Orijinalini görmek için tıklayınız : zayıf akü teypi kesiyor güç için yardım..
arkadaşlar klasik japon arabalarında olduğu gibi brnimde aküm dar ve bu yüzden ses sisteminde yüksesk ses açamıyorum kesiyor ayrıca sabahları çalıştıramama korkusu yaşıyorum:)
daha önce extra güç için bişi kullanılmış bunun hakkında bilgim yok o yüzden ne kullanmalıyım kaça temin ederim nasıl takarım? gibi sorularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)
(aküm soytürk diye bi marka nisan ayında alınmış 45 amper)
teşekkürler
hakan876
21-12-2011, 17:06
sanayii de ılk once okunun durumuna baktır bakalım ne alemde verım acısından bu işin bir kac yontemı var sana hangısı uygun duserse 1cı sı akunu cıkarıp yuksek amperlı aku koymak 2siyada arkakaya bır yere bırtane daha aku ılave etmek 3su kapasıtor ıle suankı mevcut sıstemı destekleme.. fıyat konusunda bısr sey dıyemem gorecelı oluyo belkı ucuza bır seyler ılle kurtara bılırsın... amma oncelıkle kesıntı voltajdanmı onu bılmek gerek ??kablolama sıstemınde veya anfılerde sıkıntı bakmadan bırsey soylemek zoor..
kapasitör kullanın akü eski ise yenisi ile değiştirin aşırı prof bir sistem yoksa araç çalışırken hiçbir problem olmaz ;)
bLackModeL
21-12-2011, 19:56
kapasitör kullanın akü eski ise yenisi ile değiştirin aşırı prof bir sistem yoksa araç çalışırken hiçbir problem olmaz ;)
bencede çözüm kapasitör
kapasitörü nerden kaça temin edebilirim bağlamak için extra bi aparat falan varmıdır?
kapasitörü nerden kaça temin edebilirim bağlamak için extra bi aparat falan varmıdır?
Satılık ilanlarımda mevcut benim. bağlamak için kablo dağıtıcı gerekicek oda var bende yada internet üzerinden temin edebilirsiniz Alırken markalı bir ürün tercih edin faydasını tamanlamıyla görebilmek için.
pek cozum olmaz ama 60ah dar tip aku koyabilirsin ;)
hakan876
22-12-2011, 19:35
kapasitor. dıger adı kondastor dur anlık akımlarda yararlı olur sarjı nı aku uzerınde yapar..ne ıse yarar sisteme temız suzulmus enrjı verırı voltajı sabıt tutar anlık akımlarda aküye yardımcı olur.. mesela bas vurmasında voltajın cokmezz amma uzun bassta kapısıtorun ıcındekı enerjıde bıter ufak sısıtemler ıcın ıdealdır buyuk sısıtemler de farad cınsı buyuk olan kullanılmaıdır.. 3farda 5 farad buyuk sısıtemler ıcın .yanıı 2 veya daha fazla bassı olanlar spl sısıtemlerı olanlar.. daha yuksek farad da kullana bılır.. bayat olanı almayın mumkunse sıfır alın..tarıhı felan varsa bakıla bılır.. aku guc tur amp lı aku herzaman ıse yarar..gerek tesısata gerekse arabnın dıger elektırı sıstmelrı ıcın ıyıdıır.. mesela marsı daha hızlı bassar..farlar sonuk yanmaz..net yanar.. bu gıbı seyler.. vs..
hakan876
22-12-2011, 20:06
tek bassın varsa 60 amp dar aku tavsıye ederım... yok cıft bass varsa hem aku hem kapasıtor tavsıe ederım..
turboman
18-01-2012, 22:41
akünün amperini yükseltmezsen istersen 10 farad lık kapasitör taksanda bi işe yaramaz bendede aynı sorun vardı 60 amper taktım 2 faradlık ta kapasitör kullandım marş dinamomda sıfır tesisat açık ve ses üst düzeydeyken marşa bastığımda en ufak bi kesilme olmuyor :)
huseyinnn
19-01-2012, 12:16
Akü ile kapasitör farklı görev yaparlar kapasitör ani voltaj değişimlerinde voltajı dengelemek için kullanılır senin güç kaynağın zayıf olduktan sonra istediğin kadar kapasitör bağla sonuç değişmeyecektir, aracında ses sistemi varsa bunun için özel sistem iç,in kullanılan aküler var mesela bütçe olarak belki normal akülerden 4-5 kat fazla paradırlar ama işini kökten çözer ama yüklü bir sistemin yoksada 60 yada 72ah yeni bir akü işini görebilir, akünün marka kaliteside önemli inci nano gold önerebilirim
ilkercom
20-01-2012, 10:26
Kapasitör ne alaka adamın aküsü güçsüz.
60 ah japon aküleri var. Ben önceki aracıma da şimdi kine de 60 ah mutlu taktım. en ufak sorun kalmadı. Kablolarında temassızlık yoksa akü kesin çözüm.
En ucuz cap 100 lira iken 140 liraya 60 ah mutlu akü var.
Beyin bedava. Boşuna neden taşıyasınız. :D
75 amper akü alın ve bagaja taşıyın
Adam gibi bir akü al yüksek amperli araba calısmazken teskoyu ac ama bassını kapat 2 sene kafan rahat olsun :)
60 ah japon aküleri var. Ben önceki aracıma da şimdi kine de 60 ah mutlu taktım. en ufak sorun kalmadı. Kablolarında temassızlık yoksa akü kesin çözüm.
Akü neden güçsüz ? Tesisat sebebi ile ani akım çekildiği için bir anda boşalıyor Kapasitörün amacıda bu ani çekilen akım ı dengelemek değil mi ? Beyin bedava doğru.. 2 ci akü çok aşırı yüklü bir sisteminiz yoksa gereksiz Ayrıca 2 ci aküyü araca sağlıklı olarak bağlamann maliyeti hakkında ne kadar bilginiz var onuda merak ediyorum Akü almakla iş biticek mi ?
ilkercom
23-01-2012, 13:35
Emin ol maliyet vs hakkında çok net bilgim var. Adamın amfisi varsa arkaya zaten kablosu çekilidir.
Kaldı ki ben 2, akü filan takın demedim. Mevcut akünüzü güçlendirin yeter. İmkan varsa 2, akü de olur.
Onu geçtim ani akım çekildiğinde akü boşalmışsa cap da boşalır. Cap bir güç kaynağı değildir.
Şarj dinamon aküyü dolduramıyorsa cap zaten işe yaramaz. olayın mantığını iyi kavramak lazım.
Amfinin ihtiyacı olan tekşey güçtür. Ve bunun kaynağı şarj dinamosudur. Cap değil.
extrem_015
25-01-2012, 21:28
akünün amperini ne kadar yüksek alırsanız o kadar iyidir
driftboy
25-01-2012, 21:35
Çözümlerin;
1- Kapasitör
2- En az 72 amperlik akü
3- Ayrı bi aküyle tesisatı besleme
En mantıklısı 1 2 ve 3'ü bir arada yapmak..
Emin ol maliyet vs hakkında çok net bilgim var. Adamın amfisi varsa arkaya zaten kablosu çekilidir.
Kaldı ki ben 2, akü filan takın demedim. Mevcut akünüzü güçlendirin yeter. İmkan varsa 2, akü de olur.
Onu geçtim ani akım çekildiğinde akü boşalmışsa cap da boşalır. Cap bir güç kaynağı değildir.
Şarj dinamon aküyü dolduramıyorsa cap zaten işe yaramaz. olayın mantığını iyi kavramak lazım.
Amfinin ihtiyacı olan tekşey güçtür. Ve bunun kaynağı şarj dinamosudur. Cap değil.
Aynen dediğiniz gibi ama zaten sıkıntının kaynağıda şarj dinamosunun yetersiz kalmasından yaknaklanıyor ki Akü yü büyütmesi pek bişey fark ettirmiyicek Bu sefer akü tam dolmadığı için tam performans dolmadığı için kullanamıyıcak (çok uzun yolculuklar hariç ) Her şekilde sonuç aynı ..
ilkercom
25-01-2012, 22:04
Şarj dinamosu 2 3 kw lık sistem kurulu değilse yeter.
Dinamonun amperinin fazla olması aküyü çabuk bitirir.
Kaliteli akü şarj cihazları amperi az voltajı 14,4 sabit basarlar. Böylece akü dibine kadar yüklenir. Ömrü uzar.
Sizin ortalama 1 kw ses sisteminiz varsa sağlıklı bir şarj dinamosu ve 72 ah akü gayet yeterli olur. Artık Cap keyfe keder bir malzeme olur ki uzun yıllardır sistem kurarım daha hiç kullanmadım :D
driftboy
25-01-2012, 22:13
Emin misin akü'nün kesin çözüm olduğuna ? Neden bende olmadı ?
Kicker L7 var, 4 adet alpine ovaller, Kicker KS midler, sound magus x1502 ve D class mono anfi var..
60'lık akü vardı, aşırı kesiyodu ilk başlarda.. 72'lik tak dediler senin gibi aküyü büyüt diyen bikaç kişi. Büyüttüm işe yaramadı..
Sonra kapasitör tak bide kesin olur ben kaç yıllık ustayım benden iyi bilmez kimse dediler, 2 faratlık BOSS kapasitör taktım yine aynı..
En son çare ekstra bi akü takmaktı, 90 lık bi aküyle besledik şu an hiçbişekilde kesme biçme yok şu an.. Peki bunu nası açıklayacağız ?
ilkercom
25-01-2012, 22:17
Ben ne anlatıyorum kaç gündür. :D
Senin bi defa amfilerin kaç ohm da sürülmüş? Kaç amper ihtiyacın var?
Neticede sorunu cap çözememiş. 90 ah akü çözmüş.
hakan876
25-01-2012, 23:39
arkadaslar 60 amper akü de bır yere kadar besler sen tanesı 60 amper ceken anfi koyarsan akü ne yapsın once arabanızdakı sısıtemı soyleyın sonra yardım bekleyın.. dırft boy zamaınında yazsa idin bızde sana ona gore uygun bırsey soylerdık bu kadar ekstra ucret vermene gerek yoktuu ...
driftboy
25-01-2012, 23:41
arkadaslar 60 amper akü de bır yere kadar besler sen tanesı 60 amper ceken anfi koyarsan akü ne yapsın once arabanızdakı sısıtemı soyleyın sonra yardım bekleyın.. dırft boy zamaınında yazsa idin bızde sana ona gore uygun bırsey soylerdık bu kadar ekstra ucret vermene gerek yoktuu ...
Herkes kendini usta sanıp bizde herkese güvendiğimiz için böyle oldu. Ama sıkıntı yok, başarılı oldu :) Tabi bu hali yakalayana kadar 2 defa anfiyi yaktık ama..
ilkercom
26-01-2012, 08:56
Tecrübe zaten yapılan hataların toplamına denir. 20 25 bin lira para harcayıp düzgün sistem yapamayan adamlar var. :D
Kaliteli akü şarj cihazları amperi az voltajı 14,4 sabit basarlar. Böylece akü dibine kadar yüklenir. Ömrü uzar.
Sizin ortalama 1 kw ses sisteminiz varsa sağlıklı bir şarj dinamosu ve 72 ah akü gayet yeterli olur. Artık Cap keyfe keder bir malzeme olur ki uzun yıllardır sistem kurarım daha hiç kullanmadım :D
Ses kalitesinde o kadar büyük değişimler oluyor ki bildiğiniz bir sistemi kapasitör ile ve kapasiter kablolarını söküp bir sefer dinleseniz ne demek istediğimi anlarsınız tabiki düzgün kaliteli bir sistemde :) Jamesson harward gibi markalarda elbet anlaşılmaz :D
ilkercom
26-01-2012, 12:57
Benim sistemi yazayım istersen.
Orjinal teyp Modifiye edilmiş.
Alto Mobile UCS pro
Scanspeak R26 Ring Radiator Tweeter
Hertz HV 165L Woofer
DLS Ultimate A7 Amfi
Kablolar vs Techlink
Bir dönem Haywani bir kondanstor bağlamıştım. Aküm o dönem mantardı. Çok az fark olmuştu.
Ancak Aküyü değiştiğim de çok daha güzel oldu.
Kısacası benim sistemde fark yaratmıyorsa çoğu araçta yaratması mümkün değil.
Tekrarlıyorum akünüz iyi değilse capasitör sadece cüzdanınızı hafifletir. Bunun dışında artık ısrar etmeyeceğim. İsteyen gider bayılır 150 200 lira.
hakan876
26-01-2012, 14:48
Scanspeak iyidir her araba da goremezsın :)
ilkercom
26-01-2012, 14:54
Ben başka arabada bağlı vaziyette canlı olarak hiç görmedim :D
hakan876
26-01-2012, 16:33
1 takım vifa var bende :) kıyamıyorum takmaya daha rodaj bıle yaptırmadım... rcf ten yapacam bu sene....
Arkadaşlar merhaba, bende bu işi yapan ve okulunu okumuş biri olarak nacizane fikrimi belirteyim..
Alternatörünüz sağlamsa yüksek seslerdeki bas anında sesin kesilmesinin 2 nedeni vardır,
1, anfi besleme hattınızın kablo çapı yetersiz yada bağlantı noktalarında iletim sorunu vardır, voltaj düşümü sebebi ile kesiti oluyordur..
2, bu biraz daha düşük ihtimal olsada, bas kabininizin yada bağlı diğer hoparlörlerin omaj ları yanlış seçilmiştir bas anında çakilen aşırı akım nedeni ile, anfi kısa devre koruması için sesi kesiyordur..
Bunun en kolay tespiti sesi açıp bas anında anfi giriş voltajını ölçmek olacaktır.. 12 v altına düşüyorsa 2nci seçeneği direk olarak eleyebiliriz.
Akü ve kapasitör olayına gelince,
istediğiniz şey anfinin kapanmasını engellemek ise, herhangi çıkma akü dahi hat sonuna bağlanarak sıkıntınızı çözer.. akülerin üzerindeki değerler Amper saat olarak verilmiştir.. yarı ömrünü bitirmiş bi akü dahi anlık olarak gerekecek akımı çok rahat karşılar.. buda sıkınıtınızı çözmeye fazlasıyla yeter..
İstediğiniz sağlıklı bir sistem ise, Alternatörün sağlam olduğunu varsayıyorum, öcelikle besleme hattı mutlaka gerken kalitede ve sistem gücü için gerekli akımı voltaj kaybı olmadan taşıyacak güçte olmalı..
Böyle bir hat orta seviye bir müzk sistemini hiç sorunsuz çalıştırır.
Sisteminizin güç ihtiyacı ortalama üzerinde ise, yukarıda belirttiğim kalitede bir hatta ek olarak kapasitör kullanılalı..
Kapasitörün aküden farkı, voltajı anternatör voltajına denk tutar.. yani sistemi 12 değil 14 v civarında stabil tutar.. buda size kaliteli bir ses sağlar..
Hat sonuna Akü bağladığınız durumda anfiniz normal çalışırken 14v ile beslenecek, bas vuruşlarında hat üzerindeki kayıptan dolayı voltaj düşecek, ekstra akü bu düşüşü ancak 12v seviyesine geldiğinde durdurabilecektir.. Sonuç olarak anfiniz kapanmıyacak fakat sürekli olarak 14v -12v arasında dengesiz bir voltaj ile beslenecektir.. Bu hem ses kalitesine hem cihazın çalışmasına olumsuz ekti edecektir.
Binlerce lirasını müzik sistemine bağayan birisinin pek de istmeyiceği bir durum olsa gerek.. :D
Eğer anfi kullanılmayan bir sistemde yüksek seste teybin sesi kesiliyorsa, %90 teyp besleme hattınız zayıf.. aküden yeni bir hat çekmek en mantıklısı olacaktır.. piyasadaki en güçlü teyplerin dahi max 15A akım çektiğini düşünürsek.. Hiç bir akü veya alternatör bu yükü hissetmez bile..
Benim sistemi yazayım istersen.
Orjinal teyp Modifiye edilmiş.
Alto Mobile UCS pro
Scanspeak R26 Ring Radiator Tweeter
Hertz HV 165L Woofer
DLS Ultimate A7 Amfi
Kablolar vs Techlink
Bir dönem Haywani bir kondanstor bağlamıştım. Aküm o dönem mantardı. Çok az fark olmuştu.
Ancak Aküyü değiştiğim de çok daha güzel oldu.
Kısacası benim sistemde fark yaratmıyorsa çoğu araçta yaratması mümkün değil.
Tekrarlıyorum akünüz iyi değilse capasitör sadece cüzdanınızı hafifletir. Bunun dışında artık ısrar etmeyeceğim. İsteyen gider bayılır 150 200 lira.
Fark elbetteki olmuştur olduğuna inanıyorum en azından :D
Sisteminiz sq yerine spl olsaydı bassların vuruşu alt frekanslara indiğindeki tokluk bambaşka oluyor. En azından benim kullandığım bütün sistemlerde bu şekilde oldu.
Tabiki bunda cihazları kullandığınız ohm ın da çok büyük önemi var. Yanlız birde şu durum var kapasitör kullanılmayan ve yüklenilen sistemlerde sonradan anfinin içini açtığınızda şişmiş kondansatörler görürseniz şaşırmayın :) Bu arada sisteminiz çok güzel keyifli dinlemeler. Ama modifiye edilmiş teyb kısmını anlamadım biraz açabilirmisiniz. Techlink markasının rca larının olduğunu biliyorum ama güç kablosu olduğunu ilk defa duydum :)
ilkercom
29-01-2012, 22:02
iyi de kardeşim düzgün kalite bir sistem diyorsun. sonra SQ değil SPL diyorsun.
sen kendini ikna etmeye devam et. ama başkalarını yanıltma. elinde ki capasitörü satmadan rahat etmeyeceksin biliyorum.
FiReWaLL
29-01-2012, 22:06
sen dar kutu akü kullandığından 60 ah dar a çevireceksin akünü olay biticek hiç derde tasaya gerek yok ,
normalde garanti süresi 2 senedir akünün ve bu sistemden kaynaklanan arızalar garantiye girmez , eğer aracının elektrik sisteminde bi sıkıntı yoksa bu akü sana en az 3 yıl dayanmalıdır .
hatta bu garantiyi sana ben veriyim ;)
bLackModeL
29-01-2012, 22:33
aku saglammı dıyosunuz kesın besleme kablosunda hata ... cıft akuye hıc bır zaman gerek yok 72 amper aku ıstedıgınız sıstemı kaldırır sadece alt yapınız saglam olsun yeterr
http://img577.imageshack.us/img577/9576/img00485201110031506.jpg
150 amperlık sıgorta vardı 0ga kablo stinger markaydı 3 tane anfı beslıyodumm bu kabloyla tek basına
http://img6.imageshack.us/img6/151/img00477201110031502.jpg
anfılerımde bunlardı monolar 1800 watt 800rms+1800watt 800rms 6450 de 6 kanaldı ve 2 tane alpine type g serisi 2 takım kıcker ks baglıydı zannedersen 6*75 rms dı sterio anfımde
baslar tek basına 750 rms verıyodu cıftı 1500 rms
http://img710.imageshack.us/img710/5900/img00475201110031500.jpg
en zayıf aku bıle olsa araba calısırken hıc bı kesıntı olmaz kesın alt yapıdan ..
hakan876
29-01-2012, 23:26
konu ıle ılgılı cok sey soylendı...konuyu acan arkadasa burdan tek bır cumle soyluyorum dostum sen akü al eger işini cozmez ıs parasını ben verıcem... 60 amp dar akü markası onemlı degıl eger cozmez ıse burdayımm.. sozumunde arkasındayımm..
hakan876
29-01-2012, 23:29
iki tanede kutup bası al kes eskı kabloyu yenı uc ac yenı den tak.. herkese ıyı aksamlar..
iyi de kardeşim düzgün kalite bir sistem diyorsun. sonra SQ değil SPL diyorsun.
sen kendini ikna etmeye devam et. ama başkalarını yanıltma. elinde ki capasitörü satmadan rahat etmeyeceksin biliyorum.
Bu kadar sistem kuran hiçbir adamın kafası çalışmıyor. Bu ürün boşa üretilmiş zaten Kimseye zorla satmak gibi bi gayem yok. İsteyen alır istemeyen almaz spl sistem kaliteli malzemelerle kurulmuş olamaz mı ? Tek bir sistem kullanmadan oramdan buramdan yazmıyorum Onlaca sistem kurdum ve yüzlercesini dinledim ;) Siz yinede kendi bildiğniz yoldan devam edin ;) Sizin deniğinizden de hiçbir şey anlaşılmıyor yukardaki mesajınızı okuyun kullanmadığınız malı kötülemeyin :D
bLackModeL
29-01-2012, 23:52
orjınal teyple kesınlıkle sistem kurulmaz ...
orjınal teyple kesınlıkle sistem kurulmaz ...
çok iyi bir işlemci olmadığı sürece :)
bLackModeL
29-01-2012, 23:57
işlemci zaten 3 teyp parasi :D audioson bit one alacaktım bı ara 1000 tl dediler :D
işlemci zaten 3 teyp parasi :D audioson bit one alacaktım bı ara 1000 tl dediler :D
iyi bir 3 yada 4 yol aktif işlemcisi olan cihazlarda ona yakın fiyatlarda zaten hatta daha ucuz :)
bLackModeL
30-01-2012, 00:02
ben o sorunu alpine 9855r alacak cozmustumm kendınden ıslemcılı parametrık brsuru ayarı var çeşit çeşit elimde turuyorum sımdı cok degerlı bı cıhaz
ben o sorunu alpine 9855r alacak cozmustumm kendınden ıslemcılı parametrık brsuru ayarı var çeşit çeşit elimde turuyorum sımdı cok degerlı bı cıhaz
Aynen öyle çeyizlik cihazlar bendede premier prs 88 rs var ub 100 ile kullanıyorum :) gayet keyifli cihaz Ayarlarıda bir o kadar zor :)
bLackModeL
30-01-2012, 00:31
bakır kasamı prs 88 rs
bakır kasamı prs 88 rs
Yok değil :) bakır kasasını hiç görmedim bu güne kadar 88 rs de.
bLackModeL
30-01-2012, 09:39
ben p88 le karıstırıyo olabılrımm ama var gayette ana unıte .. :D
ben p88 le karıstırıyo olabılrımm ama var gayette ana unıte .. :D
p88 ile prs88 aynı zaten iki isim kullanıyorlar ama orjinali prs88 rs
belki 90 rs bakır kasa olabilir onuda dinledim bambaşka bir cıhaz ama arkası bakır mı hiç bakma şansım olmadı :)