Orijinalini görmek için tıklayınız : Aramızda Bankacı veya inşaat işi yapan ?
Beyler, bir ev almak istiyorum Allah nasip ederse, fakat şöyle bir problem var
alacağım ev bir inşaat firmasından yap sat şeklinde.
firma anlaşacağı banka ile konut kredisini mart ayında kullandıracak, fakat dairelerin teslim tarihi ekim sonu sözleşmede. + olarak ben firmanın anlaştığı bankadan mı kredi çekmek zorundayım, firma A bankası ile anlaştı diyelim ben gidipte B bankasından çekebilir miyim krediyi ?
benim sorum ise şu, ben şu an kirada oturuyorum, firma bana eğer mart ayında krediyi kullandırırsa marttan ekim sonuna kadar hem ev kresi hem kira ödeyemem.
bazı bankaların şöyle birşey yaptığını duydum.
misal benim aylık kredi ödemem 1000 tl ye geliyor, belgelediğim ev kiram ise 500 tl.
mart ayı ile ekim sonuna kadar olan süredeki kira tutarını benim ödemem gereken taksitten düşüp kalan aylara yansıtması,
yani ben 1000 tl kredi ödemek yerine marttan ekim sonuna kadar 500 tl kredi- 500 tl kira ödeyeceğim, bu arada kalan bedelide banka kalan aylara yansıtacak.
böyle bir uygulama var mı ?
yapı kredi ile görüştüm böyle bir uygulamaları yokmuş. işin detayını bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
teşekkürler.
Öyle bir uygulama yok diye biliyorum tabi kesin bir bilgim yok.
Krediyi de istediğiniz bankadan şartlar vs uyarsa ekspertiz gelir evi inceler bu kadar kredi veririm vs der anlaşırsanız istediğiniz bankadan kredi çekebilirsiniz.
Krediyi çekip bikaç ay sonra ödemeye başlayabilinecek bir kampanya vs varsa olabilir.
Yoksa eğer siz firmayla anlaşır kapora verirsiniz inşaat bitimine yakın evi teslim almaya yakın bi zamanda istediğiniz bankayla görüşürsünüz 1-2 hafta içinde ekspertiz gelir evi inceler anlaşılırsa kredi çekilir hem ev kirası hem kredi aynı anda ödemek zorunda kalmazsınız.
Buarada kredi faizleride yükseldi iyi bir araştırma yaparak kredi çekmenizi öneririm.
mutlaka sıfır evde oturmak istiyosan sonuçlarına katlanacan kılıbık birçet
denizlide expertiz işi yapıyoruz ve kira ödeme gibi bir uygulama denizlide yok...
aynı zamanda inşaat firmasıyız... firmanın anlaşmalı olduğu bankadan çekmek zorunda değilsiniz başka bir bankadan çekilebilir... ancak firma banka ile anlaşmış oluyor ve daha düşük faizden kredi verebiliyor böyle bir avantaj olabilir belki...
bence en doğrusu 4-5 banka gezip aylık ödeme miktarı ve toplam ödeme tutarı hesaplatılarak en uygun olanından kredi kullanmak en güzeli... faiz oranı kandırmaca bence toplam tutar önemli...
bence bitmiş bir daire alın sonra sorunlar çıkmasın...
en son olarak bu aralar faizler çok yüksek 2012 ilk yarısında duruma göre tekrar düşünülüp kredi çekilebilir...
denizlide expertiz işi yapıyoruz ve kira ödeme gibi bir uygulama denizlide yok...
aynı zamanda inşaat firmasıyız... firmanın anlaşmalı olduğu bankadan çekmek zorunda değilsiniz başka bir bankadan çekilebilir... ancak firma banka ile anlaşmış oluyor ve daha düşük faizden kredi verebiliyor böyle bir avantaj olabilir belki...
bence en doğrusu 4-5 banka gezip aylık ödeme miktarı ve toplam ödeme tutarı hesaplatılarak en uygun olanından kredi kullanmak en güzeli... faiz oranı kandırmaca bence toplam tutar önemli...
bence bitmiş bir daire alın sonra sorunlar çıkmasın...
en son olarak bu aralar faizler çok yüksek 2012 ilk yarısında duruma göre tekrar düşünülüp kredi çekilebilir...
aslında bende bitmiş daireye girmek istiyorum fakat projeden ev almak fiyat olarak daha avantajlı, aynı evi bittiği zaman almak istediğimizde 15-20 bin tl bir fark olabiliyor.
bakalım firma ile görüştüm, vakıf banka göndermişler tapuları eğer sonuçlanırsa orası ile anlaşmış olacaklar. bende tekrar anlaştıkları banka ile görüşeyim diyorum.
Bazı bankalarda balon ödeme diyorlar galiba tam emin değilim şöyle oluyor mesela ilk yıl 500 ödüyorsun yıl sonunda toplu bi ödeme yapıp sonrasında 1000 lira ödüyorsun falan. Gidip konuşman lazım bu şekilde ödeme planları var
aslında bende bitmiş daireye girmek istiyorum fakat projeden ev almak fiyat olarak daha avantajlı, aynı evi bittiği zaman almak istediğimizde 15-20 bin tl bir fark olabiliyor.
bakalım firma ile görüştüm, vakıf banka göndermişler tapuları eğer sonuçlanırsa orası ile anlaşmış olacaklar. bende tekrar anlaştıkları banka ile görüşeyim diyorum.
avantajlı ancak teslim tarihi ve malzeme kalitesi bakımından aksaklıklar olabiliyor... sağlam bir sözleşme ile alınabilir aslında...
banka ile görüşün ödemesi uygun olursa düşünülebilir.
şu anda inşaat hangi seviyede?
avantajlı ancak teslim tarihi ve malzeme kalitesi bakımından aksaklıklar olabiliyor... sağlam bir sözleşme ile alınabilir aslında...
banka ile görüşün ödemesi uygun olursa düşünülebilir.
şu anda inşaat hangi seviyede?
proje 9 bloktan oluşan bir proje, ilk 2 sinin yani a ve b bloğun kabası bitmiş ince işine başlanıyor, c yol kenarı olduğundan bekliyor, d nin temeli atılmış, benim almak istediğimde d blokta fakat tünel kalıp sistemi ile yapıldığından hızlı ilerliyor.
oradaki ve benim almayı düşündüğüm firmanın işlerini yapan mühendis bi abim var, bu projenin o bölgedeki diğer yapılara göre çok daha depreme dayanıklı olduğu.
bana aynen söylediği kelime, bu binaları yıkacak dempremde bursada hiçbir binanın kalmayacağı.
anladım...
dediğiniz gibi zaten mart ayında kredi kullandıracaklarmış o zamana kadar inşaat dahada netleşir...
içinize sinerse alabilirsiniz. büyük bir projede banka daha uygun koşullarda kredi verebilir.
Emre faizler çok yüksek şuan
ancak 2012 için konuşulanlar da hiç iç açıcı değil gördüğüm kadarıyla
vakıfbank ile çalışacaklar demişsin, Vakıfbank ın faiz oranlarının uygun olacağını düşünüyorum
sen oranlar falan belli olunca beni bi ara istersen
Emre faizler çok yüksek şuan
ancak 2012 için konuşulanlar da hiç iç açıcı değil gördüğüm kadarıyla
vakıfbank ile çalışacaklar demişsin, Vakıfbank ın faiz oranlarının uygun olacağını düşünüyorum
sen oranlar falan belli olunca beni bi ara istersen
abi bende daha düşük faizli kredi kullanmak isterim, şu anki faizlere göre ödeme planları benim ödeyebileceğim şekilde. ben şu an yüksek faizle kredi kullansam bile faziler düştüğü zaman tekrar yapılandırmaya gidebilirim, eğer firma dışındaki bi bankadan kredi kullanırsam. eğer firmanın anlkaştığı bankadan kullanırsam zaten düşük olacak şu anki haline göre.
fakat evi almak istediğim bölge hızla gelişen bir bölge, şöyle söyleyeyim, geçen sene 95,000-100,000 tl ye 3+1 ler satıldı bu sene açılış fiyatları 115,000 tl, o bölgedeki emlak piyasası hızlı ilerliyor. yani 2012 de faizler düşse bile ev fiyatları artacak.
proje tamamlanmamış proje ise, anlaşmalı olamayan banka inşaat firmasını tanımaması nedeni ile olumsuz sonuçlanabilir, ekspertiz raporu değeri düşük çıkması nedeni ile,
faiz oranı, masraf vs çok uçuk fark yok ise yapsat projelerde anlaşmalı bankayı öneririm...
zaten anlaşma yapılmasının da özü bu, krediler kullandırılıyor, siz borçlanıyorsunuz, banka ödemeleri iş sürecine göre inşaat firmasına yapıyor ... bir nevi sizin paranız güvence altında oluyor...
diyelimki %40'ı bitmiş inaat için başka bankadan kredi çektiniz inşaat firması taahütlerine uymazsa siz bankaya borçlu kalırsınız, elinizde borcun tamamı inşaatın %50'si kalır...
yeni gördüm ekstra not: şu an vakıfbank iyi oran veriyor....
proje tamamlanmamış proje ise, anlaşmalı olamayan banka inşaat firmasını tanımaması nedeni ile olumsuz sonuçlanabilir, ekspertiz raporu değeri düşük çıkması nedeni ile,
faiz oranı, masraf vs çok uçuk fark yok ise yapsat projelerde anlaşmalı bankayı öneririm...
zaten anlaşma yapılmasının da özü bu, krediler kullandırılıyor, siz borçlanıyorsunuz, banka ödemeleri iş sürecine göre inşaat firmasına yapıyor ... bir nevi sizin paranız güvence altında oluyor...
diyelimki %40'ı bitmiş inaat için başka bankadan kredi çektiniz inşaat firması taahütlerine uymazsa siz bankaya borçlu kalırsınız, elinizde borcun tamamı inşaatın %50'si kalır...
hımm burası bi nevi beni güvence altına alıyor ozaman. ben firmanın anlaştığı bankadan kredi çekersem ve misal bina % 60 -70 neyse o aşamada kalırsa ve müteahhit kaçarsa vs. benim param güvencede mi oluyor ozaman.
proje anlaşmasını inceleyin, projeden projeye ve anlaşmaya göre değişir.
hımm burası bi nevi beni güvence altına alıyor ozaman. ben firmanın anlaştığı bankadan kredi çekersem ve misal bina % 60 -70 neyse o aşamada kalırsa ve müteahhit kaçarsa vs. benim param güvencede mi oluyor ozaman.
aynı zamanda proje olduğu için 2-3 defa expertiz yapılabilir... her birinin ücreti ayrı olur...
sportwagon
20-12-2011, 15:20
İnşaat projelerinde kaba inşaatın dış pencereleri takılıncaya kadar yüklenici firma garantörlüğünde kredi alabilirsiniz buda müteahhit firmanın sişze kefil olması demek bu şekilde yapılan stışlarda expertiz bedelinin %60 ı kadar kredi kullanabilirsiniz Şirketin bankada teminat mektubu varsa sorun yok demektir
Eğer proje anlaşması yoksa bankalarla zate kredi alamazsınız %60 a kadar daha sonraki breysel kredi başvuruları ise tam 1 işkence emin oılun
Şu anda birçok firma ev satmanın peşinde ev alıcaksanız kiranızı bıle teslım suresıne kadar odetebılıyorsunuz Şayet benim bu şekilde yaptığım satışlar var :)
İnşaat projelerinde kaba inşaatın dış pencereleri takılıncaya kadar yüklenici firma garantörlüğünde kredi alabilirsiniz buda müteahhit firmanın sişze kefil olması demek bu şekilde yapılan stışlarda expertiz bedelinin %60 ı kadar kredi kullanabilirsiniz Şirketin bankada teminat mektubu varsa sorun yok demektir
Eğer proje anlaşması yoksa bankalarla zate kredi alamazsınız %60 a kadar daha sonraki breysel kredi başvuruları ise tam 1 işkence emin oılun
Şu anda birçok firma ev satmanın peşinde ev alıcaksanız kiranızı bıle teslım suresıne kadar odetebılıyorsunuz Şayet benim bu şekilde yaptığım satışlar var :)
valla bursada ev kirasını ödeyecek bi firma yok :D hepsi tok satıcı :D
teminat mektubunun olup olmadığını bankaya sorsak bize söylerler mi ?
sportwagon
20-12-2011, 16:28
valla bursada ev kirasını ödeyecek bi firma yok :D hepsi tok satıcı :D
teminat mektubunun olup olmadığını bankaya sorsak bize söylerler mi ?
Tabi anlaşmaları varsa öncelikli olarak firma daha sonra banka bu evrakı size gösterir biri satıcı para kazanıcak diğeri kredi kullandırtcak sorun deil ikisi içinde