Orijinalini görmek için tıklayınız : kazalı araç alımı ?
merhabalar,
uzun süredir düşündüğüm bir konuda fikrinizi almak istedim.
sizce kazalı bir aracın yetkili servisinde kusursuz bir şekilde hasarlarının yapılmış olması bir tercih sebebi olmalımıdır? yoksa kazalı aracın fiyatı "yarı yarıya" fark etmesinin bir önemi olmayıp, 2 katı bedel verilerek temizi mi alınmalıdır ?
örn: diyelimki bmw marka bir aracın önden kazası var şasi ve motorda sıkıntı yok ve araç tüm bakımları ve kazada meydana gelmiş hasarlarında yine borusanda yapıldığını varsayarsak.(yani tüm yapılan işlemler kayıtlı)
ne düşünüyorsunuz ???
teşekkürler
hoşgeldiniz
bu iki :D :D:D:D
hoşgeldiniz
hoşbulduk teşekkürler
hangı araçla ılgılenıyorsunuz konu m3 olunca bende bır ara kovaladım aldım hatta borusanda yapılmıs bır arac ama satısında problem cıktı alamadım
S.Özeren
18-12-2011, 23:08
bence alınır yani ama fiyatı ona göre olmalı
örnek aracın piyasası 50 lira. siz bunu 25 e alıp tepe tepe kullanırsınız keyif sürersiniz(iyi toplanmışsa keyif ,toplanmamışsa sanayide uğraşırsınız) sonrada bu aracı yine sizin gibi bu işe girmek isteyen birine 20 e bile satsanız bence bindiğinize saymalısınız.
tabiki kazalı araç mide bulandırır. fakat aracın borusanda yapılmış olmasının bir artısı yokmudur ? 2.el satışta sıkıntı yaşanırmı ?
servis bi masraftan kaçcağını sanmıyorum. en ince ayrıntısına kadar toplamışlardır sonuçta para kazanıyorlar :) fiyatı kurtarırsa olabilir tabi. 2.elde satış sıkıntı olabilir yani tabi,boya takıntılı bizim milletimiz bide kazasına göre değişir
GokhanRS
18-12-2011, 23:28
fiyatı çok çok daha uygunsa ve expertizi güvendiğiniz bir yere yaptırır sorunsuz olduğunu öğrenebilirseniz tercih sebebi olur.
serviste toplanmış araçların satışta kesinlikle bir artısı oluyor. çok kere kazalı araç alıp sattım, serviste yapılanlar daha kolay satıldı ama kazandırdığı miktar çok daha azdı :D ticaret anlamında düşünmüyorsanız serviste toplanmış araç daha iyidir, çünkü hep sıfır parçalar kullanılır, işçiliği düzgün olur. çok kez karşılaştım radyatörü bakır telle tutturulmuş arabalara :D adama kalsa servisten farksız toplamış :D
alacağınız araca göre kazalısı veya kazasızı değişir. örneğin accent era alacaksanız boşuna kazasızına para vermeyin :D sıfırında bile sağı solu ayrı oynuyor arabanın mesela. ama daha çok spor tipi bir araç alacaksınız, kondisyonu iyi durumda olmalı, yürüyeni motoru sağlıklı olmalı ki kaza yapan araçlarda ufak da olsa muhakkak kondisyon kaybı oluyor. servisde yapılmış olması gene de bir artı ama burda karar size düşüyor, daha doğrusu bütçenize düşüyor. bütçeniz daha temizini almaya yetmiyorsa, servisde toplanmış az kazalı bir araç iyi bir seçenektir kesinlikle.
Illa kazali arac alinacaksa ki bunun bir mantigi yok ama diyelim denk geldi fiyat vs, Borusanda yapilmis arac kotulerin arasinda en iyisidir.Diyelim cukura dustun sol amortisor yamuldu adam 4 amortisoru tasiyicilari falan direk degisiyor kaskoya giydiriyor. 1 jant kirilmissa 2 jant degisiyor vs gibi inanilmaz derecede parca satmaya calisiyorlar :) Ve en ufak catlak oynama yamulma vs varsa araci o parcalardan arindirip ekspertiz raporu hazirliyorlar parcalarda ona gore siparis veriliyor yada stokta varsa servise getirliyor..
2 sene onceki aracim ufak hasar aldi kaldirima cikip indigim icin.Borusana cektim duzgun eksiksiz yapilsin temiz temiz binelim diye.Adamlar 28.500 hasar cikardi perte ayirdik mecburen sonra haber aldimki 1.500 liraya bostanci sanayide toplamislar aslan gibi biniyorlar.Ki ne airbag ne sanziman ne karter hicbiseyi yoktu aracimin hersey sapasaglamdi :) Bu yuzden borusan+kasko ikilisiyle halledilmis arac alinir.
pesimist206
19-12-2011, 00:51
işimiz geregı cok fazla kazalı araca sahıp olduk bır ara ıhalelerden hasarlı arac alıp bındık sattık kıraladık vs kendı servısımızde kalıtelı bır sekılde topladıgımız cogu aracta sıkıntı yasamadık pıyasasının bıraz altına sıkıntısız sattık ancak bır clıo 3 var su an borca karsılık aldıgımız akıllara zarar sureklı arıza sureklı sorun sureklı masraf nerde nasıl toplandı bılemıyoruz ancak emınımkı satısıda bır o kadar zor olacaktır.. zaten bence hasarlı aracın alıp satması degılde bınerken cıkardıgı masrafı mıgde bulandırıyor...zaten alırkende pıyasasının altında alıyorsunuz satarkende...
çok ağır hasarlı olmadıktan sonra alınır binilir..doğru düzgün hasarı olmayıp pert olanlarda var..yastıkları açılmış ve çok hafif kaporta hasarlı..bazısında yastıklarda açılmamış oluyor..
Ben de bir yorum yapayim.
Kazali aractan cok,kazali satici daha onemli bence.
Kaza-boya,bunlar kolayca anlasilacak seyler.Ben ticaret yaparken once adamin haline,tavrina bakarim.Durusuyla,terbiyesiyle,konusma sekliyle zaten efendi adam belli oluyor.
Kaza-boya var ise bile,arac aklima yatarsa alirim.Pazarlik ise alici-satici arasindaki bir konudur.Eger karsilikli olarak anlasiliyorsa sorun yoktur.Zaten bu alemde alan pahaliya aldi derler,satan ucuza satti derler.Aklina yatiyorsa gerisi bostur.
arkadaslar yapmayın
yetkili servisin bi esprisi yok.
mesela 3 parca degisenli yetkili servis bakımlı bilmemne. belkide 3 parca degiseni olmicaktı yetkili servise goturdugu icin 3 parcasını degistirdiler. biz borusanda bu konuda cok sıkıntı yasadık. onceki arabamızda 3 parca hafif gocuk vardı gocuk bile degil, on tampon kaput tavan degiscek! dediler. tavan nası degisio ya dedik kesiyoruz yenisini takiyoruz dedi. bizde duzeltebiliosanız duzeltin yoksa disarda duzelttiririz biz dedik. adamlar duzelttiler. boyle bir sistem yani bizimki. sanayide; servisin sıcıp bıraktıgı cozemedigi bir suru olayı halletmeye calısan bir suru insan var. goruyoruz bazen yasıyoruz.
tabi satma kısmına gelince de serviste yaptırdık daha albenili duruyo. adam serviste yaptırmıs abi yetkili servis disina gitmemis.
ordaki ustalara kesinlikle sozum yok hepsi usta ama surda bi duralim, yetkili satıcılar araba sattıklarında degil, satılan arabalar servise geldiginde kazanıo ona gore de bi yol izliyolar.
konuyu cok saptırdım sanırım kafam biraz guzel uykuluyum kusura bakmayın :P
kısacası kazalı araba arabasına gore degisir evo alcaksam ki bakiyorum uc bes parca boyasına bakmam sti, s2000 vs de oyle. burası turkiye sen dunyanın en iyi soforu de olsan en kotusune denk geldiginde olan oluo.
Yiğit G.
19-12-2011, 10:52
servis bi masraftan kaçcağını sanmıyorum. en ince ayrıntısına kadar toplamışlardır sonuçta para kazanıyorlar :) fiyatı kurtarırsa olabilir tabi. 2.elde satış sıkıntı olabilir yani tabi,boya takıntılı bizim milletimiz bide kazasına göre değişir
Hiçbirzaman orjinal fabrika çıkışı gibi olmuyor ne yazikki.İstediği kadar iyi toplasınlar ilerki zamanlarda bi yerden pörtlüyor. (tabi ben saglam dagılmış pert araçdan bahsediyorum..)
onursumer
19-12-2011, 11:13
kazası çok ağırsa hiçbirzaman sağlıklı olmuyor
hatta bunla ilgili çarpışma testleri vardı
x marka model aracı carpışma testine sokup aynı aracın sıfır gibi onarılmış olarak tekrar çarpışma testindeki değerlerine bakıyorlardı
ve inanılmaz fark oluyordu ;)
Yiğit G.
19-12-2011, 11:43
kazası çok ağırsa hiçbirzaman sağlıklı olmuyor
hatta bunla ilgili çarpışma testleri vardı
x marka model aracı carpışma testine sokup aynı aracın sıfır gibi onarılmış olarak tekrar çarpışma testindeki değerlerine bakıyorlardı
ve inanılmaz fark oluyordu ;)
metali düzeltiyorlar ama metalin yapısı değişmiş oluyor çünkü..
aracın pert kaydı yok ve değişenler komple ön tampon, farlar, böbrekler vs.., ön 2 çamurluk, kaput. şasi ve motorda nokta yok.
şimdi ne dersiniz ?
onursumer
19-12-2011, 23:16
şaseye girmemişse
araç yere düz basıyorsa büyük kaza yoktur zaten alınmasında bence sakınca yok :D
tabi fiyatının buna gore olması gerek
şimdi tam anlayamadım sanırım, ön çamurluklarda ve kaputta darbe yok mu ? yoksa bu nasıl kaza arkadaş? :D eğer öyleyse alın gitsin zaten, far tampon dediğin plastik sadece. ha ama ben yanlış anladıysam ve çamurluklar ve kaput değişmişse, muhtemelen bu arabanın şasesinde düzeltme yapılmıştır. en iyisi arabayı otobana çıkarıp basa basa test etmek. bir de yapıldığı servisten başka bir yerde ekspertiz de yaptırın.
aracın yere düz bastığını zaten DTCnin ışığının hiç yanmadığından anlayabilirsiniz.
olası milimetrik hatada DTC zaten yanıyor.
şimdi tam anlayamadım sanırım, ön çamurluklarda ve kaputta darbe yok mu ? yoksa bu nasıl kaza arkadaş? :D eğer öyleyse alın gitsin zaten, far tampon dediğin plastik sadece. ha ama ben yanlış anladıysam ve çamurluklar ve kaput değişmişse, muhtemelen bu arabanın şasesinde düzeltme yapılmıştır. en iyisi arabayı otobana çıkarıp basa basa test etmek. bir de yapıldığı servisten başka bir yerde ekspertiz de yaptırın.
o yazdıklarım değişenler...
şasi ve motorda sıkıntı yok.
o yazdıklarım değişenler...
şasi ve motorda sıkıntı yok.
eğer hakikaten sıkıntı yoksa (başka yerde de ekspertiz yapılıp kanaat getirildiyse) ve içinize siniyorsa alın o zaman. bir de nacizane tavsiyem, arıza ışıklarına pek güvenmeyin. kaliteli ve profesyonel bir yerde ekspertizini yaptırın içiniz rahat etsin.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.