Orijinalini görmek için tıklayınız : p28+Neptune Kronik sorun
Birçok kişidende bu sorunu duydum Neptune RTP üzerinde tune yaparken program donuyor 5-10 sn arasında bekliyor sonra tekrar çalışmaya devam ediyor.Şaseleme sorunumu acaba dedim Beyinin vidasından arabaya güzel bi şase kablosu aldım yok yine değişen bişe olmadı.Beyin üzerinde Tamir vs hiç yapılmadı neptune modül sıfır alındı sorunsuz.
aslında programsal bişe olacağınıda düşünüyorum. 3 Farklı Notebookta aynı sorunu yapıyor.Usb kabloyu takıp connect yaptığımda ilk başta çalışıyor sonra donuyor.bazen yanıt vermiyor hatası veriyor.
Distribitördeki bobinden olabilir diye fikir yürütüldü fakat araç çalışmadığında bile yapıyor bunu.Hatta usb den bağlanmasam bile yapıyor bu sorunu.
HRtuning sitesinden son sürüm software ve Driver indirdim yokkk yien aynı.USB kablolarda mı sorun var dedik değiştik yine aynı.Daha önce bu sorunla karşılaşıp çözüm bulabilen varmı?.
Usb yi değiştirmeyi denedinm ? :D kablosunu hama nin çok güzel sert kabloları var kırılganlar ama çok işe yaıryor normalde Neptune senin usb inden gelen 5 volt ile çalışıyor biliyorsun laptopu arabada sarj a takıp dene %80 düzelir düzelmez ise bütün groundları aküye verip deneyebilirsin :) acemi birine yaptırma cortlamasın portuda değiştirmeyi deneyebilirsin :)
Usb yi değiştirmeyi denedinm ? :D kablosunu
Denedim xenocrone sitesinden usb kablo bile aldım. şöyle bir sıkıntı var.bu araca bağlanadan aynı program ile başka birkaç ecu ya bağlanıyorum sorun yok.bu araca bağlanıyorum yine bir sorun yok ama kontağı kapatıp açmamız yetiyor.bundan sonra hiç düzelmiyor.Defalarca PC ye format attım. Vmware yükledim sanal ortamda XP kurdum PC ye ordan denedim lanet sorun orda bile başıma geldi.Ground sağlam 2 farklı yerden aldım. PC portunu değiştirdim. hadi benim pc bozuk diğer 3 bilgisayrdamı bozuk. Kpro ve s300 e bağlandığımda hiçbir sorun yok.
haaa dur dur okey auto Refresh varya anlık hemen yazıyor hani onu kapa :D
bilgiayar fişe takıl durumdayken bağlanıorum ozmanda olmuyor oda aklıma gelmedi değil.Aacın aküsü yeni 65A akü var.Aca araçtabir voltaj dengesizliğimi var çözemedim:(
haaa dur dur okey auto Refresh varya anlık hemen yazıyor hani onu kapa :D
Oda işe yaramadı.Sami abi ile deneyebileceğimiz birçok şeyi denedik. Çözüm olmadı.
Aynı sorunu ben XP hariç tum programlarda yaşadım
Özgun hatırlıyormusun ıstanbulda benım arabayı ayarken aynı sorunu yaşamıstık
ama benım laptopta olmamıstı
bılgısayar ıle ılgılı bı sıkıntı bence
Neptune maıl attınmı sorun ıle ılgılı Mustafa?
kanka bilgisar ile ilgili olsa 3tane daha PC de deedim. 2 tanesinde xp yüklü onlardada aynı sorun var.Bu beyini Sohc vtec EF te kullandık bikaç gün ozaman sorun çıkmamıştı sanırım. Birde böyle bi olay var.arabanın tesisatı ile ilgilimi acaba.
Belkı bılgısayarlarda olan bır program ıle çakısıyor olabılır
dedıgım gıbı bende aynı sıkıntıyı yaşadım cogu kez
kafayı yedım
ama benım kendı bılgısayarımda problemsız calsıyor.
peki başka bir arabadaki Neptune ile ayar yaparken bir sorun yok.buna ne diyecez? aynı versiyon aynı driver.aynı program. sadece araba değişiyor.
o zaman arabanın tesisatında sıkıntı var gıbı mkt
peki başka bir arabadaki Neptune ile ayar yaparken bir sorun yok.buna ne diyecez? aynı versiyon aynı driver.aynı program. sadece araba değişiyor.
Sorunlu olan beynı
problemsız ayar yaptıgın arabaya takıp denesene kanka ı bı:)
Sorunlu olan beynı
problemsız ayar yaptıgın arabaya takıp denesene kanka ı bı:)
bugün deneyecem başka bi arabada bakalım ne çıkacak.
tesisat ta problemin var yavrum senin. ben neptunede hiç böyle bi problem yaşamadım, tesisatta bi sıkıntı varsa elektrik voltajın yüksek geliyorsa bunları yapabilir, tesisatı elektrikçine bi kontrol ettir,
bu sorun benim s300 de başıma gelmişti aynı şekilde, bi sürü ecu değiştirdim komple, ama gene aynısını yapınca tesisat tan olduğuna %100 karar verdim, ve tesisattaki sorunu çözünce, problemler düzelmişti..
ecu da arama bence derim..
bende de neptune var ve sorun %100 tesisattan. aynı şeyler bana da oldu.
tesisat kablolarını vs kontrol edip bazılarını yeniledim. sorun çözüldü. hangi kablodan dolayı meydana geldigini bilmiyorum ama sorunu tesisatta ara. bende farklı bilgisayarlarla ve farklı kablolarla denemiştim sorun çözülmemişti çünkü.
MKT En son pc ıle ugrasıyordun ne oldu durum kanka ?
aslında tesisattan değil loggger kablolarının birinde Sasi varo sasiyi tasiyan hatta bazen atıklıklar cip yaparken zedelenmeler oluyor doal olarak 5v sesi olayını laptoptan tamamlıyor bi süre sonra yada yüksek basıncta yada devirde onun şaseside yetemediği için looging kopuyor
şarj dinamosu :) aracın şarjı 11,8V max bu sebepten kaynaklanıyor. birkaç yerden de şase daha verdik. şimdilik sorun yok düzeldi. demek neymiş akü ve şarjı devamlı yeni kullanmak gerekiyo.maymun etti bizi ya. voltaj düşük olduğu için pc usb 5V da biryere kadar besliyor modülü. belli bir data alışverişinden sonra artık paket bğyğdğkce kilitlenmeye başlıyordu.tşk ilginiz için beyler
şarj dinamosu :) aracın şarjı 11,8V max bu sebepten kaynaklanıyor. birkaç yerden de şase daha verdik. şimdilik sorun yok düzeldi. demek neymiş akü ve şarjı devamlı yeni kullanmak gerekiyo.maymun etti bizi ya. voltaj düşük olduğu için pc usb 5V da biryere kadar besliyor modülü. belli bir data alışverişinden sonra artık paket bğyğdğkce kilitlenmeye başlıyordu.tşk ilginiz için beyler
sana demiştim :D
neyse geçmiş olsun makat..