2011, 03:56
LPG Dönüşümünde Devrim! Vialle LPi Sıvı Püskürtmeli LPG Sistemi (http://www.vialle.com.tr/lpg_nedir.aspx#sivi_puskurtmeli_lpg)

rakam ne civarda:confused:

JDMazda_GTR
11-12-2011, 04:19
rakam ne civarda:confused:

Tam bılgı sahıbı degılım fıyat konusunda ama arayıp sorabılırsınız hemen hemen her ilde bayısı mevcut:icon_tup:

KÖROĞLU
11-12-2011, 08:27
1 sene kadar Atiker lpg ile kullandım. Aracı aldığımda üzerindeydi.Zaten çok perf. bir araç olmadığı için güç kaybını hissetmezsin, önemli olan bence kit'in (Prins teleflex ayrı tutuyorum) markası değil montajı yapan usta. Düzgün bir montaj ile gayet ekonomikte olur. Lpg nin en kötü tarafı küçük olan bagaj daha da küçülüyor, psa grubunda stepne havuzu yok o yüzden mecburen içeri konuluyor deposu.

BAŞAR
11-12-2011, 08:31
lpg tavsiye etmem benzinli araç sürmenin zevki çok başka yerini alamaz fakat bu lpi yi yaptıran var mı acaba nasıl bir şey okudum ordaki link ama uygulaması nasıl bişi merak ettim....

KaanBRS
11-12-2011, 19:10
Ben tavsiye ederim git taktır araçların çok yaktığı değil benzinin aşırı pahalı olduğu bi ülkede yaşadığımızı hesaba katarsan zaten performans için kullandığın bi araç olmadığınıda düşünerek taktırmanı öneririm,senin motorunun 1.6 olanında kullanıyorum atiker fast sistemi gidişinde çok aşırı bi fark yok,benzinde sürmen gerektiğinde bir tuşa bakar zaten.

wekoo
11-12-2011, 19:54
günlük 40 50 km yapıyorsan taktır.. ben yeni taktırdım aracına atiker. simit tüp clio hb 950 tl.
nakit taktırdım gayette memnunum.