Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW X6 İthal araç sorunu
MehmetUnal46
20-12-2011, 21:31
Herkese hayırlı geceler.
Nasipse 0 X6 almayı planlıyoruz.Borusanla görüşmelerimiz sonucunda olumlu bir cevap alamadık. İstanbul'da sıfır km bir x6 bulduk. Sorun ise şu; aracın %80 vergisi ödenmiş denildi.Ben bunu duyunca içimde bir şüphe oluştu. Çünkü bundan 2-3 ay önce yakınımızın 2008 model Q7 sine devlet el koydu ve hiç bir hak iddia edilemedi. Bu sitede ithalat yapan birçok abimizi,arkadaşımızı gördüm. O yüzden size sormak istediğim bu işte prosedür nedir? Cumartesi İstanbul'a gittiğimde hangi belgeleri sormalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Borusandan al tarzındaki önerileri lütfen yapmayalım.
Herkese tekrardan iyi geceler.
bi yakınım 3 gün önce aldı sıfır istanbuldan.
MehmetUnal46
20-12-2011, 21:40
Kosiflerde yokmu X6 ?
Araç Borusan'da da var ,ancak gereğinden fazla fiyat söylediler.Kosiflerle görüşme şansımız olmadı Ankara'da olduğumuzdan dolayı.İlginize teşekkürler.
MehmetUnal46
20-12-2011, 21:41
bi yakınım 3 gün önce aldı sıfır istanbuldan.
Yakınınız için sorun olmaz ise, aracın motorunu(3.0d,3.5xd,4.0xd)ve fiyatını öğrenebilir misiniz?
ahmetbaha-drs
20-12-2011, 21:42
Bende diyecektim nasıl yok ellerinde daha dün çağırdılar baktık,ama fiyat konusu uygun değilse size galerilerden sıfır km'bakıyorsunuz anladığım kadarıyla.Kosiflere'de bakın bencede.
300 hp olanı dizel. yüz otuz üç bin euro ya almıştı galiba.
MehmetUnal46
20-12-2011, 21:43
faturayı inceleyin çok düşük değilse sorun çıkmaz alınır ama satarken zorlanabilirsiniz çünkü böle lüx araçlarda genelde yetkili bayii çıkışlı olması önemli
Satmak açısından bir sıkıntı olmaz bizim için. Bir sıkıntı olmazsa uzun süre binmeyi düşünüyoruz. Teşekkürler.
İstanbula bi ugrayın kosifler yardımcı olur Ankaradaki Borusan zaten ayri bi cins :)
MehmetUnal46
20-12-2011, 21:52
300 hp olanı dizel. yüz otuz üç bin euro ya almıştı galiba.
4.0d o zaman bizde ayni aractan bakiyoruz. Bizim aldigimiz fiyat biraz daha dusuk o yuzden süpheye düstuk.
Yanlış anlaşılma olmasın borusanın elinde araç var ancak fiyat cok yuksek. Yılsonu fırsatı diyip aynı fiyatı koyuyorlar:)
MehmetUnal46
20-12-2011, 21:56
İstanbula bi ugrayın kosifler yardımcı olur Ankaradaki Borusan zaten ayri bi cins :)
Hic bir zaman fiyat ve müsteriye karsi tutum konusunda ayrim yapmam,yapilmamasi gerekli zaten sonucta hepsi araba, ama bi citroen görala gidin en ucuz arabayi isteyin sergiledikleri tutuma bakin.Bide borusana gidin farki gorun,sanki oraya gitmemiz borusan icin bir külfetmis gibi davraniyolar:)
Son model vurgun - En Son Otomotiv Haberleri - HTEkonomi (http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/694086-son-model-vurgun)
AHMET1907
21-12-2011, 09:19
Mehmet bey devletin el koymasi satilamaz manasindami yoksa alip bir otoparkami cekiyorlar?
mutlaka bilginiz duyumunuz vardır ama hatırlatmak isterim bazı galeriler kullanılmış araçları satın alıp yurt dışından burada 0 olarak satabiliyor daha önce bununla ilgili yanılmıyorsam ankarada alkan işlem görmüştü.. bu konuyada dikkat edin
nasıl olur bilmiyorum ama her gün tırlar dolusu bmw tr'ye giriş yapıyor..
bız babamın x6 sını borusandan annemın x6 sının galerıden almıstık...borusandan alınan 3 boy gecıyor...bunu gorunce ablamın x6sınıda borusandan almıstık...
Eray Yümsel
21-12-2011, 09:57
niye yalan söliyosun tünay sizin hiç bir zaman x6 nız olmadı !!!
niye yalan söliyosun tünay sizin hiç bir zaman x6 nız olmadı !!!
hayır olduuu sensın yalancı pıs yalancı...ühüüü ühhh ühh...
evet olmadı olmadı lanet olsun olmadı tamam mı! üüüüüüüüüüüühüüü....
ama bızde huzur vardı babam bıze mandalına alırdı hala alır...offff allahım...
Mehmet bey bı öğrenin kosifler ilk basta daha mantıklı ama Borusan Ankara düzgün tutum sergilemediyse Antalya dan sordurtayim İstanbul da bazı galerilere güvenirim ama Ankara da nedir değildir bilmiyorum acikcasi
hey allahım ya :D :D :D
bir konuda da geyik yapmayın len :D :D
hey allahım ya :D :D :D
bir konuda da geyik yapmayın len :D :D
soner mudur hayırdır x6 fln mı alcan konu ılgını cektı?:D
soner mudur hayırdır x6 fln mı alcan konu ılgını cektı?:D
yaw olur ya ***** yılbaşına az kaldı.. böyük ikramiye çıkar neyim :D gerçi asla bir SUV'a para vermem ama böyük konuşmamak lazım :p
Ben sıfır X5 alırken paralel ithalat araştırmıştım ancak evrak üzerinde bile oynama yapıldığını duyduktan sonra Borusan'dan aldım.
Eray Yümsel
21-12-2011, 10:22
alalım arkadaşı dışarı alalım lütfen
alalım arkadaşı dışarı alalım lütfen
bir arkadaşa bakıp çıkacağım lütfen.. :p
MehmetUnal46
21-12-2011, 11:44
Mehmet bey devletin el koymasi satilamaz manasindami yoksa alip bir otoparkami cekiyorlar?
Alip otoparka cekiyolar ancak sonrasinda nasil bir islem yapiliyor bir bilgim yok
MehmetUnal46
21-12-2011, 11:48
Mehmet bey bı öğrenin kosifler ilk basta daha mantıklı ama Borusan Ankara düzgün tutum sergilemediyse Antalya dan sordurtayim İstanbul da bazı galerilere güvenirim ama Ankara da nedir değildir bilmiyorum acikcasi
Öncelikle ilginize cok tesekkurler.kosifleri bugun aramayi dusunuyorum.İstanbulda aracin oldugu galeri vip otomotiv.Bu galeri hakkinda bilginiz mevcut mudur?
Kosiflerlere de Borusa araç veriyor genelde ya da ben mi yanlış biliyorum.? Kosiflerde de aynı sorun karşılaşılabilir.
Kosiflerle Borusan Oto arasında pek fiyat farkı olmayacaktır. Yani Borusan Oto en son 130.000 fiyat veriyorsa Kosifler den belki 128.000'e alırsınız, eğer ki kendi stok araçlarıysa.
Galeriden alacağınız otomobiller eksik vergilendirilmiş araçlardır. Sattıkları arabaların tamamının evrakları gerçeği yansıtmaz ve üzerinde oynanmıştır. Galerinin sattığı araç gerçek sıfır km. bile olsa geldiği ülkede kullanılmış araç statüsünde işlem görerek çıkış yapmıştır. Az kullanılmış araçları evrakları üzerinde oynama yaparak getiren ve yaptığı araç üzeri kozmetik çalışmalarla sıfır diye satanlarda var. Ayrıca şu galeri bu galeri önemli değil yurt dışından ithalat yapan bir iki şirket var, galerilerde satılanların tamamı onların malları.
[B]Size aracı satan galeriye aracın yurt dışındaki kesilen faturasını sorun ve bakın bakalım o faturayı kesen BMW AG yetkili bayisi mi? %99.9 değildir, onun bunun kestiği bir faturadır. İşte o onun bunun faturasıda gerçeği yansıtmayan ve ileride sizin başınıza dert açılmasına sebep olacak faturadır. Eğer ki size BMW yetkili satıcısının kestiği faturayı gösterebiliyorsa bu kez araba gümrükte o faturayla mı işlem görmüş yoksa onun bunun kestiği faturayla mı işlem görmüş onu araştırmanız gerekir.
Kendi adıma söylemem gerekirse bir dolu para verdiğim bir aracı asla galeri ithalatı olarak almam. Gider distribütörden alırım.
Kosiflerle Borusan Oto arasında pek fiyat farkı olmayacaktır. Yani Borusan Oto en son 130.000 fiyat veriyorsa Kosifler den belki 128.000'e alırsınız, eğer ki kendi stok araçlarıysa.
Galeriden alacağınız otomobiller eksik vergilendirilmiş araçlardır. Sattıkları arabaların tamamının evrakları gerçeği yansıtmaz ve üzerinde oynanmıştır. Galerinin sattığı araç gerçek sıfır km. bile olsa geldiği ülkede kullanılmış araç statüsünde işlem görerek çıkış yapmıştır. Az kullanılmış araçları evrakları üzerinde oynama yaparak getiren ve yaptığı araç üzeri kozmetik çalışmalarla sıfır diye satanlarda var. Ayrıca şu galeri bu galeri önemli değil yurt dışından ithalat yapan bir iki şirket var, galerilerde satılanların tamamı onların malları.
[B]Size aracı satan galeriye aracın yurt dışındaki kesilen faturasını sorun ve bakın bakalım o faturayı kesen BMW AG yetkili bayisi mi? %99.9 değildir, onun bunun kestiği bir faturadır. İşte o onun bunun faturasıda gerçeği yansıtmayan ve ileride sizin başınıza dert açılmasına sebep olacak faturadır. Eğer ki size BMW yetkili satıcısının kestiği faturayı gösterebiliyorsa bu kez araba gümrükte o faturayla mı işlem görmüş yoksa onun bunun kestiği faturayla mı işlem görmüş onu araştırmanız gerekir.
Kendi adıma söylemem gerekirse bir dolu para verdiğim bir aracı asla galeri ithalatı olarak almam. Gider distribütörden alırım.
Aynı sebeplerden Borusan'dan pazarlıkla almıştım paralel ithalat yerine.
MehmetUnal46
21-12-2011, 12:30
Faydali bilgileriniz icin tesekkur ederim.Soylediklerinizi goz onunde bulundurcam