PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araçtan Gelen Sürtünme Sesi Yardım!!!

oguzedr
19-12-2011, 20:56
Arkadaşlar 06 Fiesta benzinli aracımın 60bin bakımını 10 gün önce yaptırdım özel serviste triger v kayısı klima kayısı filtreler fren balatalarına kadar değişti..fakar arac 5 gün önce 20 km altındaki hızda seyrederken durmadan uzun uzun sürtünme sesi geliyor aracı dinlediğimde...sebep sizce ne olabilir?acaba triger cok mu gergin yoksa fren balatasının değişiminden dolayı mı ?fakat bugün 30-40 arası giderken bu ses gelmeye başladı baya canımı sıkıyor...yardımlarınızı bekliyorum

gökan
19-12-2011, 21:02
trıger gergın olabılır gergı rulmanı duzgun takılmışmı baksaydın

fren dısklerını orjınal ve parca kodu fıestaya uygunmuydu

alex
19-12-2011, 21:06
Rulmanda dagılmış olabilir

oguzedr
19-12-2011, 21:08
trıger gergın olabılır gergı rulmanı duzgun takılmışmı baksaydın

fren dısklerını orjınal ve parca kodu fıestaya uygunmuydu

walla hocam biri baktı ama yine götürücem triger gergin dedi...acaba triger in gergin olması 40 km hızın altında vıyaklama gibi bir ses yapıyor mu ? fakat frene basınca ses bitiyo

oguzedr
19-12-2011, 21:14
Rulmanda dagılmış olabilir

ßeyler kusura bakmayın rulmanı bilmiyorum :) bu tip şeylerin içine daha yeni girdim
60bin de değişenleri yazıyorum
Eks kiti
V kayış spk685
v kayış 6pk1013
4 buji
devirdaim
ön balata
4 litre yağ
yağ-hava-polen filtre
3 lt antifriz
disk temizleyici

yapılan işlemler bunlar arkadaşlar

Mivec_4G63
19-12-2011, 21:16
bi ihtimal lastik kısmından ses geliyorsa çamurluk ağzındaki lastik çıkmış olabilir.

oguzedr
19-12-2011, 21:16
arkadaşlar unutmadan ayrıca sonradan akü ve marş dinoması yağlandı kömürü değişti içinde bir kısım daha wardı dişli gibi bişey o da değişti...marş dinamosu ilk hareketi verirken sürtme yaptığı için yapıldı

oguzedr
19-12-2011, 21:18
bi ihtimal lastik kısmından ses geliyorsa çamurluk ağzındaki lastik çıkmış olabilir.

hocam walla lastik olabilir mi bilmiyorum ama tiz bir ses...ama lastik olmaz sanırım

emre_
19-12-2011, 21:18
Sesin nasil olduguna bagli heryerden gelebilir belkide camurluk agzi tekere surtuyo basittir umarim :)

oguzedr
19-12-2011, 21:20
inş basittir arkadaşlarda zaten 1000 tl masraf yaptım... :) tık ses gelmesin diye daha 59binde bakıma soktum..ama bu ses beni çıldırtıyo.. o yüzden yardımlarınızı bekliyorum inş bu işi sayenizde cözücem

oguzedr
19-12-2011, 22:14
arkadaşlar eğer aklınıza başka birşeyden dolayıda bu sesin olacağı gelirse lütfen söyleyin yardımlarınızı her daim bekliyorum

ef186
19-12-2011, 22:32
Frene bastiginda dusuk suratlerde ve/veyahut durmaya yaklasirken geliyor ise fren balatasi .
Disklerinde sorun yok ise normal bir durum ciiiik gibi garip seslerde cikartabilir km yaptikca balata disk e alisir o fren anindaki surtunme sesi azalir . Yeni nesil balatalarin malzemeleri nedeniyle dogal bi durum .

Tabi bu solediklerim orjnal balata kullanilarak tamamen dogru montaj yapildiysa gecerlidir .

Disk temizleyici yazmissin listede o nedemek oluyor ?
Disklerimi traşladılar ?

Yetkili servistemi bakim yaptirdin ?

oguzedr
19-12-2011, 22:44
Frene bastiginda dusuk suratlerde ve/veyahut durmaya yaklasirken geliyor ise fren balatasi .
Disklerinde sorun yok ise normal bir durum ciiiik gibi garip seslerde cikartabilir km yaptikca balata disk e alisir o fren anindaki surtunme sesi azalir . Yeni nesil balatalarin malzemeleri nedeniyle dogal bi durum .

Tabi bu solediklerim orjnal balata kullanilarak tamamen dogru montaj yapildiysa gecerlidir .

Disklerimi traşladılar ?

hocam walla özel serviste bakımı yapıldı yetkili servis değil... aracın ben elimdeki kağıttan neler yapıldığını yazdım :) pek bilgim yok yavaş yavaş bilgilenicez inş. bu konularda ...
değişen olarak ön balata yazılmış senin dediklerine binayen hocam...servisten cıktıktan sonra araç 400 km yaptı ama sesi azalmadı düşük süratlerde 1. ve 2.viteste bu sesi duyuyorum tiz bir ses

oguzedr
19-12-2011, 22:45

Disklerimi traşladılar ?

acıkcası disk temizleyiciyi bende bilmiyorum kağıtta öyle yazıyor...bilenler warsa acıklarsa seviniriz

ef186
19-12-2011, 22:52
acıkcası disk temizleyiciyi bende bilmiyorum kağıtta öyle yazıyor...bilenler warsa acıklarsa seviniriz

Senin yaptirdigin isi burda sana kim nasil soyleyecek ki ?

Servise git sen bi sor bakalim neden geliyomus o ses ...

oguzedr
19-12-2011, 23:03
Senin yaptirdigin isi burda sana kim nasil soyleyecek ki ?

Servise git sen bi sor bakalim neden geliyomus o ses ...

yaptırdığm yere gittim usta balatadan dolayı diyo ama 400 km yaptım araçta ses azalmadı...bi kaç kişiye daha sordum boşver sıkıntı olmaz dediler bende iyice kudurdum..o kadar para say sonra hala tiz bir sürtünme sesi gelsin... hocam doğru söylüyosunda bende bu işlerin içine yeni girdim öyle anlıyan birisi değilim acıkcası fakat sitede anlıyan birileri vardır mutlaka diye konuyu actım...

gorke
19-12-2011, 23:40
Balata spreyidir kullandklari buyuk ihtiml. Ses nerden geliyor oncelikli olarak bunun cvbini veremiyorsan ztn servise goturcen. Yan sanayimi taktilar balatayi. Disk ne durumda, tornalanmis mi, tamamen incelmismi. Bittiyse diskin ztn balatan cok cabuk biter. Fislidir bide fiesta balatalari. Arti belki motor elemanlarndn veya yuruyendn geliyo ses.Nedir ne degildir duzgun bilen bi yere git. Daha o kadar cok sey sayilablnr ki. Kilimcinin koroglu.

oguzedr
19-12-2011, 23:58
Balata spreyidir kullandklari buyuk ihtiml. Ses nerden geliyor oncelikli olarak bunun cvbini veremiyorsan ztn servise goturcen. Yan sanayimi taktilar balatayi. Disk ne durumda, tornalanmis mi, tamamen incelmismi. Bittiyse diskin ztn balatan cok cabuk biter. Fislidir bide fiesta balatalari. Arti belki motor elemanlarndn veya yuruyendn geliyo ses.Nedir ne degildir duzgun bilen bi yere git. Daha o kadar cok sey sayilablnr ki. Kilimcinin koroglu.

abicim keşke bilsem :) kulladıkları ürünler orjinal dediler..fiyat olarakta zaten yetkili servisten aldığm fiyatlarla aralarında fark yok parça fiyatı olarak..o yüzden orjinal olucağını düşünüyorum..hocam bu dediğin fiesta balataları fişlidir mi yazmışın anlamadım da?

gorke
20-12-2011, 00:09
şimdi orjinal diye yan sanayi takan çok özel servis gördüm, yetkili servis parasında olmasıda normal aradaki fark cebe kalır. emin olmadan böyle bir suçlama getirmiyorum ama uyanık olmakta fayda var. balatalar içten fişlidir bitmeye yakın ses çıkartır ki sürücü balatam bitiyor diyebilsin diye. anlayacağın çok tanıdık güvenilir düzgün bir yere göster veya git yetkili servise. hiç olmadı git bosch araç servisine en azından sıradan servislerden daha güvenilir ilk etapta ve yetkili servis gibi işçilik fiatları yüksek değildir daha makuldur. otosan oem parça kullansınlar. sıkıntına baksınlar klavye başından böyle olcak gibi değil çünkü.

oguzedr
20-12-2011, 00:16
şimdi orjinal diye yan sanayi takan çok özel servis gördüm, yetkili servis parasında olmasıda normal aradaki fark cebe kalır. emin olmadan böyle bir suçlama getirmiyorum ama uyanık olmakta fayda var. balatalar içten fişlidir bitmeye yakın ses çıkartır ki sürücü balatam bitiyor diyebilsin diye. anlayacağın çok tanıdık güvenilir düzgün bir yere göster veya git yetkili servise. hiç olmadı git bosch araç servisine en azından sıradan servislerden daha güvenilir ilk etapta ve yetkili servis gibi işçilik fiatları yüksek değildir daha makuldur. otosan oem parça kullansınlar. sıkıntına baksınlar klavye başından böyle olcak gibi değil çünkü.

hocam walla şimdi baktım ben edirne merkezdeyim burda bosch servis yokmuş :) hafta sonu l.burgazda uzuncalar war bir oraya gidicem özel ford servisi...en azından sorunu çözerler diye düşünüyorum... trakyada en iyisi o diye duydum