Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır araç boya bakımı?
alper_pug
22-12-2011, 15:45
Arkadaşlar bir hafta önce 2012 polo almış bulunmaktayım siyah renk. Alırken hediye olarak boya koruma alabildik :D ve uygulandı. Boya koruma üzerindeyken herhangi cila atmak saçma mı olur? Eğer gereksizse ne zamandan sonra cila atmalıyım veya neler yapmalıyım ilk günkü gibi parlaklığı sağlamak için?
sametozt
22-12-2011, 22:39
Öncelikle hayırlısı olsun :) Yapılan boya korumanın da zamanla ömrü bitecek.Belirli aralıklarla aracınıza cila atarsanız ve yıkamalarda dikkat edip kılcak çizik v.b şeyleri oluşturmamayı başarabilirseniz ilk günkü parlaklığını korumaya devam eder :)
genelde sıfır araclara bayıler hedıye adı altında tecavuz edıo ama bol bol cıla atarsan parlaklıgı korursun
genelde sıfır araclara bayıler hedıye adı altında tecavuz edıo ama bol bol cıla atarsan parlaklıgı korursun
aynen öyle astrayı aldığımızda üzerinde 1 parmak cila duruyordu itiraz ettim sonaxtan komple boya koruma hediye ettiler , sonac doğru düzgün yapabildi çok şükür şimdi ise sadece su vurduruyorum yetiyor
alper_pug
23-12-2011, 07:26
@sametozt sağolasın hocam :)
Bende yapılan boya korumaya pek güvenmiyorum açıkcası. En azından kötüde olsa bir cila var üstünde şuan. Bu cilanın etkisini kaybetmesini beklemeli miyim yeni cila atmak için yoksa yıkattıktan sonra basıyim mi nxt yi :D
sametozt
23-12-2011, 09:01
Ben her 3 haftada bir nxt atıyordum fakat havalar da bozdu artık biraz aksıyor ama sende kendine bir aralık belirleyip atabilirsin cilanı ama tamamiyle cilanın etkisinin geçmesini bekleme
Erdem K.
23-12-2011, 09:47
konunun takipçisiyim fakat extra bir sorum olacak sıfır araca boya koruma yaptırmasak olmaz mı :soru:
sametozt
23-12-2011, 09:52
Yaptırmanız sizin yararınıza olacaktır boya korumadan sonra kendiniz de aracınızla haftasonları ilgilenir periyodik olarak cilanızı atarsanız belirli parlaklık düzeyi yakalamış olursunuz ama araca yapılan prof. uygulama çok önemlidir
alfonso4474
23-12-2011, 10:44
hayırlısı olsun siyah arabanın derdi zor sen bi şimdiden çizik giderici ve cila,mikrofiber bez ve eldiven alıp yıkayın sakın fırça sürmeyin en güzeli müsait oldugun sürece cilala geç