PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pc'den anlayan

Utku
20-12-2011, 15:51
Beyler ıkı hafta once ısım dolayısıyla samsungdan bı laptop aldım eve ılk goturdugumde ethernetten ınternete bagladıgımda yavaslık sezmıstım de onemsememıstım ıs yerındede kullanıyorum wıreless var ve bu agdan dosya alısverısıde yapıyoruz bazen sabahtan oglene kadar cok guzel calısıyo ogle arasından sonra gelıp actıgımda aksama kadar daha netı kullanamadıgım oluyo ben cogu zaman mıdemın yakınındayken bıle bı dosyayı uzaktakınden 2 3 kat daha yavas cekıyorum pc ye ben ınternetı kullanamazken soruyorum herkez kullanabılıyor bugun barbarostakı servıse goturmeden once cagrı merkezını aradım donanımsal bı problem oldugnu dusundum servıse yonlendırdıler gıttım lavuk bı bılmıs cıktı gelmıs bana dıyo yagmurlu hava wırelessı etkıler kardes 15tane laptoptan bunların ıcınde exper var casper var onlar calısırken benımı etkıler dıyorum olabıldıgınce pek umıt baglama demeye calıstı bıde ustune orda modem ıkı kat yukardaymıs guzelde sınyal aldımı ben ıyıce delı oldum sonunda bana sokturemedıgı ıcın careyı ben ınce ayrıntınıza kadar ılgılenıcem deyıp kactı bızım burda problem olsa dıger pc lerdede olmazmı bu pcnın modemının cekıs gucumu az yoksa bozukmu bılgınız ve fıkrınız nedır

onursumer
20-12-2011, 15:53
hem ethernet hemde wifi ile aynı yavaşlık soz konusumu ?

eğer oyleyse işletim sisteminden kaynaklı olma ihtimalide olabilir

Utku
20-12-2011, 16:00
hem ethernet hemde wifi ile aynı yavaşlık soz konusumu ?

eğer oyleyse işletim sisteminden kaynaklı olma ihtimalide olabilir

Rc520 s01tr modelı evde wıreless yok ethernet kablosuna baglıyorum masaustu bılgısayarımdan ıkı kat yavas calısıyo ısyerındede wıreless agı var atıyorum bıgun super calısıyo aksama dogru 800kblık dosyayı agdan pcye cekıcem kalkmıs 40dk dıyo bana ve hemen ıptal oluyo aynı anda herkez catır catır cekıyo dosyayı laptopuna bu ıkı haftadır gunde bı ıkı kez olurdu ama dun cogunluukla yaptı bugunde oglene kadar baglanamadı modemın yanına gıttım hıcbısey degısmedı gene aynıydı bende goturdum verdım servıse

onursumer
20-12-2011, 16:12
pc de onemli birşeyniz yoksa

F4 ile recovery yapıp sistemi fabrika ayarlarına çevirerek deneyin isterseniz

eğer recoveryden sonra sıknıtı devam ediyorsa direk servise goturursunz

MKT
20-12-2011, 16:16
evdeki ethernet kablosu neye göre 2 kat yavaş peki? data alışveriş hızına baktınızmı? download-upload hızınız ne durumca servis sağlayıcıdan da kaynaklanabilir işletim sisteminden de kaynaklanabilir.

Utku
20-12-2011, 16:45
veri hızına baktım masaüstü 600lerdeyken bu 280lerde geziyodu dediğim gibi wifi da internetide ağıda ben kullanamazken herkez süper hızda kullanıyo modemin yanına getirdiğimde bile çekmiyoda görmüyoda aynı anda içerdekilerin problemi olmaması nasıl bi saçmalıktır

ensoztrk
20-12-2011, 18:15
Modeli nedir laptopun. Ağda virüs vardır dicem ama bu herkesi etkiler sadece seni etkilememesi gerekiyor.

Utku
20-12-2011, 20:45
samsung rc520 s01tr modelı ben grafıkerım flash anımasyon yapıyorum photoshopcu cocuk ıcerde backrnd u yapıp agdakı klasore atıyo ordan alıcam alamıyorum yanımdakı arkadas modeme benden daha uzak aralarında ben varım ben aga baglanıp alamıyorum onun pc casper o alıp bana flashbellekle verıyo ıkı haftadır bunla ugrasmaktan cınnet gecırıcem ısımın yavasladıgı yetmedı sımdı pc sız kaldım servıse vermeseydım yarın bellı baslı zamanlarda sorunsuz olucaktı sonra ıkı haftadır yaptıgı gıbı kopup zar zor baglanıcaktım bılıyorum

Ben her zaman bır mal alırken o malın markasının o sektorden cıkma olması gerektıgı kanaatındeyımdır kasası tas gıbı hıc ısınma problemı yok ama ıste hp olsun bu samsung olsun vs asus gıbı toshıba gıbı dell gıbı olmuyo adına guvenıp alıyosun byle ıncık boncuk hıc olmıcak ulan smdı bunu nıye yaptı dıcek seyler cıkartıyo

ensoztrk
20-12-2011, 23:40
samsung rc520 s01tr modelı ben grafıkerım flash anımasyon yapıyorum photoshopcu cocuk ıcerde backrnd u yapıp agdakı klasore atıyo ordan alıcam alamıyorum yanımdakı arkadas modeme benden daha uzak aralarında ben varım ben aga baglanıp alamıyorum onun pc casper o alıp bana flashbellekle verıyo ıkı haftadır bunla ugrasmaktan cınnet gecırıcem ısımın yavasladıgı yetmedı sımdı pc sız kaldım servıse vermeseydım yarın bellı baslı zamanlarda sorunsuz olucaktı sonra ıkı haftadır yaptıgı gıbı kopup zar zor baglanıcaktım bılıyorum

Ben her zaman bır mal alırken o malın markasının o sektorden cıkma olması gerektıgı kanaatındeyımdır kasası tas gıbı hıc ısınma problemı yok ama ıste hp olsun bu samsung olsun vs asus gıbı toshıba gıbı dell gıbı olmuyo adına guvenıp alıyosun byle ıncık boncuk hıc olmıcak ulan smdı bunu nıye yaptı dıcek seyler cıkartıyo

Bende yıllardır samsung laptoplar kullandım hiç sıkıntı yaşamadım taş gibiler çok şükür
ama elektronik işte ne çıkacağı belli olmuyor. Bende çizgi film animasyon okuyorum samsung lenova kullanıyorum. İnşallah hallolur sistemsel bi sorun gibi duruyor.

Schumi
21-12-2011, 00:06
Format at direk. Üstünde gelen Home Basic ve saçma sapan yazılımlar ve kurulumlar sebebi ile çok yavaş çalışıyor. Daha bu gün sıfır bir cihazı formatladık bu yüzden. Makina kendine geldi.

ensoztrk
21-12-2011, 01:10
Format at direk. Üstünde gelen Home Basic ve saçma sapan yazılımlar ve kurulumlar sebebi ile çok yavaş çalışıyor. Daha bu gün sıfır bir cihazı formatladık bu yüzden. Makina kendine geldi.

+1
katılıyorum.

Utku
21-12-2011, 08:22
keske dell alsaydım yerınde servısı var gelırdı burda sorun oldugunu gorurdu teknısyen cıngene gıbı konusuyolar ben bunu vıdeoya cekıp samsunga belgelemek zorundayım dıyo parcayı degıstırmek ıcın bugun aksama kadar aramazlarsa gıdıp alıcam recovery yapıpta denıyım yoksa aldıgım yere goturucem onlar kendı ırtıbat kurdukları servıse gondersınler ben bu kadarda denyo teknısyen gelmedım evde tek pcnın oldugu yerde sıkıntı yasıyorumda sankı bana yagmurlu hava wırelessı etkıler dıyo g.tuyle dınlıyo sankı delı ettı benı

YsfTzcn
21-12-2011, 08:56
İlk Olarak Kablosuz İnternet Aygıtının Sürücüsünü Güncellemelisin, Sonra Güncelleştirilen Aygıtın Bağlantı Ayarlarını Kontrol Etmelisin + Wifi b/g/n Teknolojisini Destekliyorsa Özellikler Bölümünden Ayarları Yapılmalı, Format Yada Recovery İşlemlerini En Son Düşünmelisin.

Evet, Samsung Gerçekten Bu Konuda Çok Yetersiz , Ben HP'de Çalışıyorum Bazen Müşteriler Bir Çok Konuda Bize Danışıyor Ve Samsung Hakkında Çok Şey Duyuyoruz ...

Utku
21-12-2011, 09:39
samsungun sıtesınden broadcomun en son yazılımını ındırdım ozellıklerden yapılandırdım herseyı yaptım aklıma baska bısey gelmıyo donanımsal olmasından baska zaten ıkı yazılımcı arkadası yanıma alıp gıdıcem aksam servıse bıraz kafasını utuleyelım kamılın sankı pazardan 5tlye tetrıs almısız oyle basıt konusuyo bı recovery denıcem olmazsa gotururum aldıgım yere bı dahada samsunga guvenıp televızyonundan baska bıseyınıde almam

YsfTzcn
21-12-2011, 10:04
Wifi Aygıtının Üzerinde 2 Adet Anter Kablosu Var, Onlardan Biri Takılı Değilse Çekim Güçü Çok Düşük Olur.

http://www.irisvista.com/tech/laptops/toshiba-satellite-a135/take-apart-laptop/toshiba-satellite-A135-03.jpg

Normalde Broadcom Serilerinde Böyle Bir Kablosuz Bağlantı Sorunları Yaşanmıyor, Ama Elektroni Cihazlar Tamamiyle Şans Diyorum... Servisteki Elemanlar İse Gerçekten Çok Komikler, Bilmediğini Düşünüyor Ve Garip Garip Bahaneler Üretiyorlar ...

onursumer
21-12-2011, 10:13
samsungun sıtesınden broadcomun en son yazılımını ındırdım ozellıklerden yapılandırdım herseyı yaptım aklıma baska bısey gelmıyo donanımsal olmasından baska zaten ıkı yazılımcı arkadası yanıma alıp gıdıcem aksam servıse bıraz kafasını utuleyelım kamılın sankı pazardan 5tlye tetrıs almısız oyle basıt konusuyo bı recovery denıcem olmazsa gotururum aldıgım yere bı dahada samsunga guvenıp televızyonundan baska bıseyınıde almam

Zaten recovery yaptiktan sonra sorun devam ediyorsa ilk 30gun birebir degisim yapmalari gerekiyor yani cihazin servis gormesine izin verme

En fazla degisim raporu icin servise gonderebilirler oda 3-4Gun surer

Utku
21-12-2011, 10:27
ben sımdı napıyım gıdıyım alıyım pc yı su antenıne kendım bakıyım takılıysa recovery yapıyım olmazsada aldıgım yeremı goturıyım yoksa beklıymmı daha parcanın degısmesı ıhtımalıyle

onursumer
21-12-2011, 10:44
Sadece recovery yapin sifir urun hic baska mudahalede bulunmayin sorun devam ediyorsa birebir degisim icin aldiginiz yere goturun :)

YsfTzcn
21-12-2011, 10:54
Değişim Prosedürü, Cihazda Donanımsal Bir Sorun Varsa Eğer, Sen Aldığın Yere Teslim Ediyorsun 30 Gün İçinde, Satan Firma Distribütör Firmaya Gönderiyor Cihazı, Onlarda Sorun Olduğunu Tespit Ederlerse, Yeni Bir Cihazı Satıcıya Oda Sana Veriyor.

Cihazı Hiç Kurcalama Bence, Kontrol Etsin Servis Eğer Sorun Varsa, Bir Belge İste Donanımsal Bir Sorun Olduğu İçin Ve Aldığın Yere Başvur. En Azından İşlemleri Hızlandırırsın :)

onursumer
21-12-2011, 10:57
Gozle gorulur bir problemse servise cihaz gitmeden bile orada stoktan yeni verebilirler insiyatif kullanarak

Utku
21-12-2011, 10:59
konustum sımdı teknısyenle beyefendı dunden berı butun yazılımsal ve programsal kontrollerı yaptım hıcbır problem yok dıyo bu anten davasından bahsettım bugun 3 4 gıbı alıcam dedım ben gıdene kadar donanımsal kontrolunu de yapıcak alıcam ısyerınde recovery yapıcam olmazsa aldıgım yere goturucem aldıgım yerde servıse gonderıp rapor cıkmasını beklıyomus b.pasa darty orayada bu servıs bakıyomus ısın kotusu yanı yıne bu kamılın elıne gecıcek notebook :) modemle uyumsuzluk olur dedı ıp cakısır dedı cakıssa wındows7 uyarı verıyo zaten Allahım ya sabır...

onursumer
21-12-2011, 11:04
Darty de gittiginzde islerinizin cok zora girdigini belirtin rica edin isterlerse degistirebilirler servis raporu olmadan

YsfTzcn
21-12-2011, 11:59
konustum sımdı teknısyenle beyefendı dunden berı butun yazılımsal ve programsal kontrollerı yaptım hıcbır problem yok dıyo bu anten davasından bahsettım bugun 3 4 gıbı alıcam dedım ben gıdene kadar donanımsal kontrolunu de yapıcak alıcam ısyerınde recovery yapıcam olmazsa aldıgım yere goturucem aldıgım yerde servıse gonderıp rapor cıkmasını beklıyomus b.pasa darty orayada bu servıs bakıyomus ısın kotusu yanı yıne bu kamılın elıne gecıcek notebook :) modemle uyumsuzluk olur dedı ıp cakısır dedı cakıssa wındows7 uyarı verıyo zaten Allahım ya sabır...

Böyle Bir Durum Var, Eğer Cihaz Yine Bu Elemana Gidecekse, Gerekli Kontollerden Sonra Sorun Yok Cevabı Çıkacaktır Her Türlü, Dolayısıyla Cihaz Sana Geri Gönderilir. :confused:

Utku
21-12-2011, 12:18
darty den aldıgım kısı komsum yenıden sıkıntı cekersem ımkanı dahılınde geregını yapıcaktır bakalım aksama dogru gıdısat bellı olucak sızlerede tesekkur ederım beyler cokca ılgılendıgınız ıcın bazı seylerı tecrube etmeden ogrenemıyoruz bundan sonra asusdan dellden sasmamam gerektıgnı anlamıs oldum bu tıp kıl problemler sayesınde

sohc_vtec
21-12-2011, 12:31
arkadaslar bencede donanımsal bır arıza mevcut benim basımada daha önce geldi dell marka laptopta bütün herseyi denedim sonra serwisi cagırdık inanmazsınız harddiski değiştirdiler sorun ortadan kalktı ben de bilgisayarcıyım sorunla hiç bağdasmayan bi malzemeden bile sorun cıkabiliyor en güzeli serwise gönder