Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli Dolmuş İstanbul Yollarında
ÜSKÜDAR'DAN KADIKÖY'E ELEKTRİKLİ DOLMUŞ - WEB TV :: Hürriyet (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25040/0/1/uskudar-dan-kadikoy-e-elektrikli-dolmus.aspx)
190 Km de 7 TL çok iyi...
63owen63
20-12-2011, 18:56
5 dk önce haberlerde izledim.
İbrahim33
20-12-2011, 19:01
çok yararlı ve yerinde bir hareket olmuş.İnşallah daha da yayılır diğer şehirlere falan...
Bu elektrikli Renault Traffic'leri zaten şu anda TNT firması kullanıyor. Geçen gün DTM'in otoparkında sessizce yanımdan geçti. Kapıda durunca arkasında "electric" yazısını gördüm.
Ama artık bu tip araçları daha fazla göreceğiz yollarda ki; çevre için gerçekten elzem ihtiyaç bu araçlar.
taksim bakırköy makaslaya makaslaya gidiyoduk yaa adrenalin tavan yapıyodu bunlar tekerlekli sandalye gibi gelir yahu :D
şaka bi yana bu araçları yollarda görmek sevindirici
BU kadar tüketimi azsa o zaman vatandaşa da yansısın dolmuş ücreti :)
bedavaya gez bunla doldur herkeşi :D
Dogrusu benım hoşuma gitmedi şu anda bile sagımızdan solumuzdan kamikaze gibi cıkıveriyolar bunlarla sessiz sedasız deli ederler adamı trafikte...begenmedim
en azından otomobiller için kullanılabilir bir enerji...
ama tren, gemi ve uçaklarda elektrik enerjisi yemez..
onursumer
20-12-2011, 19:43
maksimum hızının 90 olması iyi olmuş en azından sınırları zorlama şansları olmayacak :D
Dogrusu benım hoşuma gitmedi şu anda bile sagımızdan solumuzdan kamikaze gibi cıkıveriyolar bunlarla sessiz sedasız deli ederler adamı trafikte...begenmedim
Geçen yaza doğruydu sanırım, Renault fabrikasına davet etmişlerdi orada İletişim müdürü Ertan beye bende bu soruyu sormuştum...
Oda belki elektrikli araçlara sırf bu sessizliklerinden dolayı motor sesi çıkaran hoparlörler bile koyulması düşünülüyor demişti...:D
Ferrari motor sesli elektrikli fluancede fena olmazdı...:D
Geçen yaza doğruydu sanırım, Renault fabrikasına davet etmişlerdi orada İletişim müdürü Ertan beye bende bu soruyu sormuştum...
Oda belki elektrikli araçlara sırf bu sessizliklerinden dolayı motor sesi çıkaran hoparlörler bile koyulması düşünülüyor demişti...:D
Ferrari motor sesli elektrikli fluancede fena olmazdı...:D
Modifiyede yeni bir sayfa açılır o zaman. Swap yerine kuvvetli bir ses sistemi atılır; tamam. :D
zekirdek
20-12-2011, 20:48
vallahi mükemmel umarım maliyetleri çok yüksek olmazda yakın gelecekte heryerde görürüz.
burak35-
20-12-2011, 20:49
Harika......
ErenErdem
20-12-2011, 20:51
Tek kusuru sükuneti :)
individual
20-12-2011, 20:54
hadi bakalım hayırlısı olsun tüm dolmuşların en kısa zamanda geçmesi lazım.
poseidon
20-12-2011, 20:55
Bence tüm toplu taşıma elektrikli ve hız limiti 90 km olan araçlarla yapılması lazım.
üşengeçtir insanımız durağa gitmeden sarj biter, sonra millet dolmuş itekler
erdem325
20-12-2011, 23:20
batarya omurleri falan ne alemde bilmiyorum ama 190 km de 7 tl gayet iyi bir rakam..
toplu tasimada cok faydali olur kanaatindeyim..
hiz limitleride yeterli, 90 i falan gecmemesi cok iyi..
trafigi bol sehirlerde dur kalklardada avantaj olur bu, ***** durdugu yerde harcamiyor..
toplu tasima ucretlerinede yansirsa eger trafigi azaltabilir..
dolmusun 50 kurus oldugunu dusunsenize :D
sahsi arac kullanimi azalir diye tahmin ediyorum ise git gel de falan..
crazydog
21-12-2011, 00:02
bakıröy taksim hattına lazım ama bizim dolmuşçular cinnet geçirir bunla :D:D
bugra_0101
21-12-2011, 07:21
üşengeçtir insanımız durağa gitmeden sarj biter, sonra millet dolmuş itekler
110 km menzili varmış :D adamlar günde 200-250 km yapıyorlar 8 saattede şarj oluyormuş dediğin ihtimal çok yüksek yani :D
///KDrÖZER
21-12-2011, 08:46
110 km menzili varmış :D adamlar günde 200-250 km yapıyorlar 8 saattede şarj oluyormuş dediğin ihtimal çok yüksek yani :D
normal şarjla 8 saat diyor o kurdukları hızlı şarj ünitesiyle 45 dk ya iniyor diyor. Ulaşım umarım ucuzlar ve bununla birlikte akaryakıta talep azalır ve arz talep üzerine umarım yakıt ucuzlar.Bu seferde elektriğe zam gelir tam olur . Kısır döngü:icon_tup: