Orijinalini görmek için tıklayınız : En dip
Nedir bu ilanlardaki EN DIP rakam olayi ?
Kim cikardi bu akimi bu tabiri
Son oluru - yapabilicegin nedir - yap bi guzellik abicim gibi daha samimi tabirler neden artik kullanilmiyor ?
dib basık arabalardan çıktı sanırım daha basığı yok en dibi bu adamın dibisin der gibi
sanırım artık biraz daha nasıl diyim uyanık insanlar diyimde alınmasın kimse:)
öffff hiç sevmedigin bir olay.. Pazarlık
Ya afedersiniz boku çıktı boku. Araba satıyordum geçen haftalarda GC8 yürüyen roll yapan arabanın fiyatı nedir allah aşkına. Zaten dibi 22.000 tl iken abi düşte düş, indirde indir. Nasıl kandıysam o dönemde 19 lara kadar düştüm hala ikram bekleyene vardı ya. Kardeşim para yoksa alacağınız arabayı kesenize göre biçimlendirmeyeceksiniz, keseye göre araba bakacaksınız.
Ya afedersiniz boku çıktı boku. Araba satıyordum geçen haftalarda GC8 yürüyen roll yapan arabanın fiyatı nedir allah aşkına. Zaten dibi 22.000 tl iken abi düşte düş, indirde indir. Nasıl kandıysam o dönemde 19 lara kadar düştüm hala ikram bekleyene vardı ya. Kardeşim para yoksa alacağınız arabayı kesenize göre biçimlendirmeyeceksiniz, keseye göre araba bakacaksınız.
:icon_tup:
15 liralık mala dip fiyat istediler benden hediye ettim :)) söylenecek söz yok çok yaşa
16ec abimizden cikmiş olablir :D
adamin dibi,fiyatin dibi..dipte beleş mezar olsa giriceniz
farklı versıyonları da var...
en mukemmel fıyat,
yerlerdeki fiyat,
öldüm fiyatı,
tartışmasız fiyat....cogaltılabılır...zamanla cok farklı jargonlar olusuyor...bı aralar combo vardı sımdı panpa oldu misal:)
B.Aktepe
20-12-2011, 10:03
hilmi, dip fiyat alabilir miyim? gerçek alıcıyım :)
KA®ANLIK
20-12-2011, 10:04
ah be abi,
bende 3-4 tane ilan koydum,
ilanlarda fix... her mesaj atan:
son fiyat pm alabilir miyim.
yahu adet olmuş burda.
son fiyat pm...
tamam oraya bir fiyat yazıldı ise, pazarlık payı vardır, olabilir ama, her mesaj atan, son fiyat pm, son fiyat pm...
ararsın, konuşursun veya özel mesaj atarsın dersin düşünüyorum bütçem bu, ne dersin falan.
ama alanı almayanı iş olsun diye SON FİYAT PM yazıyor...
o şekilde soranların zaten ciddiyetinden şüphe ediyorum. pazarlığımı da yapmıyorum.
iyi oldu bu konu minks valla eyvallah
Pazarlık sünnettir derler. Bazı şeylerde pazarlık etmek icin oluru ne yapılabilecek bişiy varmı? gibi şeyler söylenebilir. Ama en dib biraz argo oluyor.
H22Power
20-12-2011, 10:05
plastidip koklamaktan oluyor bunlar :D
dibinin dibi bu tabırı eskıtmek gerek :D
ölücü zihniyete dur :) arkadaşlar bana katılır mısınız bilmiyorum ama malı satanın da içinde uhde kalmamalı diye düşünüyorum. malı helal etmeli. satan adam ulan ucuza gitti dedimi o maldan hayır gelmez bence. ölücülerin bunu düşünmesi gerek ama nerdeeee:) parası olupta dip isteyenler var birde oda ayrı bir konu
emre yeşil
20-12-2011, 10:06
HİLMİ cim sen ona müsaade edersen o tip insanlarla uğraşmak zorunda kalırsın boşar ilana yazacaksın fiyat bu son birsey olurmu diye arayana küfür ediyorum ediyorum diye bırak sen onuda aksam Avrupa yakasına geç dondurma ismarliyim sana
34tb9544
20-12-2011, 10:07
Pazarlık sünnettir ama dip diye bi sünnet yok kimse kızmasın sitede de böyle insanlar var her zaman pazarlık yaparım alirkende satarkende ama bazı insanlar fiyatı yazıp ne kadar olur son dediğim zaman ukala ukala orda son fiyatı yaziyo okumadın mı deyince cildirtiyolar gercekten 20 30 da olsa insanları kirmamak adına her zaman bı seyler yaparim
ulasstoprak
20-12-2011, 10:09
Benim en sevdiğim pazarlık cümlesi arabayı satarken adam ''en dip '' :D fiyatını verir benden cevap ''Çalan satmaz abicim o paraya'' .. :)
Adamın dibisin hilmi :) ordan geliyor herşeyde bi dip var.
Hilmi en dip HULK'a kac istiyosun ?
İlandaki fiyatın 3 katını da ayırmış olsam araba almak için, son fiyat isterim.bundan normal bişey var mı ?
En dip fiyat, pazarlık olmaz bla bla bla diyen adamlar, pazarlık için aracın fiyatının üzerine 3-5 koyuyorlar. Açıkcası şu zamana kadar da fiyatta düşmeyen adam görmedim. Para kolay kazanılmıyor sonuçta. 3 kuruş için elin işinde it gibi çalışıyorsam, bişey almak istedigimde elimden geldiğince pazarlığını da yaparım.
dip boyamda gelmiş heee :D
Rodya sen yasinimi gizledin ??
Benim gözümde bir piyasa kriteri vardır. Tüm arabalarımıda o şekilde alırım. Eğerki gözümdeki raiç bedelden azını istiorsa karşı taraf daha onun ötesinde pazarlığa yeltenmem.
kaanpoyrazoglu
20-12-2011, 10:21
Bence '' dip fiyat '' , ''en dip '' bir tik,alışkanlık haline gelmiş..Zaten bakıldığında da bu şekilde yazan arkadaşlarımızın birşey almadıklarını da görüyoruz..Üyelerimiz bölümündeki gibi keşke satılıklar bölümünde de yazılanlar mesaj sayısını yükseltmese,mesaj sayısının yükselmesini uzaya çıkmakla eş değer gören arkadaşlarımız mevcut çünkü :)
HİLMİ cim sen ona müsaade edersen o tip insanlarla uğraşmak zorunda kalırsın boşar ilana yazacaksın fiyat bu son birsey olurmu diye arayana küfür ediyorum ediyorum diye bırak sen onuda aksam Avrupa yakasına geç dondurma ismarliyim sana
Ya sen nasi bi adamsin ariyorum acmiosun techte cevab atiosun
Erdem K.
20-12-2011, 10:26
herne kadar pazarlıktan anlamasam da, pazarlık bizim ruhumuzda var :)
ama Hilmi beyin belirttiği sanırım "en dip fiyat" kavramı. bu sözcüğü ilanında kullanan arkadaşların, arayanlardan sıkıldığını ve pazarlık için aramalarını önlemek için yazdığı sözcük olarak algılamak istiyorum :) son zamanlarda güzel türkçemizde önde gelen sözcükler arasında yer aldığı da malesef aşikar ...
daha güzel tabirlerde var,
kafana silah dayasak,
al aşşaa etsek,
sıyırsak ne olur,
idamı nedir?
Bunlar aklıma gelen esnaf tabirleri :)
PlastiDip benim ürünüm dip fiyat veriorum zaten diorum, hala Adam dipini soruo ya :D
Aynen pazarlık olayı da bir yere kadar. Gıcık oluyorum ölücülere.
Benim de her zaman dediğim "Pazarlık sünnettir ama ölücülükte günahtır, her malın bir ederi vardır".
hilmi, dip fiyat alabilir miyim? gerçek alıcıyım :)
Heee bak bide bu tripler var
Ciddi aliciyim
Bende ciddi saticiyim :)
Nakit alicam son ne olur
Hayir ne vercen baska pulla mi alican ???
Pazarlik sunnettir, ama tadinda 15.000 TL'lik araba 13.500'e kadar pazarlik edilmez
Adamin biri jant ilanim icin mesaj atti
Son ne olur?
Normalde hic sallamam bu mesajlari ama sinirlendim cevap attim : " Aciklama kisminda pazarliksiz yaziyor, okumaniz yok mu sizin?"
Gelen cevap:
"Okusam sormam heralde."
:D
Dover misin s.. misin? :D
Heee bak bide bu tripler var
Ciddi aliciyim
Bende ciddi saticiyim :)
Nakit alicam son ne olur
Hayir ne vercen baska pulla mi alican ???
Nakit alışveriş bitti ya kardeşim ondandır bak seyret
dwAVJ8U3MgY
ulasstoprak
20-12-2011, 10:35
Bu kadar ölü fiyat vermelerinin fiyatı Sahibinden.com vs tarzı siteler olabilirmi herkez ilan açarken düşündüğü fiyatın üstüne biraz daha koyup öyle ilan açıyor ki yüzyüze pazarlıkta verilemeyecek teklifi mesaj ile kolaylıkla yazabilmesidir..
hilmi güzel konu açmış
bu konuda hep sıkıntı yaşamışımdır
bıktım usandım
birşey satmak yerine eşe dosta hediye vermeye çalışıyorum
yazıyorsun "dayı ! pazarlık yok, bu son fiyat ısrar etme..."
sanki adam bu kısmı okumuyor , son ne olur , bu olurmu? şu olurmu ?
bunun için sabit bir resim arayışı içindeyim
arkadaşlardan ricam böyle bir resim bulup komple resim üzerine "giremez" tabelası gibi yapabilirlermi? photoşopta ?
ana tema : mezarcı giremez ..
işte bir adam olacak, etraf mezarlık, adamın elinde bir kürek
komple resim girilmez tabelası gibi olacak, hani muştunun avatarı vardı ya o hesap
ilanlara bundan koyalım, herkes rahat etsin derim.
bazı arkadaşlar satan-alan pazarlığı seviyor hoş karşılıyor olabilir
ama bazılarıda vakit kaybı olarak görüyor
ben bir resim buldum ama tamda istediğim gibi değil
http://www.walkingistanbul.com/mavi/file/mezarci.jpg
Coilover'lı fiyat alabilirmiyim :D
Yanıt: 35mm Eibach fiyatı versem :D
Pazarlık severim alırkende satarkende ama dediginiz gibi bazen öyle bi ölücüler denk gelio insan küfür yazmamak icin zor tutuo... 52bin TL yazan ilanıma adam 45bin teklif edio ciddi alıcıyım nakit param hazır.
mmged_jan
20-12-2011, 10:56
dib basık arabalardan çıktı sanırım daha basığı yok en dibi bu adamın dibisin der gibi
sanırım artık biraz daha nasıl diyim uyanık insanlar diyimde alınmasın kimse:)
Adamın dibisin ne la :D diyesim geldi inci sözlük akımları yüzünden herkez kısaltmalarla tabirlerle konuşuyor nerede eski argo :)
63owen63
20-12-2011, 11:09
dİp fiyat olayı cok rahatsız ediyor beni gerçekten, adam x tl demiş. pazarlık vardır demişse konuşursun adabıyla, ama dip fiyat , bir dip p.m ölü pm vs , cok basitleştiriyor diyaloglarımızı.
Genelde birşey satarken zaten olurunu yazarım bunu belirtirip son fiyat PM istemeyin oluru budur diye yok hala son fiyat isterler son oluru nedir 70 Tl yse 100 olur diyorum ne iyim :) bide mala değer biçmek var birşey satıyosun yazmışsın yok o o kadar etmez yok bu kadar eder ama neye göre kime göre:D takılmican abi kimseye rakamın oysa odur esneklik payın varsa esnersin ben hep olurunu yazarım alan alır :D
dİp fiyat olayı cok rahatsız ediyor beni gerçekten, adam x tl demiş. pazarlık vardır demişse konuşursun adabıyla, ama dip fiyat , bir dip p.m ölü pm vs , cok basitleştiriyor diyaloglarımızı.
Bide pazarlık var yazıldığında adam daha arabayı görmeden etmeden pazarlık yapmaya çalışıp, daha sonrada o arabanın fiyatı okadar değil falan diye tartışmaya giriyorlar. Arkadaş bi gel gör arabayı temizmi değilmi, yazılan fiyat edermi etmezmi ?
Ondan sonra araba başında pazarlığını uygun şekilde yaparsın el sıkışırsın olur biter. :beuj:
Aslında pazarlık yıllardır olan bir durum
Dip lafının trend olmasının sebebi Şafak Sezer'in filminde kullanılması bence
Bende sadece espri amaçlı kullanıyorum, dip kelimesi olumsuz anlam taşıdığından yanlış kullanılıyor
Adamın dibi: yanlış,
Cehennemin dibi: Doğru :D
Ö.öztüRk
20-12-2011, 12:02
pazarlık yapan adam var bide yapan adam var:) güzel bi dille ifade edersin 100 daha kes mesela:) şuanki zamanda öyle bişey kalmadı , kardeşş sen ver hesap nonu ben 500 yatırıyorm abi 600 diyosun yaa hadi 500 helal et:) hay allahım :D