Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw E46 3.16ti Compact Açık hava Filtresi
Herkese selam, arkadaşım için açtım bu konuyu :) Kendisinin başlıktanda belli olduğu üzere BMW e46 3.16ti aracı var, sanırım aracı bu 1700küsür cc olanlardan (n42 motor kodlu olanlardan) ufaktan hem ses hemde azda olsa performans alabilmek için araca açık hava filtresi ve son susturucu uygulamak istiyoruz. Ben biraz baktım ama açık hava filtresi nasıl uygulanır pek çözemedim. Filtre olarakta AEM Dry Flow düşündük uygun mudur? Başka seçeneklerimizde mevcutmudur? Akışmetre sensörü sanki filtre kazanıyla yekpare durumda yani Açık hava filtresi taksak mafı nasıl uygulayacağız. Yapan gören var mı yada daha basit bir çözümü varmıdır? Ben sadece çok kurcalamadan göz ucuyla baktım yanlış mı gördüm? Birde son susturucu olarak cızırtılı baş ağrıtmayacak milleti rahatsız etmeyecek ses vereceğini düşüdüğümden supersprint uygun gördük araca egzos olarak. Yanlışmı uygun gördüm bilmiyorum. Varsa başka tavsiyeleriniz seve seve değerlendiririz. Saygılar.
Edit: Araç sıralı sistem LPG li.
DoguErdogan
22-12-2011, 22:22
eski aracımda açık yerine kutu içi kullandım çünkü sıcağı çok çekiceğini düşündüm ondan o şekilde bi uygulama vardı egzozda borla kullanmıştım ortada supersprint idi sesi gayet güzeldi tok sesliydi performan olarak çok bi beklentiniz olmasın ama
Teşekkürler. Egzos sistemi olarak şu an aklımızda ilk seçenek olarak Sona SS yada 2. seçenek olan kat orta iptal yerine düz boru sona stock egzos u koyalım dedik bir tavsiye üzerine. Kutu içi olarak ne marka kullandınız? Biz biraz baktık kutu içi bulamadık. Yağsız filtre idi herhalde sizin ki yoksa maf ı bozabilir diye biliyorum. Performans olarak zaten pek bir şey beklemiyoruz. Araba biraz rahatlasın güzelde bir sesi olsun tek dileğimiz.
Evet 30küsür kişi okumuş 1 cevap geldi. olsun zaten kararımızı verdik. Bu sefer başka birşey danışmak istiyorum. AEM dry flow filtre olacak filtre tercihimiz. Egzostada orta ile katı iptal edip düz boru çekip sonda stock susturucu kullanacağız. Uygun ölçü ne olmalıdır. Alt devirleri çok öldürmeden. Ankarada bu işi layığıyla yapan yer neresidir? Tahmini ne kadara mal olur bize?
DoguErdogan
23-12-2011, 13:34
k&n filtre kullandık borla bulursan inanamazsın o sese :)
Video falan veya muadili bir youtube linki mevcutmu?
DoguErdogan
23-12-2011, 16:38
malesef arabayı tanıdıga sattım gördüğümde çekerim problem değil