Orijinalini görmek için tıklayınız : Kzu İbiza Pd130 + Golf Pd130
ChtArdARSL
16-12-2011, 12:40
Dun hem Hakan abı ıle tanısmıs oldum hemde hızlılara yetısemecegımız ıcın kendı kendımıze denedık..
Golf orjınal İbizada koltuklar sokukken farkedıyormus gecıyorum..Esıt oldugumuzda Fırtına Hakan benı gecıyor :D
Spec:
Golf:Yazılım+downpıpe
Ibıza:Yazılım+ıntercooler
Vıdeolar 2 ye 2 olarak denendı..Gzl ve zevklıydı 2 aracada masallah tunelsız denemelerde aynı gıdıcez sanırım cunku bır gecen bırdaha gecılmıyor :D:D Videoda dons yolunda kesın gecerım fılan demısım ama fırtına Hakan ızın vermedı baya yakın gıttık Ceco uyardıda yanımda oldugunu fark ettım :D
İbiza cekımlerıdır daha vıdeo vardı ama dagı tası gosterıyor,golfte vıdeoları koyacak..
http://www.youtube.com/watch?v=_-q6gQGAE8c&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=tlWM_9vmyGY&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=8LGJ8NS7dKs&feature=mfu_in_order&list=UL
8LGJ8NS7dKs
q6gQGAE8c&
tlWM_9vmyGY
BthnKrkt
16-12-2011, 12:41
Maşallah uzaktan pek duman sezemedim bu arada:)
maşallah araçlara çok fark sezemedim fırtına da koysun bakalım onda fark varmı:D
Dynosu 211 hp olan araçla 166 hp olan araç nasıl bu kadar denkler acaba :) maşallah araçlara.
mami_makinen
16-12-2011, 14:52
Dynosu 211 hp olan araçla 166 hp olan araç nasıl bu kadar denkler acaba :) maşallah araçlara.
cahıtın arabasının arka koltukları sokuk ve seatsport ıntercoler var ...
Selcuk_RoL
16-12-2011, 14:57
bende golfün için denenen tüm çekimler var akşam eklerim eve gidince sanırım seatta arka tarafta komple sökük??
ChtArdARSL
16-12-2011, 15:07
Edit: Konu ozetıne yazdım ztn.. "Golf orjınal İbizada koltuklar sokukken farkedıyormus gecıyorum..Esıt oldugumuzda Fırtına Hakan benı gecıyor"
Konunu en basında koltukların sokuk oldugunu yazdım,Hakan abı ve Mamı abıyede soyledım.. Gecmek gecılmek onemlı degıl downpıpeden snr tekrar denıycez ztn selcukda vıdeoları eklesın uzunda gecıyorlar..
-HAKTAN-
16-12-2011, 15:11
cahıtın arabasının arka koltukları sokuk ve seatsport ıntercoler var ...
Aynen abi :icon_tup:
Bilende konuşuyo bilmeyende...
-HAKTAN-
16-12-2011, 15:15
Cahit'ciğim ayağına sağlık nazar değmesin aracının MAAŞALLAH'ı var kardeşim.
ChtArdARSL
16-12-2011, 15:17
Cahit'ciğim ayağına sağlık nazar değmesin aracının MAAŞALLAH'ı var kardeşim.
cumlemıze abı sgl ıyı dıleklerın ıcın..
İBRAHİM_MEY_GTİ
16-12-2011, 15:18
araclara maşallah:)
BthnKrkt
16-12-2011, 15:22
abi arada bi yazılım guncellenme durumu varda tam anlayamadım yazıanlardan bence daha fazla hp? neden dersen cahit 166 yi sadece ıntercoler sonrası yazmıstı snrasında tekrar düzeltme yapıldığı yazıldı.
Aynen abi :icon_tup:
Bilende konuşuyo bilmeyende...
Cahit sert cıkmana gerek yok bence bilmem farkındamısın ama arada 50 hp var sence sadece koltukla bu fark kapanırmı? tabi araban biraz hafif ona lafım yokta. birde yazan kişide ibizacı ve bilgili konuda
Arasts61
16-12-2011, 15:24
araçlara maşallah.
cahit senin son dynon nedir?
araç sökük değilken kaç kilo?
yürüdügün jantlar 17 mi?
dün haber etseydn buluşurduk.
kemal filan hepimiz hazırdık..
cahitin araba şuan 166hp sanırım değil :D:D:D
ChtArdARSL
16-12-2011, 15:26
abi arada bi ayazılım guncellenme durumu varda tam anlayamadım yazıanlardan bence daha fazla hp? neden dersen cahit 166 yi sadece ıntercoler sornası yazmıstı sornasında tekrar düzeltme yapıldığı yazıldı.
Cahit sert cıkmana gerek yok bence bilmem farkındamısın ama arada 50 hp var sence sadece koltukla bu fark kapanırmı? tabi araban biraz hafif ona lafım yokta
sert cıktıgım yok batu yukarda yazdım ben neyın ne oldugunu ıntercooler oncesı olctum 166 bg 432 tork verdı.. Carbon clean yaptırdım deponun bıtmesını beklıyorum suan 1,7 1,8 arasını bırsey basıyorum bunları ztn konustuk yazılım tam guncel degıl ama harıtaya bakıldı hafta ıcı tam guncellenıcek dyno ıle eklıycem ztn..
Koltuklardan cok fark edıyor nerden baksan 40 kg var.. suan 175-180 cıvarıyımdır tahmınen..
yarın yağmur gözükmüyor cahit rövanş maçına gel bu tarafa bir aksilik olmazsa bende gelirim iki araç daha eşit gibi kilo olarak bende sadece yazılım var ama sorun değil
ChtArdARSL
16-12-2011, 15:29
araçlara maşallah.
cahit senin son dynon nedir?
araç sökük değilken kaç kilo?
yürüdügün jantlar 17 mi?
dün haber etseydn buluşurduk.
kemal filan hepimiz hazırdık..
Kemal abı aradıgında daha ewe gelmemıstım bırde mamı abı ıle denemıstım fark warmı yokmu ogrenmek ıcın geldım cunku benı 2-3 boy gecıyordu hemen hemen aynıymıs golf ıle bora..
son dynom yok henuz,
30-40 fark eder abı
17 janlar yuruyorum..
cahitin araba şuan 166hp sanırım değil :D:D:D
yok abı degıl son olcemedım ama harıtaya bakıldı ama carbon clean var depoda bıtmesını beklıyorum oznm harıta degısıcek..
yarın yağmur gözükmüyor cahit rövanş maçına gel bu tarafa bir aksilik olmazsa bende gelirim iki araç daha eşit gibi kilo olarak bende sadece yazılım var ama sorun değil
Abı elıme kagıdımı alıyımda oyle gelıyım :D
-HAKTAN-
16-12-2011, 15:30
Cahit'in dün akşam söylediğini aynen söylüyorum arkadaşlar:
Abi intercooler'ı taktıktan son Mehmet Gazihan'a uğradım haritama bi göz attı dedi.
Mantık olarak düşünüldüğünde Mehmet Gazihan haritaya bakıpta güncelleme yapmadan Cahit'i görderme olasılığı % kaçtır acaba...
ChtArdARSL
16-12-2011, 15:33
Cahit'in dün akşam söylediğini aynen söylüyorum arkadaşlar:
Abi intercooler'ı taktıktan son Mehmet Gazihan'a uğradım haritama bi göz attı dedi.
Mantık olarak düşünüldüğünde Mehmet Gazihan haritaya bakıpta güncelleme yapmadan Cahit'i görderme olasılığı % kaçtır acaba...
Bu ısler cok entresanmıs abı ogrenıcezz ama pek bana gore degıl gıbı :D ugradıgımda once bır olcum alayımda abı ıcımız rahatlasın :D:D
biz ona fırtına değilde meltem hakan diyoruz..ufak bi esintiden ibaret yoksa fırtına falan eskidendi :D
-HAKTAN-
16-12-2011, 17:29
biz ona fırtına değilde meltem hakan diyoruz..ufak bi esintiden ibaret yoksa fırtına falan eskidendi :D
Kanka seni bu aralar boşladım farkındayım kusura bakma ama sabret senin için güzel düşüncelerim var :D:D:D
Mami abi seat sport intercooler bende de var. 50 beygir fark intercooler ve koltukla kapanmaz sen deme bari bunu :)
hakan bilen bilmeyen lafı etmişsin de ayıp olmuş o biraz. bu arabayla ilgili ne kadar cok şey bildigimi bi çok adam bilir. mami abiyle de defalarca telefonla konuştuk bu konu hakkında. ibizanın arka koltukları sırt kısımlarıyla beraber 60 kg falan geliyor. ciddi bir rakam degil bu.
ayrıca cooler sökük falan derken bi sürü şey cıkar ortaya da senin aracının da şanzıman oranları daha kısa onu nasıl acıklarız mesela ? ibizanın bi taraflarına jop soksan stok turboyla 240 yapmaz mesela. sen her cıkmaya 240 yaptıgını söylüyorsun. şanzımanın kısalıgı ve 211 beygir olman ibizaya direkler boyu fark atmanı gerektirirdi. 9 tane pd makina var adanada 180-300 hp arası. neyin ne oldugunu biliyoruz bizde.
mechanic
16-12-2011, 20:43
Mami abi seat sport intercooler bende de var. 50 beygir fark intercooler ve koltukla kapanmaz sen deme bari bunu :)
hakan bilen bilmeyen lafı etmişsin de ayıp olmuş o biraz. bu arabayla ilgili ne kadar cok şey bildigimi bi çok adam bilir. mami abiyle de defalarca telefonla konuştuk bu konu hakkında. ibizanın arka koltukları sırt kısımlarıyla beraber 60 kg falan geliyor. ciddi bir rakam degil bu.
ayrıca cooler sökük falan derken bi sürü şey cıkar ortaya da senin aracının da şanzıman oranları daha kısa onu nasıl acıklarız mesela ? ibizanın bi taraflarına jop soksan stok turboyla 240 yapmaz mesela. sen her cıkmaya 240 yaptıgını söylüyorsun. şanzımanın kısalıgı ve 211 beygir olman ibizaya direkler boyu fark atmanı gerektirirdi. 9 tane pd makina var adanada 180-300 hp arası. neyin ne oldugunu biliyoruz bizde.
:icon_tup:
ben araya gireyim
1-arada 50 hp yok hakanın paşaoğlundaki dynonun çarpanı farklı düzgün çarparsan 204e filan geliyor cahitin arabada şuan 185ten aşağıya vermez yani olsa olsa arada 15-20hp var
2-60kğ büyük fark değil demişsin baya büyük fark ediyor hakanla ikiye bir ve birebir denemelerimizde çok farkediyor
3-dediğin gibi şanzuman oranları farklı hakanla denerken iki arabada 250 üstünü görüyor
4-hakanın lafının pd130u bilen manasında değil dünkü denemeleri bilen ve bilmeyen manasında söylenmiş laf bu yüzden alınacağın bir durum yok
5-videolar sadece bunlardan ibaret değilmiş
maşallah iki aracada sonuçda ikiside güçlü :)
-HAKTAN-
16-12-2011, 21:26
1. Dou aramizda 50hp fark yok bunu sende cok iyi biliyorsun
2. 60 kg ne fark eder diyorsun mami abinin Bora'yla ayni basincla degismeli olarak 2'ye tek olarak denedik sonuc net 5 boy oldu
3. Bilen bilmeyen lafi ayip olmadi asıl sorun senin konuya kinayeli yaklasmanda 211hp'le 166hp nasilda yakin gidere getirdin...
4. Senin icin bilhassa kadran videosu cekicem 240+ yaptigimi goruceksin ondan sonra ibiza golf job iliskisini istersen bi tekrar gozden gecirirsin...
5. Pasaoglu carpani 1.363634'tur mantikli hesaplarsan yaklasik 204 hp gibi bir guce denk geliyo yani aradaki ortalama 15hp'le oyle direkler arasi boylar hayal gucune kalmis seylerdir
6. Neyin ne oldugunu bildigin halde forum ortaminda spekülasyon yaratmaya calismasan iyi edersin...
Kanka seni bu aralar boşladım farkındayım kusura bakma ama sabret senin için güzel düşüncelerim var :D:D:D
bizim işimiz gücümüz var olum Sait babamla büyük kovalıyoruz :D
haftaya cumartesi gel aramıza bi ilçe sokiyim kanka :D
-HAKTAN-
16-12-2011, 22:12
bizim işimiz gücümüz var olum Sait babamla büyük kovalıyoruz :D
haftaya cumartesi gel aramıza bi ilçe sokiyim kanka :D
Tutarsa zaten Şampiyonlar liginde king yapicaz insallah...
faruk abi ibiza stok turbo ile 250 yapamaz. bu kadar net konuşuyorum bak. eger ki turbosu stoksa ve ibiza cupra deilse 250 yapamaz abi. 1bucuk senedir belki 150 kere rolling yaptım rüzgara girmedigim sürece 235 bile yapmadı araba cok iyi biliyorum.
hakan tamam senin aracın 204 olsun. cahitin arabası da 180 olsun eyvallah. yine geçmen lazım. şanzıman oranların kısa. şöyle bir anektod paylaşayım seninle. ibiza orjinal ölçüsü 195-55-15. bu lastikleri taktıgım zaman 4 boy geçtigim aracla 205 40 17 lastikler ve jantlarla denedigim zaman kafa kafaya gidiyor. yani cahitin koltukları sökük ama jant dezavantajı var onun da.
senin aracına 240+ yapamaz demedim ayrıca. senin aracın rahat rahat yapar. ama cahitin arabası yapamaz. rüzgarsız dümdüz bir yolda kamera baglayın arabaya tek kişi bassın. 240-250 yapabiliyor mu görelim hep beraber.
golf bora toledo leon gibi araçların şanzımanları ibiza sportlara göre aşırı kısa. biz adanada stok turbosu bitik olan toledo ile 250 yapıyoruz cok rahat. ama en saglıklı ibiza bile göremez o hızları. bilen herkese sor bunu. mami abi de ibiza kullandı ona da soralım hatta hiç 240 250 yapmış mı stok turbosu ile.
ha bak neyin ne kadar fark ettigini de konuşalım. kamerle denedigimizde kafa kafaya gidiyoduk 2mizin aracı da 180 hp idi. kamer box taktı 190 hp oldu. beni 1 direk geçti :) 10 hp 1 direk geçebiliyor mesela. 15 hp + kısa şanzıman bi koltuk sökmekten cok daha etkili olur emin ol buna :icon_tup:
doğu beni yanlış anlamışsın iki araba denerken 250yi gördüğünü yazdım bu ibiza-golf denerken değil golf-cup denerken oldu orayı düzelteyim :)
-HAKTAN-
16-12-2011, 23:38
ha bak neyin ne kadar fark ettigini de konuşalım. kamerle denedigimizde kafa kafaya gidiyoduk 2mizin aracı da 180 hp idi. kamer box taktı 190 hp oldu. beni 1 direk geçti :) 10 hp 1 direk geçebiliyor mesela. 15 hp + kısa şanzıman bi koltuk sökmekten cok daha etkili olur emin ol buna :icon_tup:
Size göre 10hp 1 direk boyu ise
Bizimde deneyip gördüğümüz 80 kg ağırlık farkıyla 5.vites sonu net 5 boy demek
Biliyorsunki bide bu işin 6 uzunu var
BMK TypeR
16-12-2011, 23:43
Maşallah hakan:) mamıde 106 ya yem verıyodu:) dızel araba dıye
hakan 6 oldugunu uzun oldugunu biliyorum kardeşim. problem başka. 220 km hızla giderken cahit 5ten 6ya atsın arabayı o araba daha 1 gram yürümez. ama senin 5. vitesin 220lerde biter 6ya atarsın gitmeye devam eder araba. anlatmaya ugraştıgım şey cahitin cok büyük dezavantajının oldugu.
doğu beni yanlış anlamışsın iki araba denerken 250yi gördüğünü yazdım bu ibiza-golf denerken değil golf-cup denerken oldu orayı düzelteyim :)
polo cup'ta ibizadan daha kısa şanzımana sahip abi. polo da cok iyi gider konuşmuştuk senle :)
2 aracın da 6. vites 100le giderken devir saatlerinin fotograflarını cekin. ne demek istedigimi anlarsın :)
:hahaha::hahaha: onu bi gün bende yaptım abi. 206 gti ile yarışacaktım. arabam dizel dedim. güldüler falan chip mi yaptın sen buna diye. görürsün otobanda chipi dedim göremedi bile :D:D
sımdı sonuc ne oldu bacanak senın arabamı hızlı doununkımı arabalar dızel bı orta yer bulup ıkınız denesenıze butun muhabbet bıtse
-HAKTAN-
17-12-2011, 09:42
http://img259.imageshack.us/img259/5071/dsc3066guvercisercecopy.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/259/dsc3066guvercisercecopy.jpg/)
Reşit valla süpersin yakalamışsın sende o kadar ısrar ettik ama olmadı :D:D:D
adana-ankara 490km
istanbul-ankara 453km
hani bir organizasyon filan diyorum orta yerde
baharda yapalım bişiler :D bende gelırım :)
haftaya ankaradayım beklerim :) benim derdim hakandan hızlı olmak degil yalnız. anlatmak istedigim hakanın daha hızlı olması gerektigi :)