Orijinalini görmek için tıklayınız : lpg'li vti
merhabalar.
arkadaşlarla konuşurken konusu oldu lpgli vti .... sitede göremedim böyle bi konu , o yüzden yeni konu açtım.
sizler arasında yapan gören duyan varmı ?
By_HaNNibaLL
11-12-2011, 18:09
Bursada var bi tane vti bildiğim uzun süredir kullaniyor
Varsa ne olmus yani
bişeymi olması gerekiyo ?
HondatugraL
11-12-2011, 18:10
vtı alıp nıye tup takılsınkı spor aracta tupe karşıyım saçmalık bence. İes al tak varmıymışki ?
yavaş yavaş fiyat düşürme politikaları başlamış güzel güzel :D elele hep beraber :D
vtı alıp nıye tup takılsınkı spor aracta tupe karşıyım saçmalık bence. İes al tak varmıymışki ?
orda bi mantık hatası var ama ülkemdeki benzin fiyatları *****...
cemsultan
11-12-2011, 18:12
Bu mevzunun sonu gelmez.
cagri-35
11-12-2011, 18:12
birtane gri hatırlıyorum lpgli.
birde hatalı olabilirim çok net hatırlamasamda sanki 1.6ies vardı turbo hemide lpg li :)
birde hatalı olabilirim çok net hatırlamasamda sanki 1.6ies vardı turbo hemide lpg li :)
benimde bildiğim lpgli turbo ies vardı ama şuan durumu nedir ne oldu bilmiyorum
nakayama
11-12-2011, 18:13
antalyada 2 tane vardı noldu bilmiyorum
HondatugraL
11-12-2011, 18:19
orda bi mantık hatası var ama ülkemdeki benzin fiyatları *****...
e şimdi o aracı alıcak paran varsa benzınını odıcen ama ferrarıye tup takan adamın hesap alırlar altından :)
By_HaNNibaLL
11-12-2011, 18:19
sedan vti hem aile aracı hemde gazlama aracı olabilir ve buna gazda takilabilir neden garip geliyor ki millete benzinde kullanacak kadar parasi yoktur
fatihcakin
11-12-2011, 18:21
(lpg)Okuyunca yoruma dizel vti gördüm diyesim geldi.
cagri-35
11-12-2011, 18:22
e şimdi o aracı alıcak paran varsa benzınını odıcen ama ferrarıye tup takan adamın hesap alırlar altından :)
vti içinmi konuşuyoruz?
şu an piyasa balon olsada bu arabanın rakamları gene 25 ve 28 civarlarında gezmiyormu temizleri?
O kadar paran varsa benzinini ödeyeceksin nasıl bir mantık onu anlamadım zaten compact sınıf dahil eli yüzü düzgün bir araba bu kadar hatta daha bile fazla. Kaldı ki çok daha pahalılarına takıyor millet.
SEFAKALACAY
11-12-2011, 18:22
Niye takılmasın ki tüp? Çok mu değerli bi araç sanki ..
sedan vti hem aile aracı hemde gazlama aracı olabilir ve buna gazda takilabilir neden garip geliyor ki millete benzinde kullanacak kadar parasi yoktur
aynen öyle... günde 50km yapan insana benzinmi dayanır.
Katiliyorum ayni seyleri evi ve impreza icinde dusunuyorum.
Konuyu acan hemserim bnde onu sordum olunca biseymi oluyor yani adamini assalicaksiniz?
ondertopcu
11-12-2011, 18:24
vtı sonuçta 20 küsür milyarlık araba adamlar M5 te takıyor sitede vardı videoları hatta
Katiliyorum ayni seyleri evi ve impreza icinde dusunuyorum.
Konuyu acan hemserim bnde onu sordum olunca biseymi oluyor yani adamini assalicaksiniz?
hayır hayır. ne aşşağılaması... aslında arkadaşım düşünüyo sedan vti.... onun için açtım zaten konuyu...
Mikrop_Ali
11-12-2011, 18:27
şeref ustanın eski vti'ına takılmış sanırım lpg. ankarada
Keske baslik birazdaha farkli olsaymis:)
şeref ustanın eski vti'ına takılmış sanırım lpg. ankarada
bende şimdi duydum onu... nasıl olduğu hakkında bi bilginiz varmı ?
By_HaNNibaLL
11-12-2011, 18:31
bende şimdi duydum onu... nasıl olduğu hakkında bi bilginiz varmı ?
Lpgnin ne oldugunu biliyorsunuzdur araca verdiği zararida biliyorsunuzdur.
Ama ben iyi bişey taktiracağim derseniz lpgnin yaninda ekstra olarak yağlama sistemi takiliyor sitede konusu vardi özgür abi ve serkan abi araştirmişti yaptirmak için sonra ne oldu bilmiyorum araştirabilirsiniz
speed_emre
11-12-2011, 18:34
valla hakkatende hergun kullanan ıcın lpg sart tabı dıceksınız ozaman gıdın dızel alın dıye serı bır araba demekkı mılletımız sevıyor yanı bende hergun kullanırsam hem motorla oynarım hemde yuklerım yanı cok dogal 30 kurusa rahat rahat gezıp gazlanır yanı arabasına gore kafan bozuldumu al benzıne gazla yeterkı motorun ıyı olsun. ayrıca sahıbınden satılı wrx stı a adam brc turbo lpg takmıs cok memnunum dıyor satıyordu yanı takan takıyor arkadas gezmeyı sevıyor mılletımız lpg forever :)
Lpgnin ne oldugunu biliyorsunuzdur araca verdiği zararida biliyorsunuzdur.
Ama ben iyi bişey taktiracağim derseniz lpgnin yaninda ekstra olarak yağlama sistemi takiliyor sitede konusu vardi özgür abi ve serkan abi araştirmişti yaptirmak için sonra ne oldu bilmiyorum araştirabilirsiniz
ya biz öylesine teorik olarak şöyle düşündük... lpg beynini 5000devir de benzine geçicek şekilde ayarlarsak.... normal şehir içinde de 3000-4000 arası kullansak gibisinden düşündük...
http://b1112.hizliresim.com/s/c/11mqr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
millet nelere takıyor,taktırtanlar utansın
benzin fiyatlarını uçuranlar utansın.
By_HaNNibaLL
11-12-2011, 18:40
ya biz öylesine teorik olarak şöyle düşündük... lpg beynini 5000devir de benzine geçicek şekilde ayarlarsak.... normal şehir içinde de 3000-4000 arası kullansak gibisinden düşündük...
Gecen hafta boraya lpg taktirmaya gittim manisaya lavato,zavoli vsvs bi ton ürün vardi biz lavatoyu seçtik firma onun daha iyi oldugunu söyledi 200 hp ye kadar enjektörleri yetiyormuş.
Ama 200 üstü güçler için farkli bişey var fiyati 2300TL ve istediğin gibi ayar yapma imkani sunuyormuş kataloğunda bir cok spor arabanin ismi vardi da su dokulmuş üstüne net okunmuyor.
Gecen hafta boraya lpg taktirmaya gittim manisaya lavato,zavoli vsvs bi ton ürün vardi biz lavatoyu seçtik firma onun daha iyi oldugunu söyledi 200 hp ye kadar enjektörleri yetiyormuş.
Ama 200 üstü güçler için farkli bişey var fiyati 2300TL ve istediğin gibi ayar yapma imkani sunuyormuş kataloğunda bir cok spor arabanin ismi vardi da su dokulmuş üstüne net okunmuyor.
lpg kitleri hakkında bilgim var... ama yinede bi sormak lazım soruşturmak lazım önceden yapan varmı problem yaşan varmı... forumlar bunun için yapılmış yerler :)
benimde bildiğim lpgli turbo ies vardı ama şuan durumu nedir ne oldu bilmiyorum
hangi is miş o kardeşim ? renk plaka vs ?
Düzgün montaj ile sorun çıkarıcağını sanmıyorum,honda motorları lpg ile uyumlu çalışıyor. 6 serisi bmw lere takıldığını düşünürsen vtin hakkı bile denir gayetde güzel olur hem ekonomik hem gazlamalı neticede kaç yaşında araba motor durumuda iyiyse gül gibi geçinir gider vtec-lpg
hangi is miş o kardeşim ? renk plaka vs ?
ankara plaka ama hatırlamıyorum plakasını...
By_HaNNibaLL
11-12-2011, 18:47
lpg kitleri hakkında bilgim var... ama yinede bi sormak lazım soruşturmak lazım önceden yapan varmı problem yaşan varmı... forumlar bunun için yapılmış yerler :)
özel kitlerden alicaksiniz sıkıntı cıkmayacak gazladiğinizda falan ama onlarin fiyatlarida pek ucuz değil 2000+dan başliyo
bir tane delsol'da vardı lpg vti olarak o olabilir.. :D
gcn plaka beyaz olan mı
inanın hatırlamıyorum... şöylede olabilir. araba ilk başta lpgliydi , yükleyince lpgyi söktüler... yani inanın tam hatırlamıyorum...
özel kitlerden alicaksiniz sıkıntı cıkmayacak gazladiğinizda falan ama onlarin fiyatlarida pek ucuz değil 2000+dan başliyo
zamanında düz kitlere 2000 milyar para verdik şimdide veririz o sıkıntı olmaz heralde :)
Trance-R
11-12-2011, 18:50
porsche'ye , infiniti'ye , nissan'a , Vw'e filan takılıyor da , VTI da mı olmuyor :)
günlük biniyodur , mecburdur , aile arabası 4 kapı vti sonuçta :)
hatta tutkusundan vazgeçmeyip LPG değil , CNG de yapar , LPI da ;)
LPG'li S2000 duymuştum ..anladınız siz ;)
bir tane delsol'da vardı lpg vti olarak o olabilir.. :D
bildiğiniz bi arabamı ? belli bi km sonra herangi bi sıkıntı veriyomu ?
SEFAKALACAY
11-12-2011, 18:51
Arkadaşlar ben fiat punto 1.4 turbo-jet arabama brc prodrive kit taktırdım.60 bin km de takıldı.8bin km dir sorunsuz biniyorum.Performans kaybı yok denicek kadar az..Yalnız kit fiyatı 2000 tl..
Bi abimizde vardi sefakoyde, canavar gibi kullaniyordu benzinede almiyordu gazlarken direk lpg ile gazliyordu.bizim bile aklimizda var duzgun motorlu alip lpglemek bem takarsam brc takarim sahsen, stp nin corsaya taktirdik sehirici 180 kurus yakiyor canimiz sikilinca komik paralara geziyoruz ornek verisem canakkaleye gittik geldik 80 liraya 80 90 sabit olarak gittik geldik daha ne istenirki, vtecede takilir %40 tasarruf edilir mis gibi
Bi abimizde vardi sefakoyde, canavar gibi kullaniyordu benzinede almiyordu gazlarken direk lpg ile gazliyordu.bizim bile aklimizda var duzgun motorlu alip lpglemek bem takarsam brc takarim sahsen, stp nin corsaya taktirdik sehirici 180 kurus yakiyor canimiz sikilinca komik paralara geziyoruz ornek verisem canakkaleye gittik geldik 80 liraya 80 90 sabit olarak gittik geldik daha ne istenirki, vtecede takilir %40 tasarruf edilir mis gibi
lpg de gazlamak sıkıntı yaratmazmı uzun sürede ?
bir yere kadar gazlarsın . bunu da anlayan anladı..
By_HaNNibaLL
11-12-2011, 18:56
Hocam ben ustayla bayaği konuştum lavato nun normal sıralı sistem lpgsini taktirirsaniz eğer CNG de destekliyor enjektörleri ileride istasyonlar kurulmaya başladiğinda sistemde yazilim ve bikac değişiklik ile cng ye dönebilirsiniz.
3-4 gun once bırı aramıstı arac ıcın eğer anlasırsak Cupraya Lpg takılırmı acaba dio bana 300 hp yeter dıe bahsedıyodu :D
lpg de gazlamak sıkıntı yaratmazmı uzun sürede ?
Belli periyodlarda araci benzinde kullanirsan hicbirsey olmaz
derece43
11-12-2011, 18:57
Vay be ferrariyle bile kıyaslanmış helal olsun ne diyim:)
günü kurtarmak adına ve benim arabam şu kadar yakıyor dendimi şakşakcıları karşına almak için birebir ..aslan besliyorsan yemini vereceksin . atalarımız boşuna dememiş!!
3-4 gun once bırı aramıstı arac ıcın eğer anlasırsak Cupraya Lpg takılırmı acaba dio bana 300 hp yeter dıe bahsedıyodu :D
fsi lara artık takıyolar diye biliyorum... yanlışmı biliyorum ?
By_HaNNibaLL
11-12-2011, 18:58
Sonunda acikladin Cupradaki lpgyi :D :D
Paraniz yeterse prins, yetmezse BRC den sasmayin :)
fsi lara artık takıyolar diye biliyorum... yanlışmı biliyorum ?
Öyle bı dusunce ıcıne gırmedgım ıcın bı yorum yapamadım kendım için soyluyorum performanslı bı araca bınıyosam eğer Lpg dusunmem acıkcası :) Ama isteyen takar zevk durum meselesı :)
Emre İlbi
11-12-2011, 19:00
abartılcak ne var ki?
Ferrari, Corvette, Jaguar'a takıtıranlarıda duyduk,
Neymiş bu Hondalar böyle, sanarsın Bugatti :icon_wack
onursumer
11-12-2011, 19:00
valla düzgün bir kitle çokta güzel performans kaybı olmadan lpg ile kullanılabilir diye düşünüyorum
lpg de sonuçta benzin gibi bir yakıt turu
Öyle bı dusunce ıcıne gırmedgım ıcın bı yorum yapamadım kendım için soyluyorum performanslı bı araca bınıyosam eğer Lpg dusunmem acıkcası :) Ama isteyen takar zevk durum meselesı :)
ama şimdi biri vti biri cupra nerdeyse iki katı beygir var :) bilmiyorum ama yani şuandan itibaren gayet sıcak geldi sedan vti alıp lpg takmak... :)
Porsche Cayenne'm olsa 2 kez düşünürüm. ama USA menşeii suv'um olsun gözüm kapalı çakarım düpü dötüne. :icon_tup:
ama şimdi biri vti biri cupra nerdeyse iki katı beygir var :) bilmiyorum ama yani şuandan itibaren gayet sıcak geldi sedan vti alıp lpg takmak... :)
Olabılır takabılrsınz tabıkı sonucta aldıgınzda mal sızın oluyor ıstedgınızı yapabılrsınz. Şekil A Bursada var bı kac senedır kullanıyor sıkıntısı yok hıc ;)
bu 5000 altı LPG 5000 üstü Benzin olsun dedıgınız gecıs bıraz sıkıntılı olmazmı ? sonucta sıralıda bıle otomatık oldugunda. gecıslerde bıraz vakıt gecmesı gerekmıyormu?
bırde yakıt yolunun gecısten once tamamen bosalması gerekmıyormu oyle bırsey yokmuydu? yanı soyledıgınız bana bıraz olmaz gıbı geldı ama teknoloji tabi :D cıktıysa bırsey bılmem ?
Paraniz yeterse prins, yetmezse BRC den sasmayin :)
Doğru söze ne demeli. :icon_tup:
bu 5000 altı LPG 5000 üstü Benzin olsun dedıgınız gecıs bıraz sıkıntılı olmazmı ? sonucta sıralıda bıle otomatık oldugunda. gecıslerde bıraz vakıt gecmesı gerekmıyormu?
bırde yakıt yolunun gecısten once tamamen bosalması gerekmıyormu oyle bırsey yokmuydu? yanı soyledıgınız bana bıraz olmaz gıbı geldı ama teknoloji tabi :D cıktıysa bırsey bılmem ?
yakıt yolunun boş olması durumu eski sistemlerde olması gerekiyo diye biliyorum ben... yani en kötü lpg/benzin geçiş düğmesini böyle nos şalteri gibi yaparız istediğimizde açar kaparız :D:D:D hehehehe :D
aslında benzınden farklı bı yol gelse nos gibi :D olmazmı ?
http://b1112.hizliresim.com/s/c/11nnz.jpg
Bizim bir musterımızde var LPG li VTI
araçta yuksek sıkıstırma pıston
p28 ecu de var
+ lpg li işte :)
ben lpgli sti gördüm vti'ya yüklesen ne olur :)
ben lpgli sti gördüm vti'ya yüklesen ne olur :)
2.sayfaya bakarsan hangi araçlara takmışlar gorebılırsın...
p28 ecu de var
kit ne markaydı mertcan abi?
p28 ecu de var
doch vtec yazan o mavi motorunun kapağına, pistonlarına yandığımın vti'yı yaa :D
hastasıyım şahsen. az olsun, öz olsun VTI olsun arkadaş..
Ayrı bir tutku bu mevzu. Anlayamanlar, sevmeyenlere bir çift lafım var yani sonuçta tamamen tercih meselesi. Zevk meselesi.
Nemalanan kesimi ayrıca kınıyorum :D
+LPG candır bu ülke şartlarında :D
speed_emre
11-12-2011, 19:24
butun hersey kıt ve montajla ve en onemlısıyse ayarla alakalı yanı bana marea ya takamazsın dedıler taktım araba 500 km kadar adaptasyon saglayamadı sonra guzel bır ayarla tupte 195 km kadar hıza cıktım yanı hıcbır sorun yoktu kesıcılerle cok gıttım sorun yok hersey parca ve programla alakalı gıdıp buyuk kafa ve turbo sıstemıne takılan tesısatları takarsınız guc kaybı yuzde 2 lerde olur yanı :)
typer a lpg takan var vti a neden takılmasınki süpersport mu mübarek
By_MuGeN
11-12-2011, 19:26
çok mu önemli bi araba sanki niye tüp takılmasın
snan1910
11-12-2011, 19:26
Cihan Brc sanırım
enjektörler brc :)
bence lpg li cillop olur gez gez dur :D
enjektörler brc :)
bence lpg li cillop olur gez gez dur :D
bende düşünmüyor değilim :D
şaka tabi :)
hb nin ruhuna aykırı lpg :D sedana olur ama :D
2 sene sonra benzin 7-8 TL olduğunda lpg siz vti var mı diye konu açarız :D Bize bunu yaptıranlar utansın.
arkadaşlar tabiki lpg her araca takılabilir alın takın...yanlız şunu unutmayın..aracı satma zmanı geline zaten spor araçlar zor satılıyor hemde üstüne lpg taktırınca nasıl satılır işte orası tam bir muamma sağlam bir zarar ediceksiniz bu bir gerçek..bende bir ara lpg baya araştırdım ama bu işi yapan bir akrabam sakın bulaşma dedi...hangi marka tüp olursa olsun motorun ömrünü kısaltırsın gibi şeyler söyledi...markanın farketmiyeceğini sıvı enjeksiyon işlerinin hikaye olduğunu avrupada tüp nerdeyse hiç kullanımadığını söyledi...yani burdaki markalar ve gazeteler yok avrupada şöyle teşvik ediliyo diye yazsada hepsi yalan dolan...sadece pazarlama için reklamdan başka birşey değil...siz siz olun spor araç alıcazsanız ya dizel yada benzinli alın standart aracınıza bile tüp takmayın..istemesenizde aracınız satarken değer yitiricek
araca uzun süre binilcekse , benzin lpg farkından yapılan kar la satılırken yapılan zarar orantılı olabilir...
araca uzun süre binilcekse , benzin lpg farkından yapılan kar la satılırken yapılan zarar orantılı olabilir...
lpg den kar yapmayı düşünüyosan hayırlı işler kardeşim :D hemde spor arabada... benzinliğe bile girsen pompacı ne iş diye ters ters bakar araca emin ol..hem vti hemide lpg :D sen kayserili misin diye sorar :D motorun ömrü %25 en az kısalır + motor bakım masrafın artar + ortalama bişey desen 2000 tl tüp parası vericen + kapalı otoparka giremiyeceksin + feribot geriş yasak + senin aracı lpg li gören cevrendeki insanlar keşke spor arac yerine benzinli aile arabası alsaydın keşke derler :D
arkadaşlar tabiki lpg her araca takılabilir alın takın...yanlız şunu unutmayın..aracı satma zmanı geline zaten spor araçlar zor satılıyor hemde üstüne lpg taktırınca nasıl satılır işte orası tam bir muamma sağlam bir zarar ediceksiniz bu bir gerçek..bende bir ara lpg baya araştırdım ama bu işi yapan bir akrabam sakın bulaşma dedi...hangi marka tüp olursa olsun motorun ömrünü kısaltırsın gibi şeyler söyledi...markanın farketmiyeceğini sıvı enjeksiyon işlerinin hikaye olduğunu avrupada tüp nerdeyse hiç kullanımadığını söyledi...yani burdaki markalar ve gazeteler yok avrupada şöyle teşvik ediliyo diye yazsada hepsi yalan dolan...sadece pazarlama için reklamdan başka birşey değil...siz siz olun spor araç alıcazsanız ya dizel yada benzinli alın standart aracınıza bile tüp takmayın..istemesenizde aracınız satarken değer yitiricek
Akraban çok uçmuş yanlış anlamada, Almanyadan Hollandadan vs. felan yazın gelen çok araç gördüm LPG'li, sonuçta Honda BRC ile anlaştı Sıfır KM'lere takıyorlar birkaç markadada böyle olaylar var, hatta mercedeslerde LPG dolum ağzının koyulması için fabrikasyon yerler bile var, Ben kullanmıyorum LPG ama aracımı çok az kullandığımdan dolayı günlük kullanma durumum olsa takardım;
Akraban çok uçmuş yanlış anlamada, Almanyadan Hollandadan vs. felan yazın gelen çok araç gördüm LPG'li, sonuçta Honda BRC ile anlaştı Sıfır KM'lere takıyorlar birkaç markadada böyle olaylar var, hatta mercedeslerde LPG dolum ağzının koyulması için fabrikasyon yerler bile var, Ben kullanmıyorum LPG ama aracımı çok az kullandığımdan dolayı günlük kullanma durumum olsa takardım;
kardeşim ben en az 50 kere yurt dışına cıktım...akrabayı geç..o akrabada tüp takan bir usta...onun oğluda işinden dolayı en az ayda 2 kere almanya ispanya italya ya giden birisi...walla kardeşim yurt dışında bu işi kimse kolay kolay yapmaz..sebebide benzin fiyatları orda uygun bulgarda bile benzin 2.40 tl ben sizin iyiliğinize söyledim isterlerse uzay mekiğine bile taksınlar...motora kuru yakıt püstürtüp ömrünü kısaltıyorsun + kapalı garaj yasak+ feribot yasak + aracı satarken zorlanıcan + motor bakım masrafın daha fazla olucak benzine göre aynı zamanda şunuda söylim bende 1 ay öncesine kadar savunuyordum ama gercekleri geçte olsa gördüm... avrupada şöyle böyle diyenlerin hepsi pazarlama yaptığı için marka satsın diye öyle söylüyor..aracı aldığın yere sor bakalım onlar ne diyecek..avrupalı kolay kolay lpg ye yanaşmaz sadece tr de öyle söylenir...
ayrıca kardeşim sen mercedes satan bir bayiye sor bakalım bir dönem fabrika cıkışı lpg li araç yaparken neden şuanda bu işi yapmıyolar bir sor anlatsınlar bakalım :D
bildiğiniz bi arabamı ? belli bi km sonra herangi bi sıkıntı veriyomu ?
DRG plaka yeşildi duymadım sıkıntı çok iyi tanımıyorum sahibini
lpg den kar yapmayı düşünüyosan hayırlı işler kardeşim :D hemde spor arabada... benzinliğe bile girsen pompacı ne iş diye ters ters bakar araca emin ol..hem vti hemide lpg :D sen kayserili misin diye sorar :D motorun ömrü %25 en az kısalır + motor bakım masrafın artar + ortalama bişey desen 2000 tl tüp parası vericen + kapalı otoparka giremiyeceksin + feribot geriş yasak + senin aracı lpg li gören cevrendeki insanlar keşke spor arac yerine benzinli aile arabası alsaydın keşke derler :Dne kadar saçma bi yorum ya önceki sayfalardada demişler subaruya bmw ye mercedese takanlar var diye ilah ettiniz a.g arabayı geçenlerdede birisi x marka hakkında bilgisi olan varmı diye konu açmış ordan biride zıplamış vtec olsa bilen olurdu ne yani vtec dısında bilgi sahibi insan yokmu burda
onn_dear
11-12-2011, 20:26
Niye takılmasın ki tüp? Çok mu değerli bi araç sanki ..
evet bence çok değerli ve özel bir araç
onursumer
11-12-2011, 20:26
bir donem typer cup araçları vardı aygaz sponsorluğunda hepsi lpg kitli değillermiydi ?
bence her güçte araca türkiye şartlarında takılıp mis gibi kullanılabilir
yurt dışında benzin ucuz diye tabikide taleb az
o insanlar gelsinler birde okadar yolu burda yapsınlar gorurz hepsini :D
SEFAKALACAY
11-12-2011, 20:27
evet bence çok değerli ve özel bir araç
Özelliğini bilmemde o kadar değerli değil :)
ne kadar saçma bi yorum ya önceki sayfalardada demişler subaruya bmw ye mercedese takanlar var diye ilah ettiniz a.g arabayı geçenlerdede birisi x marka hakkında bilgisi olan varmı diye konu açmış ordan biride zıplamış vtec olsa bilen olurdu ne yani vtec dısında bilgi sahibi insan yokmu burda
küfürlü falan yorum yapma kafamı bozma... ne zman ben ne hakkında yorum yaptım söyle bakim... ben zaten doğru bildiğim öyle zannettiğim lpg olayını kendim yanlış biliyomuşum dedim..yanlıs yönlendirmeyelim kimseyi diye yorum yapıyorum
caglargungor
11-12-2011, 20:29
meşur krc vti da vardı şeref ustanın eski arabası mavidenizler otogazda karşılaşmıştık yeni sahibi lpg taktırmış ayar yaptırıyordu
vti bu gunlerde gerçekten insanların zoruna gidiyor
nedense anlamadım :)
kumluca da vardı lpg li vtec gayette güzel gidiyordu..hatta tüp te gti geçti :D ben çok beğendim arabayı :D
onursumer
11-12-2011, 20:35
ayrıca ben lpg nin motor omrunu kısalttığına falan inanmıyorum tam olarak buna bi sebebte gormuyorum açıkcası
arabamı servsie goturduğumde 400-500binkm lgp ile yol yapmış accentlere raslıyorum sahipleriylede az çok muhabbet ediyorum hiçbir sıkıntıları yok
caglargungor
11-12-2011, 20:36
hatta 1.5 sene önce aydınlıkta comagene diye bi çiğ köftecide vardı sedan vti tüplü siparişleri getiriyordu o civarlarda olan varsa biliyordur vtec aça aça getiriyodu bizim işyerine siparişleri =)))
Serkan06
11-12-2011, 20:37
lpg her araca takılır cillop gibide olur, bu kadar vergi yükü olan benzinle binmenin alemide yok, motorun ömrü kısalıyo diyenlerede hanginiz bi aracı alıp 300.000 km biniyosunuz? vti alsamda lpgyi takarım enjektörlerini büyütür ayarlarını yükseltir performans kaybı yaşamadan binerim.
ayrıca ben lpg nin motor omrunu kısalttığına falan inanmıyorum tam olarak buna bi sebebte gormuyorum açıkcası
arabamı servsie goturduğumde 400-500binkm lgp ile yol yapmış accentlere raslıyorum sahipleriylede az çok muhabbet ediyorum hiçbir sıkıntıları yok
Kapağı açılmadan taksiciler 300binleri deviriyor era'larla, ***** nasıl kullandıkları arabayı. :)
Avrupadaki yakıt fiyatlarıyla burdaki birmi tabi orda lpgli araç olmaz
bizim lpgye verdiğimizden daha azını adamlar benzine veriyor.
Hadi onu geçtim ben ayda 2bin km yapıyorum aracım benzinde 50krş yakıyor ayda 1000 lira benzin parası demek
lpg taktırdım 27-28 krş yakıyor. 400 500 lira gibi bi fark oluyor.
Az bi para değil bu yıla vursan 6 bin lira karım var araba zaten 14-15 milyar motoru sıfırlasam bile taş çatlasa 3000 olur neyin masrafıymış bu anlamadım.
ben cok yakınımda gordum catır catır vtec aca aca gezıyordu 50 tl lpg 20 tl benzın :D
abartmaya gerek yok, vtide de var tüp, tüplü typer bile vardı zamanında, abartmaya gerek yok...
senin araç benzinli motora benzin gidiyo accent gaz yani onun motoruna kuru yakıt püstürtülüyo..farkı yok diyen insan iyi sallıyo uzak dur derim...e tabi kimse yoğurdum ekşi demez
Avrupadaki yakıt fiyatlarıyla burdaki birmi tabi orda lpgli araç olmaz
bizim lpgye verdiğimizden daha azını adamlar benzine veriyor.
Hadi onu geçtim ben ayda 2bin km yapıyorum aracım benzinde 50krş yakıyor ayda 1000 lira benzin parası demek
lpg taktırdım 27-28 krş yakıyor. 400 500 lira gibi bi fark oluyor.
Az bi para değil bu yıla vursan 6 bin lira karım var araba zaten 14-15 milyar motoru sıfırlasam bile taş çatlasa 3000 olur neyin masrafıymış bu anlamadım.
dizel alın diyoruz işte..hem motorun ömrü daha uzun olur benzine göre
12 Yıldır LPG işi yapıyoruz, sizin şu söylediğiniz olaylar 10 sene önce söyleniyordu yazları iş yerimize yakıt almak için gelen yabancı plakalı araçlar çok fazla sahipleri ile muhabbetlerimizde hepsinin LPG'nin çok kullanıldığını, gitgide yaygınlaştığını söylüyorlar ama doğru Dünya çapındaki LPG kit üreticileri AR-GE çalışmaları vs vs. sadece Türkiye için yapılıyor değilmi? Ayrıca spor araba felan diyosun pompacı sana ne iş diye bakar felan diye, emin ol öyle araçlar geliyorki kimse sana bakmaz sonuçta Ferrari değil yani, ikinci el ortalama bir araçta LPG fiyatını arttırır, Motor ömrü konusunda birşey demek istemiyorum sadece LPG'li ticari taksilerin KM'lerini öğrenmek yeter çok teknik detaya girmeyeceğim yaptığın yorumlardan dolayı anlamanı bekleyemem
küfürlü falan yorum yapma kafamı bozma... ne zman ben ne hakkında yorum yaptım söyle bakim... ben zaten doğru bildiğim öyle zannettiğim lpg olayını kendim yanlış biliyomuşum dedim..yanlıs yönlendirmeyelim kimseyi diye yorum yapıyorum
öncelikle sakin ol dostum öyle kafamı bozma filan ne ayaksın ? sadece sen değilsin böyle yorum yapan baksana neymiş efendim spor arabaymış düp takılmazmış ferrari subaru bmw spor araba değil yani ama doğru ya vti ın ruhuna aykırı lpg alan mecburen benzinle binecek yoksa atar tutarlar böyle
TolgaEsentepe
11-12-2011, 20:45
vti alırsam cidden takıcam lpg yi :) inceden de bi tesisat hem az yak hem çok gez :)
laf sokan olursa da enayisin der geçerim aynı paraya 2 katı gezmek varken :D
TolgaEsentepe
11-12-2011, 20:46
senin araç benzinli motora benzin gidiyo accent gaz yani onun motoruna kuru yakıt püstürtülüyo..farkı yok diyen insan iyi sallıyo uzak dur derim...e tabi kimse yoğurdum ekşi demez
kuru yakıt mı püskürtlüyor ???? :) :)
12 Yıldır LPG işi yapıyoruz, sizin şu söylediğiniz olaylar 10 sene önce söyleniyordu yazları iş yerimize yakıt almak için gelen yabancı plakalı araçlar çok fazla sahipleri ile muhabbetlerimizde hepsinin LPG'nin çok kullanıldığını, gitgide yaygınlaştığını söylüyorlar ama doğru Dünya çapındaki LPG kit üreticileri AR-GE çalışmaları vs vs. sadece Türkiye için yapılıyor değilmi? Ayrıca spor araba felan diyosun pompacı sana ne iş diye bakar felan diye, emin ol öyle araçlar geliyorki kimse sana bakmaz sonuçta Ferrari değil yani, ikinci el ortalama bir araçta LPG fiyatını arttırır, Motor ömrü konusunda birşey demek istemiyorum sadece LPG'li ticari taksilerin KM'lerini öğrenmek yeter çok teknik detaya girmeyeceğim yaptığın yorumlardan dolayı anlamanı bekleyemem
bak o zman sana sunu soruyorum mercedes bir ara fabrika cıkış lpg li araç yaptı..ama şuan yapmıyor bunun nedenini bir sor ok?...zaten arabayla işi olmayan adamların hergün işe güce okula araçla gitmesine de karşıyım..trafiğin içine ediliyor cünkü... toplu taşımada kullanmak lazm en azından
kuru yakıt mı püskürtlüyor ???? :) :)
afedersin kardeşim lpg benzin püskürtüyodu :D
TolgaEsentepe
11-12-2011, 20:50
afedersin kardeşim lpg benzin püskürtüyodu :D
peki, ben birşey demiyorum :)
vti spor arabamı :D
takılabilir gayet mantıklı ben cls55 amg tüplü görüp muaynesini bizzat yaptıktan sonra hiçbir aracı yadırgamıyorum :D
dizel alın diyoruz işte..hem motorun ömrü daha uzun olur benzine göre
Hocam bu keyif meselesi ben dizel araçtan keyif alamıyorum tamamen zevk meselesi.
Işıklarda yana bi şahin yanaşır ara gaz yapar basarsın düğmeye alırsın benzine gazlarsın. Otobanda alırsın benzine sıka sıka gezersin. İşe gidip gelirken ekonomi spec lpg le gider gelirsin.
Benzin 3 lira olsa vti ya bmw ye lpg takana laf edersin ama para kolay kazanılmıyo
Tam türk erkeğinin hayali işte Çok gidiyo az yakıyo VTI :hahaha::hahaha::hahaha:
lpg li araçların 2.el fiyatı daha pahalı mı ? tr den mi bahsediyoruz :D cünkü tr'de 2.el ilanları lpg li araçların daha ucuz..tamam lpg yi öv tamam ama sanayideki ustalar gibi övme :D
vti neki gaziosmanpaşa da cfu typer vardı lpg li hatta lastik taşıyordu
Hocam bu keyif meselesi ben dizel araçtan keyif alamıyorum tamamen zevk meselesi.
Işıklarda yana bi şahin yanaşır ara gaz yapar basarsın düğmeye alırsın benzine gazlarsın. Otobanda alırsın benzine sıka sıka gezersin. İşe gidip gelirken ekonomi spec lpg le gider gelirsin.
Benzin 3 lira olsa vti ya bmw ye lpg takana laf edersin ama para kolay kazanılmıyo
para kesinlikle kolay kazanılmıyo ama gazlamak için lpg saçma geliyor...ki bunu ben asla savunmazdım 1 ay öncesine kadar lpg yi öven biriydim bilen bilir
Hummer alırım Tüp taktırırım diyenlerden fazla bir şey beklemiyorum
Gtc 2.0 turbo yazılımla beraber 230 beygirleri buldu Enjektörler yetiştiremedi Aracı sıkıştırınca Tüp enjektörleri istenilen gücü veremeyip Benzine geçiriyordu.Yurtdışı kahverengi enjektörler geldi ve sorun çözüldü :D
valla ben tüp taktıralı 40000 bin km oldu bana bunun karı 10 milyar
bi 20bin km sora arabanın parasını amorti edicem varmı ötesi :D
para kesinlikle kolay kazanılmıyo ama gazlamak için lpg saçma geliyor...ki bunu ben asla savunmazdım 1 ay öncesine kadar lpg yi öven biriydim bilen bilir
Bas düğmeye al benzine zor birşey değil diyorum. İmkanı olan günlük kullanmak için dizel alır bide gazlamak için alır benzinli koyar kenara ama onuda herkes yapamaz ***** tr şartları
Az km yapıyosan gereksiz olabilir ama ayda 500-600 km üzerinde giden birisi için lpg şart. Benzine para vermek koymuyosa başka tabi:)
Hyundai, Opel, Honda, Fiat, Dacia aklıma gelenler şimdi bu firmalar garanti veriyor araçlarına LPG ile mercedesi bilmem satış stratejisidir tutmamıştır teknik açıklamasını sen yapabiliyormusun? ozaman şuanda aktif LPG garantisi veren üreticilere bakmak yeterlidir heralde? 4 senede S320 LPG ile babam 180.000 KM yol yaptı rutin bakımları dışında herhangi bir sorun çıkartmadı, Ortalama araçlarda LPG olan araçların fiyatının düştüğünü görmedim yani bunu senin görmen için sahibinden.com gir bak fiyatlarına, ayrıca sanayideki usta gibi diyorsun sen gelip söylüyorsun burda usta akrabam böyle dedi vs. kendin ile çelişiyosun,
walla benm 1.4 fiesta aracım war babamda da 1.3 dizel astra sedan war. ayda 100 - 150 arası benzine veriyorum... babam hep kullanıyor aracını gün aksatmaz cünkü işinden dolayı araba ona hep lazm...cuma c.tesi pzr. araca biniyorum acil durum yoksa.h.içi toplu taşıma kullanıyorum..arabayla cok fazla işim yok...kullanmayı seviyrm ama sonucta toplu taşımada kullanmak lazm benzin fiyatlarından öte trafiği gereksiz meşgul etmemek lazm
Hyundai, Opel, Honda, Fiat, Dacia aklıma gelenler şimdi bu firmalar garanti veriyor araçlarına LPG ile mercedesi bilmem satış stratejisidir tutmamıştır teknik açıklamasını sen yapabiliyormusun? ozaman şuanda aktif LPG garantisi veren üreticilere bakmak yeterlidir heralde? 4 senede S320 LPG ile babam 180.000 KM yol yaptı rutin bakımları dışında herhangi bir sorun çıkartmadı, Ortalama araçlarda LPG olan araçların fiyatının düştüğünü görmedim yani bunu senin görmen için sahibinden.com gir bak fiyatlarına, ayrıca sanayideki usta gibi diyorsun sen gelip söylüyorsun burda usta akrabam böyle dedi vs. kendin ile çelişiyosun,
kardeşim sana hayırlı işler :D sahibinden.com u kastettim ben... bide sen bak bence :D
HondatugraL
11-12-2011, 21:16
vti içinmi konuşuyoruz?
şu an piyasa balon olsada bu arabanın rakamları gene 25 ve 28 civarlarında gezmiyormu temizleri?
O kadar paran varsa benzinini ödeyeceksin nasıl bir mantık onu anlamadım zaten compact sınıf dahil eli yüzü düzgün bir araba bu kadar hatta daha bile fazla. Kaldı ki çok daha pahalılarına takıyor millet.
istediği kadar pahalısına taksın ama spor araca yanaştırmasın 5 liralıkda olsa spor araç 100 lıralıkta olsa spor araç yakıcak tabı en fazlasından taşıyamıcaksan bu yuku almıcan.
walla benm 1.4 fiesta aracım war babamda da 1.3 dizel astra sedan war. ayda 100 - 150 arası benzine veriyorum... babam hep kullanıyor aracını gün aksatmaz cünkü işinden dolayı araba ona hep lazm...cuma c.tesi pzr. araca biniyorum acil durum yoksa.h.içi toplu taşıma kullanıyorum..arabayla cok fazla işim yok...kullanmayı seviyrm ama sonucta toplu taşımada kullanmak lazm benzin fiyatlarından öte trafiği gereksiz meşgul etmemek lazm
ayda 1000 lira versen benzine o zaman diyebilcekmiydin acaba lpg gereksiz diye :)
istediği kadar pahalısına taksın ama spor araca yanaştırmasın 5 liralıkda olsa spor araç 100 lıralıkta olsa spor araç yakıcak tabı en fazlasından taşıyamıcaksan bu yuku almıcan.
+1 milyon
yakında bir firma cıkıp jetlere lpg üretim yaparsa şaşırmam hatta bunu savunana bile :D
cagri-35
11-12-2011, 21:18
kardeşim ben en az 50 kere yurt dışına cıktım...akrabayı geç..o akrabada tüp takan bir usta...onun oğluda işinden dolayı en az ayda 2 kere almanya ispanya italya ya giden birisi...walla kardeşim yurt dışında bu işi kimse kolay kolay yapmaz..sebebide benzin fiyatları orda uygun bulgarda bile benzin 2.40 tl ben sizin iyiliğinize söyledim isterlerse uzay mekiğine bile taksınlar...motora kuru yakıt püstürtüp ömrünü kısaltıyorsun + kapalı garaj yasak+ feribot yasak + aracı satarken zorlanıcan + motor bakım masrafın daha fazla olucak benzine göre aynı zamanda şunuda söylim bende 1 ay öncesine kadar savunuyordum ama gercekleri geçte olsa gördüm... avrupada şöyle böyle diyenlerin hepsi pazarlama yaptığı için marka satsın diye öyle söylüyor..aracı aldığın yere sor bakalım onlar ne diyecek..avrupalı kolay kolay lpg ye yanaşmaz sadece tr de öyle söylenir...
Nerelere gittiniz mesela?
Nerede yurtdışında benzin ucuz, son dönemde avrupada birçok ülkede benzine ne şkilde zam geldi birhabersiniz anlaşılan yada Almanya Hollanda ve daha birçok ab ülkesinin lpg takan araçlardan daha düşük emisyon sebebiyle daha az vergi aldığını hatta sıfır arabalarda teşvik verdiğini gözardı ediyorsunuz sanırım? Burda şimdi marka marka ülke ülke açıklayacak değilim ancak 50 kere yurtdışına çıktıysanız baya bir gezmişsinizdir bunlarıda biliyorsunuzdur haa bulgardan bahsetmişsiniz arada akrabalara vs. gidiyorsan haklısın dediklerinde.
ayda 1000 lira versen benzine o zaman diyebilcekmiydin acaba lpg gereksiz diye :)
ben dedim babamın araç dizel...cewp belli değil mi ? :D 3 senede 100 000 yaptı
cagri-35
11-12-2011, 21:20
Bahsettiğiniz :soru: spor :soru: araç vti değil mi :)
niye takılmasın vti egzotkimi supersport bi aracmı degil takılması gayet normal yuksek km yapılıyorsa
Piyasada bir sürü subaruda LPG var
hemen hemen ger gun goruyorum lpg kuyrugunda beklerken
sonuçta spor araba
her araçada lpg takılabılır
ama dedıgım gıbı bu arala site olarak vti takınsıtısı var üyelerde bu neden kaynaklanıyor anlamadım hala :)
Nerelere gittiniz mesela?
Nerede yurtdışında benzin ucuz, son dönemde avrupada birçok ülkede benzine ne şkilde zam geldi birhabersiniz anlaşılan yada Almanya Hollanda ve daha birçok ab ülkesinin lpg takan araçlardan daha düşük emisyon sebebiyle daha az vergi aldığını hatta sıfır arabalarda teşvik verdiğini gözardı ediyorsunuz sanırım? Burda şimdi marka marka ülke ülke açıklayacak değilim ancak 50 kere yurtdışına çıktıysanız baya bir gezmişsinizdir bunlarıda biliyorsunuzdur haa bulgardan bahsetmişsiniz arada akrabalara vs. gidiyorsan haklısın dediklerinde.
gazeteden alıntı haberlerle lütfen yorum yapmayalım... şöyle bir örnek vericem hondanın daha dizel aracı yok suv u hariç ...siz lpg diyosunuz...honda salak zaten benzinli yapalım binsinler demiş japon müh.ler :D ayrıca avrupada lpg li araç tr den cok daha az arac sayısına oranla ama tabi gazeteler öyle demez reklam olacak ya markanın reklamı :D dacia hariç hangi marka tr de lpg li fabrika cıkısı araç satılyor?
takılır diyen arkadaşlar ı cok merk ediyorum acaba kac tane 2. el lpg li spor araba almışlar.hiç aldınız mı acaba spor lpg li 2.el araba ? uzaktan davulun sesi hoş gelir. 2.el lpg li aracın yanına yaklaşmazlar sonra takılır diye yorum yaparlar.
cagri-35
11-12-2011, 21:30
Gazeteden alıntı haberlerle yorum yaptıgımı kim söyledi sana?
Ama sen gazete haberlerini kaçırmışsın sanırım. Hondanın dizel aracı var iyice bir bak, zaten düşük hacimli 1.6 dizelde geliyor yakında.
onursumer
11-12-2011, 21:32
evet aracım benzinli 150tl ye ortalama 380km yol yapıyorum ama lpg düşünmedim hiç rahatsız etmiyor
ayrıca bu zararlı kuru sıvı puskurme olayının tam olarak teknik bir açıklaması varmı bunun
yani sallıyo dediğin kişinin laflarını çurutebilicek düzgün bi açıklama makale varsa okumak istiyorum
çok yakın arkadaşım 2 tane ml320 sinde volvo c70 coupe sindeki turbo bi araç
yıllarca lpg kullandı ne performans eksikliği gordu nede rutin bakım dışında başına bir iş açtı kmler ise 150bin ve yukarısı araçlar oylede satıldı gitti
lpg nin fiyat düşürmesi diye birşeyde yok arıca lpg nin kotu olduğunu savunursanız tabikide 2. el araç alırken lpg li araca az fiyat biçersiniz
arkadaşım 280bin km de motorun anahtar bile değmemiş 97 model E200 unu sattığında
istanbul dışından gelen kişiler araçta lpg olmadığını gorunce suratları düşmüştü olsaydı daha iyi olurdu gibisinden
yani aslında tamamen kişisel yargılar ...
inandık beyler inandık yorumları biraz daha keskinleştirin düşcek o fiyatlar hadi :D
evet aracım benzinli 150tl ye ortalama 380km yol yapıyorum ama lpg düşünmedim hiç rahatsız etmiyor
ayrıca bu zararlı kuru sıvı puskurme olayının tam olarak teknik bir açıklaması varmı bunun
yani sallıyo dediğin kişinin laflarını çurutebilicek düzgün bi açıklama makale varsa okumak istiyorum
yıllarca lpg kullandı ne performans eksikliği gordu nede rutin bakım dışında başına bir iş açtı kmler ise 150bin ve yukarısı araçlar oylede satıldı gitti
lpg nin fiyat düşürmesi diye birşeyde yok arıca lpg nin kotu olduğunu savunursanız tabikide 2. el araç alırken lpg li araca az fiyat biçersiniz
arkadaşım 280bin km de motorun anahtar bile değmemiş 97 model E200 unu sattığında
istanbul dışından gelen kişiler araçta lpg olmadığını gorunce suratları düşmüştü olsaydı daha iyi olurdu gibisinden
lpg kuru yakıt püskürtmüyorsa prins firması valve care i motora neden aşınmayı azaltsın diye takıyor?
inandık beyler inandık yorumları biraz daha keskinleştirin düşcek o fiyatlar hadi :D
ulan bir gören olsa diyecek kesin bu herif benzin fiyatlarını ayarlarlıyo bu benzin fiyatlarına zam yapıyor diyecek :D
onursumer
11-12-2011, 21:37
aşınma dediğiniz nekadar bi aşınma
800bin km gidicek motor kaç bin km az gidiyor ? % kaç etkiliyor ?
benzinlideykende aşınma mevcut ?
ayrıca tabikide firmalar aşınmaları minimumu indiriecek çozumler uretip uygulamak isteyeceklerdir bu onlar için + birşey
ama aşınmayı şu şekilde azaltıyorlar dendiğinde o sistemin zararlı olduğu anlamına gelmiyor
ozaman brc aşındıryor prins aşındırmıyor gibi bir sonuç çıkıyor ortaya
cagri-35
11-12-2011, 21:40
aşınma dediğiniz nekadar bi aşınma
800bin km gidicek motor kaç bin km az gidiyor ? % kaç etkiliyor ?
benzinlideykende aşınma mevcut ?
ayrıca tabikide firmalar aşınmaları minimumu indiriecek çozumler uretip uygulamak isteyeceklerdir bu onlar için + birşey
ama aşınmayı şu şekilde azaltıyorlar dendiğinde o sistemin zararlı olduğu anlamına gelmiyor
ozaman brc aşındıryor prins aşındırmıyor gibi bir sonuç çıkıyor ortaya
Çok çok samimi bir arkadaşım opel astra'sını bakımını vs. düzgün yaptırır 385.000 de sattı bir kaç ay önce.Memleketi uzak olduğundan gezmeyi sevdiğinden ortalama bir günde en az 60 70 km si var ve sürekli uzun yol yapar aracı sıkıştırır vs. Bir kere bile problem yaşamadı sattı ve aldığı arabaya hemen taktı.
150-200 binde motor yapmış bir sürü benzinli araç var benzinde aşındırıyo o zaman onu ne yapcaz
hep hayal ederdim fabrika cıkışlı lpg li ferrari olacak mı ? yaptım oldu :D :D :D
drummer582
11-12-2011, 21:43
Lpgye asla karsi olmadim kendi adima konusayim arac alirken lpglimi diye bakarim degilse en azindan 1000tl dusuk araca bakarimki lpg taktirinca zarar etmeyeyim diye..
Milyoner degilim benzinin litre fiyati bukadar pahali iken ekonomimi dusunmek zorundayim,spor aracada binerim motor yapisi uygunsa lpg taktiririm.sonucta omurluk arac almiyorum en fazla 3 yada 5 sene kullanir satarim
Bir tane beyaz vti hatırlıyorum ankara tayfasında vardı geçen sene beyaz sedan şuan hangi şehirde bilemiyorum.
hep hayal ederdim fabrika cıkışlı lpg li ferrari olacak mı ? yaptım oldu :D :D :D
Varya , konuşuyosun ama boş konuşyosun.... Mesaj sayın artsın diyemi böyle yapıyosun??
Mesaj sayın artsın diyemi böyle yapıyosun??
tşkler :D
anlayana sikrisinek saz anlamayana davul zurna az... kocum anladın sen onu ayak yapma...
onursumer
11-12-2011, 21:50
ayrıca firmaların zaten fabrikasyon ornekleri var
volvonun bifuel diye geçen modelleri mevcut yurt dışında
SekoLive
11-12-2011, 21:52
lpg varsa vti da bence fiyatı artar şuan saçma sapan lpgler sıralı sistemde en az 1 lira.
egsoz filtre hedırslı vti alacağıma lpg li almak daha mantıklı en azından işletmesi muayenesi falan daha külfetli :D
civic@ef
11-12-2011, 21:55
150-200 binde motor yapmış bir sürü benzinli araç var benzinde aşındırıyo o zaman onu ne yapcaz
tamamen kullanım,bakımlar vs ile alakalı bişey bu. lpg daha cook tartısılır.
Aynen doğru hatırlıyorsun turbolu gazlı :D haluk abimizdi kendisi .
cagri-35
11-12-2011, 21:59
Aynen doğru hatırlıyorsun turbolu gazlı :D haluk abimizdi kendisi .
Eyvallah :) baya paylaşımı vardı başka bir forumda.
erhanarici18
11-12-2011, 22:04
aslında spor bi araca lpg olayı olmalı bence yapılabiliyosa çok iyi olur
mesela bi gc8 in lpg li olması bi çok kişiyi cezbedebilir
bizim pedere mümkün değil tek kapılı araba aldıramazsın bi gc8 hem 4 kapılı hem spor bi araç yılda 15-20 bin km arası yapan bi aile olarak lpg li gc8 hep hayalimdi :)
raptor_98
11-12-2011, 22:09
17 binde astra g aldık.bugün 123 binde.100 bin km benzinde binsek 10 lt/100km yaksa 43 bin yakıt yapardı.gazda 12 lt/100 km yaksa 28 29 bin yapar.arada 14 bin fark war.araba zaten 20 bin motoru yese nolur :)) ha bende sewmem lpg o ayrı ama durum bu? uzun vade de zaten arabanın parası ile çıkıo :)
HondatugraL
11-12-2011, 22:12
Bahsettiğiniz :soru: spor :soru: araç vti değil mi :)
vti spor amaçla alındıysa ondanda bahsederım gazlamak için alıpda çok yakıo tup takım demek saçma hem hızlı gııdıp hem ucuza gıtmek gıbı bı dünya yok. Gunumuzde spor amaçlı kullanılıyo o bakımdan yazıyorum tabi bunları.
vti spor amaçla alındıysa ondanda bahsederım gazlamak için alıpda çok yakıo tup takım demek saçma hem hızlı gııdıp hem ucuza gıtmek gıbı bı dünya yok. Gunumuzde spor amaçlı kullanılıyo o bakımdan yazıyorum tabi bunları.
benzinde gittiğinden daha az gider ama sonuç olarak gider yani....
yaw arkadas anlamıyorum ben ben ılla ekonomı yapıcam dıye dızele bınmek zorundamıyım? lpg ıle gazlarım kıme ne benım cebımdekı parayı sen benımle ortakmı kazanıyorsun demezlermı adama?
Fitili ateşlediler yicekler vti'ın başını :D
Ama sezonu diil kışın fazla satılık olmaz ayın çabaları ilkbaharda görelim :D
---caner---
11-12-2011, 22:19
benzinde gittiğinden daha az gider ama sonuç olarak gider yani....basacağın zaman benzine alırsan az gider kaygında olmaz ;)
raptor_98
11-12-2011, 22:19
dizelin sesini duycağıma bagajda lpg taşırım :)
HondatugraL
11-12-2011, 22:21
yaw arkadas anlamıyorum ben ben ılla ekonomı yapıcam dıye dızele bınmek zorundamıyım? lpg ıle gazlarım kıme ne benım cebımdekı parayı sen benımle ortakmı kazanıyorsun demezlermı adama?
senın yazını kastedmiyorum yanlış anlama ama işte bu saçma mantıkdan bahsedıyorum ben az yakıp gazlamak gıbı bişey tamamen ayrı bi dünya. 3 kuruş koy benzınını gazla yapamıyosanda dızele bın dıye zorlayan yok başka bişe al istersen 4 tane tak tupu zaten ulkede nadır bulunan aracı gıdıpte tuple p.ç etmek saçmalık yanı.
SekoLive
11-12-2011, 22:23
senın yazını kastedmiyorum yanlış anlama ama işte bu saçma mantıkdan bahsedıyorum ben az yakıp gazlamak gıbı bişey tamamen ayrı bi dünya. 3 kuruş koy benzınını gazla yapamıyosanda dızele bın dıye zorlayan yok başka bişe al istersen 4 tane tak tupu zaten ulkede nadır bulunan aracı gıdıpte tuple p.ç etmek saçmalık yanı.
vti nadir deil be görkem :) ep3 olsa tamam dicemde vtec 700-800 civarı hatırlıyorm tr de satılan :D
vti mı nadir?
kanka bızde gecen corsanın gazı fulledık bugun 311 km de tekrar fulledık 64 lıralık gaz aldı, bence dusun taktırmatı
HondatugraL
11-12-2011, 22:30
vti nadir deil be görkem :) ep3 olsa tamam dicemde vtec 700-800 civarı hatırlıyorm tr de satılan :D
vtı ıcın yazmadım serkan abi son cumlelerı zibil gibi maşallah vti :D nadir olanlar için yazdım :)
onursumer
11-12-2011, 22:37
kanka bızde gecen corsanın gazı fulledık bugun 311 km de tekrar fulledık 64 lıralık gaz aldı, bence dusun taktırmatı
aslında taktırsam çok farkeder dediğin gibi ama once şu kapalı otopark işlerini çozmek lazım
benim arabam 7 gün avm otoparkında duruyor :D
yarın bu yasak kalksın direk gider taktırırm lpg
yılda zaten 6-7 bin km en fazla yapıyorum yapmıyorum
Vti spor arac mi :)
senınkıler yanında kesınlıkle deıl ;)
bilmezler lpg nin 115 oktan olup benzin daha kaliteli olduğunu türkiye için
SekoLive
11-12-2011, 22:39
aslında taktırsam çok farkeder dediğin gibi ama once şu kapalı otopark işlerini çozmek lazım
onur arabaya check up yapmyolar ya otopark girisinde :) gaz dolum yerini tampon altına al . stepneyide eve bırak gaz göstergesinide dısardan gözükcek sekilde koydurma girersin otoparka
kanka :D stepne yerıne taktırıyorsunya ustune guzel bı mdf kestırıp kaplatıyorsun :D canavar oluyor bız daha bı yere alınmamazlık etmedık delı gıbı aranan ıstınyeparka bıle gırdık dıyım sana :D gaz dolum agzı ıcın zaten kesmıyolar artık tamponu dırek alta koyuyorlar ;) taktırıcam dersen tanıdık var hallederız BRC ıcın
Low-Rider
11-12-2011, 22:40
stepne havuzuna taktır,kimsenin baktığı yok ki:)
SekoLive
11-12-2011, 22:41
stepne havuzuna taktır,kimsenin baktığı yok ki:)
:D bak bu adamda sen gibi düşünürdü şuan lpg huzuruna erenlerden yanlısmıyım özgür :D hadi onuruda ikna edek
inanın hatırlamıyorum... şöylede olabilir. araba ilk başta lpgliydi , yükleyince lpgyi söktüler... yani inanın tam hatırlamıyorum...
Benim arabamda Aldigimda lpgliydi, turbo ve p28 takinca lpg iptal oldu
suprolla
11-12-2011, 22:46
civic spor araba oldu ya tamam...
vti spor oluyoda ies neden spor değil?aynı araba değil mi?her +150hp olan araba spor mu?
benzinin uzun olduğu yerlerde genelde vergi muafiyeti için lpg kullanan var...geçen yaz bi h2 gelmişti bize tüplü,sahibi vergi için tüp kullanıyorum hemde daha çevreci demişti
açıkçası metil kullanmasam bende düşünmüştüm tüpü
belirli devirden sonra lpg haricinde benzinde püskürtme gibi bişi duymuştum öle bişi olabilir....
alcak insan takmak isterse takar makina değil mi buda illa takılır
bu arada gazl bile 2.50 olmuş yazık valla :(
dizelin sesini duycağıma bagajda lpg taşırım :)
katılıyorum sana kanka lpg spec :D gazlarken benzin spec:D
vti lpg takılamaz mı yani ne ilginç insanlarsaınız ya :D
Emre Aktaş
11-12-2011, 22:54
Değişik bi konu. Şahsi görüşüm araç Spor ise kesinlikle karşıyım. Bu vti da olabilir gti da evo da sti da . Herkes biliyor düğmeye bas benzine al öyle gazlayla olmuyor arkadaşlar :) . Aracın motoruna verdiği zarar belli. LPG Ye Karşı Değilim , 2010 Honda civic var ailecek kullandığımız Prince Marka Gaz var. Şimdi Kendime Gti Yada vti bakıyorum. Kendi aracım günde 50 60 km yi buluyor ama bu tarz araçlarda gaza karşıyım. E 36 - 46 3.20 tarzı araca sahip olsam hemen takarım. Ama bence spor araçlarda takılmamalı
cagri-35
11-12-2011, 22:58
Baştan beri anlatmaya çalıştıgım buydu vti mı spor araba yani :)
Benım gozumde crx yada del sol vti a göre kat be kat spor.
Mal alanındır, ister arabayı 2 ye bölüp masa yapar, ister kanat takar uçmaya çalışır. Uçurumdan atar, üzerinden kamyonla geçer vs. Bunlar dışında zaten canımız istedi diye lpg taktırmıyoruz. Benim lpg ile yaptığım tasarrufu hesaplayınca şu an baştan sona komple motor yaptırabiliyorum. Aracım 190bin e yaklaştı. Lpg motoru aşındırıyor deniliyor. Aşındırsın o zaman. 350 bin giden arabam 330 bin gitsin. 300 bin gitsin :) Benim o zamana kadar yaptığım tasarrufla sıfır motor yaptırıp, turbolayıp yine lpg taktırıp binerim :D
Tüm bunlar dışında benzin ucuz olsa kim lpg taktırır arabasına? (Ticaret yapanlar dışında). Arabam Polo değil de Audi A5 olsaydı. Yada Bmw, Mercedes vs. Ciddi miktarda para kazansam bile düşünürdüm takmayı, çünkü aradaki fark azımsanmayacak kadar. Düzgün takılıp ayar yapıldıktan sonra performans kaybı yok gibi. E arabanın sesi de konforu da değişmeyecek. Kaputun altında bir kaç enjektör fazla olsa ne olur ki? Güvenlik derseniz lpg tankının ne kadar güvenli olduğunu biliyorsunuz. Tek düşündürecek şey bagajın küçülmesi. Başka hiç bir şey yok. Lütfen ön yargılı olmayın, mantıklı düşününce getirisi götürüsünün misli misli fazla lpg nin. Bu arada 2-3 sene daha yakıt fiyatları bu şekilde artarsa zaten takmam diyen kalacağını sanmıyorum. Söve söve de olsa herkes takacak :D
Dipnot: Söylediklerim kendi fikirlerimdir, kimseye cevap olarak yazılmamıştır.
Ben zamanında bi konu açmıştım ve konu kilitlenmişti yazılanlardan dolayı... :D O gözünden kaçmış sanırım.
Bu sitede "Vti" kelimesinin yanına bişeyler yazıp topic açmak bile sayfalarca tartışma yaratıyor. :D
Bu da benim açtığım konunun linki:
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/45584-vti-ve-lpg.html
Ben zamanında bi konu açmıştım ve konu kilitlenmişti yazılanlardan dolayı... :D O gözünden kaçmış sanırım.
Bu sitede "Vti" kelimesinin yanına bişeyler yazıp topic açmak bile sayfalarca tartışma yaratıyor. :D
serkan kanka bu hangı arabaydı
plaka renk fln ozelden atsana bana :D
gri 97 gibi duruyor :D
kadir jdm civic
11-12-2011, 23:30
arkadaşlar parası olan ayrı 2. bir arabası olan vardır asla gerek duymaz lpg ye , fakat hem begendigi aracın gundelik kullanıp ailesını bindiren hemde gazlayan hemde maaşı çok fazla olmayan bu araçlara gönül vermiş kişiler vardır aramızda onlar için bence hiç sorun yok. örneklerini vereyım.
ford sierra turbo yaklaşık 350-450 hp arası normal kullanımda sürekli lpg de gazlarken tuş benzinde.
ef turbo civic 250-300 hp normal kullanımda lpg de
typer 200 hp normal kullanımda lpg de
impreza tak 250-300 hp kiminkiydi hatırlamıyorum oda lpg de normal kulanımda
lpg de söyle bi olay var injectör başına bir pistonda destekleyebilecegi güç max 60-80 hp ye kadar desktekleyen kitler vardır. iyi araştırırsanız benzınden daha iyi yürür aracınız.
bilinki çogu pompa benzını kalıtesizi bir kaç yer var opet shell benım bildigi onları iyi digerleri kötü bir yerden 50 tl benzın alıyorsun atıyorum 100 km gitmesi gerekirken 80 km gidiyor benzıne solventi katıyorlar sende sanıyorsun ben arabamı koruyorum kusura bakmayın ama biraz zor ben kaç kişinin bilirim benzınde avans vurmaktan kırılan.
birde su var lpg nın oktanı türkiyede satılan pompa benzınınden daha yüksektir.
bence her arabaya lpg takılır daha ucuk bir örnek 350 Z turbo lpg takılıcaktıda 500 hp desteklen lpg sistemı yurdışında idi onu getirmek zor olucagından takan adam elımde 350 hp destekliyecek lpg var fakat 500 hp desteklemez o yuzden takamam demişti.
herkesın kesesıne arkadaşım benzınn litfesi olmuş 4.30 tl lpg 2.10 arada %50 fark var insan düşünsün birkere
kadir jdm civic
11-12-2011, 23:34
birde vteclerine gündelik hayatta kullanırken kaç kez vtec acarak kullanıyorsunuz ztn 5500 de kadar araba kagnı gibi 2000-3000 devirde benzınde 300 bınden asagıya yakmaz gazladıgında ztn vtec acıyor, lpgnın dez avantajı sadece yaptıgı agıtlık çok bir agırlıgıda yok yanı maxi 80 kg dir kit
birde vteclerine gündelik hayatta kullanırken kaç kez vtec acarak kullanıyorsunuz ztn 5500 de kadar araba kagnı gibi 2000-3000 devirde benzınde 300 bınden asagıya yakmaz gazladıgında ztn vtec acıyor, lpgnın dez avantajı sadece yaptıgı agıtlık çok bir agırlıgıda yok yanı maxi 80 kg dir kit
gunde 40 km yol yapıyorsam en az 20 kere vtec acıyorumdur ben :D
Kanka gri, hb, 96-98 kasaydı. Plakasına fotoları pc de bulabilirsem bakıp, sana yollarım özelden... :)
vti almayı düşünüodum ama yakıtından dolayı tüp taktırırım falan diodum senin bu konu tam denk geldi o aralar vtidan vageçtim ekonomik açıdan daa raat olana kadar:)
vti 100-120 kmh süratte benzinde ort ne yakıyor?
mertcan abi sanki sen 20 tl ye 70 km falan demiştin geçen bi konuda yanlışmı hatırlıyorum yoksa:soru:
SEFAKALACAY
11-12-2011, 23:51
Vti ın etmesi gereken fiyat 15-18 hayalci olmayalım..
iyi hoşda hangi LPG'li araç satılırken zorlanılmış bana söyler misin?
benzinin litresi 5TL'ye dayanan bi ülkede kıytırık 1.6 araca benzinle binebilen var ise ya KM yapmıyordur ya da çok para kazanıyordur.
Bunlar iyi günler Ankara'da ki benzinli araçların %60'tan fazlası LPG'li artık. Serbest pazar isteyen istediğini kullanır.
Son olarak LPG kendini 1 senede amorti ediyor hesap yapın görebilirsiniz.
Ayrıca aramızda aracını 10 seneden fazla kullananların sayısı site üyelerinin 3te 1ini geçmez diye düşünüyorum
iyi hoşda hangi LPG'li araç satılırken zorlanılmış bana söyler misin?
sahibindende araba aratacağım zaman alışkanlık oldu benzin ve lpgyi işaretliyorum :)
lpgsiz arabada beni zorlar
Vti ın etmesi gereken fiyat 15-18 hayalci olmayalım..
konu vti ların fiyatları degılkı kardes
Sen neyın kafasındasın hala ?
SEFAKALACAY
12-12-2011, 00:00
Fiyat düşürüyoruz işte :D
la bi dur çabalayıp kötüleyip fiyatları düşürücez cem rica etti :hahaha:
bence ederi 10000 anca :hahaha:
cem uzandan rica ettik vti 1000 tl olacak
keske olsada alsak 10.000 tl ye al nın yanı cekerım bı tane daha :)
Murat Özcan
12-12-2011, 00:07
neresi tuaf geliyor vti ya tüp takmanın ya bırakın allah aşkına,adamlar m6,x5 e jaguara bile tüp takmışlar gözlerımle gordum,ısteyen vtı ya tupunu takar gazlar bu kadar basıt
onursumer
12-12-2011, 00:12
benim getz vtec olsa valla hiç kapanmaz gibi birşey :D
yol bilgisayarı garibim 10lt ortalamanın altına hiç düşemiyor :D
HondatugraL
12-12-2011, 00:30
cem uzandan rica ettik vti 1000 tl olacak
cem uzandan bı rıca daha ıstesekte 200sx ler tokyo drıftten oncekı fıyatlarına geri düşsün :D
cem uzandan bı rıca daha ıstesekte 200sx ler tokyo drıftten oncekı fıyatlarına geri düşsün :D
siteye ortalama üç günde bir 200 sx almak çok saçma o para etmez bence ondan çok daha donanımlı ve hızlı olan clio daha mantıklı 12000 tl lik gti geçiyo gibi konular açarsan ilerleme kaydetme ihtimalin mümkün :hahaha:
Turkiyede Tuplu Skyline R33 var
yanı bunu fazla abartmanın bı anlamı yok
parası yeten benzınlı bıner ısteyen tup takar
takılmayacak bısı degıl
hatta yrn gıdıp fıyat alacam bence prins ve brc den :D
takılmayacak bısı degıl
ankara yaşıyosun sanırım teleflex en iyisi diye biliyrm
Murat Özcan
12-12-2011, 00:49
takılmayacak bısı degıl
tabıkı gıt al taktır bencede benzın fıyatı uctu gıdıyor :)
benim arkşımda var tüplü vti
HondatugraL
12-12-2011, 01:17
tuplu r33 mu. İşte üstüne basmak ıstedıgım nokta buydu :D zevk onun mal onun eyvallahda saçmalık :)
VTi gibi süperspor bir araca LPG takılmasını yadırgarım...
Hem nerde çokluk orda egsoz bilyası var demişler... Kimse taktırmamalı bence...
turbo&quattro
12-12-2011, 01:39
Benzin olmus 4.5tl siz hala lpg tartismasi yapiyorsunuz kaldiki bu vti. Bazi yorumlar cidden komik superspormus bilmemneymis.
KorkuluRuya
12-12-2011, 01:44
arastırın Skline memleketlmlzdeki atıkerden flan,, takmıyolardır takılsaydı komık olurdu.
şahine bile lpg takıyorlar vtı mi takmıcaklar ;)
En az Yuzde 30 en fazla yuzde 40 45 tasarrufu lpg olmadan nası yapardınız?
Buna mantıklı cevabınız varsa onu yapın.
İbrahim Erdem
12-12-2011, 01:51
vti a aya da takılmaz şimdi yav. onun yerine yatırır otobüse binerim. durduğu yerde altın misali değerlensin :D
ALPER-VNS
12-12-2011, 01:52
VTi gibi süperspor bir araca LPG takılmasını yadırgarım...
Hem nerde çokluk orda egsoz bilyası var demişler... Kimse taktırmamalı bence...
vti süperspor da oldu ya :D
Tabii ya ne sandın... Hatta Exotiks cars... :D
Vti'a tüp takılmaz diyen yok ki arkadaşlar ortada bir tartışmada yok veya ortada bir şeyi abartan yok herkes zaten hemfikir.
Siz boşuna kıyas yapıyorsunuz..
yavaş yavaş fiyat düşürme politikaları başlamış güzel güzel :D elele hep beraber :D
:) Güzel yöntemler başlamış
Geçen bunun konusu açıldığında biride böyle bir araça nasıl bunu yaparlar diye sitem ediyordu bayada üzülmüştü ...
Tanımasak bilmesek McLaren F1 sanıcaz . Ne VTI mış arkadaş.
Böle gereksiz abartmadan insan VTI soğuyor.Yanlış anlaşılmasın bende VTI severim ama abartmamak lazım
Kaan abi bari sen yapma ya... :D
Kaan abi bari sen yapma ya... :D
Çaktırma panpa bende VTI düşmanıyım hazır elime koz geçmişken vurdum masaya ! :P Biraz daha ucuzlatalım bizde kapatalım bi tane
:D :D :D :D
Hahauhaha....Aynen başka türlü alamıcaz bu VTi'ları....
Yorumunu okuyunca dedim Vodkasız mı kaldı naaptı... :D
LPG yakıtı kuru bir yakıttır, bu nedenle piston üzerinde aşırı hararete neden olur. Dolayısı ile bir müddet sonra silindir kapağı eğilir ve conta yakar, bu motorların kapağını taşlamak doğru değildir dolayısıyla ile yeni kapak almanız gerekir. Ayrıca pistonlara ve segmanlara da zarar verir. Yani motor yenilemek istiyorsanız bence bir sakıncası yok. Taksiciler eski tip karbüratörlü motorlarda LPG kullanıyor ama o motorların kompresyon oranları yeni motorlara göre daha düşük ve araçlarını şehir içinde ve düşük devirde kullandıkları gibi motor yenileme maliyetleri de sizin aracınıza göre daha düşüktür. Aracınıza taktıracağınız LPG sistemi ile uzun yolda bir müddet yüksek süratle giderseniz motorun piston üstü harareti artacaktır ama siz bunu aracın hararet göstergesinde göremeyeceksiniz ve yolda motor problemi çıktığında bunun nedenini ancak motor açıldığında anlayacaksınız. Bence yeni teknolojili yakıt püskürtmeli araçlarda LPG kullanımının motora, yukarıda saydığım gibi çok çeşitli zararları olduğu gibi yakıt giderlerinde de size çok ciddi bir faydası olmayacaktır. Çünkü LPG satış fiyatıyla kurşunsuz benzinin litre fiyatı arasındaki makas hızla kapanmaktadır
İbrahim Erdem
12-12-2011, 02:13
LPG yakıtı kuru bir yakıttır, bu nedenle piston üzerinde aşırı hararete neden olur. Dolayısı ile bir müddet sonra silindir kapağı eğilir ve conta yakar, bu motorların kapağını taşlamak doğru değildir dolayısıyla ile yeni kapak almanız gerekir. Ayrıca pistonlara ve segmanlara da zarar verir. Yani motor yenilemek istiyorsanız bence bir sakıncası yok. Taksiciler eski tip karbüratörlü motorlarda LPG kullanıyor ama o motorların kompresyon oranları yeni motorlara göre daha düşük ve araçlarını şehir içinde ve düşük devirde kullandıkları gibi motor yenileme maliyetleri de sizin aracınıza göre daha düşüktür. Aracınıza taktıracağınız LPG sistemi ile uzun yolda bir müddet yüksek süratle giderseniz motorun piston üstü harareti artacaktır ama siz bunu aracın hararet göstergesinde göremeyeceksiniz ve yolda motor problemi çıktığında bunun nedenini ancak motor açıldığında anlayacaksınız. Bence yeni teknolojili yakıt püskürtmeli araçlarda LPG kullanımının motora, yukarıda saydığım gibi çok çeşitli zararları olduğu gibi yakıt giderlerinde de size çok ciddi bir faydası olmayacaktır. Çünkü LPG satış fiyatıyla kurşunsuz benzinin litre fiyatı arasındaki makas hızla kapanmaktadır
nereden kopyaladınız bilmiyorum ama özellikle son cümlede sesli güldüm.
Makas kapanıyor? Hem de hızla?
Kutluhan
12-12-2011, 02:15
Yazık günah zaten doğru düzgün kaçta vti var birde lpg taktırıp mundar etmeye ne gerek var.
nereden kopyaladınız bilmiyorum ama özellikle son cümlede sesli güldüm.
2009 yılından bir alıntı
o makas yakında kapanıcak gercekten şu motorin 4.5 tl yi bulsun siz hiç merk etmeyin otogazda benzine baya yaklaşıcak.burası tr
100 Bin kilometredir (arada olsa olsa 30 - 40 bin km benzinde kullandığımız bir dönem olmuştur)
hem eski tip hem de sıralı sistem LPG ile kullandık,kullanıyoruz.
'' Kapak açmadan '' çok şükür...
zaten motorin 3.90 tl en son benzini edirneden 3.96 ya aldım nerdeyse dengeye geldi...sırada otogaza geldi
İbrahim Erdem
12-12-2011, 02:23
zaten motorin 3.90 tl en son benzini edirneden 3.96 ya aldım nerdeyse dengeye geldi...sırada otogaza geldi
lpg de de zaten bi kamyon vergi var. Ama maliyeti ucuz olduğu için fiyatı düşük. Ayrıca çevreci yakıt olarak görüldüğü için devlet fiyatına fazla zam yapmıyor.
Otogaz'a sürekli ya da yüksek miktarda zam yapamazlar nedeni ise daha çevreci bir yakıt olduğu için Avrupa birliği'nin çevreci politikalarının içinde başlarda yer alması. :)
Otogaz'a sürekli ya da yüksek miktarda zam yapamazlar nedeni ise daha çevreci bir yakıt olduğu için Avrupa birliği'nin çevreci politikalarının içinde başlarda yer alması. :)
hacı burası türkiye anayasa bile değişebiliyorsa hersey olur yalan mı ? :)
İbrahim Erdem
12-12-2011, 02:29
http://inciswf.com/109229siklemiyoruz.swf
ona kalırsa yarın öledebiliriz veya benzin 1tl de olabilir.
10 kasım 1938 den bu yana türkiye ne kadar ilerlemiş kardeşim sen onu söylesene sen benzin 1 tl olucağına inanıyorsan tabi hayal kurmak serbest :D hee 1 tl olursa en ucuz araçta 50bin tl olur sanırım :D kaşık kepçe olayı
İbrahim Erdem
12-12-2011, 02:38
10 kasım 1938 den bu yana türkiye ne kadar ilerlemiş kardeşim sen onu söylesene sen benzin 1 tl olucağına inanıyorsan tabi hayal kurmak serbest :D hee 1 tl olursa en ucuz araçta 50bin tl olur sanırım :D kaşık kepçe olayı
abicim demek istediğim şu. Lpg ye zam gelecek diye gayet emin bir iddada bulunuyorsunuz ve sebeb olarak burası türkiye herşey olur diyorsunuz. Hükümet ki vergi dayama konusunda üstüne yok lpgye hala dokunmuyorsa ciddi bir sebebi vardır.
kaldı ki 10 sene öncesinin düz ayarsız lpg zamanından kalma yazıyı kopyalıyorsunuz. LPG artık ne motora zarar veren ne patlayan ne çatlayan güvenli bir yakıttır. tek yapmanız gereken araca uygun kiti güzelce monte ettirmek.
lpg ye inş zam gelmez hatta inş senin dediğin gibi benzin 1 tl olur.Fakat yazı geçmişte yazılsada yakıt türü aynı öyle değil mi kuru yakıt sonmuçta? 100 sene öncede olsa gaz olduğu sübaplara zarar verdiği değişmeyen bir gercek..fakat şöylede bir gercek war bugün hükümet böyle diyor yarın hooop terse yatırıyor...yoksa 1 ay önce arayın forumu ben spor araca takılır diyordum...tr de 10 tane ferraride bile lpg war... porshe cayanne turbo s subaru wrx sti nin montaj resimleri teleflex in sitesine gir bak war
Artık msj yazarken veya konu açarken gibi gibi şeylerde IQ testi yapilsın. :alright:
Artık msj yazarken veya konu açarken gibi gibi şeylerde IQ testi yapilsın. :alright:
kardeşim bu laf kimeyse söyle
kardeşim bu laf kimeyse söyle
Mantıklı aklı başinda insanlar belli hocam , diğerleri aralardan kendilerini belli ediyor işarete gerek yok :)
Mantıklı aklı başinda insanlar belli hocam , diğerleri aralardan kendilerini belli ediyor işarete gerek yok :)
benm mesajımdan sonra yazdığn için ben üstüme alırım doğal olarak
Her senin msjından sonra yazılanı üstüne mi alınıyorsun ?
Benim konu ile a tarafa veya b tarafa yönelik bişede değil yanliş anlasılmasın öyle içimi döktüm :D
kardeşim eğer alıntı yoksa hemen benm mesajmn ardından yazıldıysa coğu insan üstüne alır...
By_HaNNibaLL
12-12-2011, 04:44
Dizele LPG taktircam arabam cok yakmiyo değişiklik olsun bagaja koyarim tanki yaninada bi nos tüpü kafama göre takilirim.
Konu nerelere gelmiş allah aşkina ya illa kilitlenmesi mi gerek konunun adamlar x5'lere m3'lere v8 v10 motorlara lpg taktiriyo onlarinki araba değil vti mi araba
Firat.M3
12-12-2011, 05:38
Vti o senelerin en dolu honda civic'iydi. onu bu kadar yuceltenlerden kaynakli super sanilmasi. 45 metrede duran spor araba da olmaz zaten :)
kanashibari
12-12-2011, 06:58
Gidin ies alın takın bırakın vti ın yakasını. Zaten piyasada eli ayağı düzgün motor kapağı açılmamış az sayıda kalmış bir arabadan bahsediyoruz.
Birde bunları göze alıp en temizini aramaya başlıyor olacaksınız.
Gidin ies alın takın bırakın vti ın yakasını. Zaten piyasada eli ayağı düzgün motor kapağı açılmamış az sayıda kalmış bir arabadan bahsediyoruz.
Birde bunları göze alıp en temizini aramaya başlıyor olacaksınız.
ekonomik gazlamak bizim de hakkımız değilmi?
kanashibari
12-12-2011, 07:30
Ekonomik gazlamak tabiki hakkınız. Vti alın beyin takın orjinalden %15 daha az yakın. Neden bunları düşünmüyorsunuz. Gaz bence çözüm değil sorun.
cıvıc_power
12-12-2011, 07:42
KRC 66 da tüplü şimdi
Ekonomik gazlamak tabiki hakkınız. Vti alın beyin takın orjinalden %15 daha az yakın. Neden bunları düşünmüyorsunuz. Gaz bence çözüm değil sorun.
lpgde %40 tasarruf yapılıyor ama..
kanashibari
12-12-2011, 08:26
%40 eksidendi aradaki fiyat farkı ile artık %40 lar çok zor makas çok dar ve bahsettiğiniz araç vti.
Performansı ekonomik kullanacağım diyorsunuz.
Vti ile hiç gazlamazsanız şehiriçi-dışı karışık kullanım 9-11 lt yakıt tüketir gazlayınca bu değer 15 lere kadar çıkıyor hesabı basit hemen yapalım gazın yoğunluğu sebebiyle bu 9-11 gazda 15-16 lt gibi rakam olacak gazlayınca gazda 20-22 leri göreceksiniz.
benzinde ortalama 10 yaksanız 10*4.22=42 TL 100 km
gaz ile ortalama 13 yaksanız 14*2.35=32.5
Gaz takım maliyetide var en ucuzu atiker 990 tl hesabı birde siz yapın değer mi değmez mi?
Güncel fiyatlar opet ve aygazdan aldım hesap ortada. aradaki fark 9.25
2.00 dan milan gaz alırız ozaman :D
ayrıca benim düşüncem şehir içi normal kullanmak. Yani max. 3000 de vites atmak... Gazlicağın zaman benzine geçmek... Basmadığın zaman bende 20-21 kuruşa kadar düşer....
kanashibari
12-12-2011, 08:41
Tercih sebebi. Amacınıza ulaşırsınız inşallah. ;)
AhmetDncr
12-12-2011, 08:41
ayrıca benim düşüncem şehir içi normal kullanmak. Yani max. 3000 de vites atmak... Gazlicağın zaman benzine geçmek... Basmadığın zaman bende 20-21 kuruşa kadar düşer....
düşmez o kadar bence, kıçıkırık si bile benzinde akıllı kullandığım zaman (2.500-3.000 rpm) şehir içinde km'de 30-35 kuruş yakıyor.. vti ile o kadar az yakmak bana göre imkansız..başka bir sorunda altındaki araba güçlü olunca basasın gelir, yine çok yakar :)
ulen lpg lı tayyar bile var vti niye olmasın :D
benım gıbı yapın vtec2 ye vtec açtırın
4800 de lpg den benzine geçecek şekilde ayarladım , lpg den benzıne geçince anlatamam keyfını :D resmen vtec açıyo vıdeosunu koyarım :D
ayrıca neden mıllet lpg ye bu kadar karşı anlamış değilim nıhayetınde lpg de bır yakıt cinsi
vtı da 5000e kadar lpg ye ayarlayacaksın sonra benzıne geçecek cok güzel olur :D
teknik olarak bi sıkıntı yok takılır :D
benım gıbı yapın vtec2 ye vtec açtırın
4800 de lpg den benzine geçecek şekilde ayarladım , lpg den benzıne geçince anlatamam keyfını :D resmen vtec açıyo vıdeosunu koyarım :D
ayrıca neden mıllet lpg ye bu kadar karşı anlamış değilim nıhayetınde lpg de bır yakıt cinsi
vtı da 5000e kadar lpg ye ayarlayacaksın sonra benzıne geçecek cok güzel olur :D
Birden arabaya hayvani bi güc gelir :D