Orijinalini görmek için tıklayınız : TOKI evleri
Arkadaslar tokı den ev almak konusunda hiç bilgim olmadıgı ve arastıramadıgım ıcın bilginiz varsa ıse buraya yazarsanız cok yardımcı olmus olursunuz, işim Dolayasıyla yogun calısmaktayım ....
h.guroglu
11-12-2011, 17:55
yapılan yere göre değişirmi bilmem ama denizlideki tokilerin pek sağlam olmadığı söyleniyor binalar kendi kendine çatlamaya başlamış
hangi şehir için bakıyorsunuz ??
hangi şehir için bakıyorsunuz ??
İstanbul.. evım SEFAKOYDE
bu konuya baktınızmı toki yi bilmem ama ev alıcaksanız bi emre den bilgi isteyin bence
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/104238-ev-alicak-olanlara.html
halilcan9455
11-12-2011, 19:00
bildiğim kadarıyla şirketler ihaleyi alıyor ve ona göre yapıyor.
bu yüzden her toki sağlamlık konusunda farklı olabiliyor.
ilk önce ihaleyi hangi şirketin aldığını öğrenin.(TOKİ'nin sitesinde yazıyordu önceden)
sonra bu şirketi araştırın. özellikle daha önce başka bir toki binası yaptıysa.
suan kayabasında yenı ev yapıyolar, onun bılgısıne bı ulasabılsem... :(:(:(
biz de TOKİ ye konutlar yapıyoruz.
@m power;
o çatlaklar dediğiniz, binaların dış cephelerinde extrüdepolistren -halk arasında stropor- köpük denilen malzeme ile dıştan izolasyon yapılıyor ve çatlaklar onun üzerindeki sıva çatlaklardır. Daha da şüphe duyuyor iseniz TOKİ ye şikayet maili atın. 1-2 ay içinde mutlaka kontrol edilecek ve size cevap verilecektir.
TOKİ konusunda satılmayan konutları ve fiyatları en iyi kamu bankasından öğrenebilirsin. banka adını özelden verebilirim. reklam olabilir diye yazmadım.
yapılan bölgeleri de TOKİ nin sayfasından bakabilirsin.
http://www.toki.gov.tr/
buradan konut tipi, genişliği, yerleşimi, ödemeleri gibi bir çok konuya ulaşabilirsin.
şuan için sitede istanbul için konut satışı yok deniyor. ama banka ile bir konuş. çünkü iade edenler oluyor ve bu bilgiyi banka daha iyi biliyor.
edit
@ufuck
kayabaşı konutları teslim tarihlerini yayımlamışlar. bu da satışların bittiği manasına geliyor. ama sayfa da verilen banka ile bir görüş derim. belki iade olan konutlar var ise onlardan alabilirsin.
başvuru veya bilgi kısmını bilmem ama, 7 sene önce babam aldı yani 42bin tl'ye imza atmıştı o zamanlar hiç sevmedim dağın başıydı hiç bir yerleşim yeri yoktu. (Bilecik'te) 2011 başında daireyi 55bin tl'ye sattık +3 sene daha borcu var.. Bilecik'tekiler yanlış hatırlamıyorsam TR'deki ilk konutlardı
[QUOTE=aron76;2855810]biz de TOKİ ye konutlar yapıyoruz.
@m power;
o çatlaklar dediğiniz, binaların dış cephelerinde extrüdepolistren -halk arasında stropor- köpük denilen malzeme ile dıştan izolasyon yapılıyor ve çatlaklar onun üzerindeki sıva çatlaklardır. Daha da şüphe duyuyor iseniz TOKİ ye şikayet maili atın. 1-2 ay içinde mutlaka kontrol edilecek ve size cevap verilecektir.
TOKİ konusunda satılmayan konutları ve fiyatları en iyi kamu bankasından öğrenebilirsin. banka adını özelden verebilirim. reklam olabilir diye yazmadım.
yapılan bölgeleri de TOKİ nin sayfasından bakabilirsin.
http://www.toki.gov.tr/
buradan konut tipi, genişliği, yerleşimi, ödemeleri gibi bir çok konuya ulaşabilirsin.
şuan için sitede istanbul için konut satışı yok deniyor. ama banka ile bir konuş. çünkü iade edenler oluyor ve bu bilgiyi banka daha iyi biliyor.
edit
@ufuck
kayabaşı konutları teslim tarihlerini yayımlamışlar. bu da satışların bittiği manasına geliyor. ama sayfa da verilen banka ile bir görüş derim. belki iade olan konutlar var ise onlardan alabilirsin.[/QUOTAE]
Allah nasıp ederse cuma gunu konusmaya gıdıcem, gereklı bılgılerı burayada yazarım :):):)
başvuru veya bilgi kısmını bilmem ama, 7 sene önce babam aldı yani 42bin tl'ye imza atmıştı o zamanlar hiç sevmedim dağın başıydı hiç bir yerleşim yeri yoktu. (Bilecik'te) 2011 başında daireyi 55bin tl'ye sattık +3 sene daha borcu var.. Bilecik'tekiler yanlış hatırlamıyorsam TR'deki ilk konutlardı
yanlış bilmiyorsam ilk toki konutları,
halkalı etaplara yapılan 1. ve 2. etap diye biliyorum 90' yıllarda
Param olsa innovia yı kaçırmazdım gerçekten fiyat/değer oranını iyi veren konutlar.. :icon_tup:
tokide kura çıkmadı şans yok bizde.
Kayabaşında şuan 10bin konut varmış, plana göre 60bin olacakmış. Bitanesi bana nasip olsa çok mu :)
tokide kura çıkmadı şans yok bizde.
Kayabaşında şuan 10bin konut varmış, plana göre 60bin olacakmış. Bitanesi bana nasip olsa çok mu :)
:D bız kurasız felan gecen yıl ocakta pesınat 8 bın verıp ayda 400 olarak taksıtle almıstık 15 yıl vade daha sonra baya gıttım geldım ev cok kucuk gelmıstı 2+1 80 mıyıd 90 mt ne ev mutfakta masa koyup kahvaltını yapabılecegın yer yoktu bızım aldıgımızda salon cok kucuk geldı tabı bunlar aldıktan sonra esyalara karar verdıkten sonra cıktı yatak odası ıdare eder dı de mutfak ve salon benı dusundurdu 15 gun ıcınde ıade ettık ve bızımle bırlıkte bır cok kısı ıade etmıstı pesınatı halk bankasına yatırmıstık 3 ay sonra mart sonu gıbı ıade etmıslerdı parayı
:D bız kurasız felan gecen yıl ocakta pesınat 8 bın verıp ayda 400 olarak taksıtle almıstık 15 yıl vade daha sonra baya gıttım geldım ev cok kucuk gelmıstı 2+1 80 mıyıd 90 mt ne ev mutfakta masa koyup kahvaltını yapabılecegın yer yoktu bızım aldıgımızda salon cok kucuk geldı tabı bunlar aldıktan sonra esyalara karar verdıkten sonra cıktı yatak odası ıdare eder dı de mutfak ve salon benı dusundurdu 15 gun ıcınde ıade ettık ve bızımle bırlıkte bır cok kısı ıade etmıstı pesınatı halk bankasına yatırmıstık 3 ay sonra mart sonu gıbı ıade etmıslerdı parayı
370 lira taksitli olan evleri diyorsun, onlarda çok duydum, bazılarının 1 den fazla sahibi var, komik ama gerçek.
Nasılsa 15 yıl satılamazı var diye 2şer 3er kişiye satılan evler var. Aman dikkat.
Hoca naptın sen yahu, 370 lira taksitli olan evleri diyorsun, onların çoğunun 1 den fazla sahibi var,
Nasılsa 15 yıl satılamazı var diye 2şer 3er kişiye satılan evler var. Aman dikkat.
ılk sahıbı bızdık ya sozde kar edıcez aq :D
verdık kactık arkama bıle bakmadım:D
ılk sahıbı bızdık ya sozde kar edıcez aq :D
verdık kactık arkama bıle bakmadım:D
: ))
sağlık olsun