Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sızdırmazlık raporu ve anlayamadığım saçmalık ?

mcolgecen
22-12-2011, 22:26
1 ay önce satınaldığım aracıma 3 ay önce istanbul beykozda lpg montajı yapılmış proje fatura vs tüm evraklar hazırlanmış fakat ruhsata işletilmemiş ben aracı istanbuldan satınaldım kocaeli gebzede ikamet etmekteyim ruhsata işletmek tüvden randevu aldım gebzede sızdırmazlık istasyonunda sıra olmadığını bildiğim için muyene günü sızdırmazlığı yaptırır giderim dedim fakat sızdırmazlıkda bulunan görevli bu aracın montajı istanbulda yapılmış dudullu sızdırmazlık istasyonuna gidip orada yapırcaksın diyor ne alaka orada farklımı kontrolediliyor dedim işim war prosüdür böyle beni ilgilendirmaz cevabını aldım bu sırada tüvdeki randevumda geçti morelimde bozuldu şimdi ben aracı kayseriden alsaydım sızdırmazlık için orayamı gidecektim yada muayenden gecene kadar söküp muayene sonrası takarak insanların hayatını tehlikeyemi atmamlıyım anlamdım gitti budurum hakkında bilginiz varmı öneriniz nedir ?

Ome_RS
22-12-2011, 22:28
Trde malesef bazen saçma prosedürler olabiliyor ama bana sacma geldi o olay adam ugrasmak istememiş sanırım.
belkide ilk sızdırmazlık oldugundan basına o iş gelmiş olabilir.
çünkü ben istanbulda farklı ile ait araca sızdırmazlık almıstım

Frid
22-12-2011, 22:30
ilk defa duydum bende enteresan :S 30 gün geçerli olacak nereden hangi şehirden oldugunun önemi nedir ki

mcolgecen
22-12-2011, 22:37
abi ben hiç anlayamadım istanbuldaki istasyon farklı bir işlemmi yapacak tüm istasyonlarda aynı ölçütler ve kontroller uygulanmıyormu dudullu muayene istasyonu 30 aralığa gün veririyor niye bu eziyett :(

Frid
22-12-2011, 22:39
telefonla bilgi almayı denedin mi peki

mcolgecen
22-12-2011, 22:44
telefonla bilgi almayı denedin mi peki

kimi aramalıyım bilmiyorum abi bütün morelim hevesim kaçtı attım evrakları duruyor arabada dudulluya git gel lpg montaj faturasının tarihi geçmiş onada ceza ödeyeceğim zaten en iyi söker geri takarım kaçak gezerim diye düşündüm..

PimPCaR
22-12-2011, 23:24
aynısı bizimde başımıza geldi. ilk sızdırmazlık raporunu alıp işletirken tüpün takıldıgı il'e gidip orda hallettirmen gerekiyor. Saçma ama prosedür böyleymiş..:icon_wack

bugra_0101
22-12-2011, 23:26
aynısı bizimde başımıza geldi. ilk sızdırmazlık raporunu alıp işletirken tüpün takıldıgı il'e gidip orda hallettirmen gerekiyor. Saçma ama prosedür böyleymiş..:icon_wack

malesef ki dudulluya gitmen gerekcek arkadaşın dediği gibi

mcolgecen
22-12-2011, 23:29
malesef ki dudulluya gitmen gerekcek arkadaşın dediği gibi
dudullu en erken 30 aralığa sıra veriyor kartaldaki kapalı sanırsam ?

Tuncay
23-12-2011, 07:57
Kocaelindeki bir lpg şirketinden fatura kaşe yani orada takıldığına dair evrakları al kocaelindeki istasyona git olay bu
yanı kocaelinde takılmış gibi göster

Tunç
23-12-2011, 08:30
cok sacma bende bu konuyla alakalı bı sıkıntı yaşadım istasyon bomboş ıcerde ın cın top oynuyo randevu yok dıye almadı rüşvet de teklif ettım banamısın demedıler :D

bg_cano
23-12-2011, 08:48
Araçlarda ilk lpg montajında tüpü nerde takdırdıysan o ilde gidip sızdırmazlık raporu alman gerekiyor . ilk defasında da ondan sonra plaka veya il farketmezsizin her yerden alabilirsin sızdırmazlığı.Gereksiz bi prosedür . Projeleri göstermeden bi sansını deneseydin keşke çoğu zaman ordaki vatandaş uyuyor veriyor sızdırmazlığı bakmazsızın.

Frid
06-01-2012, 21:06
güncel olsun ne yaptın hallettin mi bilmiyorum ama artık sızdırmazlık raporu alınmasına gerek yok

halili
06-01-2012, 21:39
güncel olsun ne yaptın hallettin mi bilmiyorum ama artık sızdırmazlık raporu alınmasına gerek yok

bunu biraz acarmısınız sıfır montajdadamı gerekmıyor.yoksa normal senelik
muayenedemi.işim gereği hergün araç götürmek durumunda kalabiliyorum da :D

h.savas
06-01-2012, 21:42
benim araçta da aynı olay lpg'yi sinopta taktırmışlar ve ruhsata işli değil ne yani şimdi ben sinoba mı gidicem..

edit: @Frid abi detaylı anlatırsan sevinirim...

bg_cano
08-01-2012, 13:08
Frid arkadasın dediği gibi sıfır montaj ve periyodik araç mayenelerin de sızdırmazlık raporu alınması zorunluluğu kalktı !! bunun yerine hafif kusur veriliyor araca yani boşu boşuna 25-30 tl vermeyin muayene giderken.. :))

RSBurak
08-01-2012, 21:34
zaten muayene sırasında bakıyorlar sızdırıp sızdırmadığına bencede gereksiz bi belge.

drummer582
08-01-2012, 21:45
evet çok saçma bir uygulama.montajın yapıldığı yerde sızdırmazlık almanız gerekiyor.faturadaki şehir ve sızdırmazlığın yapıldğı şehir aynı olmak zorunda.bende sırf bu yüzden ankaradan konyaya gittim.sızdırmazlık alıp geldim.kolay gelsin...

metinmb407
08-01-2012, 23:28
Ruhsata işleme için sızdırmazlık ile proje aynı yerden alınması gerek ama ruhsata işleme farklı yerd eolabilir. Ben öyle yaptım. Sızdırmazlık-proje Çorumdan, suhsatı Edirne den aldım.

Shekil
09-01-2012, 00:23
mehmet kardesim halledemediysen beni ara halledelım kardesim benim

mcolgecen
09-01-2012, 01:35

Hayır hala halledemedim bulunduğum şehirde yeniden proje çizdirmeyi düşünüyordum çünkü bendeki proje için tanınan 1 aylık süre dolmuş ve cezaya girmiş istanbullara kadar gidip sızdırmazlık alacağıma bulunduğum şehirde yeniden proje cizdirmem daha uyguna gelecekti fenni muayenede sızdırmazlık raporunun kalktığını söylemişiniz şimdi şöyle bir sorum olacak elimdeki projede makina mühendileri odasının onayı yok sadece montaj yapan firma ve yetkilinin kaşe ve imzası var sanırım makina mühendisleri odası onayı sısdırmazlık istasyonunda verilecekti fenni muayenede bu sorun teşkiletmiyecekmi ?

Symetnix
09-01-2012, 04:26
bulundugun yerde bastan fatura kestırsen evrak duzenletsen de olmazmı?