Orijinalini görmek için tıklayınız : Corolla hakkında
Selamlar,
Eski aracımız olan 2005 Laguna 2'de bulunan orijinal ses sistemi cabasse idi. Gerçekten güzel bir sistemdi gayet tatminkardı ses kalitesi, bass vs güzeldi. Şimdiki aracımız 2011 corolla, ses bakımından çok yetersiz. Aracın orijinalliğini bozmadan kaliteli ses alabilmek için hoparlör modeli vs. önerilerinizi bekliyorum. Bagaja bass kutusu koymak düşünmüyoruz, gelen yorumlara göre koltuk altlarına düşünebiliriz. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba;
Corollanın kapı ölçüsünmü bilmiyorum.
Peki bütçe nedir ?
Güzel bir izalasyon ve işçilikle kapılara mid takımları ve bunları besleyen amfi kaliteli sesi yakalar
Kapı kolonları 16.5 cm di yanılmıyorsam.
Bütçe 1000-1500 arası diyelim
Anfi hakkında önerebileceğiniz marka var mıdır?
Aslında benim her zamanki tavsiyem dinleyip almanız. Çünkü her ürünün karakteristiği farklı ve bir ürün belki sizi memnun eder başkasını memnun etmez, dğer bir ürün başkasını memnun eder sizi etmez.
subwoofer kullanmama nedeniniz nedir ? yer kaplaması filan mı ?
JDMazda_GTR
13-12-2011, 00:38
Ünite orjinal kalacak ise g serisi alpine coaxiel hoparlör tercih edebilirsiniz.Rms olarak çok yüksek değildir ve orjinal ünite de çalıştırma açısından zorlanmaz.2 yollu hoparlör olmasına rağmen mid bakımından da oldukça tatminkar hoparlörlerdir.Frekans aralığı çok geniş müzik türleri hariç Rnb,trance,pop,techno vb müzik türlerini oldukça başarılı bir şekilde dinlemenize olanak sağlar.Bass içinde en iyi seçenek yer sıkıntısı yaşamadan ve extra amfi gerekmeden örneğin Hertz'in kendinden amfili koltuk altı bass çeşitlerini tercih edebilirsiniz.Kaliteli ve fiyat performans dengesi oldukça iyidir.Hertz dışında da bir çok marka seçeneği var.Dinleyip hoşuma gittiği için bunu söylüyorum.4 adet coaxiel alpine g series hoparlör+hertz koltuk altı bass 700tl ve altında bir rakama denk gelir paranız cebinizde kalır ve keyifle müzik dinleyebilirsiniz.
Aslında benim her zamanki tavsiyem dinleyip almanız. Çünkü her ürünün karakteristiği farklı ve bir ürün belki sizi memnun eder başkasını memnun etmez, dğer bir ürün başkasını memnun eder sizi etmez.
subwoofer kullanmama nedeniniz nedir ? yer kaplaması filan mı ?
subwoofer kullanmama nedenimiz hem bagajı çok kullanıyor olmamız ve babamın pek hoşuna gitmemesi aracı ortak kullandığımız için. Ben de pek gerekli görmüyorum o kadarını. Zaten aman aman bir bass sesi de aramıyorum belirgin tatlı vurması yeterli o yüzden koltuk altı düşünüyorum fakat marifetleri konusunda pek bilgim yok, araştırıyorum halen.
Ünite orjinal kalacak ise g serisi alpine coaxiel hoparlör tercih edebilirsiniz.Rms olarak çok yüksek değildir ve orjinal ünite de çalıştırma açısından zorlanmaz.2 yollu hoparlör olmasına rağmen mid bakımından da oldukça tatminkar hoparlörlerdir.Frekans aralığı çok geniş müzik türleri hariç Rnb,trance,pop,techno vb müzik türlerini oldukça başarılı bir şekilde dinlemenize olanak sağlar.Bass içinde en iyi seçenek yer sıkıntısı yaşamadan ve extra amfi gerekmeden örneğin Hertz'in kendinden amfili koltuk altı bass çeşitlerini tercih edebilirsiniz.Kaliteli ve fiyat performans dengesi oldukça iyidir.Hertz dışında da bir çok marka seçeneği var.Dinleyip hoşuma gittiği için bunu söylüyorum.4 adet coaxiel alpine g series hoparlör+hertz koltuk altı bass 700tl ve altında bir rakama denk gelir paranız cebinizde kalır ve keyifle müzik dinleyebilirsiniz.
Bahsettiğiniz ürünleri araştıracağım teşekkür ederim. Ünite şu serviste takılan navigasyon dvd olanlarla değişebilir fakat ileri zamanlarda. Koltuk altı basslar hakkında pek bilgim yok iki tane koymayı düşüncem var iki ön koltuğun altına da, birinin yeterli gelmeyeceğini pek iş yapmayacağını düşündüğümden (tamamen önyargım, bu tip basslar hakkında bir fikrim olmadığı için aklıma böyle bir şey geldi) biri yeterli olur mu ve araç üzerindeki üniteyle sorun çıkarır mı? Bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler
JDMazda_GTR
13-12-2011, 01:19
subwoofer kullanmama nedenimiz hem bagajı çok kullanıyor olmamız ve babamın pek hoşuna gitmemesi aracı ortak kullandığımız için. Ben de pek gerekli görmüyorum o kadarını. Zaten aman aman bir bass sesi de aramıyorum belirgin tatlı vurması yeterli o yüzden koltuk altı düşünüyorum fakat marifetleri konusunda pek bilgim yok, araştırıyorum halen.
Bahsettiğiniz ürünleri araştıracağım teşekkür ederim. Ünite şu serviste takılan navigasyon dvd olanlarla değişebilir fakat ileri zamanlarda. Koltuk altı basslar hakkında pek bilgim yok iki tane koymayı düşüncem var iki ön koltuğun altına da, birinin yeterli gelmeyeceğini pek iş yapmayacağını düşündüğümden (tamamen önyargım, bu tip basslar hakkında bir fikrim olmadığı için aklıma böyle bir şey geldi) biri yeterli olur mu ve araç üzerindeki üniteyle sorun çıkarır mı? Bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler
Bahsetmiş olduğum bass 200watt rms gücüne sahip bir bass.O yüzden 2 tane koymaya gerek kalmaz ve koltuk altı bassı bagaj içine konulan çift bass gibi düşünmeyin.İşleyişleri aynı mantık değildir.Mevcut hoparlörler ve tek bir bass fazlasıyla yeterli olacaktır emin olabilirsiniz.Eğer ki ana ünite değişecekse (ki ana ünite en önemli faktördür geriye kalanlar farazidir) ses kalitesi ciddi anlamda değişir ve keyif alırsınız.Necvox ana üniteleri zaten şu an piyasadaki en iyi oem cihazlardandır.Bana göre ilk sırada.Ankara'da olsaydınız daha fazla yardımcı olabilirdim.Alpine,Pioneer ve Necvox Ankara bayisiyim.
Edit:Koltuk altı bass hiçbir sorun çıkarmaz.Zaten kendinden amfilidir ve yapılacak tek şey üniteden ses sinyali iletmek ve sonra bass keyfini yaşamak kalıyor:icon_tup:
Evet bahsettiğim necvox'un cihazları. İsmi aklıma gelmemişti. Arkadaşım da kullanıyor toyota servislerinde de takılıyormuş duyduğum kadarıyla. Bunların oem radyo/teyp ile aralarında güç farkı var mıdır yoksa sadece özellik farkından mı ibaret? Madem işin ehlisiniz, kullanacağımız cihazlar hakkında kesin karar verdiğimizde sizinle görüşmekte fayda var :)
JDMazda_GTR
13-12-2011, 01:34
Evet bahsettiğim necvox'un cihazları. İsmi aklıma gelmemişti. Arkadaşım da kullanıyor toyota servislerinde de takılıyormuş duyduğum kadarıyla. Bunların oem radyo/teyp ile aralarında güç farkı var mıdır yoksa sadece özellik farkından mı ibaret? Madem işin ehlisiniz, kullanacağımız cihazlar hakkında kesin karar verdiğimizde sizinle görüşmekte fayda var :)
Estağfurullah elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.Necvox cihazlarını aynen dediğiniz gibi servislerde takarlar.Bizde Ankara'daki bir çok servisin cihazlarını temin,montaj ve servis desteğini sağlıyoruz.Cihazlar sadece usb,sd vs özellikten ibaret değil.Önceki postumda da belirttiğim gibi ana üniteyi değiştirirseniz diyelim ki Necvox ile ciddi ses kalitesi farkını görürsünüz.Fabrikasyon üniteler genel olarak performansı düşük cihazlardır.Umarım istediğiniz gibi ses elde ederseniz.:icon_tup: